Şimdi Ara

Linux/Ubuntu Hakkında Yararlı Bilgiler (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
139
Cevap
8
Favori
11.010
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benim dediğim Macos Sistemi Normal Pclerede kurulabilir Onuda Deneyimleyin demek istedim yoksa M1 alana kadar zaten oyuncu PC alınır O paralara

• Konu güncellenmiştir.🗽

• Konuda bazilari Linux'ta hardware acceleration yok gibi sacma yorumlarda bulunmus, keske forumda bilgi seviyesi biraz daha yuksek olsa.

• Konu revize edilmiştir.🗽

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Question-X -- 4 Mayıs 2023; 14:35:26 >
  • edit

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tosuntosun -- 31 Mayıs 2023; 12:15:17 >
  • Konu revize edilmiştir.🎓

• sene olmuş 2023 bu kadar dedikoduya rağmen hala windows kullanıyorlar .. xubuntu 22.04 lts kurun

• Konu güncellenmiştir.🗽

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maxwell1 kullanıcısına yanıt

Ya biri oyun deyince yazısını okumadan geciyorum sen bir de cevap yazmıssın.. Adamlar oyun diyorlar, Linux diyorlar.. Kardesim desteği sınırlı iste oyun oynuyorsan Windows kullanırsın neden Linux ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 13 Mayıs 2024; 12:29:42 >
  • Kullandığım Gnome Shell'ler
    Dash to Panel
    Alphabetical Grid App

Ayrıca emülatör olmayan ama o işi yapan Wine (AoH2) ve Waydroid (i n a t t v . a p k) ile IDM işini yapan XDM harika çalışıyor

Bence kullanıcılar şunu yanlış yapıyor;
    Mesela nisan ayında 24.04 çıktı, kurmayın onu kardeşim zaten Canonical bas bas bağırıyor "stabilite isteyenler sorun yaşayabilirsiniz Ağustos Eylül aylarındaki 24.04.1'i bekleyin"

Güzel güzel kullanmak için 22.04.4 LTS'de kalın 26.04 çıkınca son 24.04.x LTS'yi yüklersiniz. xx.10 serilerinden uzak durun..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahferer -- 23 Mayıs 2024; 8:51:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mahferer kullanıcısına yanıt

Kendi adıma Gnome ve KDE kullanmam nefret ederim. XFCE en iyisidir.. Tam olması gerektigi gibi ne LXDE gibi cok hafif ne de KDE ve Gnome gibi gereksiz özellik dolu.. Ben yazılım GUI'lerinde sistem gücünü önemsemeden ( yani cok güclü bir sistem de olabilir ) minimalizm tercih ederim.. Windowsların yani windows 10 ve windows 11'in en büyük sorunu zaten GUI'lerin cok karısık olması ve minimalist yapıda olmaması bana göre.. O yüzden desktop ortamı icin Xfce en güzeli.. Hatta isteyen sadece window manager da kullanabilir.. XFCE'den daha ağır bir seye karsıyım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 23 Mayıs 2024; 20:14:23 >

Bu yazdığınızdan Ubuntu'nun LTS sürümlerinin stabil çalışmaması normaldir mesajı çıkıyor; zaten güncel değil bir de stabil olmazsa ne anlamı kalır? Kaldı ki başka dağıtımlar yılda birkaç kez yeni sürümlerini piyasaya sürebiliyor, hem güncel hem stabil bir şekilde.

• ugurcansayan kullanıcısına yanıt

Ubuntu sistem güncelleme mantığı diğer işletim sistemlerinden farklı olmak zorunda zira donanım sağlayıcılar linux için destek vermiyor, o nedenle bazı cihazlarda sürücü sorunu oluyor. Zaten Ubuntu'nun bir uyumlu modeller listesi de var (özellikle Dell ve Lenovo ama ben HP 'de de -wlan hariç- sorun yaşamadım) Mesela AMD işlemci veya NVidia gibi, hatta touchpad ve wlan kartı sorunları bile oluyor. Bu nedenle mesela son 24.04 deneyseldir 24.04.1'de çoğu sorun giderilmiş olur ama stabilite isteyen 22.04.4 LTS'de kalabilir. 20 22 24 gibi yıl numarasına takılmamak lazım. Bir de 20 ile 22 arasında wayland farkı var. Sorun çözmeyi seven 24.04 yükleyebilir, harika diyen de var. Yani aslında Ubuntu isimlendirmeyi yanlış politize ediyor. Şu an güncel stabil sürüm bence 22.04.4 LTS'dir. Kurcalamak için xx.10 sürümleri de var.. Ancak 20 senede gelinen nokta çok başarılı, 2006'dan bu yana deniyorum, 2022'de tamamen Ubuntu 'ya geçtim.. 20.04 ile şaha kalktı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahferer -- 28 Mayıs 2024; 10:10:7 >

• Headlong Into Carnage kullanıcısına yanıt

Ben de hafif olsun diye 2015de lubuntu kullandım 2022de xubuntu ile başladım ama çok fark göremedim hatta düz Ubuntu daha stabil akıcı geldi bana onunla devam daha iyisi çıkana kadar

Bu kadar kasmaya gerek var mı? LTS dağıtımda stabilite sorun olacaksa örneğin Fedora ve OpenSUSE'de hem stabilite sorunu yok hem de hep güncel olduğu için çekirdekte ve ekte sürücü desteği daha iyi.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Hızlı calısmasından daha önemli olan, grafiksel ortam karmasık olmayacak ve gereksiz özellik icermeyecek.. Konfor ve kolay kullanım acısından minimalist tasarım olmalı..

• Sürekli gelişen Linux dağıtımları alanında, Ubuntu ve Fedora arasındaki seçim zorlayıcı ve bazen de zorlayıcı bir karar olmaya devam ediyor. Ubuntu'nun kararlılığa, kullanıcı dostu olmaya ve özellikle Snap paketleri aracılığıyla kapsamlı yazılım kullanılabilirliğine verdiği önem, onu yeni başlayanlar, işletmeler ve güvenilir bir bilgi işlem ortamı arayanlar için ideal bir seçim haline getiriyor.

Öte yandan, Fedora'nın en son yazılım, güvenlik ve geliştirici dostu özellikler konusundaki aralıksız arayışı, en son teknolojiyi isteyen meraklılara ve yenilikçilere hitap ediyor. Her iki dağıtım da farklı avantajlar sunsa da evrensel "daha iyi" bir seçenek yoktur; karar sonuçta bireysel tercihlere ve spesifik kullanım durumlarına bağlıdır. İster kararlılığa, ister en son teknolojilere öncelik veriyor olun, canlı açık kaynak topluluğunun gelişmeye devam ettiği, Ubuntu ve Fedora'nın Linux dünyasında güçlü kalmasını sağlayarak kullanıcıların benzersiz bilgi işlem ihtiyaçlarına mükemmel uyumu bulmalarına olanak sağladığı açıktır.

Kaldı ki bu konunun başlığı "Ubuntu hepsinden iyi" değil "Linux/Ubuntu Hakkında Yararlı Bilgiler" ..

Reddit Members sayılarına bakalım

Ubuntu 228K

Fedora 98K

OpenSUSE 32K

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahferer -- 28 Mayıs 2024; 16:30:36 >

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.