Şimdi Ara

Lise sonda açığa geçsem mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
1.124
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Maalesef psikolog değilim. Hep istediğim bir şeydi ama birçok nedenden dolayı olmadı diyelim.

Size tavsiyem onu umursamayın. Tüng kendisi olduğu için değerli. Tüng bir birey olduğu için değerli. Diyeceğim şey basit hocam. Kendinizi ileriye taşıyın. Kendinize değer katın. Başkalarını umursamayın.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-1DF3AA226

Hocam bi de alakasız gibi gözüküyor ama benim şimdiki sınıftan bi kıza açıldım reddetti onu her gün görmek moralimi bozuyor. Aslında bana ne ama işte isteğim dışında moralim bozuluyor. O yüzden de düşünüyorum başka okula geçme işini.

Alıntıları Göster
    Onu kafana takarsan ders filan çalışamazsın. Tecrübeyle sabit. Onlar güzel üniversiteler kazanır sen yapabileceğinin binde birini yaparak daha kötü yerlere gidersin. Başka okula geçmen daha iyi olur, ama benim tavsiyem açığa geçmen. Ama cidden sağlam ders çalışman lazım ve DH'yi bırakmalısın bu süre boyunca.

• Hocam ben açıktan okuyorum şu an, durumum sizinkinin tam tersi olduğu için bu sene liseye geçeceğim ben de, ama okulda hiç çevreniz falan yoksa kesinlikle açığa geçin, sınıfınıza göre krediniz belirlenir ve öyle başlarsınız, 192 krediyi tamamlayınca mezun olursunuz.
  • Bence sen yinede karşındaki kişinin hayatini etkileyebilecek bir karar için bu kadar net konuşma

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jouska

Bence sen yinede karşındaki kişinin hayatini etkileyebilecek bir karar için bu kadar net konuşma
    Soru sormuş ve görüşümü fikirlerimi yazdım. Kafasına silah dayamıyorum sonuçta. Kendi bileceği iş.
  • Sakın geçeyim deme varolan düzenine devam et derslerine kafanı ver millete değil

• Hayatımda en pişman olduğum şey 4 yıl boyunca her gün okula gidip, mal mal takilip gelmek oldu. Bir daha gecmise donsem asla liseye gitmem direk aciga gecerdim.

• Çok vaktim yoktu üstteki yorumları okumadan sadece kendi tecrübemi yazıyorum.
    Şuan Marmara hukuk öğrencisiyim (1.sınıf). Buraya ulaşmamı sağlayan en önemli hamle açığa geçmem oldu.
    12.sınıf başında ygs denemelerinde 160 soru üzerinden 40-50 net yapardım, bu iğrenç durumdan tm-3 7000 sıralamasına kendimi attım (sizler için iyi bir derece olmayabilir ama benim seviyem için zirvedir).
    Açıkta olmanın en önemli gerekleri kendi kendine çalışabilmek, yalnızlığa dayanabilmek, arada kendini oyalayacak stresten ve maratondan uzak tutacak hobiler bulabilmektir.
    Çoğu kez sorulur hayır özel ders almadım 6 ay neredeyse evden çıkmadım tek yaptığım olay akşam 8 e kadar ders çalışıp 12-1 civarına kadar bilgisayar oyunu oynayıp günü bitirmekti.
    Kullandığım kitapların yüzde 95 i çözümlü idi. Matematik için behzatı kullandım ki siz bu forumdaysanız zaten tanıyorsunuz :)
    Yazınızda belirtmişsiniz yalnızlık sıkıntı olabilir diye. O konuda cidden kendinize güvenmiyorsanız pek bulaşmayın derim. Ben hayatım boyunca hep melankolik takıldım tek tabanca dolaşırım üniversitede bile sadece 4 derse gittim o nedenle açıkta olmaktan zevk bile aldım diyebilirim her gün insanlarla konuşmak zorunda kalıyordum öbür türlü :D
    Başka sorularınız varsa yanıtlayabilirim

• quote:

Orijinalden alıntı: Hit-man

Çok vaktim yoktu üstteki yorumları okumadan sadece kendi tecrübemi yazıyorum.
    Şuan Marmara hukuk öğrencisiyim (1.sınıf). Buraya ulaşmamı sağlayan en önemli hamle açığa geçmem oldu.
    12.sınıf başında ygs denemelerinde 160 soru üzerinden 40-50 net yapardım, bu iğrenç durumdan tm-3 7000 sıralamasına kendimi attım (sizler için iyi bir derece olmayabilir ama benim seviyem için zirvedir).
    Açıkta olmanın en önemli gerekleri kendi kendine çalışabilmek, yalnızlığa dayanabilmek, arada kendini oyalayacak stresten ve maratondan uzak tutacak hobiler bulabilmektir.
    Çoğu kez sorulur hayır özel ders almadım 6 ay neredeyse evden çıkmadım tek yaptığım olay akşam 8 e kadar ders çalışıp 12-1 civarına kadar bilgisayar oyunu oynayıp günü bitirmekti.
    Kullandığım kitapların yüzde 95 i çözümlü idi. Matematik için behzatı kullandım ki siz bu forumdaysanız zaten tanıyorsunuz :)
    Yazınızda belirtmişsiniz yalnızlık sıkıntı olabilir diye. O konuda cidden kendinize güvenmiyorsanız pek bulaşmayın derim. Ben hayatım boyunca hep melankolik takıldım tek tabanca dolaşırım üniversitede bile sadece 4 derse gittim o nedenle açıkta olmaktan zevk bile aldım diyebilirim her gün insanlarla konuşmak zorunda kalıyordum öbür türlü :D
    Hocam hiç mi sosyalleşme ihtiyacın olmadı?

