Şimdi Ara

Liselerde telefon kullanımına yeni düzenleme (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
0
Favori
3.197
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Çok mantıklı iki düzenleme olmuş ancak, liselerde telefon taşımak serbest hale mi geldi ki derste açık tutulması yasaklandı ?

Edit: YÖK'ten de aynı düzenlemeyi bekliyorum, en kısa zamanda şu 60'lık egolu profların şutlanması dileğiyle, amin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlancpaiN -- 31 Ekim 2016; 17:30:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lotus Expeditor

quote:

Orijinalden alıntı: lifeisunfare

quote:

Orijinalden alıntı: Lotus Expeditor

Kendi verdikleri tabletleri kullanır öğrenci.

Tablet işi yalan oldu. Öğrencilerin sadece % 10'u tablet aldı, onların da çoğu ya bozuldu ya kayboldu ya da eski model olduğundan kenara atıldı.

Çevramdeki liseliler alıyor. Hatta model dağişti. Sanırım şehir merkezlerine oldu dağıtım.

meb yeni model tabletleri (700 bin adet) en son mayıs 2015'te dağıttı. Herhalde bir yıl depolarda bekletip dağıtan okullar var.

• Öğrencilerin notları Liselerde yükselir ama YGS de 0 puan çekerek reset factory setting

• quote:

Orijinalden alıntı: Yorgun Dedektif

quote:

Orijinalden alıntı: brkylmz19990102

Üniversitede okuyan , mezun olmuş yada iş denk getirmiş şahıslar ne kadar rahat atıp tutabiliyorlar konuda . Empati yapın kardeşim. Düşünün teneffüstesiniz canınız sıkıldı ve okulda yapacak hiçbir mok yok ( çoğu lisede hiçbirşey yok gerçi ) naapacaksınız . 40 dakika dersin üstüne ders mi çalışalım bide . Harbiden bencilsiniz . Arkadaştan kamera ile not alma devri falanda bitti . Teknolojiyi pratik olduğu için kullananlara oldu olan . Liselere adam gibi uygulamalar getirmek varken uğraştıkları şeylere bak meb in . Eğitim sıralamasında sondan 4. yüz , hakediyoruz .

Oğlum laf söyleyeceğim de susuyorum 99'lusun. Sen okuma yazma bilmediğin zaman biz lise okuyorduk bundan tam 10 sene önce ne akıllı telefonlar vardı ne 3g teknolojisi ne de adam gibi wifi teknolojisi. Bizim interneti kullanmak için tek yolumuz masaüstü bilgisayarlarla ethernet bağlantısıydı. Biz ne yapıyorduk teneffüslerde? Amuda kalkıp halay mı çekiyorduk? O 10 dakikalar yetmiyordu bize. Sonra yeni nesile laf atınca "siz bizi çikimiyirsiniz, kiskiniyirsiniz" triplerine giriyorsunuz. Siz yeni nesil ciddi anlamda hem zeka olarak eksiksiniz, hem de karakter olarak kişilik problemlerimiz var. Sen hayatını herkese düşman biçimde geçiriyorsan sıkıntı etrafındaki insanlarla birlikte sende. Bizim de anlaşamadığımız adamlar olurdu ama hiç yalnız da kalmazdık. Biz o 10 dakikada ders mi çalışıyorduk? Bizim zamanımızdaki en yüksek mobil teknoloji bluetooth'tu onun da menzili maksimum 2 sınıf ötesine kadardı ve o zamanlar aşırı katıydı kurallar. Sadece telefon değil üstümüze başımıza, saçımıza sakalımıza her şeye karışırlardı. Sizdeki rahatlık kimseye sunulmadı hala da bi eleştiri eğitim sistemi sorunlu lakin size bu rahatlıkta altın tepside bir şeyler sunsalar yine yetersiz kalır. Biz fotoğraf çekemezken o vga kameralarla bakıyorum da okulda 4k videolar çekiliyor her türlü şaklabanlıklar yapılıyor. Bu rahatlık size fazla.

Ha illa diyorsan ben müzik dinlerim, çizgi roman okurum alırsın bi tane mp3 player artık oldukça ucuz fiyatları çok pahalı değil yani, tablet veya telefondan da çizgi roman, kitap falan okunmaz gider kitapçıdan basılı alırsın öyle okursun. Ha illa ben tabletten okurum diyorsan gider e-reader alırsın hem kitaplara sürekli para da vermezsin netten indirir indirir atarsın içine hem de ipad/galaxy tarzı tabletlere ve telefona göre daha iyi okuma deneyimi sunduğu için sıkıntın olmaz. Bizim zamanımızda bunlar da yoktu adam gibi. Önünüzde her türlü nimet var. İnsanları salaklaştıran sosyal medyadan uzak tutmak için mantıklı bir karar olmuş bu.

