Şimdi Ara

Liselerde telefon kullanımına yeni düzenleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
0
Favori
3.197
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Milli Eğitim Bakanlığı liselere yönelik çeşitli düzenlemeler getiren genelgeyi yayınladı. Yapılan değişiklikle birlikte öğrencilerin ders esnasında cep telefonlarını açık tutması disiplin suçu sayıldı. Özellikle akıllı telefonların ve mobil internetin yaygınlaşmasıyla birlikte ders esnasında da devam eden telefon kullanımına ilişkin olarak böyle bir düzenleme yapıldığı bildiriliyor.

Bakanlığın bir diğer düzenlemesi ise öğrencilerin sosyal medya kullanımı üzerine oldu. Bundan sonra öğretmen ve idarecilere sosyal medyada hakaret etmek veya hakaret mesajlarını beğenmek de disiplin suçu kapsamına alındı. Doğrudan teknoloji kullanımına ilişkin kararla bu şekilde ancak ilgili genelge okul hayatını ilgilendiren kapsamlı bir düzenleme içeriyor. Örneğin özürsüz devamsızlık ve okul araç-gereçlerinin zamanında teslim edilmemesi gibi durumlar disiplin cezası olmaktan çıkartıldı.

Öğrenciler de öğretmenlere not verecek 

Öğrencilerin yanı sıra öğretmenlere yönelik yeni bir planlama da söz konusu. Önümüzdeki yıl hayata geçmesi planlanan düzenlemeyle öğretmenlerin performansını sadece çalıştığı okulun idarecileri değil aynı zamanda öğrencileri ve öğrenci velileri de değerlendirecek. Açıklanan bilgilere göre öğretmenlerin mesleki bilgi ve beceri notu, 8 farklı kaynaktan gelen sonuçlara bakılarak verilecek ve uluslararası kriterler göz önünde bulundurulacak. 

• Beden eğitimi, din kültürü ve ahlak bilgisi derslerinin hocaları yaşadı. Bas notu, al puanı en iyi öğretmen sensin. Fizikçi, geometrici, kimyacı falansanız yandınız. Ya puanları şişirip başarıyı sıfırlayacaksınız ve "iyi öğretmen" olacaksınız ya da işinizi hakkıyla yapıp "kötü öğretmen" olacaksınız. Biz lisedeyken ingilizceci derste gazete okuyordu, biz de telefonla oynuyorduk, hatta olayı abartıp 5-6 kişi birden ağ üzerinden bağlanıp oynuyorduk. Lise hayatım boyunca toplasam 20 saat adam akıllı beden eğitimi, din kültürü ve ahlak bilgisi veya resim dersi görmedim. Bedenciler bizim o okulun öğrencisi olup olmadığımızı dahi bilmiyordu... Ver topu, imzala defteri, ver notu, müdürle çay kahve, sigara... En kral sensin... 15 Temmuz sonrası FETÖ sebebiyle alınan biyoloji öğretmeni olacak haysiyetsiz kız erkek ayırt etmeden taciz ederken, adam kayırırken kol kanat geren, üstünü örtmeye çalışan müdür, ilçe eğitimdeki yetkililer yerinde duruyor hatta terfi aldılar... Hatırı sayılır parası olmayan için eğitim bitmiştir. Paranız varsa özel okullarda çocuğunuzu düzgün bir eğitim aldırabilirsiniz. Yoksa devlet okullarında eğitim bitmiş. İşini yapan öğretmenleri sürdüler, sürmeye de devam ediyorlar. Ülkedeki başarılı okullara rotasyon adı altında kendi adamlarını soktular, sindirebildiklerini sindirdiler, sindiremediklerini sürdüler. Atatürk'e, Cumhuriyet'e, İstiklal Marşı'na saygısızlık yapanın canını okuyan milliyetçi müdürümüzü alıp yerine yandaşlarından birisini getirdiler. Törenlerde küfür etmediği kalıyordu. Şükür lise bitti de kurtuldum. Güya İstanbul'da adı başarılı olarak anılan okuldu girdiğimde, mezun olurken ilk 10'da yoktu. Eskiden üniversite kazananları her sene astıklarında listenin yarısı ülkenin en iyi, en yüksek puanlı bölümlerinden oluşurken şimdi ilk 3-5 kişi o bölümlere giriyor. Müdür öğretmenlere baskı yapar, öğrencileri de ezerse olacağı buydu. Eğitimde sondan 4. olmamız gayet normal, özellikle son 3-4 yılda mezun olanlar beni iyi anlayacaktır.
    Oğlum laf söyleyeceğim de susuyorum 99'lusun. Sen okuma yazma bilmediğin zaman biz lise okuyorduk bundan tam 10 sene önce ne akıllı telefonlar vardı ne 3g teknolojisi ne de adam gibi wifi teknolojisi. Bizim interneti kullanmak için tek yolumuz masaüstü bilgisayarlarla ethernet bağlantısıydı. Biz ne yapıyorduk teneffüslerde? Amuda kalkıp halay mı çekiyorduk? O 10 dakikalar yetmiyordu bize. Sonra yeni nesile laf atınca "siz bizi çikimiyirsiniz, kiskiniyirsiniz" triplerine giriyorsunuz. Siz yeni nesil ciddi anlamda hem zeka olarak eksiksiniz, hem de karakter olarak kişilik problemlerimiz var. Sen hayatını herkese düşman biçimde geçiriyorsan sıkıntı etrafındaki insanlarla birlikte sende. Bizim de anlaşamadığımız adamlar olurdu ama hiç yalnız da kalmazdık. Biz o 10 dakikada ders mi çalışıyorduk? Bizim zamanımızdaki en yüksek mobil teknoloji bluetooth'tu onun da menzili maksimum 2 sınıf ötesine kadardı ve o zamanlar aşırı katıydı kurallar. Sadece telefon değil üstümüze başımıza, saçımıza sakalımıza her şeye karışırlardı. Sizdeki rahatlık kimseye sunulmadı hala da bi eleştiri eğitim sistemi sorunlu lakin size bu rahatlıkta altın tepside bir şeyler sunsalar yine yetersiz kalır. Biz fotoğraf çekemezken o vga kameralarla bakıyorum da okulda 4k videolar çekiliyor her türlü şaklabanlıklar yapılıyor. Bu rahatlık size fazla.

