Şimdi Ara

Linux/Ubuntu Hakkında Yararlı Bilgiler (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
161
Cevap
7
Favori
11.792
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
Giriş

Tamam hocam bakma sen ben Ubuntuda mutluyum;)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mahferer kullanıcısına yanıt

Forumda size mention veya alıntı yapmadım. Yani sizden sonra her yazılan sizedir diye tek bir mantık olamaz değil mi ?

Yeri gelmişken : Herkes memnun olamıyor yaşadıkları ortada . Adam video çekmiş. Yalan değil . Eski değil ... Güncel şeylerden. Baya da çabalamış. Çamur at izi kalsın yaklaşımında da değil.

• smart1978 kullanıcısına yanıt

Peki

• VLC yerine mpv veya Celluloid kullanılabilir.

• I use Debian BTW

• Şimdilik terminal komutu ile wine9'a downgrade edip synaptic'ten wine9'u bloke ettim yani Wine10'a güncellemeyecek.. Oyun wine9'da çalışıyor

• Linux'ta %678 Oyun PERFORMANS ARTIŞI

Yusuf İpekyoutube
    Linux'ta %678 Oyun PERFORMANS ARTIŞI ama... - Teknoloji Raporu
    https://www.youtube.com/watch?si=jgry1I9MibGLzMOO&v=12urseCpO80&feature=youtu.be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahferer -- 27 Ocak 2025; 19:18:27 >

• Denemek için 24.04.2 kurdum, dil olayını yaptım ama tam olarak Türkçe olmadı, mesela belgeler demiyor documents , indirilenler yerine downloads vs vb ? Var mı bir çaresi?

Ubuntu, Arch falan hepsi yaklaşık aynı şey, ben Ubuntu yerine Arch kullanın diyorum ama öte yandan çok da farklı değiller. BSD türevleri daha iyi, daha kaliteli kod, daha düzenli ve daha kararlı. Linux amatör bir OS.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 7 Mart 2025; 13:10:31 >
  • Headlong Into Carnage kullanıcısına yanıt

Üstat ben avukatım elektronik imza kullanmak zorundayım Bu konuda en yakın desteği ubuntu'dan görüyorum o nedenle başka bir linux deneyemiyorum Pardus bile Ubuntu kadar elektronik imzaya destek veremiyor yoksa birçok distroyu denedim ama en güzel desteği elektronik imza konusunda Ubuntu veriyor yapacağım hiçbir şey yok Bu arada Ubuntu pro 12 yıl destek çok güzel bir şey

O zaman baska zaten hocam. Ben sistemleri farkli acidan degerlendirdim.

• arkadaşlar selamlar. benim ihtiyacım olan şey flash bellek içine hazır bir linux sistemi kurmak olabilecek en zahmetsiz şekilde bunu herhangi bir pcye taktığım gibi biosu o usb üzerinden başlatarak sistemi kullanabilmek (yani usb bellek aslında içine sistem kurulu bir disk gibi olack)

mesela linux mint cinamon buna izin veriyor. tam kurulum yapılmasa bile pc yi usbden başlattığımda mintin ana ekranı geliyor ve mozilla vs. kullanabiliyorum pc ye kurulum yapmadan. şimdi benim sorum buna benzer ve hata mümkünse daha hafif başka bir dağıtım biliyor musunuz? mint cinnamon yaklaşık 3gb.. daha küçük veya büyük de olur önerisi olan varsa açığım. dediğim gibi kriterim kurulum gerektirmeden usb yi takıp direkt kullanabilmek. bilgilerin kaydedilmesi vs. önemli değil. içinde firefox olsun direkt internete bağlanabileyim yeter.

• dodofran D kullanıcısına yanıt

Xubuntu, Lubuntu, Q4OS, Slax denedim , hafif ve iyidir..

hocam teşekkürler. bir sorum daha var. casper laptopum var bu kısımlar oynanamıyor çözümünü biliyor musnuz. youube vs. baktım olamdı. şifre de koydum ama gene olmadı değişmiyor. bu yüzden usb yi görmüyor laptop ve usb den kurulum yapamıyorum.

Linux/Ubuntu Hakkında Yararlı Bilgiler

Casper servis belki çözer

BIOS şifresi oluşturup girip tekrardan değiştirme aktifleşebilir...

• smart1978 kullanıcısına yanıt

onu da denedim hocam ya olmadı malesef. casper cidden saçmalıktan başka bir şey değil. bios açana kadar öldüm zaten tuşla falan açılmıyor başka yöntemlerle açıyorum. rezalet bir firma anakartları da rezalet

Casper filan bunlar malum ÇİNLİ başka markaların belli bir modeline en az sallıyorum bin tane sipariş verirsen komple istediğin marka kasasına özelleştirilir klavyesi ve BIOS/ UEFI de dahil ...

Şu sitede forumunda BIOS unuz imajını filan yollatın yardımcı olabilirler.

Linux/Ubuntu Hakkında Yararlı Bilgilerwww.bios-mods.com
    Bios Mods -The Best BIOS Update and Modification Source: BIOS Update
    https://www.bios-mods.com/bios-update/

Marka modeli filan belki de başka firmalarca da başka adlan da üretilmiş olabilir onların BIOS dosyasını yükletebilirsin ...

• linux mint kullanıyorum. Zaman zaman uyap editör kullanmam gerekti. Linux mint de uyap editörü çalıştırmak açmak için denemediğim yol kalmadı. ancak başarılı olamadım. en sonunda https://flathub.org/apps/tr.gov.uyap.Editor bu adresten uyap editörü indirerek linux mint de kurdum. şimdi uyap editör linux mint de çalışıyor ve udf dosyalarını açıyor...

• Not 50 için: Secure boot bazı distrolarda sorun oluşturabilir maalesef.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.