Şimdi Ara

LİSANSLI WİNDOWS ETKİNLEŞMİYOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
1
Favori
5.691
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 160 tl sayıp aldığım windows lisansı etkinleştiremiyorum microsoftu aradım ürünün oem olduğunu onun için sadece tek bilgisayarda kullanıldığını söyledi şimdi yenilediğim bilgisayarda lisansımı etkinleştiremiyorum böyle saçma birşey varmı yani ben her bilgisayarı yenilediğimde her seferinde 160 tl mi vericem bunun bi çözümü yokmudur varsa nasıl halledilir

• Bas bas bağırdım windows artık kontürlü işletim sistemi satmaya başladı diye. Sen yeni pc de diyorsun ben aynı pc de iki işletim sistemi kullanınca yasal olmuyormuş sen düşün artık. Türk Telokumu geçtiler. Hepsine
  • korsan kullanırsanız şöle yaparız böle yaparız diyolar tehdit mayetinde ama kendileri resmen korsana teşvik ediyorlar
    lisansı korsan kullanmamak için değil zorluk çekmemek için 2 sene önce almıştım bugünleri görerek almıştım ozamanlar yukardada yazdığım gibi 160 tl vermiştim 2 sene geçti şu anda 140 tl xp home ozmanlar 160 tl verilmicek bi yazılıma 160 tl vermiştim ama bugün deniyorki tek bilgisayarda şu kadar yükleyebilirsiniz deniyor gelde korsan kullanma
    yani ben istediğim zaman format atamıcam istediğim kadar lisansımı giremicem
    hdd mi yenileyemicem ömür boyu aynı hdd yi kullanıcam
    sinirden haksızlıktan uyuyamıyorum anlamakta güçlük çekiyorum.
  • sen lisanslı kullanıp adamların peşinde koşana kadar KORSAN KULLAN ADAMLAR SENİN PEŞİNDEN KOŞSUN
  • öyle yapıcaz bu gidişle zaten
  • buyrun cenaze namazına :D hocam gecmıs olsun dıyorum sana oncelıkle...sonrada microsoft boyle yapsın sonra mıllete lısanslı urun kullanın desın
  • Öncelikle geçmiş olsun. OEM lisansı maalesef tek bilgisayar için veriliyor, bir bilgisayara kuruyorsunuz ve sadece onda kullanma hakkınız var, bu nedenle daha ucuz. OEM lisanslı windows kurulu bilgisayarı yenileyince yeni bir lisans almak gerekiyor. Aynı şekilde upgrade sürüm alırsanız, upgrade edeceğiniz eski işletim sisteminizin lisansı iptal ediliyor, bu nedenle aynı bilgisayarda yeni upgrade edeceğiniz işletim sistemi ile eski upgrade edilen işletim sisteminin bulunması kanunen yasal değil. Microsoft lisans konusunda oldukça üçkağıtçı bir strateji yürütüyor. Tam sürümlerin (yenilense bile herhangi bir bilgisayara kurulabilen) fiyatlarını çok yüksek tutuyor, böylece insanları OEM ve upgrade sürümlere yönlendiriyor ve asıl voliyi buradan vuruyor. Bu nedenle forumda windows lisansları hakkında Vista ilk çıktığı zamanlarda çok konuştuk, mümkün olduğunca anlatmaya çalıştık. Neyse tekrar geçmiş olsun.

• Arkadaşlar anlamakta zorluk çektiğimiz. Win XP 'den sonra Artık işletim sistemleride bilgisayarın bir parçası olduğudur. Eskiden ( Win95 , Win98 , Win ME , Win2000 gibi...birden fazla sisteme kurp kullanabiliyordunuz artık sistem değişti...) bilgisayarınızı satacaksanız üzerinde işletim sisteii le satmalısınız. Nasıl ki ekran kartını veya diski yeni pc de kullanmıyorsanız , yeni işletim sistemi de öyle... Win XP 8 ayrı değişime kadar aktivasyon geçerli ... Mesela ram ekleyebilir , ekran kartını değiştirebilir. floopy ekleyip çıkartabilir veya diski değiştirebilirsiniz. Sistem üzerinde tamamen değişiklik anında yeni aktivasyon gereklidir.
    Konuyu açan arkadaşımız madem ki yeni bilgisayar almış yeni VISTA PREMIUM alsın ayda 9 ytl X 12 ay taksitle hem yeni bi pc hem yeni bi işletim sistemi güle güle kullansın... İşin gerçeği bende de 2 WinXP HOME var lisanslı makineleri satınca işletim sistemi ile birlikte satmayı düşünüyorum. Başka çare yokkk...

