Bazen çanakta 2 yada daha fazla LNB görüyorum, ben merak ediyorum daha fazla LNB bir çanaga takmamin faydasi nedir ?
ikinci sorumda, ben Hollanda'da oturuyorum. Benim çanakta 1 tane LNB var. Ben tek LNB'den Türksat Bati uydusunda kanalar yayinlaniyorsa izliye biliyorum. Ama Türksat Dogu uydusundaki ( Yane Türkiye'ye yönelik uydu) kanalarini bulamiyorum ve bu nedenle izliyemiyorum..
Ben simdi bir LNB daha çanagima taksam ne olur, Türksat dogu pakketini izliyebilirmiyim ?
diger sorumda, diyelim ben 2ci LNB çanaga taksam, ben bunu benim cihazima nasil baglarim? benim cihazimda, LNB in ve LNB out yeri var...
Benim sorularima cevap verseniz beni çok mutlu edersiniz.
Simdiden tesekürler, Saygilar. Hikmet
Uydu yönüne bakman gerekir turksat batinin hemen yaninda dogu varsa obur lnb okur o zaman.sen en iyisi 3 veya 4 lnb yan yana tak .uydu cihazi bulur. Lnb leri disecz diye bir parça var onu alcaksin.uzerinde baglanti sekli oluyor.ben tek canaktan hotbird astra eutelsat eurobird uyduları izliyorum.
sana şunu anlatayım mesela bende türksat 42 derece 2a/3a uydusu bakan çanak vardı ben lnb alıp türksatın yanına bantladım 46 derece azerspace uydusunu görmesini sağladım 2 lnb 2 farklı uyduyuda izleyebilmeni sağlar.ama derecelerini bilmelisin.
Hollandada Turksat bati ceker dogu cekmez alternatif olarak suan Azerspace var bazi Turk kanallari orada
cevaplariniz için tesekürler. peki 2 tane uyducihazi ve 2 tane lnb ve 2 lnb kaplosu olunca ne olur? bir LNB'den bir yöne ve diger LNB'den bir baska yöne bakabilirmiyim? yoksa bu 2 cihaz ayni yönümü göstericek ? ( Türksat bati yönü ) Hala net bir cevap almis degilim sizlerden.. Çanakta daha fazla LNB takilirsa, daha fazla kanal mi izliyebilmek demek yoksa bu ida yalan mi ?
hector1745
kullanıcısına yanıt
Benim uydu cihazi, 0.8 W/E 'den 75 W/E dereceye kadar buluyor. ama kanalari göstermiyor. cihaz, Türksat Dogu pakketinden ATV Türkiye , Bengütürk ve Bugün Tv'yi gösteriyor ama pusultulu.. Signal %10 gibi. Ses kalitesi'nden hergan gibi bir degisiklik yok, yane ses kalitesi düzgün. eger ben bu simdiki LNB'den Türksat dogu pakketi'nin 3 kanalini %10 signal'lan izliyebiliyorsam bence 2 yada 3 LNB yan yana olursa bence signal %50'ye çikar diye düsünüyorum.....
quote:
Orijinalden alıntı: Hikmet24
Benim uydu cihazi, 0.8 W/E 'den 75 W/E dereceye kadar buluyor. ama kanalari göstermiyor. cihaz, Türksat Dogu pakketinden ATV Türkiye , Bengütürk ve Bugün Tv'yi gösteriyor ama pusultulu.. Signal %10 gibi. Ses kalitesi'nden hergan gibi bir degisiklik yok, yane ses kalitesi düzgün. eger ben bu simdiki LNB'den Türksat dogu pakketi'nin 3 kanalini %10 signal'lan izliyebiliyorsam bence 2 yada 3 LNB yan yana olursa bence signal %50'ye çikar diye düsünüyorum.....
çanak çapı hollandaya göre düşük gelebilir.Örnek veriyorum herkes türkiyeden 60cm ile ve 85cm çok rahat seyrederken hollandadaki türk vatandaşlarımız sadece doğudakilerini alabilir fakat sizin antende bir sıkıntı yoksa çapı küçük geliyor olabilir %10 çok düşüktür farklı lnb takmanız %50 ye çıkartmaz sizin anten ayarsızda olabiliri.Cihazınızda bir çok uydu ismi olması demek bütün yayınları alabilirsiniz manasına gelmez.Uydu yörüngelerine göre ayrı ayrı ante yada motorlu anten takarsanız ozaman verilen yayınları farklı uydulardan alırsınız tek çanakta ise tek uydu kanallarını alırsınız.....