Şimdi Ara

'Logitech Driving foce gt' ye manuel vites ekleme çalışması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
169
Cevap
3
Favori
14.114
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar...Bildiğimiz üzere g27 ile "dfgt" arasındaki en büyük fark vites ve debriyaj. Foruma baktım, ancak dfgt nin "ileri-geri" vitesi birçok kişi tarafından benimsemiş gözüküyor. Ancak biraz uğraşırsak en ucuzundan her oyuna uyumlu 6 kademeli manuel bir vites oluşturabiliriz diye düşünüyorum. İnternetten araştırdığım kadarıyla bunu yapan birkaç kişi var. Öncelikle topladığım bilgileri sunayım.

ScamSchoolFilmsyoutube
    LFS - Homemade H-Shifter
    http://www.youtube.com/watch?v=NiFzVKn-vHo
    (bu arkadaş bir playstation joyistic yönlerine "xpadder" adlı bir program aracılığıyla klavye harfleri atıyor.Oyuna girip bu sefer de viteslere aynı klavye harflerini atıyor...Ancak bu sistemin çalışması için, oynadığımız oyunda viteslere klavyeden tuş atayabilmemiz gerek.) Mekanizması:

(Bu arkadaşta güzel birşey yapmış. Elektronik bir bağlantı hazırlamış sanırım.) Mekanizması şöyle birşey olabilir.http://www.youtube.com/watch?v=WHhSu8O1LjA&feature=related

Kane Xuyoutube
    Joystick to H-shifter( needn't do anything)
    http://www.youtube.com/watch?v=fzT-GzvUIHE&feature=related
    ( Bu arkadaşımızda bir uçak şeysini vites olarak kullanıyor. programlama yapmış. yada xpadder la da halledilir bu zaten.)

Arkadaşlar benim düşüncem ilk videodaki gibi bir playstation kolunu vitese dönüştümek. Ancak en büyük problem oynadığımız oyunda viteslere klavyeden harf veriliyor olması gerek.

g27nin viteside bilgisayara usb ile bağlanıyor, bizim playstation kolu da aynı şekilde. Yani playstation kolunu yazılabilecek ufak bir programla direk vites olarak kullanamazmıyız acaba(g27 gibi neredeyse her oyuna uyumlu)? Varmı arkadaşlar aramızda yazılımcı olan?

Sloganım "gerekli yazılımı yapabildiğimi (veya bulabildiğimiz) sürece elimizdeki mouse bile bir vites olabilir."

Evet katılımlarınızı bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi slhvtnds -- 1 Haziran 2012; 23:17:41 >

• Vitesi çözeriz bi kutu kesme bide joystick tuş ayarlama da, debriyaj?
  • şimdiiii... debriyajıda şöyle yaparız.. Dandik bi mekanizma kurarız. Debriyaja basmadan vites harekete geçmez.Makine mühendisliği öğrencisiyim.. az çok birşey kurarız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gerek var mı ki ? Örneğin vitesi ayarlasak, debriyajı da ayrı ayarlasak, sonra tdu ya örneğin debriyaj,1.vit,2.vit gibi göstersek zaten oyun debriyaja basmadan vites değiştirmez ki ? auto-clucth kapatırız.
  • emm... Şimdi -Bulut- senin dediğin yöntemde debriyajın direk bilgisayara usb ile bağlı olması lazım... Bu durumda başka bir oyun konsolunun debriyajını satın almamız gerekir. Ben kendi imkanlarımızla yaylı bir debriyaj yapıp mekanik olarak vitese bağlamayı düşündüm.......

bu arada tdu da her bir vitese harf atanabiliyormu?
  • Oyun konsolu değil de, şunu gibi birşey.

'Logitech Driving foce gt' ye manuel vites ekleme çalışması

edit: Evet atanabiliyor. options/gearbox a girmeniz yeterli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Bulut- -- 29 Mayıs 2012; 22:57:44 >
  • bu videoların hepsine bakmıştım. sonra vazgeçtim yapmaktan. neden bilmiyorum. yardımım dokunursa burdayım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • -Bulut- Dikiş makinesinden sökülmüş gibi duruyo:).........nedir bu? ayrıca hoparlör çıkışımı o?...bunu nasıl bağlicazki bilgisayara?.....
    hmm tdu da vites atama varsa iyi.....

bu arada ben hala dfgt almadım.
    indirim belkiyorum:) 150-160 a düşermi acep?
    yada e-bay dan mı getirtsem....
  • quote:

Orijinalden alıntı: slhvtnds

-Bulut- Dikiş makinesinden sökülmüş gibi duruyo:).........nedir bu? ayrıca hoparlör çıkışımı o?...bunu nasıl bağlicazki bilgisayara?.....
    hmm tdu da vites atama varsa iyi.....

bu arada ben hala dfgt almadım.
    indirim belkiyorum:) 150-160 a düşermi acep?
    yada e-bay dan mı getirtsem....

