Şimdi Ara

Lise Seçimime Yardım Edin-Acil Tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.388
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba sevgili ağabeylerim ve ablalarım.

Bu yazıda lise seçimimle ilgili her açıdan tavsiyelerinizi isteyip az biraz da hayatımdan bir demeç sunacağım. Biraz uzun olabilir şimdiden okuyup yardımcı olan ağabeylerime, ablalarıma teşekkür ediyorum. Yardımcı olmanızı ise özellikle rica ediyorum çünkü pek çok konuda kafam çok karışık.

Öncelikle ben Manisa'da okuyorum. Bilenleriniz vardır. Bu dönem bizler lise girişine iki aşamalı bir sınavla alındık. İlk sınavım gerçekten çok iyiydi. 120 sorudan 2 yanlışım vardı. Fakat bunun verdiği bir rahatlık ve bir sınava girmiş olmanın verdiği atlatmışlık psikolojisi ile ikinci sınava çok az çalıştım (pişmanım). Ve kötü bir sonuç aldım. Aslında çok kötü değildi ama puanımı epey çekti aşağılara. Puanımı hesapladım ve 460 civarı bir sonuç alacağımı gördüm. Bu sonuçla yapabileceğim tercihler üzerinden tavsiye isteyeceğim sizden. Ben TM-Eşit Ağırlık seçeceğim. Çünkü matematik ve fizik derslerinden zevk almıyorum. Bu yüzden tüm fen liseleri ölü şu an. İyi bir Anadolu lisesi tercih etmek istiyorum. Manisa'daki lise seçenekleri çok dar. Anadolu Öğretmen Lisesi pek çok kişiye göre meslek dersleri ve hocalar sebebiyle kötü. Fatih Anadolu Lisesi ise puanımın altında kalıyor. Üstelik Manisa'dan çıkmak istiyorum. Çünkü buradan çok sıkıldım. Lise hayatımı burada geçirmek istemiyorum. Adam olmayı ve sorumluluk almayı, kendi ayaklarımın üzerinde durmayı öğrenmek istiyorum. Bu yüzden başka şehirlerdeki puanımın yettiği üst düzey Anadolu liselerine bakıyorum.

Şehir olarak ilk tercih İstanbul. Evet, böyle direk söyleyince pek çoğunuza uygulaması zor bir karar gelebilir ancak İstanbul'a aşığım ben. Lisede olmazsa üniversitede, üniversitede olmazsa başka zaman İstanbul'da yaşayacağım. Çünkü sebepsiz bir sevgi besliyorum. Her semtine, her sokağına... Aynı yerlerden geçerken her seferinde başka bir güzellik görüyorum, bir sevgili gibi mutlu ediyor beni İstanbul. Ayrıca hem ağabeyim hem ablam İstanbul'da üniversitede okuyor. Bir de amcam var, orada yaşıyor. Şimdi oradaki okullara bir baktığımızda Kabataş'ın, Kadıköy Anadolu'nun, Cağaloğlu'nun falan olmadığını görüyoruz. Tek umudum oradan Haydarpaşa Lisesi. Üstelik orada yaşayan amcamın çok sevdiğim kızı da o lisede. Ama puanım yetmeyecek gibi geliyor. Çünkü geçen seneki sınav çok zordu ve tüm Türkiye'deki liselerin taban puanlarında genel bir düşüş yaşandı. Haydarpaşa'nın geçen seneki taban puanının 456,643 olduğunu görüyoruz. 2012 puanı ise 473,311. Yalnız bu puanlar birinci yerleştirme puanları. Yedeklerden girenler dahil değil yani. Şimdi burası olursa pekala. Herhalde çok sevinir ve giderim. Yine de İstanbul'da ailemden uzakta lise okumak, bu kadar büyük ve karışık bir şehre uyum sağlamak konusundaki görüşlerinizi esirgemeyin lütfen.

