Şimdi Ara

LİSELERDE SİGARA SERBEST BIRAKILSA?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
0
Favori
2.139
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki

LİSELERDE SİGARA SERBEST BIRAKILSA?

(En Son Oy Tarihi: 13.3.2017)
Giriş

Sigara sağlık için son derece zararlıdır. Bunu artık içen ve içmeyen biliyor. Bu kullananın kendi tercihidir ama 18 yaşından küçüklere satılmaması gerekir diye bir durum var. Bence bu yaş 15'e çekilmeli. Çünkü 15 yaşından büyük arkadaşlar bence kendi kararlarını verebilecek doğru düşünecek olgunluktalar.Lise de sigara içmek serbest olmalı hatta kantinde bile satılmalı. Bu kötü birşey ama bunu tuvalette içerek suç işlemek bence daha kötü. Liseli genç psikolojisinde okul yönetimine karşı gelmek yasakları ihlal etmek çekici bir harekettir. Hatta bu bazen cesaret kanıtlama gösterilerine dönüşür. Keşke serbest olsa da (zaten bu çocuklar dışarda da buluşuyor ve içen dışarda içiyor sigarasını) içen ve içmeyen arasındaki fark açıkça görülse.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi knockoff -- 12 Mayıs 2006; 18:58:58 >

• Karşı fikirde olanlar lütfen fikirlerini -saygı sınırları çerçevesinde- yazsalar da konuşsak bu konu üzerinde. Birbirimizin fikirlerini öğrensek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi knockoff -- 12 Mayıs 2006; 19:15:56 >
  • saçmalama
    kapalı alanda kimseye içtirtmem beni rahatsız ederse
  • 15 yaş bence yetersiz hatta 21 olması gerekli sağlıklı kararlar alınması icin
    sen ilerde çıkar uyuşturucu maddelerde okullarda kullanılsın dersin
    aynı mantık!

sigara icenlerden nefret ediyorum ozellikle kul tablasi gibi kokanlardan
    etraftakileri rahatsiz ettiginizi unutmayin insanlar sizden tiksiniyor
    sonra kanser olunca yok doktor beni iyilestiremedi diye doktororada b*k atin

• quote:

Orijinalden alıntı: knockoff

Karşı fikirde olanlar lütfen fikirlerini -saygı sınırları çerçevesinde- yazsalar da konuşsak bu konu üzerinde. Birbirimizin fikirlerini öğrensek
    Bu Yaşta Sigara İçmek Marifetmi LEn Utanmadan Savunuyorsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: wolfork

saçmalama
    quote:

Orjinalden alıntı: wolfork

saçmalama

arkadaşım dersliklerden veya kapalı alandan bahsetmedim ki

birde neden bu kadar sert tepki gösterdin "saçmalama" diye :(
  • quote:

quote:

saçmalama

Alıntıları Göster
    Ben 24 yaşındayım anlamadığım neden bu kadar kötü kırıcı cevaplar yazıyorsunuz hemen?
    Fikri olan söylesin ama neden hemen kabalaşıyorsunuz?

• quote:

quote:

saçmalama

Alıntıları Göster
    Ne anlıyosunuz şundan ya ...

Sıgara kullanmadıgım Halde bana ZARARLARI

Dedem : Gırtlak kanserı oldu ve vefatı çok kötü oldu allah kimsenin başına vermesin
    Teyzem : Damarlarındaki tıkanmadan dolayı vefat etti

Bunlar sadece benim en yakın cevremdekiler....

LUTFEN KULLANMAYIN ARTIK SUNU....

• quote:

Ben 24 yaşındayım anlamadığım neden bu kadar kötü kırıcı cevaplar yazıyorsunuz hemen?

Alıntıları Göster
    Hollanda'da uyuşturucu (sadece bir kısmı) serbest olmasına rağmen genelde aşırı bir talep görmüyor. Internette kaç kişi ile konuştuysam kullanmadıklarını söylediler. Zararlı olduğunu söylediler. Futbol maçında reklamı yapılabiliyor uyuşturucunun.

Benim asıl söylemek istediğim : Yasaklar çekici gelir

• quote:

Alıntıları Göster
    orası eğitim kurumu
    okuldan çıkınca içsin
    doğru boşuna cevap verdim
    sanki senin anketini takan olacak
  • quote:

Hollanda'da uyuşturucu (sadece bir kısmı) serbest olmasına rağmen genelde aşırı bir talep görmüyor. Internette kaç kişi ile konuştuysam kullanmadıklarını söylediler. Zararlı olduğunu söylediler. Futbol maçında reklamı yapılabiliyor uyuşturucunun.