Ağzına sağlık.

Rahata alışmışlar. Rahat batıyor. Aynen dediğin gibi. Her bka bir laf. Boşa dememişler dayak cennetten çıkma diye. Şimdiki öğrencilerin gevşeklikleri kafayı yediriyor bana. Resmen bir film izleyip ona göre yönlenen koyun amerikalı modeline dönmüşler. Konuşma desen yok. Yazı yazmak hiç yok. Okumak desen hak getire. Neymiş teknolojiymiş dersmiş. Biz bilmiyoruz sanki o telefonu eline alınca ne halt yiyeceğini. Aynı safhaları biz de geçtik. Eline telefonu kapan adamın yapacağı iş belli zaten. Ders çalışmak gibi bir niyeti zaten yok. Olsa İPhone istemezdi en başından zaten. Olay ders için araştırma ise onu 200TL lik tablet te yapıyor. 800 liralık telefon da. Hem de fazlası ile. Ya fotoğraf çekeceğiz. He he. Sanki hoca fotoğrafın kaç Mp olduğuna bakıyor. Merak etme öğretmen %5 daha net diye fazla not vermeyecek.

Tasarım okuyan birine yardım ettim geçenlerde. Ödev in kapağını da kendi tasarlayacak ona göre de not alacaktı. Arkadaşlarının süslü tasarımları vardı. Ben çok basit bir tasarım ile daha yükseği gösterdim. Okul amblemi saat ikiyi gösteren akrep gibiydi. O yüzden okuldaki zamanı da temsil ederek bir çeyreği eksik bir daire yaptım. Okul ismi ve amblemini akrep gibi kullanıp saate benzettim ve devamında da yelkovan olarak pusula iğnesini kullandım ve okulun ismini gösteriyordu pusula. Yani eğitimde zamanın önemini ve doğru adresin o okul olduğunu gösteren bir tasarım yaptık. Normalde yardım etmezdim de bu olayı son anda haber almış kapak tasarım olacak diye o yüzden yardım ettim. Hayal gücünden yoksunlar. Aslında Lisede bile farkındaydım bunun. Her gelen yeni nesil daha bir geri zekalı oluyor gibiydi. 1-2 yılda farkı gördüysem 15-20 yılda ne oldu Allah bilir.

Bunun dışında öğretmene not verilmesi doğru ama bunu veliler ve öğrenciler yapmamalı. Allah aşkına Telefonumu ellersen bani taciz etti diye anneme söylerim diye öğretmenini tehdit eden öğrenciden ne hayır gelir. Öğretmenlerin notları sınavlara göre olmalı. Her yarı dönemde biri ortasında ve biri sonlara doğru birer olmak üzere bir dönemde 4 tane ulusal sınav olmalı. Aynı ÖSS sınavı gibi tüm öğrencilere aynı sorular sorulacak. Bu şekilde ancak bir yere varılır.

Adam bir lisede eğitim alıyor. Okul birincisi. Üniversite sınavına giriyor ilk 100bin de bile değil. Sebebi okullar arasındaki fark. Bunun lise düzeyinde ortadan kalkması lazım. Sorular eşit olursa işte o zaman öğretmenleri ve öğrencileri puanlayabilirsin. Ve bu sınavlar Tarih. Dil bilgisi. Matematik. Kimya. Fizik. gibi temel derslerde olmalı. Bu dersler direkt olarak öğrencinin çabası ve öğretmenin öğretme kabiliyeti ile ilgili.

Eğer bir okuldaki öğretmen makul oranların dışında bir başarısızlık sergiliyor ise ( Adamın 20 öğrencisinden 10 u 50 den düşük aldı diyelim. ) bu öğretmenin kendisi eğitilmeli. Eğitimden sonra bir önceki sınavdan 50 den yüksek not alan bir başka gruba verilip denenmeli. Gene başarısız oluyor ise kusura bakma senin eğitme ve öğretme kabiliyetin yok denilerek güle güle denmeli. O kadar potasiyel Süper Öğretmen sıra beklerken. Eğitme becerisine sahip olmayıp sırf devlete kapağı atayım derdinde olanların yer işgal etmesi yanlış.

Bunun dışında her şey eğitim sistemi de demek değil. Öğrenmek isteyen bir şekilde öğrenir. Artık erişim çağındayız. Bana ingilizceyi kimse tutup ta öğretmedi. Kendi çabalarım ile öğrendim. Şu an filmleri dizileri alt yazısız izleyebiliyorum. İngilizce kitap okuyabiliyorum. İncelemeleri izleyebiliyorum. Sıkıntısız.