Diğer bir seçenek Ankara. Ankara'yı neredeyse hiç tanımıyorum. Yalnızca bir defa gittim. Ankara konusundaki öncelikli tavsiyelerim şehirle ilgili düşünceleriniz. Nasıl bir şehir? Lise okumaya uygun mu? Yatılı kalmaktaki ekstra artı ve eksileri neler? Canım sıkılır mı? Kolay ayak uydurabilir miyim? Çünkü lise olarak puanıma tam uyan iki adet pansiyonlu lise var. Fethiye Kemal Mumcu Anadolu ve Elvankent Bilgi Anadolu. Bunlardan Fethiye Kemal 2013'te 440,407 ile 2012'de ise 459,58 ile almış. Burası her türlü olur gibi. Yine de burası olmazsa 2013 taban puanı 412,564, 2012 taban puanı 443,768 olan Elvankent var. Buralarda okuyan veya okumuş ağabey ve ablalarımın okul ve hocalarla ilgili görüşlerini de bekliyorum.

İzmir'e baktığımızdaysa alternatif çok fakat Atatürk hariç hiçbirinin pansiyonu yok. Atatürk'ün de direk olmayacağını kabul edersek en makulü Bornova Anadolu olarak gözüküyor. Manisa'dan gidip gelen çok öğrenci var. Her sabah servis kalkıyor ve çok uzak değil. Ama yine de hem evden çıkmak istediğim için hem de o yolu her gün tepmek bana çok mantıklı gelmediği için pek istemiyorum. Onun dışında İzmir'de Karşıyaka Anadolu, Karşıyaka Cihat Kora Anadolu, Karşıyaka Atakent Anadolu, Güzelbahçe 60. Yıl Anadolu çok çok büyük ihtimalle puanımın yeteceği okullar.

Bana şu an en mantıklı gözüken seçenek olan Bursa'ya geldik. Bursa'da puanımın tam yettiği bir okul var. Bursa Anadolu Erkek Lisesi. Bursa Erkek Lisesi olarak da biliniyor. Bursa ile alakalı istediğim tavsiyeler bu okul üzerine. Özellikle bu okulda okuyan ya da okumuş ağabey ve ablalarımın tavsiyelerini duymayı çok isterim. Çok köklü bir okul ama eğitimi nasıl? Hocaları iyi mi? Bana biraz disiplini katı bir okul gibi geldi. Gerçekten öyle mi? Yeri nasıl? Orada yatılı okumak kolay mı? Yatakhanesi nasıl? Eşit ağırlık seçeceğim için bu bölümdeki öğretim nasıl? Diğer bir tavsiye konusu da Bursa şehri üzerine. Biraz tanıyorum diyebilirim. Babam üniversiteyi burada okumuş ve her fırsatta dünyanın en güzel şehri olduğunu söyler. Ulaşımı nasıl? Eğlence imkanları nasıl? Orada sıkılır mıyım? Manisa gibi küçücük bir şehirden sonra bana nasıl gelir? Uyum sağlaması kolay mıdır? Bu ve bunun gibi soruların cevaplarını da verirseniz bu kardeşinizi çok memnun edersiniz.

Bu kadar yazıyı okuyup zamanını ayırıp cevap yazan herkese gerçekten çok teşekkür ederim. Hayatım açısından gerçekten çok önemli bir noktadayım. Benim için her türlü öneri, görüş ve düşünceniz altın değerinde. Şimdiden teşekkürler.

