Şimdi Ara

Ustalık Dönemi Ders Çalışma Günlüğü w/fabricioramirez

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
16
Favori
3.068
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Biraz kendimden bahsedeyim.Taniyanlar da vardir zaten az cok.Biraz uzun olacak ama aslinda birilerinin okumasi icin degil ileride kendim bakmak icin yaziyorum

2019'da yuksek hedefim olmadigi ve belli bir seviyede olan temelime guvendigim icin pek ders calismadim.Hedefim 85-90 arasi tyt, 50-55 arasi ayt yapmakti(ilk denemelerim 85 civari tyt geliyordu mesela temel derken bundan bahsetmistim). yapmakti.Sinav da bekledigim gibi gecti. 88 tyt ve 52 sanirim ayt geldi net olarak.2018e gore bu netlere 4-5k geliyordu ve bolum siralamalari henuz ucmamisti cogu yer geliyordu bu siralamaya. O nedenle calismadim aslinda netlerin-siramalarin seneden seneye degisecegini dusunememistim

7656 geldi ve Haci Bayram(Gazi) Hukuka Yerlestim. Ama icimde ben daha iyi yapabilirim dusuncesinin verdigi sıkıntı vardi. Potansiyelim olduguna inaniyordum ve bir seyler yapmak istiyorum.

Tabi bu sadece dusuncede kaldi.Ankarada kaldigim yer ogrenci mekani olan Bahcelideydi. Cepte de ilk kez para olunca dagittik tabi biraz

Sonra bu is boyle olmaz diye dusunup ocak ayinda esyalarimi toplayip eve dondum. Ankaradayken cok cok az calismistim. Bir plan yaptim. TYT denemesi cozdum sanirim 86.5 gibi bir sey gelmisti yani gecen seneye gore gerileme yoktu pek. AYT edeb-sos denemesi cozdum onda da net hatirlamiyorum ama 30 dogru vardi yani biraz tekrarla halledilirdi. Ben de cok buyuk bir hata yaparak calismaya AYT Mat daha dogrusu LTİ calisarak baslamaya karar verdim. Tabi sonra bunun cok buyuk hata oldugu anlasildi... Yaklasik 1.5-2 ay yani hatirladigim kadariyla subatin 20sine kadar LTİ calistim.Apotemi bitirdim 3unden de(gecen seneden az cok temel vardi). Yanina da ara sira edebiyat okudum.Bazen paragraf-problem cozdum.

Subatin 20si gibi LTİ'yi halletmenin rahatligiyla subat sonuna kadar pek bir sey yapmadim. Mart'in 1inde ise tam anlamiyla calismaya basladim.Geometri,tyt,tarih vs calisiyordum yani saglam.sekilde. Bu sanirim 25 mart olan sinavin ileri alinmasi-konularin kalkmasi surecine kadar devam etti. Sonrasi felaket tabi. Aslinda LTİ'nin kalkmasini sacma bulmadim sonucta firsat esitligi. 12.siniflar gormemisti.Ama kotu oldu tabi benim icin. 25 marttan 5 mayis sanirim sinavin erkene alindigi tarihe kadar calismayi birakmadim ama bir rehavet oldu tabi. 5 mayista sinav erkene alininca fen edebiyat matematik ne varsa giristim iste sinava kadar.

Sinavda tyt netlerim cok dusuk geldi bekledigimden. Sanirim bunda felsefede 3 yanlis yapmamin ve geometride sadece 4 dogru yapmamin etkisi oldu(345 son denemelerinde bile 8-9/10 geliyordu neden boyle oldu anlamadim ). Ayt denemelerim gibi geldi. 98-68 net ile kapattim. Ham siralamam 1510, yerlestirme siralamam 4169 geldi. Sanirim kirik obp olmasa 1350 civari oluyormus.

İTU ekonomiye yerlestim.İstedigim bir bolumdu zaten.Bir sıkıntım yok. Seve seve okurum burada da.Calisma karari almamin sebebi bolum degil zaten. He tabi boun sabanci vs kazanirsam memnun olurum. 3-4 aylik bir calismayla bunu yapabiliyorsam butun sene calisinca ne yapacagimi merak ediyorum. Potansiyelimi gormek istiyorum. TEOG sinavinda 492 puan almistim duzenli bir sekilde calisinca acaba yine benzer bir basari elde edebilir miyim bunu gormek istiyorum.

Neden mezuna kalmadin diyecekler icin dedigim gibi İTÜ Ekonomi okumak istedigim bir yer. İTÜ hazirligi online yapti. 7 sene kolejde okudugum icin ingilizcem var.Cok zorlayacagini dusunmuyorum.Hazirlikla beraber goturecegim YKS'yi. Mezuna kalayim baska bir bolum kazanayim dusuncem yoktu.Belki sıkılır Ekim'de birakirim calismayi bilemiyorum.Kendimi gormek istiyorum sadece.