Bana kimse bilgisayar kullanmayı öğretmedi. Lisede öğrendiğimle kalsam hala Dir *.* la takılıyorduk. Programlama bilgilerimi kendim edindim. Şu anda bir bilgisayardaki sorunu çözebiliyor ya da şirketteki server ın sorunlarına bakabiliyorsam bu da eğitimimin bir parçası değildi.

Yani şimdiki öğrencilerin tek yaptığı. Sanki kendileri çok çalışıyormuş ta eğitim sistemi yüzünden başarısız oluyorlarmış gibi mızmızlanmak. Ya en çok hakkı yenen bizdik be. Meslek lisesi okuduk diye sırf imam hatipli öğrenciler bir yere giremesin diye uğraşıp çıkardıkları salak bir yasa yüzünden puanımı öyle bir kesiyorlardı ki. Üniversite sınavında Full çeksem. Tüm soruları cevaplasam bile istediğim yere giremiyordum. Arkadaş puanın %50 den fazlasını kesmek nedir ya!

Bir de bize çok lütuf vermişler. Neymiş kendi alanımı seçersem sınavsız 2 yıllığa alacaklarmış. Sonra sınav ile geçiş yapacakmışım 4 yıllığa. Komedi nerede peki? Komedi şurada. Ben elektrik okudum ama Elektrik mühendisliği benim alanım değilmiş! Sordum kimin alanına giriyor peki diye. Düz liseymiş. Ulan direnç nedir bilmeyen eşşek kadar adamı üniversiteye alıp bir şey öğretmeye çalışırsan tabi ondan sonra evler dükkanlar yanar elektrik kaçağı yüzünden.

Neyseki o şaçmalıklar kalktı.

Uzun lafın kısası armut piş ağzıma düş u bırakıp. Eşşek gibi çalışmanız lazım. Öğretmen farkı tabiki önemli ama hiçbir öğretmen de ders notlarını sandwich yapıp size yedirerek bir şey öğretemez.

Tutturmuşlar eğitim sistemi. Ulan tamam da sen de bir savaş be. Ben Fransa eşşek gibi çalıştım Fransa da eğitim için burs aldım. Sen de eşşek gibi çalış arkadaş. Çalışırsan bir yere varırsın. He senin de Fetö cüler bursunu yer saçma bir sebep ile o zaman gel konuş.

• Zaten disiplin suçuydu

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • DigitalWorld kullanıcısına yanıt
    Anladık eşegin tekisin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ders esnasında telefonların açık tutulması disiplin suçu sayılabilir fakat öğrencileri sosyal medyadan takip etmek ve okul dışında olan bir platform üzerindeki konuşmalarını disiplin suçu saymak saçmalığın dik âlâsıdır.

Buna rağmen ders esnasında telefonların açık tutulmasına da karşı değilim. Hatta bilgisayar açılmasına da karşı değilim. Bu teknolojiler iki tarafı keskin bıçak gibiler. Ders esnasında not/kayıt tutup, internet üzerinden ders ile ilişkili bilgiler araştırabilirsiniz veya sosyal medyada fink atıp, oyun bile oynayabilirsiniz. Ben bu iyi ya da kötü kullanım tercihin öğrencilere bırakılmasından yanayım. Bu bir sınavdır. Akıllı (kendi yararına kullanan) ile aptalı (kendi zararına kullanan) ayırt etmek için bir sistem olmalı, herkes mezun olacak diye bir şey yok.
  • kopya 100 olur

• sınıflara jamer olsa otomatik telefon kullanımı engellenmiş olur

• Fazla akıllı veliler zaten öğretmenleri yeterince yerin dibine sokarlardı buda eklenince cabası olmuş

Artık hiçbir mesleğin saygısı kalmadı
  • Eskiden bu konuda , serbestligi savunurdum ama simdi goruyorum ki bu nesil , akıllanmaz. Picligin , serefsizligin prim yaptigi bir ulkede ne yaparsan yap art niyetle karşılaşırsın
  • Madem telefon getirmek yasak öğrencilere sebepte dersin akışını bozuyor ulan akıllılar öğretmenlere niye serbest adamın telefon çalıyor benim konsantrasyonum bozuluyor o ne olacak.

• Bir tek benim müzik ve resim öğretmenim ders yapıyordu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1000-2000 TL YE TELEFON -30-40 TL AYLIK FATURASI OKULDA TELEFON EVDE TELEFON ORTADA DERS YOK İŞLERİ GÜÇLERİ SOHBET 18 YAŞ ALTINA SATIŞI VE KULLANDIRILMASI KESİNLİKLE YASAKLANMALI AİLELER ARTIK YORULDU TELEFON FIRMALARINA VERDİĞİMİZ MİLYONLARCA DOLARDA CABASI O KADAR ZENGİN DEĞİLİZ.

• oturn hocam 0

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.