Ha illa diyorsan ben müzik dinlerim, çizgi roman okurum alırsın bi tane mp3 player artık oldukça ucuz fiyatları çok pahalı değil yani, tablet veya telefondan da çizgi roman, kitap falan okunmaz gider kitapçıdan basılı alırsın öyle okursun. Ha illa ben tabletten okurum diyorsan gider e-reader alırsın hem kitaplara sürekli para da vermezsin netten indirir indirir atarsın içine hem de ipad/galaxy tarzı tabletlere ve telefona göre daha iyi okuma deneyimi sunduğu için sıkıntın olmaz. Bizim zamanımızda bunlar da yoktu adam gibi. Önünüzde her türlü nimet var. İnsanları salaklaştıran sosyal medyadan uzak tutmak için mantıklı bir karar olmuş bu.
  • Bedenci 100, Kimyacı 0

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Notlar yukselir artik ogrencilerin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kaynak ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şimdi yandın sen kel adam . 40 kişiyi birden barajdan bırakmak neymiş göstericem :D

• Oturun hocam 0

• Süper haber ya ilk kez doğru birşey düşünmüşler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hiçbir işe yaramayacaktır okullarda sanki eğitim varda, eski anadolu lisesi öğrencisi olarak söylüyorum boş
  • Lionel Fusco kullanıcısına yanıt
    mağdur liseli detected
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mixus

mağdur liseli detected

Zamanında az çektirmediler bana

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Okullardaki eğitim düzeyini düzeltsinler ilk önce, eğitim yerlerde sürünüyor.

