Şimdi Ara

Lisans Mezunu Halihazırda AÖF okuyan biri olarak Bedelli için yardımınız lazım...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
66
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sevgili arkadaşlar kafamın çok karışık olduğu ve yardımınıza ihtiyacımın olduğu bir konu var, sizin de kafanızı bulandırmadan ben kendimi açıklayayım:

2001 doğumlu, üniversiteye 2019 girişli 08/06/2023 çıkışlı bir lisans mezunuyum.

20.07.2024 tarihinde ikinci üniversite kapsamında bir önlisans bölümü okuyorum ve muhtemelen hayatım boyunca şu an okuduğum bölümle ilgili iş yapacağım.

E-Devlet üzerinden askerliğime baktığımda lisans diplomam e-devlete düştüğü an tecilim geri çekildi ve "Askerliğiniz 08/06/2025 tarihine kadar ertelenmiştir" yazıyor(An itibariyle 3 Ay 30 Gün). (Aynı şekilde aynı yıllarda giriş çıkışlı benim yaşımda fakat farklı bir lisans bölümü mezunu bir arkadaşım var, onun 2027'de sona eriyor.)

2025 Aralık ayında ÖSYM tarafından düzenlenen mutlaka girmem gereken bir sınav var.

Sizlere iki sorum olacak;

8 Haziran 2025'te tecilim bitiyor, yaklaşık 6 ay sonrasında girmem gereken sınavım var ve halihazırda bir (aöf) üniversite öğrencisiyim.

İlk sorum erteleme talebinde bulunabiliyor muyum?

İkincisi ise erteleme talebinde bulunamadığım takdirde yaklaşık 6 ay kaçak gezmek zorunda kalacağım. Bu süreçte sınava çalışacağım. Kendiliğimden gidip teslim olursam 48, yakalanırsam iki katı gibi ceza miktarları gördüm gün başına. Ceza miktarı hiç önemli değil bedelli askerliğe gitme şansım elimden alınıyor mu ? Nasıl bir yol izlemeliyim sizce?

Şimdiden çok teşekkür ederim, hepinize iyi forumlar...

• Tecilin haziranda bitiyorsa yoklama icin 31.12.2025 e kadar vaktin var sknti yok (tabi son haftaya birakma da) kacak durumuna 01.01.2026 itibari ile dusersin .
    Yuksek lisans harici tecil olmaz su durumda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n201 -- 10 Şubat 2025; 0:28:11 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

5. Yükümlülerin bitirdikleri okulun dengi veya daha aşağı seviyedeki bir okula kayıt yaptırmaları ya da aynı seviyede birden fazla yükseköğretim kurumunda öğrenim görmekte iken bunlardan herhangi birisinden mezun olmaları halinde aynı seviyede devam eden diğer öğrenimleri nedeniyle askerlikleri ertelenmez.

www.msb.gov.tr
    MSB | T.C. Millî Savunma Bakanlığı
    https://www.msb.gov.tr/Askeralma/icerik/ogrenci-erteleme-islemleri

Yönerge açık, lisans mezunu olarak eşdeğer veya daha alt seviye bölüm okumakla tecil alamazsınız. Mecburen yüksek lisansa kayıt olmanız lazım. Tezli, tezsiz, uzaktan veya örgün farketmez yüksek lisans olsun yeter.

Şuan lisans mezun tecili ile kurtarıyorsunuz. Ama 31 Aralık 2025e kadar ya yüksek lisansla tecil alacaksınız ya da yoklama işlemlerinizi tamamlayacaksınız.
    İlgili yoklama duyurusu burada:
    www.msb.gov.tr
    2025 Yılı Yoklama Duyurusu MSB | T.C. Millî Savunma Bakanlığı
    https://www.msb.gov.tr/Askeralma/Duyuru/ce27fa8aeeea44fdb07d6f7b8b2a2a28

Yoklama kaçağı ve bakayaların bedelli hakkı var ama daha fazla para ödemek durumunda kalıyorlar. Örneğin, 30 hazirana kadar kaçak kalınan her bir ay için 3543 TL fazladan ödeme yapmak gerekecek.
    www.msb.gov.tr
    01 Ocak – 30 Haziran 2025 Tarih Aralığını Kapsayan Bedelli Askerlik Müracaat Duyurusu MSB | T.C. Millî Savunma Bakanlığı
    https://www.msb.gov.tr/Askeralma/Duyuru/6ae6bc60928847aa925b61cc1b21adcd

Bu değerler her 6 ayda bir zamlanıyor. Bedelliye başvurduğunuz dönem güncel miktar neyse onun üzerinden hesaplanacak.

Arkadaşınızı da uyarın olmadı. Bazen sistemde bu tarz tutarsızlık olabiliyor. MSB'ye göre okuyor ama YÖK'e göre mezun görünme durumu olabiliyor. (Hernagi bir yüksek lisans kaydı yoksa) En yakın şubeye YÖK lisans mezun belgesi ile gidip düzelttirsin. 2027 diye durumu takmazsınız 2-3 sene sonra MSB duruma uyanır geriye dönük para cezasını yapıştırır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.