Bildirim
Linux uyumlu laptop
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
Öncelikle eğer programlamayla vs. ile ilgileniyorsan hangi kısımda uğraşacağın önemli.Çünkü her alanda farklı bileşene ihtiyaç duyacaksın.Tabi birde hangi dağıtımı kuracaksın.Benim şu ana kadar Linux dağıtımlarında yaşadığım en büyük sıkıntı nvidia ekran kartlarının sürücüsü ya tanımıyor yada farklı programlar aracılığıyla kullanmak durumunda kalınması. Bunun dışında bazı dağıtımlarında Ram i fazlasıyla kullanıyor. Onun dışında kullandığım bilgisayarlarda donanımsal pek sıkıntı yaşamadım.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Linux Mint 18 de sikintisiz olarak ve tek tikla kuruluyor Nvidia surucusu.Kapali kaynak olan secilmeli yuksek performans isteniyorsa
Bosta ram kullanimim Linux Mint 18 Cinnamon 64 bit te 530 mb
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
2011 öncesi kartlarda sıkıntı yaşanıyor bumblebee kurup onun üzerinden işlem yapılabiliyor 2011 sonrası içinde Optimus teknolojisi kullanılıyor. Tabi bu yaşıdığım sıkıntıları Ubuntu, Kali, Arch yaşadım. Bilginize
Ha benim kurduklarim Gtx 900m serisindendi
Bumblebee kurulumu anlatimi
Kali zaten penetrasyon icin,Intel ekran karti ile goruntu cikisi alin yeter
Arch tabanina hic bulasmadim
Linux'a yeni başlayacağım için linux mint kurmayı düşünüyorum. Yeni başladığım için ilk zamanlarda pek üst düzey performans harcayacağını düşünmüyorum bilgisayarın ama ileride de en azından işleri halledebilmeme olanak sağlayacak bir pc arıyorum. Programlama ve network amacıyla kullanılacak. Çoğunluk dell önerdi, dell laptoplara baktım ama hala kararsızım. Şu alttaki iki bilgisayardan hangisi ileriye yönelik daha başarılı olur?
www.istanbulbilisim.com.tr/dell-inspiron-3542-4005f45c-notebook-fiyati,164699.html
www.istanbulbilisim.com.tr/dell-inspiron-3558-b01f45c-notebook-fiyati,210347.html
Bir de şöyle bir model var ama bu windows yüklü geliyor, freedos almak daha mantıklı diye düşündüm, sanırım işletim sistemini artık hediye gibi gösteriyorlarmış fiyattan düşmüyormuş.
www.istanbulbilisim.com.tr/dell-inspiron-5558-s5005w45c-notebook-fiyati,205589.html
Ayrıca başka önerilere de açığım.
Saygılar.
-
Eğer hobi için programlama ve diğer işlere kullanacaksanız.Bu model işinizi görür. www.istanbulbilisim.com.trDell Inspiron 3558-B01F45C Notebookhttp://www.istanbulbilisim.com.tr/dell-inspiron-3558-b01f45c-notebook-fiyati,210347.html
Fakat işiniz için kullacaksanız biraz daha ileri dönük olsun diyorsanız i5 düzeyinde bir laptop almanızı tavsiye ederim.Kesin olarak sıfır almayı düşünmüyorsanız 2.ele bu fiyattan daha iyi özellikli laptoplar alabilme ihtimalinizin olduğunu düşünüyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
bana kalırsa (şayet performansa gerek yoksa) mümkün olduğunca ucuz i3 falan ve özellikle harici ekran kartı bulunmayan intel graphics li ürünler alırım hem nvidia driverıyle falan boğuşmak gerekmesin. bulabildiğin i3/i5 en ucuz laptopu al, ama ram az olmasın derim. klavyesinde falan fazla abidik gubidik function key olan klavyeler de üzebilir, driverı çalışmaz. ek olarak googledan linux-certified ya da ubuntu-certified notebook diye aratabilirsiniz. ucuza buluranız en boş model levono thinkpad cihazlar olabilir.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X