Ben işin içinden çıkamadım o nedenle sorunumu paylaşmak istiyorum proje şu şekilde;
1-) ABC Firmasının departmanlarına ait toplam 47 mail hesabı var bunlar bir hosting firması tarafından abc.com şeklinde host ediliyor. 2-) Departmanlara düşen mailler çalışanlar ve yöneticiler arasında birbirlerine Outlook kuralları ile forward ediliyor
Bu durumda sizlerinde anlayacağı gibi örneğin Mehmet kullanıcısına gelen mail departmanda çalışan diğer kullanıcılara ve yöneticilere otomatik forward edildiği zaman tüm kullanıcılar aynı şekilde birbirlerine de forward ettiklerinden 1 mail sistemde 20 adet olarak forward ediliyor ve bu işlem sürekli internete çıkılarak yapıldığından sürekli trafik sağlanıyor. İnternet bağlantısı meşgul edildiği gibi Local network te oldukça meşgul ediiyor ve sistem yavaşlıyor.
Benim yapmak istediğim bir bilgisayarda bir yazılım yardımı ile Bütün kullanıcıların Maillerini tek bir bilgisayarda toplayarak mail dağıtım işlemini sadece Local Network üzerinden yapmak Örneğin Mehmet kullanıcısıda dahil olmak üzere bütün kullanıcıların maillerini bu bilgisayar her 10 dakika da bir internete çıkarak sunucudan indirecek local network üzerinden kullanıcıların outlooklarına dağıtacak böylece kullanıcılar mail forward ederek trafik yaratmayacak.
Bildiğim kadarıyla bu mesajı okuyan herkesin aklına ilk önce Exchange Server gelecektir :) ancak sizlerinde bildiği gibi Exchange server için NT server gerekmekte ve lisans bedelleri malum,Google'da mail server,mail routing gibi anahtar kelimeler ile arama yaptığımda birçok alternatif mail sunucusu bulunuyor ancak anladığım kadarıyla bunlar Hosting firmaları düzeyinde çalışan mail Sunucu yazılımları benimse yapmak istediğim sadece kullanıcılar mail yollayacakları yada alacakları zaman Localdeki makinaya gönderim yapacaklar Localdeki makina da her 10 dakika da bir internete çıkarak gönderim yada alım yapacak.
Bunu yapabileceğim bir yazılım bilen arkadaşlarım var ise yardımlarınızı bekliyorum,şimdiden çok teşekkürler....