• Beden eğitimi, din kültürü ve ahlak bilgisi derslerinin hocaları yaşadı. Bas notu, al puanı en iyi öğretmen sensin. Fizikçi, geometrici, kimyacı falansanız yandınız. Ya puanları şişirip başarıyı sıfırlayacaksınız ve "iyi öğretmen" olacaksınız ya da işinizi hakkıyla yapıp "kötü öğretmen" olacaksınız. Biz lisedeyken ingilizceci derste gazete okuyordu, biz de telefonla oynuyorduk, hatta olayı abartıp 5-6 kişi birden ağ üzerinden bağlanıp oynuyorduk. Lise hayatım boyunca toplasam 20 saat adam akıllı beden eğitimi, din kültürü ve ahlak bilgisi veya resim dersi görmedim. Bedenciler bizim o okulun öğrencisi olup olmadığımızı dahi bilmiyordu... Ver topu, imzala defteri, ver notu, müdürle çay kahve, sigara... En kral sensin... 15 Temmuz sonrası FETÖ sebebiyle alınan biyoloji öğretmeni olacak haysiyetsiz kız erkek ayırt etmeden taciz ederken, adam kayırırken kol kanat geren, üstünü örtmeye çalışan müdür, ilçe eğitimdeki yetkililer yerinde duruyor hatta terfi aldılar... Hatırı sayılır parası olmayan için eğitim bitmiştir. Paranız varsa özel okullarda çocuğunuzu düzgün bir eğitim aldırabilirsiniz. Yoksa devlet okullarında eğitim bitmiş. İşini yapan öğretmenleri sürdüler, sürmeye de devam ediyorlar. Ülkedeki başarılı okullara rotasyon adı altında kendi adamlarını soktular, sindirebildiklerini sindirdiler, sindiremediklerini sürdüler. Atatürk'e, Cumhuriyet'e, İstiklal Marşı'na saygısızlık yapanın canını okuyan milliyetçi müdürümüzü alıp yerine yandaşlarından birisini getirdiler. Törenlerde küfür etmediği kalıyordu. Şükür lise bitti de kurtuldum. Güya İstanbul'da adı başarılı olarak anılan okuldu girdiğimde, mezun olurken ilk 10'da yoktu. Eskiden üniversite kazananları her sene astıklarında listenin yarısı ülkenin en iyi, en yüksek puanlı bölümlerinden oluşurken şimdi ilk 3-5 kişi o bölümlere giriyor. Müdür öğretmenlere baskı yapar, öğrencileri de ezerse olacağı buydu. Eğitimde sondan 4. olmamız gayet normal, özellikle son 3-4 yılda mezun olanlar beni iyi anlayacaktır.

• kendilerine iyi dedirtmek için kıçlarını yırtıyorlar mübarek derste çocuk mu telefonla oynuyor yoksa hoca ders anlatacagı zamanda mı oynuyor eğitim düzeyi de zaten mükemmel mübarek

• Kendi verdikleri tabletleri kullanır öğrenci.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lotus Expeditor

Kendi verdikleri tabletleri kullanır öğrenci.

Tablet işi yalan oldu. Öğrencilerin sadece % 10'u tablet aldı, onların da çoğu ya bozuldu ya kayboldu ya da eski model olduğundan kenara atıldı.
  • Eğitim giderek kötüleşiyor. Öğrencinin öğretmene not vermesi yanlış sırf düşük not verdi diye gerçeği yansıtmayan sonuçlar çıkacak ortaya, olan öğretmene olacak.
  • Düzenlemede Öğretmenin sosyal medyadan öğrencilere hakaret etmesine veya hakaretleri beğenmesine disiplin cezası var mı?

• Güzel yorumlar yazılmış böyle mantıklı düşünen insanların olduğunu bilmek bile mutluluk.
    Bir öğretmen olarak düşüncem; birinin sizi değerlendirebilmesi için değerlendirenin konusunda hakim ve bilgili olması gerekir diye düşünüyorum, öğrenci eğitim almaya gelen kişidir hangi bilgi birikimiyle sizi değerlendirecek? Derste telefon kullanımına disiplin suçu getirerek mantıklı bir iş yapıyorsun iyi güzel, diyelim ki ben öğrenciyi telefon kullanıyor diye disipline yolladım ee bu öğrenci bana iyi not verir mi? Veliye dedim ki çocuğunun durumu çok kötü okulla alakası yok çocuğun kendine çeki düzen vermezse en büyük üzüntüyü sen yaşıyacaksın, o veli bana iyi puan verecek mi? Anlaşılan o ki bu yönetmelikleri çıkaran kişiler başarı listesini tersten anlıyorlar sondan 4. olmak iyi değil sondan 1. olalım diye uğraşıyorlar.
    Bu arada köprü yapılıyor, roket yapılıyor işte bak ne güzel iş yapıyor diyenleri eleştirdiğimizde çekemiyorsunuz sizin zihniyetiniz bu diye yazan arkadaşları bu yorumlarda göremiyorum, yapılan eleştirilere karşı savunmaları nedir acaba?

• Bizim okulda telefonlar sabah toplanıyodu 4 yıl boyunca telefonu 1 kere bile vermedim hiç bir zamanda yakalanmadım aramaları çok özensiz yapıyolar en arkada oturduğum için arama için girdiklerinde hemen külodun içine atıyodum bulamıyolardı :)

• Külodun içine mi atıyordun?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.