Şimdi Ara

LİSANSLI WİNDOWS ETKİNLEŞMİYOR (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
1
Favori
5.691
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: karakizil

işte işin kolayını bullmuşlar resmen kandırılıyoruz
    bu oem lisansları ya markalı biligisayarlarda yada notebooklarda satmaları gerek zatende öyle oluyor yani tek olarak oem lisans verilmemesi lazım satılacaksa bile önceden söylemeleri lazım bu son kullanıcı sözleşmelerinden mutlaka almadan önce okutup imzalatmaları lazım biraz abartılı olmuş olabilir bu imza konusu falan sonuçta ev almıyoruz diyeceksiniz ama microsoft bu korsan konusunda ne kadar abartıyorsa milleti hırsız yerine koyuyorsa önce kendilerine bi bakmaları lazım asıl hırsızın kendileri olduğunu anlamaları lazım

+1907

• bana kalırsa paran ile rezil olma buna denır hem para verıp alıyosun hem etkınlestırme için dil dokuyosun bill amca dunyada yıne 13 cu kez en zengın secılmıs
  • bu arada arkadaslar mıcrosoft kurumlara baska cd dagıtıyor ben ogrencı iken unıverstedeyken bize xp cd sı dagıtılar ve 5 yıldır kulanıyorum ve daha etkınlestırme ıstemedı belkı ozamandan bu gune kadar 10 bılgısayar degıstırdım 100 kere format attım tık yok etkınlestırme ile ilgili hic bırsey cıkmadı daha sadece kurarken keyı gırıyorum okadar paylasmak ıstedım demekkı 100 makınaya kursam daha bırsey olmayacak
  • Upgrade versiyonu alcaklar icin söylüyorum.Eger pc nızden parca değistircekseniz telefon ile tekrar activide edebiliyoruz.Sahsen ben denedim ve oldu
    Arkdasımızda telefonda eğer sistemi değistirdim değilde herhangi bir parcayı değistirdim deseydi, tekrar activite etme ihtimalı büyüktü.
    Terkar bir arayarak dene istersen...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @uiKSilveR -- 10 Nisan 2007; 13:38:18 >
  • Orjinal xp key'imizi, aktivasyon istemeyen cd'den kurulum yaparak kullansak bu sorunu yaşarmıyız. Diyelim ki key'i kurarken kabul etmedi. Ozaman cd'nin kendi key'ini girip daha sonra key changer ile key'i değiştiremezmiyiz. Ben denemedim ama bir sonraki formatta deneyeceğim.
  • hep korsan daima korsan
  • OEM lisansı sadece yeni bir sistem ile satın alabiliyorsunuz...yani ayrıca satın alma şansınız yok...yani satın aldığınız sisteminizin bileşenleri ile fatura edilmiş olması gerekiyor...önceden klavye,mouse vs ile birlikte QEM lisans satıyorlardı,ama artı bu mümkün değil...

mümkün değil derken,tanıdık bi bilgisayar satıcısından bedava da alabilirsiniz,yada bir hoparlör ile de birlikte fatura ettiebilirsiniz,ancak bu durumda sorumlu size faturayı kesen satıcı olmuş oluyor ve BSA,bilgisayarcının tepesine biniyor...

şunu da belirteyim...yine OEM lisans için; anakart+işlemci+ram+harddisk kombinasyonunun tamamı değişirse lisans iptal oluyor...yani harddisk sabit kalıp,diğer üçünü upgrade ettiğinizde lisans devam ediyor...

ve işte 2 kata varan fiyat farkının microsof'a göre mantığı da şu...BOX,yani kutu lisansın buna benzer hiçbir sıkıntısı yok...sadece tek bir makıneye kurabılıyorsunuz,yani birine kurdugunuzda digeri korsan olmuş oluyor...
    BOX lisans ile lisansı kendinize satın almış oluorsunuz,OEM gibi makinaya değil...

fiyatlar da aşağı yukarı şöyle,vista ultimate OEM:195$+kdv...BOX:400$+kdv...

xp home'dan vista'ya upgrade edilemiyor...xp pro'dan upgrade edebiliyorsunuz...avantajlı da olmuyor bu linsans upgrade olayı...hatta daha pahalı...vista düşünenler için en mantıklı seçenek "home premium BOX",220$+kdv civarında...

• quote:

Orjinalden alıntı: plateau

OEM lisansı sadece yeni bir sistem ile satın alabiliyorsunuz...yani ayrıca satın alma şansınız yok...yani satın aldığınız sisteminizin bileşenleri ile fatura edilmiş olması gerekiyor...önceden klavye,mouse vs ile birlikte QEM lisans satıyorlardı,ama artı bu mümkün değil...