Neyse cok uzattim. 7 Eylul'de Baslamayi dusunuyorum.Konuyu editlerim calistikca. Hedefim hamda ilk 100.Yerlestirme ile cok ilgilenmiyorum. 2021'de girecek herkese basarilar diliyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fabricioramirez -- 31 Ağustos 2020; 19:52:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• başarılar hocam takipteyim :d
  • Hayırlısı olsun hocam devam
  • hocam bağımlı oldun artık gözünü seveyim bırak şu sınavı bölümüne hazırlığına odaklan
  • Beausejour B kullanıcısına yanıt
    sorun su ki itu hazirligin benim seviyeme katacagi bir sey yok.Bolum derslerini de online almak istemiyorum

neden calistigimi da yazmistim aslinda bolum degistirme vs oyle bir amactan degil ne yapacagimi merak ediyorum...

• Ray Allen 20 kullanıcısına yanıt
    cjerrels23 C kullanıcısına yanıt
    tesekkurler

• senin tyt iyiydi zaten hocam 1 sene kırık obp'siz çalışsaydın tm ilk 100 rahat yapardın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kirik vs cok umrumda degil hocam yerlestigim yerden yapisal bazi sorunlar(her okulda olan,itude bir tik daha fazla sanirim) disinda sikayetim yok.potansiyelimi gormek,olursa bir de ilk 100 bursu istiyorum

• İnternetten hazılanacaksan kaynaklarını ve kullanacağın hocaları paylaşır mısın?
  • İsen Buga İ kullanıcısına yanıt
    turkce:inci hoca
    mat:rehber mat-eyup b(belki resulzade)
    fizik:altug gunes
    kimya:merve hoca
    biyo:kampus
    tarih:selami yalcin
    cografya:yavuz tuna
    edebiyat:kampus
    geo:kenan kara

kaynak olarak cok karar vermedim sanirim elimde kalanlara bakacagim

• Hocam,https://forum.donanimhaber.com/ea-haftalik-calisma-programim--145314797#145320514 şu konuma ek olarak önerilerinizi bekliyorum. Programa uyuyorum çok şükür. :D İlk 1k için aşırı kasmıyorum kendimi ama ilk 5k olmasını istiyorum olmazsa üzülürüm bir tık ama dünyanın sonu değil ne de olsa? :)
  • Elawachi kullanıcısına yanıt
    hocam verebilecegim en onemli oneri: gerekirse az calis ama duzenli calis.benim en buyuk hatam bazen 8-10-12 saat calisip sonra 2 gun yatmak oldu.onun yerine her gun 3-4 saat bakmak daha iyi olurdu. sakin bos gun gecirme.canin hic mi bir sey istemiyor.youtubedan soru cozumu,deneme cozumu izle. altin nokta sureklilik. bos gececek 1 gun bile olmamali.en bos gununde bile kendine bir sey katmalisin.en onemli nokta bu bence.

sen kendine gore programini yapmissin zaten. ona uy derim.konulari su zamana yetistiricem diye sartlama kendini.onemli olan ogrenmek

bir diger tavsiyem aralik ayinda tyt,mart ayinda ayt denemelerina baslaman olur.konularin bitmese bile coz ve cozumleri cok iyi ogren.elin isinsin.yaptigin net onemsiz.isinmak onemli

bir de 5k da olur dememelisin. 5k yeter dedigin anda beyin bahane bulmaya baslar. 1k'ya odaklan,onun icin mucadele et.o cok buyuk hata olur.yaziyi okuduysan 2019da birebir bu hatayi yaptim

edebiyat sosyal icin cok asiri kasma.yani sunu demek istiyorum artik asiri detay yazar eser vs gelmiyor.konularj bil,deneme coz.biraz da sans isi bu kisim.

kesinlikle tyt fen calis.bence kasimda fizige, ocakta kimyaya,nisanda biyolojiye basla.artik herkes bir sekilde ayt yapiyor ama cogu tm'ci tyt yapamiyor.tyt fen calistigin zaman net artisini en hizli gorecegin ders.

her gun sabah yapacaklarini bir kagida yazip yaptikca ustunu cizmeni de oneririm.

kaynak ve kanal onerisi istersen onu da soyleyebilirim

• Derece isteyen tmciler bu adamı kaçırmasın bence dediklerini ciddiye alın

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Grubun sefiri fabricioramirez dostum, herkese yardımı dokunan çok iyi bir insansın. Umarım gelecek hayatında hep mutlu olursun ve çok iyi yerlere gelirsin

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • fabricioramirez F kullanıcısına yanıt
    Hocam, tabiki kanal önerilerinizi de alabilirim. Zaten çoğu kanalımızın ortak olduğunu düşünüyorum. 15 tyt matematik, 15 ayt matematiğim var onlar için yapabileceğiniz önerileri bekliyorum ekstra. :) Sözel dersleri pek sıkıntı etmiyorum çünkü halledeceğime olan inancım %2000. Fen kısmında da dediğiniz gibi bakacağım fene. Okullara gitmek de isteğe göre olduğu için sizce gitmeli miyim o konuda da fikrinizi bekliyorum. Mezun gibi evde mi çalışmalıyım yoksa?
  • The Prince of Dorne kullanıcısına yanıt
    cok tesekkurler hocam umarim siz de cok iyi yerlere gelirsiniz ki geleceginize inancim tam :)

• akfq A kullanıcısına yanıt
    estagfurullah hocam sizin gibi ustatlar varken bize laf dusmez.pek :)

• seninleyim fabri. yolun açık olsun
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.