Şimdi Ara

Logitech farelerinin dandikliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
732
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Zamanında Logitech farelere geçişimi ilk olarak g303 ile yapmıştım, tutuşu ve ergonomisinden gayet memnundum ama 2 yıl dolar dolmaz çift tık problemi ve tekerleğin aşağı çekildiğinde yukarı sürüklemesi gibi sorunlarla karşılaşmıştım. Olur öyle şey, switchleri dandik herhalde deyip switchlerin bozuk olduğunu belirterek forumdan g303'ü satmıştım. Sonra dedim ki bir şans daha vereyim belki bu alacağım uzun ömürlü olur ama yok gene aynı sorunlar 2 yıl dolduktan sonra ortaya çıktı g403 ile... Yahu bu firma nasıl bir switch kullanıyor? 2 yılda bir sensörü ve kasası sapasağlam fareyi çöpe atıp yenisini mi alalım herkes lehim yapıp switch falan değiştiremez. Bu arada bilgisayarda casual olarak oyun oynuyorum kesinlikle bir yoğun kullanım durumu yok, ana oyun platformum Xbox zaten. Gidip switch alıp lehim yaparak değiştirmeye kalksam bu sefer farenin kızakları yalan olacak ve başarılı olamama ihtimalim var. Siz hangi fareleri kullanıyorsunuz, ne yapmamı tavsiye edersiniz?

• Ben de yıllardır Logitech markasından şaşmam, hatta çevreme bile tavsiye ederim, hiç böyle bir sorun yaşamadım. Oyun oynadığım zamanlarda g300s mouse, klavyede böyle bir modeldi hatırlayamadım ve kulaklık olarak g430 kullandım, 2015-2016 yılında almıştım sanırım, kulaklık hariç klavye ve mouse halen çalışıyor. Kulaklıkta çalışıyordu ama bağlantı noktasından kırdım kafadan çıkartırken.

Razer ve corsair markasını kullanan bir kaç arkadaşım var memnunlar, deneyebilirsin belki.

• Bende de g303 vardı. uzunca süre kullandım. klasiktir aslında çift tık sorunu veya tıklamama sorunu. bunun çözümü de önceden aliexprsten buton alarak çözüme ulaşıyorduk 2 lehim ile yepyeni oluyordu. ancak benim g303 mouse'da tekerlek kafasına göre çalışıyordu bazen çalışmıyordu. en sonunda emekliye ayırdım.

yine alacak olsam logitechten şaşmam alternatif olarak razer...

• Tavsiyeler üzerine bütçe işini de halledebilirsem Corsair alacağım gibi duruyor ama çift tık problemi muhtemelen 2-3 sene sonra onda da çıkacak, ucuz bir çözüm yolu olarak da switch alıp lehimle g403'ü halletmek var ama scroll tuşunu halledemem muhtemelen. Fare skatezlerini de bulabilirsem yeni süper olur.

Teşekkürler tavsiyeler için...

50 tane vida çıkıyor, hey maşallah.

Logitech farelerinin dandikliğiHank_6633youtube
    Logitech G403 DIY-Micro Switch Replacement 羅技G403 拆解 維修 更換微動開關
    https://www.youtube.com/watch?v=s80UgzskvWc

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ciclista -- 31 Aralık 2021; 20:25:21 >
  • Konuyu açtıktan sonra bugün ekşi'de şu başlığa denk geldim, tek ben değilmişim demek ki bu çift tıklama sorununu yaşayan.

Logitech farelerinin dandikliğiekşi sözlük
    logitech'in kalitesiz bir marka olması
    https://eksisozluk.com/logitechin-kalitesiz-bir-marka-olmasi--6574459?a=popular
  • Şu ana kadar hangi marka model fareyi kullanırsam kullanayım bir müddet sonra çift tık sorunu yaşatıyor.

Elimdeki g300 modelinin daha önce sol mikro süvicini değiştirmiştim, şimdi de sağda sorun başladı. Onlarca eski farem bir poşette duruyor, birinden söküp takacağım yine.

• oklawa kullanıcısına yanıt

Yani evet, switch değiştirmek bir çözüm ama benim g403 hayli karmaşık gelir bu işi hiç yapmamışlar için...

Ya firmalar (Asus'un yaptığı gibi) lehimsiz, vidasız vs switch değiştirme kolaylığı getirsin farelerine ya da yeni ve çok daha dayanıklı switchler getirsinler. Yazık oluyor dediğim gibi kasası ve sensörü sapasağlam fareler çöp oluyor ufacık switch yüzünden.