• tekrar aynı salaklığı yapmıcak kadar akıllandım
    korsan kullanıcam açık açık söylüyorum
  • ilginç hakkaten

boşa para vermişsin

şimdi de vista alma sakın
  • Bu gerçekten çok saçma bir prosedür.Ben 130-200 lira arası para verip lisans alıcam.Ve ram taktığımda bu kotasından düşecek.Şimdi şöyle birşey düşünürsek.Diyelim ki ben bir hdd aldım.Şansıma 8 kere bozuk çıktı.Bu benim hatam mı? Win yükledikten sonra 8 kere çöktü.8 Kerede değişime girdi.Veya 2 kere o bozuldu 2 başkası falan filan 8 kere parçalarımı değiştirmek zorunda kaldım.Her seferinde de lisansla yükleme yapmak zorunda kaldım.Bunda benim suçum ne?Elektronik eşya bozulmayacak diye garanti mi veriyor bill amcamız? Çakal yavrusu seni.Az kaldı ama yakında windows u bırakanların sayısı artacak muhtaç olacaksın.Gerçi adam sadece şirketlerden götürüyor işi ya neyse
  • şimdide xp nediyo bugün gördüm açılmıyor sahte prooğram kullanıyorsunuz diyor xp aldırmaya açlışıyor bana uyarı çıkıyor xp de paso bu ne yaw
  • quote:

Orjinalden alıntı: karakizil

160 tl sayıp aldığım windows lisansı etkinleştiremiyorum microsoftu aradım ürünün oem olduğunu onun için sadece tek bilgisayarda kullanıldığını söyledi şimdi yenilediğim bilgisayarda lisansımı etkinleştiremiyorum böyle saçma birşey varmı yani ben her bilgisayarı yenilediğimde her seferinde 160 tl mi vericem bunun bi çözümü yokmudur varsa nasıl halledilir

Pc yi parça parça değiştirdiğinde aynı sorunla karşılaşıyormusun. Komple değimde başka pc ye kurduğunu düşünüyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: emptyrean

Öncelikle geçmiş olsun. OEM lisansı maalesef tek bilgisayar için veriliyor, bir bilgisayara kuruyorsunuz ve sadece onda kullanma hakkınız var, bu nedenle daha ucuz. OEM lisanslı windows kurulu bilgisayarı yenileyince yeni bir lisans almak gerekiyor. Aynı şekilde upgrade sürüm alırsanız, upgrade edeceğiniz eski işletim sisteminizin lisansı iptal ediliyor, bu nedenle aynı bilgisayarda yeni upgrade edeceğiniz işletim sistemi ile eski upgrade edilen işletim sisteminin bulunması kanunen yasal değil. Microsoft lisans konusunda oldukça üçkağıtçı bir strateji yürütüyor. Tam sürümlerin (yenilense bile herhangi bir bilgisayara kurulabilen) fiyatlarını çok yüksek tutuyor, böylece insanları OEM ve upgrade sürümlere yönlendiriyor ve asıl voliyi buradan vuruyor. Bu nedenle forumda windows lisansları hakkında Vista ilk çıktığı zamanlarda çok konuştuk, mümkün olduğunca anlatmaya çalıştık. Neyse tekrar geçmiş olsun.

Komple değişimlerde sorun mutlaka çıkar. Grafik kartı, işlemci, ram terfilerinde olmadığını biliyorum. Büyük olasılıkla anakart terfisinde oluyordur.

• nedense bill amcanın yardımcıları görünmüyor ortada, bunlara cevap versinler
  • quote:

korsan kullanırsanız şöle yaparız böle yaparız diyolar tehdit mayetinde ama kendileri resmen korsana teşvik ediyorlar
    lisansı korsan kullanmamak için değil zorluk çekmemek için 2 sene önce almıştım bugünleri görerek almıştım ozamanlar yukardada yazdığım gibi 160 tl vermiştim 2 sene geçti şu anda 140 tl xp home ozmanlar 160 tl verilmicek bi yazılıma 160 tl vermiştim ama bugün deniyorki tek bilgisayarda şu kadar yükleyebilirsiniz deniyor gelde korsan kullanma
    yani ben istediğim zaman format atamıcam istediğim kadar lisansımı giremicem
    hdd mi yenileyemicem ömür boyu aynı hdd yi kullanıcam
    sinirden haksızlıktan uyuyamıyorum anlamakta güçlük çekiyorum.