• quote:

Orijinalden alıntı: Moving On

Hocam ben açıktan okuyorum şu an, durumum sizinkinin tam tersi olduğu için bu sene liseye geçeceğim ben de, ama okulda hiç çevreniz falan yoksa kesinlikle açığa geçin, sınıfınıza göre krediniz belirlenir ve öyle başlarsınız, 192 krediyi tamamlayınca mezun olursunuz.
    Hocam 11. sınıf mısın? Bi de benimkinin tam tersi derken anlamadım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mantarın Başı

Sakın geçeyim deme varolan düzenine devam et derslerine kafanı ver millete değil
    Aslında şuanki okul eve de yakın güzel ama arkadaş çevrem yok hiç. Bi de reddeden kızla aynı sınıftayım ister istemez etkiliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-316FE44FA

Başka okula geçme. Adapte olana kadar sene bitiyor sınav geliyor. Açığa geç evde çalış.
    En mantıklısı bu olacak sanırım.

• quote:

Çok vaktim yoktu üstteki yorumları okumadan sadece kendi tecrübemi yazıyorum.
    Hocam konuyla alakasız olacak ama geometriyi nasıl halletmiştiniz acaba ?

Tüng, knk wpye bak

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-1DF3AA226

Hocam 11. sınıf mısın? Bi de benimkinin tam tersi derken anlamadım.

Alıntıları Göster
    Hocam ben direk açıktan başladım liseye, şimdi geçince 10. sınıf olarak başlayacağım, tam tersi dediğim şu, sen okulda ortam yok demişsin, ben ise sosyalleşmek ve arkadaş edinmek istediğim için liseye geçeceğim.
  • Dediğim gibi yalnızlığı severim. Sosyalleşme konusunda sinema yolunu tercih ediyordum. Hafta içi öğle saatleri en boş vakitler, salonda en fazla 5-6 insan olurdu öyle aradan çıkarırdım.
    Arkadaş konusunda yakın olduğum 3 arkadaşım vardı o dönem. 2 tanesi taşındığım için başka şehirde kalmışlardı onlarla görüşme işini akşamları oyun oynarken hallederdik.
    Şehirdeki dost ise çok çağırırdı kafe tarzı yerlere ama gram haz etmem bir yerde oturup vakit öldürmekten.
    Böyle geçti 6 ay.
    Ben böyle yaşadım diye seninde öyle olması gerekmiyor çık gez vaktin varken, ama evin rahatlığıyla dersleri boşvermemelisin.
    Spor yazmışsın, bir spor salonuna yazılmak mükemmel olmalı açık lisedeyken.
  • RevengeRain kullanıcısına yanıt
    Bilginiz var mı bilmiyorum geçen yıl geo katsayısı sınava 2-3 ay kala tm için artmıştı.
    Ben öncesinden değersizliğine güvenerek çalışmamıştım son 3 ay da artık olmaz diyerek ciddi çalışmadım. Sonuç olarak ygs 5 net lys 2 net yaptım.
    Matematiğim aşırı sağlamdı orası kurtardı.
  • quote:

Bilginiz var mı bilmiyorum geçen yıl geo katsayısı sınava 2-3 ay kala tm için artmıştı.
    Ben öncesinden değersizliğine güvenerek çalışmamıştım son 3 ay da artık olmaz diyerek ciddi çalışmadım. Sonuç olarak ygs 5 net lys 2 net yaptım.
    Anladım, sağolun hocam.
  • Ben 11. sınıfta geçmiştim açık öğretime meslek lisesiydi çünkü benimki son sene staj falan işlerine girmemek için aldırdım okuldan kaydımı ve açığa yazıldım.. Bir kere mahallende hiç arkadaşın yoksa asosyal oluyorsun malesef.. Benim mahalle arkadaşlarım hep üniversite okumaya gittikleri için ben yalnız kalmıştım asosyal oluyosun yani ister istemez.. Ama iyi yanı da şu derslerine daha sıkı çalışabiliyorsun.. Boş vaktin çok oluyor (Tabii çalışmayacaksan bir işte.) Bence açığa geçersen istediğin ama gerçekten istediğin bir bölümü üniversitede kazanman daha kolay oluyor.. Dediğim gibi dezavantajları yalnızlık, asosyallik, sıfır sosyal aktivite.. Avantajları ise hayatı sorgulamaya anlamaya başlıyorsun yaşıtlarına göre daha erkenden, ders çalışmak için bir sürü zamanın oluyor. Kız arkadaşınla bir yerlere gitmek, bir şeyler yapmak, şu saatte şuraya olmak gibi problemlerin pek olmuyor çünkü :D Seçim senin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cumback -- 4 Mayıs 2018; 1:45:57 >

• Açıkta derslerden koparsın ve çevrende derslere asılan adam da olmaz soğursun iyice yapacağın en büyük aptallık olur tecrübelerle sabittir

• quote:

Mat kaçtı ki hocam? Mat aşırı sağlam ve geo 2 net nasıl oluyor mat yapan geo da yapar üstüne düşmemişsin

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.