Saygılarımla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Selman Egin -- 19 Mayıs 2014; 14:45:57 >

• Okumadım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BroFenomen

Okumadım

Tebrikler. Okumadıysan işine devam edebilirsin.
  • Yazdığın şeylerin hepsi hakkında bir kişinin bilgi sahibi olması pek mümkün değil. Ben Atatürk Lisesi öğrencisi olarak İzmir için konuşabilirim. Eğer Atatürk Lisesinde okumak istiyorsan tutmaz diye yazmamazlık etme. Tüm okulların puanları geçen senelerde çok yükseldi. Bu yükselişin devam edeceğini düşünmüyorum. Atatürk Lisesinin kontenjanının da yükselmesiyle geçen sene puanı biraz düştü (Gerçi tüm okulların düşmüş.). 460 civarı puanın olacaksa girebilirsin diye düşünüyorum. Yurtta kalmak en mantıklısı olacaktır eğer tercih edeceksen. Yeni bir yurt da yapıldı. İzmir'de bir lise yazacaksan ilk sıraya yaz derim.
  • Hocam öncelikle tebrik ederim iyi bir puan yapmışsınız. Liseyi başka bir şehirde okuyup okumamak size bağlı :) Ama fen derslerini sevmiyorsanız bile matematiği sevmeye bakın çünkü size lazım olacak.

Okullar hakkında pek yorum yapamayacağım kusura bakmayın. Konuyu uplamak için yazdım. Ama Ankaradakş okullar hakkında sorunuz olursa yardımcı olmaya çalışırım.

• Teşekkürler cevabın için. Atatürk'ü ben de ilk sıraya yazmayı düşünüyordum. Olursa hiçbir sorun kalmaz zaten. İnşallah olur. Sağol yeniden. :)
  • exmdst kullanıcısına yanıt
    Matematiği zaten yapıyorum, çok büyük bir sıkıntım yok ama yaparken zevk almıyorum. Fen derslerinde de biyolojiyi çok severim ama fizik ve kimyayla pek aram yok. Bilginiz varsa Fethiye Kemal Mumcu Anadolu Lisesi hakkındaki yorumlarınızı duymak isterim. Teşekkürler. :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tavsiye lütfen (acil)
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Selman Egin

quote:

Orijinalden alıntı: BroFenomen

Okumadım

Tebrikler. Okumadıysan işine devam edebilirsin.

ozur dilerim hocam darilmadin insaAllah
    Edit:Bornova Anadolu onermem bro..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BroFenomen -- 21 Mayıs 2014; 0:17:33 >
  • Selman Egin S kullanıcısına yanıt
    Aslına bakarsanız başımıza gelenlerde , koşullarımızda aynı öncelikle Bursa Anadolu Erkek Lisesi öğrenci statüsüyle,konumuyla,tarihiyle çok güzel bir yer olmasına rağmen geçen yıl çevrem tarafından çok eleştirildi çok sert, katı, muhafazakar, bir idaresi olduğu söyleniyor ayrıca yatakhanelerinden de epey rahatsız olmuşlar.Bunun dışında her ne kadar görmesemde duyumlarıma ve öngörüme göre çok güzel bir şehir bursa çevresiyle imkanlarıyla sıkılacağınızı pek sanmıyorum.

Diğer bir yandan İzmir Atatürk Liseside bende dahil bir çok kişinin hedeflerinde bir lise olmasından dolayı puanları yükselecektir. Biraz zor fakat şunu söylemeliyim ki hocalarıyla ,öğrencileriyle ,konumuyla mükemmel bir lise bence.Çok zor görünüyor ama bende yazacağım.

Ankara için ise ben Hasan Ali Yücel Anadolu Öğretmen Lisesi ni düşünmüştüm zira sizin planladığınız liseler konum olarak pek hoşuma gitmedi.Hasan Ali Yücel AÖL ne de bir bakmanızı öneriyorum.Ankara öğrenciler için çok fazla olanağın bulunduğu bir ilim şehridir ayrı zamanda çok sosyal ve rahat bir şehir olduğunu söylemekte fayda var (her yerinde avmler var olarak algılamayın bunu her ne kadar lanet bir durum olsada malesef öyle) .

Her ne kadar İstanbuldan pek haz etmesemde bunun dışındaki koşullarınızın benimkilerle uyuştuğunu söyleyebilirim gerek bu zamanlarda gerek tercih zamanlarında iletişim kurmanız, bilgilendirmeniz ,değerlendirmeniz beni çok sevindirecektir. Aynı tercihleri bile yazabilirim aslına bakarsanız(aynı okula gideriz kim bilir)... Takipteyim.