• Ciclista kullanıcısına yanıt

Yanlış hatırlamıyorsam Logitech faremdeki süviçler omron marka, iyi bir markadır.

Bir şeylerde yanlışlık olduğu kesin. Arkadaşım 10 küsür senedir aynı fareyi kullanıyormuş, a4tech marka birşey. Markasına baksan ucuz diye almaya elin gitmez, kelitesizdir dersin. Uzun süreli kullanımdan dolayı farede parlamamış plastik kalmamış, daha geçen ilk kez değiştirdi sol süviçi. Ben tarif ettim, fotoğrafları da istemiştim, fareyi görünce şaşırdım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oklawa kullanıcısına yanıt

A4Tech markasından ben de şahsen memnunum 11 yıldır A4Tech KR-73 klavyeyi kullanıyorum, bir tuşu bile bozulmadı. Küçükken internet kafelerde de hep A4Tech vardı hiç tık sorunu olmuyordu. Markanın şu anki durumu ne bilmiyorum ama. Omron switchlerde de sanırım kalite farkı oluyor; 10M, 20M ve 50M ömürlü switchler var. Logitech genelde 20M switch kullanıyor.

Steelseries'de mesela şöyle değişik bir switch var, uzun ömürlü olduğunu iddia ediyorlar.

Logitech farelerinin dandikliğiSteelSeriesyoutube
    CONNECT Twitter: https://www.twitter.com/steelseries​ Facebook: https://www.facebook.com/SteelSeries​ Instagram: https://www.instagram.com/steelseries​ Discord: https://www.discord.gg/steelseries​ Twitch: https://www.twitch.tv/steelseries​ Blog: https://steelseries.com/blog​
    https://www.youtube.com/watch?v=k5fphzBWJXo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ciclista -- 8 Ocak 2022; 18:29:52 >

• Logitechin daha çok malzeme kalitesini beğenmiyorum, bana kalırsa tek iyi yanı kablosuz ürünlerindeki unifying alıcıları. Alıcı bozulunca mouse çöp olmuyor, uygulamasından yeni alıcıyla eşleştiriyorsun bitiyor. Unifying desteklemeyen ürünlerindeki vericiler bile sonradan başka bir cihazla eşleşebiliyor ki bence çok iyi. Bu yüzden sadece kablosuz ürünlerini lazım olursa tercih ediyorum.

Kablolu olarak msi mouse kullanıyorum, optiği o kadar kaliteli ki, benim için msi bir yana diğerleri bir yana, yüzey farketmeksizin hiç hata yaptığını görmedim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Seto-Kaiba kullanıcısına yanıt
    Muhtemelen Steelseries'in şu yeni switchli faresinden alıcam ama Msi fareler de aklımda bulunsun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • g300 ile başladım. garanti bitmesine son 1 ay kala çift tıklama problemi verdi. Logitech destek'e yazdım g300s yolladı. Onu sattım.

g120 aldım. Onda da yavaştan başladı, yine yazdım g300s yolladılar. g300s ile şuan için devam fakat bir daha logi mouse almayacağım.

klavye g213 var, bir tuşu baskıda hatalı geldi diye önemsemedim ama keşke zamanında iade etseymişim. Şimdi tüm tuşlar nerdeyse tuhaf sesler çıkarıyor , kir toz topluyor temizlenmiyor.

ha birde mouse olarak birde m330 Silent aldım. Sol klik sessizdi , git gide sesi artıyor :)

Destek kısmı mouse yolluyor yardımcı oluyor o çok güzel ama çok çabuk cortluyor malzemeler :)

• mob411 kullanıcısına yanıt

Mesajınızı yeni gördüğüm için biraz geç bir yanıt olacak. Benim de belirttiğim gibi Logitech ile olan deneyimim pek iyi geçmedi 10 yıla yakındır Logitech cihazları kullanıyorum, cihazlar hep garanti biter bitmez bozulduğu için yenisini isteme gibi bir şansım da olmadı. Farenin scroll tuşu da bozuldu aşağı kaydırınca yukarı, yukarı kaydırınca aşağı falan çekiyor sayfayı. Hal böyle olunca Corsair Sabre RGB Pro fare aldım. 70 gram ağırlığı var inanılmaz hafif geldi Logitech'ten sonra 2-3 günde anca alıştım içi boş gibi sanki fareninLogitech farelerinin dandikliği palm grip kullandığım için elime tam oturdu, sensörü falan da kullandığım Logitech'ten daha iyi. 50 Milyon tıklama ömrü varmış bakalım 2-3 yıl dayanacak mı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ciclista -- 15 Mart 2022; 20:30:14 >
  • Dostum ben 5 sene g300s kullandım hiç arıza da yapmadı hala sağlam duruyor yedek olarak. 1 senedir de g502 hero kullanıyorum.Çok da memnunum.Siz nası beceriyonuz mouse u ıskartaya çıkartmayı merak ettim.Ya bende bi sıkıntı var ya da sizde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serious1571 -- 16 Mart 2022; 17:6:44 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • serious1571 S kullanıcısına yanıt

