Bildirim
Lisans okurken önlisans belgesi almak
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Gıda müh. 4 yıl. Okulunuz uzadı. Yaz okulunu tamamladığınızda 3.sınıftan 3 dersiniz kalacak. Bulunduğunuz okuldan da 1. ve 2.sınıfı tamamladığınız için önlisans diploması almak istiyorsunuz. Doğru mu anladım?
Eğer doğru anladıysam öyle bir şey olmaz. Bir lisans programından size önlisans diploması verilmez. -
Hocam doğru anlamışsınız, okulu bırakacağım diyenlere önlisans diploması veriyorlar bizim bölümde. Tabii eğer bir efsane değilse. Ben devam edeceğim halde bu diplomayı alabilir miyim diye soruyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Onun tam olarak öyle olmaması gerek. Benim bildiğim kadarıyla şöyle oluyor. Okulu bıraktıktan sonra gördüğünüz dersleri kapsayan bir önlisans bölümü varsa ona başvurursunuz. Önceden gördüğünüz dersler önlisans programında denk sayılır(intibak). Öyle önlisans diploması alırsınız. Lisans programından önlisans diploması almayı ilk defa duydum.
İlgili yönetmelik:http://www.yok.gov.tr/web/guest/icerik/-/journal_content/56_INSTANCE_rEHF8BIsfYRx/10279/17763
Eğer okulunuzdaki söylenti bu yönetmelikte bahsedilen önlisans diplomasını kastediyorsa şöyle bir şart var:"bir lisans programını tamamlamayan veya tamamlayamayanların"
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi merhaba50 -- 26 Temmuz 2017; 23:14:11 >
-
İki yolu var.
1) Gıda mühendisliği önlisans diploması alabilirsin. Ancak bu diploma sana DGS'ye giriş hakkı vermez. Çünkü MYO önlisans diploması gibi değildir. Ayrıda gıda mühendiside değilsindir. Sadece KPSS Önlisansta "Herhangi bir önlisans programı mezunu olmak" şartını sağlar. Yani hiçbir işe yaramayan kuru bir kağıt parçası alırsın.
2) MYO'lardaki yakın bir önlisans programına yatay geçiş gibi birşey yaptırırlar. Söz konusu programda sayılmayan fark dersleri vererek gerçek bir önlisans diploması alırsın. Bu diploma mezun olduğun önlisansa göre uygun görülen bölümlere DGS ile geçiş imkanı sağlar. KPSS'de de uygun kadrolara giriş imkanı sağlar.
Ancak iki yolda da eski lisans bölümün ile ilişiğin tamamiyle kesilir. Yani "ben önlisans diploması alayım. sonra 3 tane daha dersimi verip lisansımıda alayım" diyemezsin. Bu yola girdiğin anda lisans diplomasını unut. Sadece af çıkarsa geri dönme şansın olur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sampiyon bilo -- 27 Temmuz 2017; 23:4:7 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Teşekkür ederim hocam çok açıklayıcı oldu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fatih -- 27 Temmuz 2017; 23:44:23 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X