Şimdi Ara

Lise, Satranç Turnuvası Açılış ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
776
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Benim karar veremediğim bir konu varda sizden yardım istiyicektim..
    Şuan Lise son sınıf öğrenciyim ve bir satranç turnuvasındayım ve çok fazla derecede şampıyon olmak istiyorum.. O kadarki Lys ye çalışmayı bıraktım bütün gün satranç oynuyorum.. Şuan ki konumum ise zayıf rakipler elendi ve son 3 tane çok iyi olmasada orta seviyeli rakipler kaldı. Fakat maçta nasıl bir açılış yapmam gerektiğine hala karar vermedim sizce nasıl bir açılış yapmalıyım ? klasik merkez oyunu mu yoksa gambit tarzı şaşırtıcı açılışlar mı yapmam gerekir?? Varsa Bildiğiniz kısa yoldan bir mat yada rakibin şah kanadını zayıflatcak bir hamle söylerseniz çok sevinirim.. [Teşekkürler
    ]

• quote:

Orijinalden alıntı: JRCapablanca732

Beyler öncelikle merhaba;
    Benim karar veremediğim bir konu varda sizden yardım istiyicektim..
    Şuan Lise son sınıf öğrenciyim ve bir satranç turnuvasındayım ve çok fazla derecede şampıyon olmak istiyorum.. O kadarki Lys ye çalışmayı bıraktım bütün gün satranç oynuyorum.. Şuan ki konumum ise zayıf rakipler elendi ve son 3 tane çok iyi olmasada orta seviyeli rakipler kaldı. Fakat maçta nasıl bir açılış yapmam gerektiğine hala karar vermedim sizce nasıl bir açılış yapmalıyım ? klasik merkez oyunu mu yoksa gambit tarzı şaşırtıcı açılışlar mı yapmam gerekir?? Varsa Bildiğiniz kısa yoldan bir mat yada rakibin şah kanadını zayıflatcak bir hamle söylerseniz çok sevinirim.. [Teşekkürler
    ]

İmza-Mesaj uyumu

• beyazsın diyerek yazdım
    1.d4 d5
    2.Ff4 Ac6
    3.Af3 Af6
    sonra sen diğer atını 3 hamlede falan c7ye bindirceksin kenardan filde tutucak orayı hem şah çekmiş olcan hemde kale tehditi olcak mecbur kaçacak şahı roku bozulup kaleyi alcaksın sonra ilerletirsin bi şekilde
  • Ben yeni ve acemi bir oyuncu olarak açılış hamlelerinde çok ilerisini göremiyorum.O yüzden genelde şahın önündekini 2 çıkarım.Ayrıca chessmaster 10th edition diye bir oyun var.Oradaki en iyi oyuncuyu yenmek baya zor.Mynette tüm kırmızılarla oynadım yenemediler oyunu.Oyunu indirip alıştırmalar yaparsan işine yarar bence.

İnternet ortamında kendini tatmin etmek isteyenler oyunu indirip kasparov dışındaki herkesi yenebilirler.

Oyunu açıyorsunuz chessmasterla maç ayarlıyorsunuz.mynetteki oyunda siyah olmanız lazım.mynetteki oyuncu hamle yapacak siz de onun hamlesini oyunda uygulayacaksınız.Sonra chessmaster hamle yapacak ve siz de chessmasterın hamlesini mynetteki oyunda yapacaksınız.
  • italyan savunması
  • Rdau kardeş bu çok klasik birşey herkes biliyor bunu yinede sağol ben daha marjinal bişiler istiyorum..
    uohk061_TS o satranç programı zaten var bendede alıştırma yapcak zamanım yok ..
  • italyan savunması, nedir bilmiyorum ama araştırcam ben genelde saldırı ağırlıklı oynarım ama tavsiyeni değerlendircem sağol..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bugün 19 Mayıs töreninde bir de ödül töreni yapıldı okulda satranç turnuvası olmuştu bende 1. gelmiştim ödül,belge falan verdiler.Benim belli bir açılışım yoktu.Sıradan bir açılış ile karşı tarafa bağlı hamleler yaparak oynarım.Oyun başlarında karşı tarafa göre oyna yani kendi başına plan kurup dalma,adamın kurduğu planı boz ilk oyun sonlarında kendin düşünüp mat edersin.
  • Şah hint savunması yapıp merkeze sonradan da saldırabilirsin. Gambit deneme derim.
  • Hint savunması hemen bakıyorum ..
  • Doğaçlama yap boşver taktiği maktiği Ben turnuvaya katıldığımda böyle yapmıştım. Zorla götürmüşlerdi. 2 maç yapmış 2 sinde de yenmiştim (rakipler zayıftı, ben hiç çalışmazdım satranca ) Sonra 3. maçımda bilerek yenilip eve gitmiştim.
  • Metalwrath, kardeş riske atamam..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Metalwrath