Bende sıkıntı var herhalde, aslında dediğim gibi ana oyun platformum Xbox. Pcde iki günde bir falan iki el CS:GO oynuyoruz, arada gamepass ile pcde birkaç oyun oynuyorum. Buna rağmen nasıl 2 yılda çift tıklamaya başlıyor ben anlamış değilim, hatta bu son kullandığımın scroll tuşu bile bozuldu :D Forumdan ucuza satarım gene geçen seferki gibi biri tamir edip kullanır belki ya da sensörünü falan alır.

• Zamanında ilk çıktığı dönemde MX Revolution modelini almıştım, daha üst bir fare yoktu o kadar söyliyeyim. Garantisi bittikten hemen sonra çift tıklama sorunu ortaya çıkmıştı o dönem şartlarında çöpe gitti. Halihazırda da uygun fiyatlı orta karar fareleriyle devam ettim Logitech'in ama gerçekten kalitesiz bir marka olduğu birinci elden yeterince deneyimledim. Şimdi artık Razer'a geçiş yaptım, bakalım ondan baya bir umutluyuz, en azından Logitech'den daha kalitesiz olamaz diye düşünüyorum.

• İlginç bir konu olmuş.

Başka bir markadan bu kadar memnun kalmamıştım.

G300 > G502 , bu ikisini çooooooook uzun yıllar kullandım.

Logitech firmasının başarısız bulduğum ürünü ; kablosuz kulaklıkları, inanılmaz kötüler. E o da benim hatam, sennheiser varken logitech kulaklık almış olmak :)

• Bilinen diğer markaların aksine logitech ürünlerinin hiçbir kategorisinde sorun yaşamadım. İnsanlar neyi, neden aldıklarını bilmiyor bence. G303 güzel olabilir ama G300 sınıfı fiyat performans ürünüdür, hoştur, iyidir ama o kadar 2-3 sene sonra değiştirirsin. Zaten en yoğun kullanılan donanım bir zahmet bozulsun. 2000'lerde değiliz artık her şeyi kaya gibi sağlam yapsınlar. Malzeme mühendisliği aşırı gelişti, adamlar saatine kadar hesaplayıp garantisi bittiği anda bozulan ürün yapıyorlar. Bu bilinçle alın sorun yaşamazsınız. Ya da en iyisini alın. G502 almıştım 2013'te falan geçen sene eskidi artık diye sattım. Daha iyisini de ne gördüm ne duydum o kadar iyiydi. Kablosuz modeli çıktı mı bilmiyorum, çıkarsa direkt onu alacağım artık. Top tier'da Steelseries ve Logitech, onun bir altı Asus, MSI, Corsair, diğerleri de işte bütçenize göre. Klavye ve kulaklıkta Steelseries'ten şaşmayın derim. Diğerleri tercihinize göre artık.

• Kulaklık konusunda Sennheiser varken diğer markalara yönelmek gerçekten saçma.

Klavye konusunda DasKeyboard varken diğerlerini kullanmamak gerekiyor ama, RGB furyası yüzünden ben de Corsair K68 kullanıyorum :) , Corsair eskiden kaliteli klavyeler üretiyordu ama son zamanlarda çok problemli.

• Ses konusunda çok yanlış bu söylediğin, her profil için bazen farklı model kullanmak gerekiyorken hem de, ben SteelSeries'in Arctis Pro Wireless modelini kullanıyorum. Tam anlamıyla bir stüdyo kulaklığı. İstediğin ses profiline göre yapılandırabiliyorsun ve her sesi mükemmel bir şekilde yansıtıyor. Sennheiser müzik kulaklığı, pek çok konuda ortalama bir kulaklık ve genel kullanıma uygun değil ama müzik konusunda en iyilerden birisi haklısın. Bu yorumumu da Steelseries'in bütün kulaklıklarını, Jabra Elite 75T, 85T, 25H, 85H, bütün Airpods modellerini ve orta üst düzey Anker kulaklıkları kullanmış biri olarak söylüyorum. Sennheiser müzik için iyidir ama genel kullanıma önermem ne yazık ki :/

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.