Şimdi Ara

Lm317 sağlamlık kontrolü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
7.713
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar merhaba..devreyi 12 volt ile beslıyorum..devrede bir adet lazer var 4 volt.onun beslemesini sağlamak için lm317 var devrede..dün çalşıyordu birden gitti..adaptörden 12 voltu alıyorum fakat devrenın girişinde 1.5 volt gözüküyor..lm317 yi değiştirdim çalıştı tekrar,fakat bugun bida bakıyım dedim yine aynı sorun var..lm317 yimi yakıyorum,ısınma yok (soğutucu bağlı).lm 317 nin sağlamlık kontorolunu nasıl yaparım.bacakların 3 ünüde ölçtüm devreden sökür kısa devre yok.

• devrenin doğru olduğundan emin misin?
    lm317 ayarlı çalışır , en az 1.25v civarı çıkış verir.geri besleme dirençlerini yanlış koymuş olabilirsin
  • tamam dostum sorun lm317 de değilmiş..devreye bağladıgım lazerde kısa devre varmış halletim sağolasın :)
  • Konuyu hortlatayım.

Multimetre ile LM317 voltaj regülatörünün sağlamlık testini yapma şansımız var mıdır? Ayarlı güç kaynağı devresi yaptım ancak çıkış alamıyorum. Diğer elemanlarda sorun yok gibi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gereksiz Adam G kullanıcısına yanıt
    Vin bacağı beslemeye bağlanır. adj bacağı da eksiye bağlanır. Şimdi böyle bağlı durumdayken adj ile Vout arasını 1.25 V olarak ölçmen lazım.

Lm317 sağlamlık kontrolü

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam eleman devre üzerinde. Şu şekilde:

Lm317 sağlamlık kontrolü

Yanlış anlamadıysam senin söylediğin şekilde bağlı.
    Devre gerilim altındayken 1.25V ölçmem gerekiyor. Doğru mu anladım?
  • Gereksiz Adam G kullanıcısına yanıt
    Entegre gerilim altındayken Vout ile adj arasını 1.25v olarak ölçmen gerekiyor. Entegreyi devreden sökmeye gerek yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sağ olasın, deneyeceğim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.