Merhabalar bildiğiniz gibi ülkemizin klasik bir stili var bunuda yine yaptılar sınav sistemini değiştirdiler. Arkadaşlar bu lgs sınavına Türkiye genelinden %10 öğrenci girecek yani 110.000 öğrenci bunlardan bir taneside benim. Bu sınav da şöyle bir durum var yoruma dayalı olucak direk bilgi sorusu olmayacak yani.Velhasıl bu sınavda başarısız öğrenci mahallesindeki okula gidicek sanırım. Ben Adana'da yaşıyorum şimdi bu sınavda alım yapıcak sayısı 5-6 adet olursa herkes giremicek sadece sıralamadaki en baştaki öğrenciler girecek bunu bir hocamız söyledi. Ama meb öğrnciler mağdur etmiyeceğiz dediği için bende şöyle düşünüyorum ki 110.000 öğrencinin çoğunluğu iyi liseye gidicek. Alım yapıcak lise sayısıda yüsek olur. Siz ne düşünüyorsunuz?
sınavın diğer sınavlara göre daha zor olacağı belli ama korkuya lüzum yok diğer sınavlarda da en başarılılar iyi yerlere gidiyorlardı değişen bişey yok bana göre ama gerçekten sıkı çalışma gerektireceği belli bende şuan 7.sınıftayım ortalamam 98, lgs ye çalışmaya başlıyacağım birkaç ay sonra. Umarım herkes hak ettiğini alır :) iyi çalışmalar