yani sistemle birlikte derken mesela toptan yeni bir bilgisayar alıyorsunuz(masa üstü) aynı zamanda lisansıda almak gerekiyor sistemle birlikte ayrı satılmıyormu diyorsun yani oem lisanslar
  • Ben BOX lisanslarında sizin anlattığınız gibi istendiği kadar makineye kurulduğunu sanmıyorum.O zaman ben bütün arkadaşlarımla ortaklaşa box bir xp veya vista alırım hepimiz bilgisayarlarımıza kurarız öyle değil mi?Ben microPsoft gibi bir firmanın buna meyil vereceğini hiç sanmıyorum BOX'larda yanlızca bir makineye kurulur ve formattan sonra problem çıkartır.
  • her bilgisayara tabiki kuramazsın box lisansı,box lisansda parça değişimi falan serbest heralde tam araştırmadım box su oem e baktım hep, oemde parça değişince iptal oluyor muşşşşşş box farklı
  • Karakizil bende en az senin kadar takmış durumdayım bu etkinleştirme olayına çünkü bende sorun yaşamıyım adam gibi kurulsun diye 2 ay önce dizüstü bilgisayarımla oem windows aldım orjinal 160 ytl para bayıldım Gold'da.Çünkü makinede Linpus Linux vardı.Karşılaştığım durum şu:Dizüstüne kurdum diye masaüstü bilgisayarıma kuramıyorum.İşe bak ya!Duyarlı davranıyosun Türkiye gibi bir ülkede gidip orjinal yazılım alıyosun,ekonomik durumunu oldukça zorlayarak 160 ytl para basıyosun sonra neymiş efendim masaüstü bilgisayarınız için ayrı lisans almanız gerekiyor.Mesajını görünce çok sevindim aslında tek olmadığımı anladım.Masaüstü bilgisayarımın lisansı falan yok nedense aldığım yer öyle kurup vermiş o zamanlar çok bilmezdim bu işleri.Ama bir yandanda kafamda şöyle bir soru var:Etrafta zibil gibi XP var,ya bunların hepsimi orjinal?Bilgisayarcılar habire format atıp XP kuruyo bunlar hiç mi etkinleştirmede sıkıntı yaşamıyor?Sahte windowslar nasıl etkinleştiriliyor?Bizim suçumuz orjinal almakmıydı?

• gökberk şöle bişey var yalnız,senin yapmak istediğin elindeki lisansını iki bilgisayara birden kurmak istiyorsun eğer doğru anladıysam tabi,ama iki bilgisayarda birden tek lisans kullanamazsın sen hem masa üstünde hemde aynı anda diz üstünde kullanmak istiyorsun öyle değilmi doğrumu anladım?
  • Evet doğru anladın ve 160 ytl bayıldıktan sonra buna hakkım olduğunu düşünüyorum.....
  • tek bilgisayara kurabilirsin lisansı ozaman herkes tek lisans alır her bilgisayara yüklerdi
    hp markasını örnek veriyorum genellikle windows işletim sistemi ile birlikte gelir senin dediğin gibi olsaydı hp tek lisansla bütün note booklarına aynı lisansı verirdi
    benim durumum daha farklı ben bilgisayarımda parça değiştirdiğim için kullanamıyorum yani lisansın iki bilgisayarda birden değil hatta tek bilgisayarda bile kurulu değil anlatabildimmi
  • Anladım senin derdini ama ben bugün microPsoft online destek chatte bi görevliyle konuştum ve ona dedim ki:Dizüstüne format atıp masaüstüne kursam sonuçta yine bir bilgisayarda olacak yada dizüstündeki lisansı masaüstüne geçirmenin bir yolu varmı diyorum yok diyor illa yeni lisans alacan.Yuh dedim içimden artık tekelin böylesi.Çünkü masaüstünde oblivion falan oynıyacam dizüstünede pardus kurmayı göze aldım çünkü ofis ve internet işlerinde windowsun sağlayıpta linux'un sağlayamadığı birşey yok zaten hatta linux kocaman bir yazılım paketiyle geliyor özellikle pardusun depoları.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gökberk -- 13 Nisan 2007; 0:33:10 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Gökberk

Anladım senin derdini ama ben bugün microPsoft online destek chatte bi görevliyle konuştum ve ona dedim ki:Dizüstüne format atıp masaüstüne kursam sonuçta yine bir bilgisayarda olacak yada dizüstündeki lisansı masaüstüne geçirmenin bir yolu varmı diyorum yok diyor illa yeni lisans alacan.

işte bunun olması lazım ilk yüklemen note book a olmuş ama iptal etmişsin masa üstüne kurmak istemişsin ama kabul etmiyorlar
    bunuda nasıl anlıyorlar hard diske bir iz bırakıyormuş windows
    burdanda anlaşılıyorki baya baya izleniyoruz yani bence böyle
  • Windows'un microPsoft'a bilgi sızdırdığı bilinen ama açıkca söylenmeyen bir gerçek.........
  • arkadaslar ben hala gecmeyı dusunmuyorum cunku onumuzdekı seneye bill amca yenısını cıkarıcak bu vistayı incelemelerımden sonra windows me benzetıyorum sonu da oyle olucak gıbıme gelıyo
  • Benim bildiğim, xp aktivasyon sırasında microsoft'un server'ına pc donanım konfigrasyonu ile ilgili bir kayıt oluşturuyor. İlgili ürün anahtarı ile aktivasyon yapılmak istendiğinde önceki kayıt ile yeni kayıt karşılaştırılıyor. Bu şekilde onay veriliyor. Ancak aktivasyon istemeyen xp cd'siyle kurulum yapıp orjinal key'imizi kullanırsak. Xp'mizi yeni bir hdd'ye kurabiliriz diye düşünüyorum. XP'yi kendi cd'siyle kurarsak aktivasyon ister. Aktivasyon istemeyen xp sürümlerin olduğunu biliyorum.
  • arkadasım bahsetıgın olay gerceklestıremezsın cunku key uymuyor bılgın olsun etkınlestırme ısemeyen cd ve keylerı sadece kurumlara verılen cd ve keyler senın kulanacagın oem key ıle olmuyacak daha once denemıstım elımdekı oem keylerle
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.