Alıntıları Göster
    Öğretmenler okul içersinde içebiliyorsa öğrencilerde çok rahat ve rahat bir şekilde içmeli.! Bakın sigaryı tasvip etmiyorum ama öğretmene serbestse öğrenciyede serbest olacak..

Beni sigara içerken yakalayan öğretmen disipline götürebilmesi için kendinin içmiyor olması lazım ama kendi içiyor öğrenciyi götürüyor çok saçma bişey..!

Not bende içiyordum tuvalette vs ama 12 gündür içmedim bıraktım artık..

• quote:

Alıntıları Göster
    Sigara kesinlikle zararlıdır. Bunun aksini savunmadığımı anlamışsınızdır sanırım. Bende kullanıyorum ama bırakmak istiyorum. Sorun şu ki gençler bunu öyle veya böyle kullanıyor. Okullarda kullanmayanla belki de korkak diye dalga geçiliyor. Tuvalette okulun kabadayı diye tabir edilen öğrenciler yasakları delmenin de çekiciliği ile kendilerini zehirliyorlar. Serbest olsa kesinlikle bu öğrenciye pirim kazandıracak bir hareket olmayacak ve sıradan bir hareket olacağı için kimse özenip kullanmayacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: wolfork

orası eğitim kurumu
    okuldan çıkınca içsin

Alıntıları Göster
    quote:

orası eğitim kurumu
    okuldan çıkınca içsin

Arkadaşım Üniversiteler de eğitim kurumu ama orada serbest . Ayrıca boşuna cevap vermedin, benim için ankete katılman önemli. Kimse takmasa da anketi benim için önemli. Katıldığın için teşekkür ederim.

• quote:

Alıntıları Göster
    Bence lise çağındaki bir insana sigara ile yasadışılığı kuraldışılığı aşılıyorsanız bu ilerde hem o insana hemde size sigaranınkinden daha büyük bir zarar verir..

• quote:

Orijinalden alıntı: arf*

sigara bu dünyadan eradike edilmesi, insan varlığından tamamen çıkarılması, tarihin sayfalarına insan geçmişinde bu şekilde bir 150 yıllık karanlık çağ oldu diye not edilmesi gereken bir şey. sense lisede serbest bırakılsın diyorsun. çok üzücü.

• quote:

Orijinalden alıntı: nx_7010

sigara bu dünyadan eradike edilmesi, insan varlığından tamamen çıkarılması, tarihin sayfalarına insan geçmişinde bu şekilde bir 150 yıllık karanlık çağ oldu diye not edilmesi gereken bir şey. sense lisede serbest bırakılsın diyorsun. çok üzücü.

Alıntıları Göster
    Bırakın kapalı alanı dışarıda içmeleri bile beni rahatsız ediyor. Ne hakkı var soluduğum havamı kirletip beni de pasif içici yapmaya? Şehir içinde sigara içenler için kapalı bi yer yaptırılıp içen orda içip çıkmalı.

Yasaklar çekici gelir ama lisede sağlık derslerinde bağımlılık yapan maddelerin zararları anlatılmıyor mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: nx_7010

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: nx_7010

Arkadaşım tabiiki insanlıktan çıkarılmalı. Benim burada savunduğum sigara içilsin veya içilmesin değil. Sadece dışarıda serbestse Liseli bir gence bu hak verilmeli. Liseli gençler arkadaşın dediği gibi sağlık dersindede zararlarını okuyor. Herkes zararlı olduğunu biliyor. Ama liseli gencimizi üniversite sınavına sokup ilerdeki hayatını seçmesi hakkında yetki veriliyorsa sigara içip içmemesi hakkı da kendi insiyatifine bırakılmalı.

• quote:

Orijinalden alıntı: MicroCube

Bırakın kapalı alanı dışarıda içmeleri bile beni rahatsız ediyor. Ne hakkı var soluduğum havamı kirletip beni de pasif içici yapmaya? Şehir içinde sigara içenler için kapalı bi yer yaptırılıp içen orda içip çıkmalı.

Yasaklar çekici gelir ama lisede sağlık derslerinde bağımlılık yapan maddelerin zararları anlatılmıyor mu?

Alıntıları Göster
    DÜNYADA EN SEVMEDİĞİM ŞEY SİGARADIR yanımda içilmesinede gıcık olurum İLLA okulda bi yasak kalksın diyosan once kılık kıyafetten başlamak lazım saç olayıda sinirimi bozuyo BURDAN YETKİLİLERE sesleniyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: MicroCube

Alıntıları Göster
    kapalı alanda sigara içerlerse katil olurumm...
    zaten annem babam sigara içtiğimi sanıyorr.
    okuldan bi gelyom.. üstüm başım sigara kokuyo ...

sigara içenlerin yanında durmak bile istemiyorum..

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.