Şimdi Ara

lm3915 ledli vumetre hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
3.062
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba ben resimdeki vumetre devresini yapmayı düşünüyorum aynı ledlerin yanına birer adet daha led takılırsa ledlerin parlaklığında değişme olur mu? yoksa aynı devreden bir tane daha mı yapmak gerekir? yardımlarınızdan dolayı şimdiden teşekkür ederim.

http://resim.donanimhaber.com/upfiles/178923/7FEE10CF04054062B53A94543E90D898.gif

• ledlerin parlaklığı düşecektir.Transistör Kullanıp transistör üzerinden beslerseniz daha rahat olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: atakan123123

ledlerin parlaklığı düşecektir.Transistör Kullanıp transistör üzerinden beslerseniz daha rahat olur.

merhaba hocam transistörle nasıl yapabilirim ne kullanabilirim sema cıkarabilir misiniz?
  • Her bir led çıkışı için Ledin katotunu takmak yerine Pnp Yani negatif polarmalı transistör takmalısınız.Akımdeğeri 40ma üzerinde olan herhangi bir pnp transistör olabilir.Her Lm3914/3915 Led bacağı için 1 transistör takacaksınız.Örnekte bir adet taktım bağlantılarını birleştirmedim.Atlta ground(eksi uç) var unutmayın.
    edit:led direnç değerli 12v besleme için geçerdilir.transistör değeri lm3915 3v max verse 1k direnç ile polarmaya yeterli gelecektir.Yetmez ise daha düşük bir direnç değeri ile deneyebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atakan123123 -- 15 Mayıs 2012; 20:32:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: atakan123123

Her bir led çıkışı için Ledin katotunu takmak yerine Pnp Yani negatif polarmalı transistör takmalısınız.Akımdeğeri 40ma üzerinde olan herhangi bir pnp transistör olabilir.Her Lm3914/3915 Led bacağı için 1 transistör takacaksınız.Örnekte bir adet taktım bağlantılarını birleştirmedim.Atlta ground(eksi uç) var unutmayın.
    edit:led direnç değerli 12v besleme için geçerdilir.transistör değeri lm3915 3v max verse 1k direnç ile polarmaya yeterli gelecektir.Yetmez ise daha düşük bir direnç değeri ile deneyebilirsiniz.

Arkadaşım resim açılmıyor link yenilermisin

• ultra parlak led kullanmicaksan transistor eklemene gerek kalmaz. yani eski kirmizi, yesil, sari olan ledler var ya.. onlarin 2 tanesini surebilir tek cikis...
  • yanlız burda hatanız var emitter ile collectör bacaklarının yerini dağiştirmeniz gerekir yoksa çalışmaz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    florasan lı vumetre Yardım
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.