Şimdi Ara

lisans proğramına kayıt olup tekrar ygs-lys ye girdiğimde puanım ne kadar düşer?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    ben bu yıl fakülteye yeni kayıt yaptırdım acaba tekrar sınava girsem puanım ne kadar düşer???

• örneğin 50 geldiyse bir daha girdiğinde 20 gelecek 2 yolla hesaplayabilirsin ya aobp'ni 0.6 ile çarparak ya da okuldan gelen puanını(ham puanın üzerine eklenen) 0,4 ile çarparak
  • 0,15 ve 0,12 ile carp o aobp ni 500 uzerinden olani , 0,12 li olan gelir diye biliyorum
  • hmm 0,12 ise gene fazla değilmiş yaa 0,03 inş 0,12 dir =)
  • kat sayı 0.6 ösym klavuzunda yazıyor zaten dediğim gibi gelen puanını 0.4 ile çarparak da hesaplayabilirsin aynı hesaba geliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: powerring

örneğin 50 geldiyse bir daha girdiğinde 20 gelecek 2 yolla hesaplayabilirsin ya aobp'ni 0.6 ile çarparak ya da okuldan gelen puanını(ham puanın üzerine eklenen) 0,4 ile çarparak

ben 50 geldiyse 30 gelcek zannediyordum emin misin 20 geleceğine ????
  • Okul puanin yariya dusecegi icin 0,15 ile degil 0,075 ile carpilir.Yani okul sana bu sene 60 puan verdiyse seneye puan kaybindan dolayi 30 puan verecektir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sözelden ilk 100 için girenler
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • mesela 66,9 dan 53,2 ye dusmiycek mi , alan disi puanindan girecegi icin
  • quote:

Orijinalden alıntı: shdwx

iyi günler arkadaşlar
    ben bu yıl fakülteye yeni kayıt yaptırdım acaba tekrar sınava girsem puanım ne kadar düşer???

2011 YGS-LYS'de okul puanının yarısı düşer. Örneğin; sana bu yıl 70 okul puanı geldiyse 2011'de 35 okul puanı gelecek.

ÖSYM'nin burada verdiği cezanın sistemi şudur: AOBP'nin çarpıldığı katsayıları yarıya indirmek. Alan içi tercih okul puanı için AOBP 0,15 yerine 0,075 ile çarpılır. Alan dışı tercih okul puanı için AOBP 0,12 yerine 0,06 ile çarpılır. Diğer ek puan katsayıları da yarıya iner.

Eğer 2011'de aşağıdaki durumlardan biri olursa, 2012 YGS-LYS'de okul puanın düşmez. Tam hâliyle eklenir.

• Sınava girmedin.
  • Sınava girdin; ama tercih yapmadın.
  • Sınava girdin, tercih yaptın; ama hiçbir yere yerleşemedin.

Kısacası, ertesi yıl okul puanının tam olarak gelmesi için bu yıl bir yere yerleşmemiş olman gerekiyor.

• ben de ogrenmis oldum sagolun
  • çok teşekkür ederim yazan arkadaşlara sonuç olarak orta öğretim başarı puanının yarısı düşürülüp sınavda aldığın puanın üzerine ekleniyor diymi ??
  • quote:

Orijinalden alıntı: shdwx

çok teşekkür ederim yazan arkadaşlara sonuç olarak orta öğretim başarı puanının yarısı düşürülüp sınavda aldığın puanın üzerine ekleniyor diymi ??

Evet.
  • Senin obpne bağlı onun bi oranı var internetten araştır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.