Doğaçlama yap boşver taktiği maktiği Ben turnuvaya katıldığımda böyle yapmıştım. Zorla götürmüşlerdi. 2 maç yapmış 2 sinde de yenmiştim (rakipler zayıftı, ben hiç çalışmazdım satranca ) Sonra 3. maçımda bilerek yenilip eve gitmiştim.

• quote:

Orijinalden alıntı: jo_be

quote:

Orijinalden alıntı: Metalwrath

Doğaçlama yap boşver taktiği maktiği Ben turnuvaya katıldığımda böyle yapmıştım. Zorla götürmüşlerdi. 2 maç yapmış 2 sinde de yenmiştim (rakipler zayıftı, ben hiç çalışmazdım satranca ) Sonra 3. maçımda bilerek yenilip eve gitmiştim.

Yenilen adam aynı ben

• quote:

Orijinalden alıntı: JRCapablanca732

Metalwrath, kardeş riske atamam..

benim istanbul şampiyonluğum var.Karşımdaki kişiye göre açılış yaparım adamı iyice tart ilk hamlen şahın önünü aç 1 veya 2 sana kalmış rakip senin hareketlerini tekrar ediyorsa kasarak oynuyordur çok dikkatli davran hata yaptığı anda hücuma geç fazldan 1 taş kaybetmek onu bozar ama senin yaptığın hamlelerle ilgisizse oyununu öğren ve boz başka bir şey yapmaz hallet.

Rakip çok iyise ben 2 piyonu öne sürereim atlarla piyonları korurum filleri çekip destek veririm sonra roku çekerim bu savunmayı kaspov gelse bozamaz.Ama rakip bozsa kasmam atlarla çatala bağlar vezirle toplarım önemli olan hangi açılış değil hangi açılışı iyi kullanman

edit:Şu anda heveslisin ama sınava çalış hevesin geçtiği anda keşke çalışsaydım deyip pişman olucaksın bkz:ben

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi D.A.B.9 -- 19 Mayıs 2011; 15:29:24 >

• marjinal bişey arıyorsan e4'le başla 2.hamlenin Aa3 olabileceği karşılıklar (örneğin filin önünü kapayan piyon sürme, Scilya vs) olursa Aa3'ü mutlaka sür. Rakip seni hafife alacak veya bu işin arkasında bişey arayacaktır :D Sonra Atı c2'ye oturtabilmek için c3 sür. yavaş yavaş güçlü bir piyon zinciri oluşturman gerekecek. Şah kanadına rakip vezirin gelmesine izin vermeden f piyonunu da sürersen merkezde insiyatif sahibi sensin demektir :)

Siyah ile marjinal bir şey düşünürsen e4 d5 exd e6 d*e F*e6 piyon sürerse Fd6 gibi piyon fedası ile başlayan ancak gelişimde beyazın önüne geçebilen açılışlar düşünebilirsin. Kaybettiğin piyonu oyun ortasında geri alma şansın oluyor. Ancak, rakip kuvvetli ise kapalı oyunları tercih etmeni öneririm.

Ayrıca gerekirse iyi bir file veya ata engel olmak için kale fedasından çekinme.
  • ben pek anlmam ama arkadaşımın birçok derecesi var oan bir sorayım.

Ama bildiğim kadarı ile risk alarak oynar.bikere veziri verdi tam salaksın dedim saylan 6 dedi ve1 de şah ve mat.karşısında oynaya kişide ikinci oldu. Genelde ilk maçlardan çabuk kalkar tipe bakıyo ben bunu yenerüm dedimi tamam
  • Beyler cevaplar için çok sağolun bugün turnuvada 2 tane galibiyet aldım çok mutluyum 2sindede iskoç açılışı yaptım o seviyorum o şahın çaprazındaki zayıf kareyi.. Ama asıl maç yarın final maçı gibi birşey olcak benle aynı puanda olan bir arkadaş var olmadı ödül olan altını paylaşmayı önercem :))
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.