Yüksek lisansta alakasız bir mühendisliğin alanına yönlenebilir mi ? Atıyorum inşaat okudum yapay zeka tarafında bir yüksek lisans ya da tam tersi mat müh. okudum mimari falan inşaatla ilgili bir yüksek lisansa yönelmek mimkün mü ? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemalimyapmaz -- 1 Ağustos 2023; 13:47:40 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Yüksek lisansta alakalı bölümden mi mezun olmak lazım ?
-
-
mümkün
-
Yöneldiğiniz alanda lisans alanınızla ilgili ortak bir konu üzerine eğilirsiniz, yl yapmak mümkün ancak bilimsel hazırlık okuyabilirsiniz. Veya yüksek yapacağınız alan daha elverişlidir yani mesleki tanımının daha ucu acıktır mezuniyet sonrası o alandaki işleri de yaparsınız. Mesela lisans mühendislik yl işletme gibi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi empirestriesback -- 2 Ağustos 2023; 10:49:55 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Zamaninda 10klardan odtu insaat yazmis iki tanidigim bu sekilde yaptilar.. Aslinda yuksek lisans sizin prof. hayatta nereye kayacaginizi daha cok belirliyor.. Alan secimini benim bircok arkadasim yuksek lisans uzerinden degistirdi.. Bazilari econ ile bazilari risk hesaplamalari bazisi da cs kaydi farkli alanlardan.. Yapmak gayet mumkun. Ancak, master yaptiginiz bolumun lisans egitimini almis insandan daha fazla calismaniz gerekiyor..(Her uni bunu kabul etmiyor ama bunu arastirmaniz lazim.. Mesela Technical University of Munichde informatics masteri yapmak icin almaniz gereken derslerin bazilari trde sadece cengde var. Bunlardan bazilari su dersler: Algorithms and Data Structures, Operating Systems and System Software, Software Engineering ,Computer Networking and Distributed Systems etc.. Bu saydigim derslerin bazilari ctisde de var ancak hepsi yok diye biliyorum..)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uyazaaa -- 2 Ağustos 2023; 12:9:26 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X