Şimdi Ara

Linux Ubuntu MasaÜstü Sıkıntısı [ÇÖZÜLDÜ]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.014
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar Merhaba.Dun aksam Linux Ubuntu 14.10 kurdum. iyi işte alışmaya calısıyorum falan gayette memnunum. işte masa üstüne simge koyamadm bir türlü. bazı programlar sayesinde çöp ev dizini falan koydumda ben atıyorum chromium koymak istiyorum masaüstüne yardımalrarınızı bekliyorum iyi günler :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProMühendis -- 3 Haziran 2015; 14:04:34 >

• Linux üzerinde kullanılan masaüstü ortamları kullandıkları teknoloji ,tasarım gibi öğelerle birbirinden ayrılır.
    Kullandığınız masaüstü ortamını öğrenin yardım kanallarından her türlü bilgiyi alabilirsiniz.

Birkaç masaüstü ortamını tanıtan küçük bir videohttp://www.youtube.com/watch?v=ID24jbKCZ5A
  • Ya usta kusura bakma Hiçbişey anlamadım.Hayatımda ilk kez Windows dışı bişey kullanıyorum hiçbişey anlamadım açıkçası.Acemiyim yani. Biraz daha basit bi şekide yardımcı olursan sevinirim

bide mesela bişeyi alıyorum masaüstüne sürüklüyorum
    Kopyalarken hata oluştu.
    ''/'' hakkında bilgi alınırken hata oluştu.
    daha fazla ayrıntı göster dediğimde ''belirtilen konum desteklenmiyor diyor''

Chromium mesela onu masa üstüne koyacagım bu uyarıyı ondada veriyor.

Cok acemiyim biraz daha kolay bir biçimde yardımcı olur musun :/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProMühendis -- 9 Aralık 2014; 19:01:14 >
  • Sistem özelliklerinize göre Linux Mint Mate veya Cinnamon dağıtımını kurmanızı öneririm. Alışkanlıklarınıza daha yakın olacaktır.
  • Linux lite 2 çıkmış (1 ne zaman çıkmışsa),denedim;windows gibi,alışkanlıklarına uyar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mertcan2505

Ya usta kusura bakma Hiçbişey anlamadım.Hayatımda ilk kez Windows dışı bişey kullanıyorum hiçbişey anlamadım açıkçası.Acemiyim yani. Biraz daha basit bi şekide yardımcı olursan sevinirim

bide mesela bişeyi alıyorum masaüstüne sürüklüyorum
    Kopyalarken hata oluştu.
    ''/'' hakkında bilgi alınırken hata oluştu.
    daha fazla ayrıntı göster dediğimde ''belirtilen konum desteklenmiyor diyor''

Chromium mesela onu masa üstüne koyacagım bu uyarıyı ondada veriyor.

Cok acemiyim biraz daha kolay bir biçimde yardımcı olur musun :/

Aynen. bu sorun nasıl çözülüyor?
  • 15.04 kullanıyorum ve aynı sorun bende de var. Linuxtan anlayan biri cevabı söylerse seviniriz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Windows vs ubuntu
    4 yıl önce açıldı
    Linux Mint Bluetooth sorunu
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • /usr/share/applications klasörünün altında simgeler var. Kopyalayıp masaüstüne yapıştırın.

Ctrl+ L kombinasyonu ile hangi dizinde olduğunuzu görebilirsiniz. /usr/share/applications bunu kopyalayıp yapıştırın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mendirec

/usr/share/applications klasörünün altında simgeler var. Kopyalayıp masaüstüne yapıştırın.

Ctrl+ L kombinasyonu ile hangi dizinde olduğunuzu görebilirsiniz. /usr/share/applications bunu kopyalayıp yapıştırın.

Hocam yemin ederim ilaç gibi geldiniz. Çok teşekkür ederim hiçbir yerde bulamamştım. Hem basit hem de kesin çözüm. Teşekkür edeirm.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.