Şimdi Ara

Lise diplomam kayıp, üniversiteye nasıl kayıt olacağım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
10.344
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar lise mezuniyet diplomam maalesef kayıp durumda. Bu yıl üniversiteye giriyorum (Kazanacağıma eminim) ancak diplomam yok. MEB'i aradım. Diplomanın bir kereye mahsus verildiğini söylediler. Mezuniyet belgesi alabilirmişim. Arkadaşlar bu mezuniyet belgesiyle üniversiteye kayıt olabilir miyim?

• up! Bilen birisi yok mu?
  • upup
  • Olabilirsiniz.
    Tercih kılavuzunda şunlar sıralanmış:
    4.1. KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER
    a) Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı veya onaylı örneği ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi
    b) Aday ek puandan yararlanarak yerleştirilmiş ancak alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmî belge (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı olarak, diplomayı düzenleyen merkezin adı yazılmaktadır.)
    c) 12 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf
    d) Katkı payının/öğretim ücretinin ödenmesi ile ilgili belge
    e) Kayıttan önce belirlenip üniversite tarafından ilan edilecek diğer belgelerin aslı veya üniversite onaylı suretleri

ÖSYS ile bir yükseköğretim programına yerleşen yükümlülerin askerlik durumları, üniversiteler tarafından
    http://kamu.turkiye.gov.tr internet adresinde görülebilecektir.

Üniversitenizin kayıt sayfasını kontrol ettiniz mi? Bazı üniversitelerde e-devletten kayıt yapmak yetiyor. Eğer üniversiteniz e-devletten kaydı yeterli görüyorsa oradan yapın. En azından fotoğrafla mezuniyet belgesiyle uğraşmazsınız. PTT'den e-devlet şifresi almanız yeterli olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: merhaba50

Olabilirsiniz.
    Tercih kılavuzunda şunlar sıralanmış:
    4.1. KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER
    a) Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı veya onaylı örneği ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi
    b) Aday ek puandan yararlanarak yerleştirilmiş ancak alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmî belge (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı olarak, diplomayı düzenleyen merkezin adı yazılmaktadır.)
    c) 12 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf
    d) Katkı payının/öğretim ücretinin ödenmesi ile ilgili belge
    e) Kayıttan önce belirlenip üniversite tarafından ilan edilecek diğer belgelerin aslı veya üniversite onaylı suretleri

ÖSYS ile bir yükseköğretim programına yerleşen yükümlülerin askerlik durumları, üniversiteler tarafından
    http://kamu.turkiye.gov.tr internet adresinde görülebilecektir.

Üniversitenizin kayıt sayfasını kontrol ettiniz mi? Bazı üniversitelerde e-devletten kayıt yapmak yetiyor. Eğer üniversiteniz e-devletten kaydı yeterli görüyorsa oradan yapın. En azından fotoğrafla mezuniyet belgesiyle uğraşmazsınız. PTT'den e-devlet şifresi almanız yeterli olur.

Allah razı olsun hocam. <3

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.