Aslında bu pedali Knight Online için tasarlanmış. Bunu alabilirz demiyorum, görüntü olarak gerçekten çok kötü. Ama buna benzer bir şey olabilir.
  • doğru...böyle bir şey deneyebiliriz. ama dediğim gibi bunu bilgisayara bağlamak sıkıntı.....Ancak iple lastikle filan debriyajdan vitese bi bağlantı yapıcaz.... debriyaja basmadan vites geçmicek....gerçekçiliği en kolay yoldan böyle elde edebiliriz.
  • Anlamadım

Debriyajı ve vitesi ayrı olarak tasarlasak, bilgisayarı bağlasak ve ayarlasak. TDU'ya girip oto debriyaj kapatsak, vitesleri ve debriyajı ayarlayıp oyuna girsek. Oyun zaten biz debriyaja basmadan, vitesi değiştirmez ki?
  • Mesajım bulunsun. Bence arkadaşlar debriyajı da işin içine katmak çok zor olur sadece vitesle uğraşalım
  • Evet arkadaşlar, debriyajı bilgisayara bağlamak kesinlikle bambaşka bir olay....en iyi ihtimalle vitesele arasında ipli bir mekanik bağlantı yapabiliriz... ancak Chromer in dediği gibi vitese odaklanmalıyız......

ŞİMDİ BENİM SORUM (HERKES CEVAPLARSA SEVİNİRİM)

HANGİ OYUNLARDA HERBİR VİTESE KLAVYEDEN TUŞ ATANABİLİYOR?(Boş vites dahil)

Mesela "q harfi 1. vites", "a harfi 2.vites", "w harfi 3. vites", "s harfi 4. vites" gibi gibi.... Mesela atıyorum x'e de boş vites...

Eğer klavyeye tuş atarsak ucuz bir playstation kolunu vitese dönüştürebiliriz... Muhtemelen planlarımızda bunun üzerinden gidecek.
  • TDU 1. Büyük ihtimalle 2 de de vardır. Truck&trailers. ETS,GTS,UKTS de yok. 18 wos'da var mı bilmiyorum. Başka da aklıma şuan için başka oyun gelmiyor. ETS'de falan zaten yapamazdık, 11-12 vites falan oluyor o da fazla olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Bulut-

TDU 1. Büyük ihtimalle 2 de de vardır. Truck&trailers. ETS,GTS,UKTS de yok. 18 wos'da var mı bilmiyorum. Başka da aklıma şuan için başka oyun gelmiyor. ETS'de falan zaten yapamazdık, 11-12 vites falan oluyor o da fazla olur.

Tır oyunlarında vites tanıtma olsa joistiğe 2-4-6-8-10-12 diye tanıtırız.Birazcık yüksek devirde değiştirirsin vitesi olur biter.Ama dediğimiz gibi tır oyunlarında harflere vites veremiyoruz....

O zaman şu an elimizde "mevzuyu uygulayabileceğimiz" bir tek TDU 1 ve TDU 2 var......Başka hangi oyunlar var arkadaşlar harflere vites atanabilen?...
  • Xpadderi yüklüyorum şuan. PS3 konsolu var, onunla deneyeceğim bakalım TDU da. Şimdilik sadece programlamayı deniyeceğim, vites kutuusu falan sonra. Vites bölmelerini de metalden kestirmeyi düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chromer

Shift falan olabilir mi? ya da richard burns? Beyler bu arada:

http://forums.mightycarmods.com/showthread.php?8595-H-shifter-clutch-build

http://www.volny.cz/michaljanak/hshift/myhshifter.html 0.o

Eveeet...verdiğin linkler için çok teşekkürler... Uzuuun uzuuun baktım hangisini yapabiliriz diye... Öncelikle 2. linktekini yapabilmemiz için babamızın bi torna tezgahı olmalı:) .... ancak 1. linkteki olay çok güzel... ayrıca ben şimdi indirip programı denedim, program, normal "kontorland marka" playstation kolunuda tanıyor(muhtemelen her markayı tanır)... ve kolun joypadiyle, programın kendi ekranında 1-2-3-4-5-6 filan yapabiliyorum... ancak "joyistic to H-shifter" progamı demo olarak gözüküyor.. Şimdi bende hiç oyunda yok ... Playstation kolu olan,sen veya herhangi bir arkadaşımız bir oyuna girip oyun gerçekten joyistiği vites olarak görüyormu diye deneyebilirmi?

ARKADAŞLAR HEPİNİZE SESLENİYORUM...CHROMER ARKADAŞIMIZIN VERDİĞİ PROGRAM ÖNEMLİ:) ODAKLANIN...

• Yapamadım ya ps3 joysticki ile. 360 derece dönen düğmeyi sola getirdiğimde, hem sol hemde sol ile üst ün arasındaki sol çapraz olarak algılıyor ya. Chromer'in verdiği linke bakıyorum şimdi. Ama tahminimce olmayacak gibi bununla.

slhvtnds hocam, programın linkini verir misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Bulut- -- 2 Haziran 2012; 19:48:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Bulut-

Yapamadım ya ps3 joysticki ile. 360 derece dönen düğmeyi sola getirdiğimde, hem sol hemde sol ile üst ün arasındaki sol çapraz olarak algılıyor ya. Chromer'in verdiği linke bakıyorum şimdi. Ama tahminimce olmayacak gibi bununla.

slhvtnds hocam, programın linkini verir misiniz?

http://www.angelfire.com/nm/neogeoinserts/hshifter/Joystick_To_H-shifter_2.zip

bunu indirip herhangi bir oyunda dene.....Umarım oyundan viteslere hiç tuş atanmadan direk vites olarak görüyordur.....:)...

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.