Şimdi Ara

Lisede Özel Okulu Tercih Etmeyi Düşünüyoruz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kardeşim 270 küsürlerinde puan aldı. İstanbulda hiç bir anadolu lisesi tutmuyor tabiki de. İmamhatip, teknik lise veya puanla alan düz liselere yollamayı düşünmüyoruz. Hem eğitim kaliteleri olsun hem çevresi olsun güzel ortamlar değil( kardeşim kız bu arada yollamak istememe sebeplerimizden biri de bu serserisi var, sapığı var, kendisi de dikkan çeken bir kız)

özel, dershane bozması okullardan birine yollamayı düşünüyoruz. Kültür dershanesi, final okulları gibi sizce doğru bir seçim olur mu? Az kişili sınıflar, kişiye özel eğitmenler falan.

tek üzüldüğüm nokta lise hayatı olamayacak. Bir bahçesi olmayacak arkadaşlarıyla tur atabileceği, spor yapacabileceği, voleybol falan oynayabileceği.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackLead -- 2 Haziran 2019; 16:21:21 >

• Biraz bence kar-zarar bakmak gerekiyor . Kendim 12 de dediğiniz tür bir yere geçtim . Biraz daha oturaklı . 9-10-11 ler için biraz daha sıkıcı olur ama ders vs açısından çalışma alışkanlığı falan kazanabilir .

Eğitimin olmadığı , öğretimin zaten olmadığı bir yere yollamaktansa birkaç disiplin kazanması daha mantıklı olur . Kuracağı arkadaşlıkların da daha düzgün olma ihtimali var ki bu aynı doğrultuda daha düzgün karakterli bir insan olmak demek . Tam şekillenme yaşları bence doğru bir karar veriyorsunuz .

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Empirewashere

Biraz bence kar-zarar bakmak gerekiyor . Kendim 12 de dediğiniz tür bir yere geçtim . Biraz daha oturaklı . 9-10-11 ler için biraz daha sıkıcı olur ama ders vs açısından çalışma alışkanlığı falan kazanabilir .

Eğitimin olmadığı , öğretimin zaten olmadığı bir yere yollamaktansa birkaç disiplin kazanması daha mantıklı olur . Kuracağı arkadaşlıkların da daha düzgün olma ihtimali var ki bu aynı doğrultuda daha düzgün karakterli bir insan olmak demek . Tam şekillenme yaşları bence doğru bir karar veriyorsunuz .
    evet bende öyle düşünüyorum. Sonuçta özele gidebilen insanlarda diğer okulların öğrenci tiplerine göre daha iyi bir ortam olur diye düşünüyorum.

tek dediğiniz gibi 9-10-11 nci sınıfta normal liseye göre daha sıkıcı olacak. Bahçesi vs olmayan bir dershane de eğitim görmüş olacak.

ama yapacak bir şey yok. O güzel liseler hep 350-370 puandan başlıyor. Hiçbirine tutmuyor.

bir tarafta imamhatip-teknik lise-düz lise diğer taraf özel.

özel daha ağır basıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackLead -- 5 Haziran 2019; 1:11:40 >

• Kesinlikle . 270 puan aldığına göre sanırım pek çalışmayla yıldızı barışık olan biri de değil . Hukuk mühendislik vs artık atıyorum nasıl bir şey istiyorsa özel okulda sıralamasını yükseltme şansı devlete göre bir hayli yüksek . Tabi bunlar olasılıklar üzerinden yerinde de sayabilir ama kağıt üzerinde daha mantıklı duruyor . Siz de bilinçli bir aileye benziyorsunuz umarım doğru adımlarla güzel bir geleceğe sahip olur . Şimdiden geçmiş olsun .

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Empirewashere

Kesinlikle . 270 puan aldığına göre sanırım pek çalışmayla yıldızı barışık olan biri de değil . Hukuk mühendislik vs artık atıyorum nasıl bir şey istiyorsa özel okulda sıralamasını yükseltme şansı devlete göre bir hayli yüksek . Tabi bunlar olasılıklar üzerinden yerinde de sayabilir ama kağıt üzerinde daha mantıklı duruyor . Siz de bilinçli bir aileye benziyorsunuz umarım doğru adımlarla güzel bir geleceğe sahip olur . Şimdiden geçmiş olsun .
    teşekkürler yorumlarınız için

bizde işte iyi bir gelecek sağlamak için çalışıyoruz ne yapalım, elimizden gelen bu :)
  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.