Şimdi Ara

Logitech G29'da Yaşadığım Sorun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
4.812
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yeni almış olduğum Logitech G29 oyun setinde, güncel olan Euro Truck Simulator 2 oyununda gaz pedalı ve fren pedalının çalışmasının yanında debriyaj pedalından bir cevap alamıyorum. Oyun içi sıralı sistemi seçtiğimde ve bazı ayarları yapmaya çalıştığımda direksiyon üzerindeki bazı tuşlara işlev atayamıyorum. Mesela ayar ekranında gaz ve fren pedallarının çalıştığını görebiliyorum ya da direksiyonu hareket ettirdiğimde de aynı şekilde çalışıyor ve oyun içinde de bunları kullanabiliyorum. Ama her nedense ayar ekranında debriyaj ekseni boş olarak görünüyor ve ona tıklayıp debriyaj pedalına basarak atama yapmaya çalıştığımda sonuç vermiyor. Acaba ayarları mı yapamıyorum yoksa cihazda bir sorun mu var?

Benzer şekilde vites kolu ayarlarının da nasıl yapılacağını anlamış değilim. Bilgisi olanlar yarımcı olabilir mi?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Logitech G29'da Ortak Sorunlar ve Çözümleri

Logitech G29 direksiyon simidi, simülasyon yarış tutkunları arasında popüler bir seçimdir. Ancak diğer tüm elektronik cihazlar gibi G29 da zaman zaman sorunlar yaşayabilir. Bu metinde, Logitech G29'da sık karşılaşılan kronik sorunları ve bunların olası çözümlerini inceleyeceğiz.

Debriyaj Sorunu

Logitech G29 kullanıcıları tarafından bildirilen en yaygın sorunlardan biri debriyaj pedalıyla ilgilidir. Debriyaj pedalı takılı kalabilir veya tutarsız bir şekilde çalışabilir. Bu sorunun arkasındaki temel neden genellikle debriyaj sensörünün hatalı olmasıdır. Sensörü temizlemek veya değiştirmek genellikle sorunu çözer.

Gaz Pedalının Takılı Kalması

Başka bir yaygın sorun ise gaz pedalının takılı kalmasıdır. Bu, oyun oynarken tehlikeli olabilir ve yarış sırasında kazalara yol açabilir. Gaz pedalının takılı kalmasının nedeni genellikle pedalın içinde biriken toz veya kirdir. Pedalı temizlemek veya gerekirse değiştirmek bu sorunu çözmelidir.

Diğer Kronik Sorunlar

Yukarıda belirtilen sorunların yanı sıra, Logitech G29 ile ilgili başka kronik sorunlar da bildirilmiştir:

• Geri Bildirim Kuvvetinin Kaybolması: G29'un geri bildirim kuvveti, zamanla zayıflayabilir veya tamamen kaybolabilir. Bu, direksiyon simidinin gerçekçi hissetmemesine ve oyun deneyimini bozmasına neden olabilir.
    • Yapısal Hasar: Aşırı kullanım veya yanlış kullanım, G29'un fiziksel yapısına zarar verebilir. Direksiyon simidi gövdesi çatlayabilir veya düğmeler bozulabilir.
    • Yazılım Sorunları: Logitech G29'un düzgün çalışması için uyumlu yazılımın yüklü olması gerekir. Eski veya hatalı yazılım, sorunlara neden olabilir.

Sorun Giderme İpuçları

Logitech G29'da sorun yaşarsanız, aşağıdaki sorun giderme ipuçlarını deneyebilirsiniz:

• Direksiyon simidini bilgisayardan çıkarın ve yeniden takın.
    • En son yazılım sürücülerinin yüklü olduğundan emin olun.
    • Direksiyon simidini temizleyin ve pedalları kontrol edin.
    • Gerekirse debriyaj sensörünü veya gaz pedalını değiştirin.
    • Logitech destek ekibiyle iletişime geçin.

Çoğu durumda, yukarıdaki sorun giderme adımları Logitech G29'daki sorunları çözmeye yardımcı olacaktır. Sorun devam ederse, cihazı garanti kapsamında onarım veya değiştirme için Logitech'e iade edebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Sürücü yüklendikten sonra sorun çözülmüştür. Konu kapanabilir.
  • üstad benim pedalı mouse olarak görüyor nasıl çözebilirim
  • byskandal B kullanıcısına yanıt
    Oyun içi menüde pedal fonksiyonuna mouse'u atamış olabilirsin. Menüde varsayılan ayarlar'a dönerek, yeniden tercihlerini yapmanı tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lMuratl

Oyun içi menüde pedal fonksiyonuna mouse'u atamış olabilirsin. Menüde varsayılan ayarlar'a dönerek, yeniden tercihlerini yapmanı tavsiye ederim.

Üstad buldum, kontroller menüsünden en altta sıfırla var tıklayıp yoksay diyin ,düzeliyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.