Şimdi Ara

LL 120 fan hızı ayarlama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.045
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Corsair 570X Crystal kasaya sistem kurulumu yaptım. Önde bulunan 3 adet SP120 yerine LL120 fanlar taktım ve bir adet de LL 120 egzoz kullandım. Sistem boştayken şu anda fanlar çok hızlı dönüyor Corsair iCUE yazılımı üzerinden değişiklik yapamıyorum commander Pro olmadığı için. Anakart ASUS X570'e Gaming. BIOS'tan hızları düşürmeye çalıştım fakat yapamadım. Yardımınza ihtiyacım var, yüksek hızda çalışıp çok ses yapıyor

LL 120 fan hızı ayarlama

LL 120 fan hızı ayarlama

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Pwm modunda yüzde 60 ın altına inmene müsade etmiyor olabilir anakart.Asuslarda böyle birşeyler vardı.Fan kontrol modunu DC ye alın.Biostan düşük sıcaklıkta 3-5v olacak şekilde ayarlayın.Yüzde görmek istiyorum diyorsanız "Argus Monitor" programını indirin ve istediğiniz sıcaklıkta istediğiniz yüzdeyi verin.Fanlar biostan DC modunda olsun.Fan kontrol için bu programı kullanmanızı öneririm.Kasa fanlarını ekran kartı sıcaklığına göre bile ayarlayabiliyorsunuz.

LL 120 fan hızı ayarlama

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Al Swearengen -- 3 Mayıs 2020; 16:11:34 >

• Al Swearengen kullanıcısına yanıt
    Hocam çok teşekkür ederim öncelikle. Programı indirerek kurulumu yaptım.

LL 120 fan hızı ayarlama
    Fan 2 ve 3ü driver 1 e getirdiğim zaman fan seviyeleri düşürüldü ve o baş ağrıtıcı sesten kurduldum.

Ancak Driver 1 neye göre fanı kontrol ediyor ? Yük altındayken de kendini ona göre ayarlıyor mu yoksa hep ayarlandığı gibi mi çalışıyor?

• TiB0 kullanıcısına yanıt
    Drive1 C diskinin sıcaklığına göre ayarlıyor.Yani sen orada drive1 i seçersen o fan windowsun kurulu olduğu diskin sıcaklığına göre ayarlar. Cpu veya Gpu sıcaklığına göre ayarlamanı öneririm.Hatta ikisinden birinin 5 saniyedeki ortalamasına göre ayarlarsan ani sıcaklık yükselişlerinden kaynaklı fanın kısa zamanlı hızlanıp,yavaşlamasına engel olursun.Curve basarak fan eğrisini oluşturabilirsin. Argus monitör ile fanı boşta tamamenen de durdurabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Al Swearengen -- 3 Mayıs 2020; 16:10:3 >
  • Şu şekilde ayarladım doğru mu tüm ayarlar?LL 120 fan hızı ayarlama
  • TiB0 kullanıcısına yanıt
    İstediğin gibi ayarlayabilirsin.Şu anda seçtiğin seçenek işlemci ve ekran kartının 15 saniyedeki sıcaklık ortalamasına göre ayarlar.Çok mantıklı değil.Yapman gereken Cpu,Gpu,avg Cpu,avg Gpu 4 seçenekten birini seçmen.Sendeki averajlar 10 saniyede ayarlı onu ayarlardan değiştirebilirisin.

LL 120 fan hızı ayarlama

Hangi sıcaklığa göre ayarlamak istiyorsan onu seçtikten sonra curve e bas.

LL 120 fan hızı ayarlama

Noktaları istediğin yere mause la taşıyabilirsin.Benim şu yukarıdaki ayarlarıma göre fan, ekran kartının 6 saniyedeki ortalaması 66 dereceye ulaşmayana kadar yüzde 0 da.Yani dönmüyor.Ekran kartının 6 sndeki ortalaması 66 ya ulaştığı anda yüzde 55 ile çalışmaya başlıyor.Bunun gibi kendine göre ayarlayabilirsin.

Mesela işlemci 50 dereceye ulaşana kadar yüzde 40,60 a ulaştığında yüzde 60 la dönmesini sağlayabilirsin noktaları ayarlayarak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Al Swearengen -- 3 Mayıs 2020; 17:7:58 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    120 mm sessiz fan önerisi
    7 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.