Şimdi Ara

Logitech S220 devrede sorun var !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
6.387
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar benim Logitech s220 hoparlörüm var her hoparlörde olduğu gibi Subwoofer kutusunun arkasında çıkışlar vardır bazıları bilgisayara bazıları ise hoparlörlere gider bu hoparlöre giden kısmın bassdan daha az wattda olduğu için şöyle bir sistem yapmak istemiştim sese duyarlı led sistemim vardı ben ise bunu gelişmek istedim bi düğme koyacaktım aşağı indirince sesi hoparlörden yukarı kaldırınca bassdan alacaktı bu bassdan ( tam olarak basın lehim yerlerinden ) ve hoparlörden gelen iki kablo birbirine değdi ve cızırtı oldu o gün bu gündür ses gelmiyor hoparlörden ses tam gelmiyor deil geliyor ama bass hiç çalışmıyor hoparlörde çok çok çok az bir sesle ve bozuk cd gibi müzik çalıyor yani dinlenmiyor buna ne olmuuş olabilir ?
    Bunda kondansatörmü yandı yoksa entegremi onu anlasam zaten yaparım of ya:(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi linyit43 -- 31 Ocak 2014; 19:56:17 >

• bahsettiğiniz konumda 9W güç aktarabiliyor sistem.woofer kaç ohm bilmiyorum ama 4 ohm bile olsa 4-6V civarı bir voltaj veriyor wooferın bağlantıları arasına , ledi bağladığınız yerden ki bu ledin çalışma voltajının üstünde olduğu için aslında siz amfinin çıkış katındaki transistörü kısa devre yapıp yakmışsınız.Böyle bir durumda kapasitör yanmaz,yansa da genelde çok şiddetli bir ses ile patlar.Yani sözün özü sizin amfinin woofer çıkış katı yanmış.

led bağlayınca ne işinize yarayacak bilmiyorum ama ledi tek başına bağlamanız son derece yanlış.Yüksek bir direnç ile seri olarak bağlamanız gerekliydi en azından 300-500ohm gibi.

Şuan yapabileceğiniz sistemi bozuk olarak satmak yada wooferın çıkış katını yeniden yaptırmak.Muhtemelen kullanılan parçaları bulmanız zor olacak.İşiniz zor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr.unlike -- 18 Kasım 2013; 0:35:10 >
  • mr.unlike M kullanıcısına yanıt
    zaten direk woofera bağlamadım transistörlü sistemi geliştirmeye çalıştım ama beceremedim :D zaten yeni hoparlör aldım :D
  • Aşağıda senin kartın üstünde işaretlemeler yaptım.
    1) Kırmızı kutu içerisine almış olduğum iki parça '' Entegre ''dir ve bu entegreler senin ses sisteminin çıkışını oluşturan temel elemandır. Eğer çıkışta oluşabilecek ufacık bir kısa devrede bu entegre koruması yoksa bozulur. Bu yüzden bu entegrelerin üstünde yazan kodu buraya yaz, kataloğundan bağlantısına bakıp analiz yapar mantık yürütürüz.
    2) Sarı elips içerisine aldığım mavi kablolar, kartın besleme voltajını sağlayan transformatörün sekonder kabloları. Bu trafonun çıkış voltajının kaç olduğu önemli. Trafo üstünde yazıyor olması gerekir. Kolay gelsin.

• IItwentysixII kullanıcısına yanıt
    Entegrenin kodlarını birde trafonun üstündeki yazıları yazsam çözülür herhalde bi bakayım 24:00 gibi atarım resimleri
  • linyit43 kullanıcısına yanıt
    bende tip 31 devresi yapmıstım ama içini falan açmak yok tabi normal tip31 yapmıstım.ancak benim de 2 speaker gitti sadece bass çalısıyor.sanırım bende de bir yerler yandı .umarım tamir edilebilecek yerdir.
  • Benim amfi entegreleri uçtu ve tanesi 15 lira 2 tane entegre vardı daha kondansatörler ve başka şeylerde yanmıştı 35-40 lira tamir parası gideceğine yenisini aldım daha iyi oldu. İnşallah tamir edilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.