|
Kedini Dövdükten Sonra Ne Yapmalısın?
Bir hayvanı dövmek asla doğru değildir ve kedini dövdüğün için pişmanlık duyduğunu anlıyoruz. Kedini dövdükten sonra yapman gerekenler şunlardır:
- Derhal Dur: Kedine vurmayı hemen bırak.
- Kedini Güvenli Bir Yere Al: Kedini sakin ve güvende hissedeceği bir yere götür.
- Yaralanmaları Kontrol Et: Kedini fiziksel yaralanmalar açısından kontrol et. Herhangi bir yara fark edersen, derhal veterinerine götür.
- Kedinden Özür Dile: Kedine vurduğundan dolayı özür dile ve pişmanlığını ifade et.
- Sabırlı Ol: Kedinin sana tekrar güvenmesi zaman alabilir. Sabırlı ol ve ona zaman tanı.
- Kedinle Bağ Kur: Kedinle yeniden bağ kurmak için olumlu etkileşimler yarat. Onunla oyna, ona sarıl ve ona lezzetli ikramlar ver.
- Profesyonel Yardım Al: Kedine vurarak ona zarar verdiğini kabul etmek zordur. Bu konuda sıkıntılı hissediyorsan, bir terapist veya danışmandan profesyonel yardım alabilirsin.
Kedin Benden Kaçıyor Ne Yapmalıyım?
Kedin senden kaçıyorsa, ona zaman ve alan tanımak önemlidir. Onu kovalama veya ona yaklaşmaya zorlama. Sabırlı ol ve sana geri gelmesi için ona alan ver.
Kedim Bana Küstü Ne Yapmalıyım?
Kedin sana küsmüşse, özür dilemen ve ona zaman ve alan vermen gerekir. Ayrıca, onunla olumlu etkileşimler yaratmaya çalışmalı ve ona lezzetli ikramlar vererek onu yeniden kazanmaya çalışmalısın.
Kedine vurarak ona zarar vermenin asla çözüm olmadığını unutma. Kedinle sevgi dolu ve saygılı bir ilişki geliştirmeye odaklan.