PS, Benim puanımında 460-465 arası olması gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hermaphroditus -- 22 Mayıs 2014; 0:23:19 >

• Hermaphroditus kullanıcısına yanıt
    Eyvallah dostum. Birbirimize yardımcı olmamız beni de çok sevindirir. Hasan Ali Yücel AÖL'nin bildiğim kadarıyla yurdu yok. Benim için öncelik de yurdu olması. O yüzden doğrudan yurdu olanlara bakıyorum. İAL'yi her türlü yazacağız ama muhtemelen olmayacak, yapacak bir şey yok. Bursa Erkek Lisesi'nin disiplinli olması olayını ben de duydum. Bursa'da bir arkadaş vardı. Ona sordum. Ondan o okula giden iki kişinin ismini aldım. Onlarla konuşacağım. Seni de bilgilendiririm dostum. Yalnız şurası kesin, sert ve disiplinli bir okul da olsa eğitimi gerçekten iyi. Şimdiye kadar sorduğum birinden veya araştırdığım bir yerden aksini duymadım. Özelden daha detaylı konuşabiliriz. :)
  • Sorun değil dostum. Yalnız önermeme sebeplerini açıklayabilirsen benim için çok iyi olur. Yardımcı olmuş olursun. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Selman Egin -- 22 Mayıs 2014; 1:58:27 >
  • Bursa Erkek Lisesi'nde okuyan bir kişiden cevap aldım. Söylediklerini buraya yapıştırıyorum.

Hocaları soruyorsan gayet ıyı ve güler yüzlü hocalar
    Öyle bağırıp çağıran hoca yok.
    Hocalar senin seviyene göre davranıp sorular soruyorlar.
    Diğer okullara göre disiplini daha fazla fakat eski disiplinini kaybetmiş bir okul.
    Yatakhanelerde 8 kişi yatılıyor. Arkadaşım ilk ayın zor oldugunu söyledi ailenden ayrıldığın için falan.
    Gayet rahat şuan
    dediğim gibi puanın mpale yetmıyorsa buraya gel.
    Ulubatlı hasandan daha iyi burası, benim puanım ulubalıyada yetiyordu fakat buraya geldim.
    Okulun iyi bir tarihi var ve tanınmış mezunları var .
    Kime sorsan bileceği bir okul.
    Sınıf ortamı gayet iyi, herkes senin seviyende. Espri yapıldığında kaliteli yapılıyor.
    Şuanda son sınavda bursa 2. Si olduk
  • Bu sene yeni mezun oldum Erkek lisesinden gayet güzeldi kötü yanları yok değil.
  • Oğuzhan Öktem kullanıcısına yanıt
    Abi özelden veya buradan biraz daha detaylı bilgi verebilirsen bana çok faydası olur. Şu an düşündüğüm okullar arasında en kuvvetli ihtimale sahip üç okuldan biri. Özellikle yurtluların ve yatakhanelerin durumu, şu disiplin olayını biraz anlatabilirsen çok sevinirim. Bana biraz abartılmış gibi geliyor çünkü okulda okuyan konuştuğum kişiler o kadar da aşırı disiplinli demedi. Sen ne diyorsun bu konuda? Harbiden anlatıldığı kadar sert mi?
  • Liseye girdiğim ilk yıl gerçekten çok disiplinlilerdi. Şuan normalin biraz üstünde. Disiplini kolay kolay bırakacaklarını sanmıyorum. Ama aşırı değiller. Yatakhanesinde kalmadım pek bilgim yok. Daha iyisine gidemiyorsan (milli piyango, bursa anadolu lisesi gibi ) erkek lisesi bursa da gidebileceğin en iyi okul diyebilirim. En azından ben öyle düşünüyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.