yapyılar bana microsoft güncelledim diye mahvetti pcmi..vista kurdum..kırdım ve güncelledim..mavi ekran çıkıyo..boot olarak dvd yi görmüyo..cdromdan boot etmiyo..mavi ekran çıkıyor napcam..yardım..bence fat uctu..file allocation table..ya bios gitti ya hdd..nasıl bios yüklücem bende floppy yok..cdromdan bios nasıl yüklenir bilen varsa.. bilgisayar ne xp cdsinden ne windows 2000 cd sinden nede wistadan ki o dvd romda açmıyor boot etmiyor..mavi ekrandan nasıl kurtulurum..hardiski tekrar formatlayıp kurcam oda olmuyor cunku pc dvdyi görüyor ama boot options ta dvd yok uctu.. yani dvdden boot et diyemiyorum..first boot device dvd olmuyor ..cdrom oluyor ...nasıl kurcam bir daha vista..hadi bosver vistayı xp kuruyum diyorum cd den de boot etmiyor..yani bilgisayarın problemi ne..hep mavi ekrana dusuyor..

• quote:

Orjinalden alıntı: kumanda

quote:

160 tl sayıp aldığım windows lisansı etkinleştiremiyorum microsoftu aradım ürünün oem olduğunu onun için sadece tek bilgisayarda kullanıldığını söyledi şimdi yenilediğim bilgisayarda lisansımı etkinleştiremiyorum böyle saçma birşey varmı yani ben her bilgisayarı yenilediğimde her seferinde 160 tl mi vericem bunun bi çözümü yokmudur varsa nasıl halledilir

Pc yi parça parça değiştirdiğinde aynı sorunla karşılaşıyormusun. Komple değimde başka pc ye kurduğunu düşünüyor.

sorunu tam anlamadım ama ister hdd yi değiştir ister ram ki 3 parçaya kadar değişimmiş ben bilgisayarı komple değiştirdim,şimdi şöle düşünüyorum ben 3 parçaya falan aldırmayın sadece sabit diski bile değiştirseniz bu diyecekki size yeni lisans alın bundan eminim,acaba ben yaşlanana kadar o 40 gb lık hdd lemi dolaşmam gerekiyordu,heralde öyle olmasını istiyorlar ki böle bi uyarı çıkmazdı yani kısaca sizi zorunlu mecbur zoraki yeniden lisans almaya bırakıyorlar
    yani kısaca şöle, bill amcanın açlıktan nefesi kokuyor ve millete yalvarıyor paraaaaa paraaaa diye budur yani kısaca

• YENİ VİSTA ALACAKLARI UYARIYORUM:
    1-Çok zengin değilseniz. Upgradelerden birini düşünüyorsanız kesinlikle almayın. Kırığını kullanın yada xp nizle devam edin. Hatta bu son MicroPsoft maceramdan sonra pardus ciddi ciddi çekici gelmye başladı bunca yıl sonra linuxa mı dönecem ne...
    2-Çok zenginseniz yine de box vista almayın. Bu microPsoftu biraz daha zengin etmeyin

• Benim anlamadığım Lisanslı işletim
    sistemi alırken,neden söylemiyorlar kaç defa aktiv edilebilir diye.
    Söyleseler herhalde kimse almaz. Dava açmak gerekli olmadımı şimdi.
  • işte işin kolayını bullmuşlar resmen kandırılıyoruz
    bu oem lisansları ya markalı biligisayarlarda yada notebooklarda satmaları gerek zatende öyle oluyor yani tek olarak oem lisans verilmemesi lazım satılacaksa bile önceden söylemeleri lazım bu son kullanıcı sözleşmelerinden mutlaka almadan önce okutup imzalatmaları lazım biraz abartılı olmuş olabilir bu imza konusu falan sonuçta ev almıyoruz diyeceksiniz ama microsoft bu korsan konusunda ne kadar abartıyorsa milleti hırsız yerine koyuyorsa önce kendilerine bi bakmaları lazım asıl hırsızın kendileri olduğunu anlamaları lazım
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.