Şimdi Ara

Logitech G29 (PS5, PS4, PS3, PC) / G920 (Xbox Series X-S, Xbox One, PC) - Ana Konu (87. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.012
Cevap
77
Favori
167.511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8586878889
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Valla uzun zamandır bi direksiyon alma niyetim var. Genel olarak g29 düşünüyorum ancak yarış oyunlarından çok ets gibi oyunlarda kullanmayi düşünüyorum belki ps5 de gt7 dahil, vites kesinlikle olacak kulakçıktan degismeyi pek hazetmiyorum. Başka bi direksiyon önerir misiniz yoksa g29 almali miyim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ezicioyuncu

Valla uzun zamandır bi direksiyon alma niyetim var. Genel olarak g29 düşünüyorum ancak yarış oyunlarından çok ets gibi oyunlarda kullanmayi düşünüyorum belki ps5 de gt7 dahil, vites kesinlikle olacak kulakçıktan degismeyi pek hazetmiyorum. Başka bi direksiyon önerir misiniz yoksa g29 almali miyim?

Epey zaman geçmiş gerçi sorunuzun üzerinden ama belki faydası olur diye ben kendi düşüncelerimi aktarayım yine de. Ülkemiz piyasasında ne yazık ki yurt dışında olduğunu gibi çok fazla seçenek yok malesef. Tabi bu durumda ülkede resmi şekilde satılan ürünlere ve fiyatlarına iyice bir bakmak gerekiyor . En rahat bulunan markalar Logitech ve Thrustmaster oluyor haliyle . Bir dönem fanatec markası da tutarlı bir şekilde model getirip ülkemizde distribütör aracılığıyla satıyordu ama şu an hem çok kopuk kopuk ürünler geliyor hem de alınmayacak derecede yüksek rakamlar söz konusu . Hal böyle olunca ve ülkemizin şu an ki ekonomik durumu vs düşünülünce Logitech ciddi anlamda bir alternatif ürün olarak ön plana çıkıyor bana göre.

Alacağınız cihazdan beklentileriniz çok önemli . Ben yıllarca Microsoft markasının sidewinder serisi direksiyonları ile yarış oyunlarını oynadım 90 lı yılların sonunda ve 00 başları diyeyim. Logitech piyasaya giriş yaptığı zaman ( direksiyonlar anlamında ) ilgimi çekti ve Momo racing asli esfanevi direksiyonu ile uzun bir süre devam ettikten sonra dönüş açısı ve daha gerçekçi ff etkileri isteği dolayısıyla başka bir ürün aramaya başladım ki imdadıma Logitech g25 yetişti:) yıllarca kullandım ve hala bende duruyor maşallah :) ama tabi 2006 yılında aldığım g25 i 2015 yılında sırf PS4 desteği olmadığı için üzülerek Thrustmaster t300rs ile değiştirmek durumunda kaldım ama g25 i elden çıkartmadım elbette . Teknoloji olarak Thrustmaster Logitech in g25 inden üstün olmasına rağmen zayıf hissettiren ff etkileri nedense beni üzmüştü. Üstüne bir de Logitech in deri direksiyonu karşısında t300rs in plastik kaplı ve malzeme kalitesi olarak özellikle pedal setinin Logitech ile kıyas bile yapılmaması durumları Thrustmaster a olan ilgimi epey düşürdü ama pes etmedim ve 2018 yılında aldığım Xbox One x konsolu için t300rs i sattım ve yine Thrustmaster ın leather edition modelini satın aldım. Ha bu arada 2015 yılında t300rs in yanına yurtdışından yine Thrustmaster markasına ait metal bir yapıda olan manuel vites aparatını da satın alıp kullanmaya devam ettim . Leather edition da ki fark direksiyon simidinin deri olması idi. Bunun dışında aynı teknoloji ve aynı kalite devam ediyordu .

Uzattım biraz biliyorum kusura bakmayın ama genel olarak bu uzun süreçteki logi ile olan bağımı da aktarmak adına bu süreyi özetlemeye gayret ettim . Xbox One x i sattım ve elimde hala taş gibi duran PS3 ü bir süreliğine gün yüzüne çıkartıp emektar g25 i de PS3 ile kullanmaya devam ettim . Ha bu arada bu marka değişimi süreci boyunca logi hiç arıza yapmadı. Ama Thrustmaster t300rs bir kere , Thrustmaster leather edition da bir kere servise gitti dikkatinizi çekerim bu konuya da.

Ps5 için genel hazırlıkları tamamladığım zaman da bir adet Logitech g29 aldım ve öncelikle PS3 ile tecrübe ettim . Fakat gördüm ki bu cihazın bir çok özelliği ps4 ve 5 için uygun idi . PS3 te çalışmayan bazı özellikler vardı. Ne de olsa ps5 te kullanacağım için çok dert etmedim ama en azından g29 ile bol bol gran turismo 5 ve 6 yı epeyce oynadım .

Sonuç , ps5 alındı ve şu an hali hazırda ben Logitech e geri döndüm ve g29 ile inanın oldukça tatminkar şekilde gran turismo sport ve daha bir çok yarış oyununu ps5 üzerinden deneyim etmeye devam ediyorum . Özellikle g25 ile g29 u kıyasladığım zaman g29 da ciddi biçimde ses konusunu çözdüklerini gördüm . Yine çark sistemi ile direksiyon üretimine devam eden Logitech nasıl yaptıysa çarkların çıkardığı gürültüyü inanılmaz şekilde azaltmış . Hala kayış sistemli bir Thrustmaster gibi değil ama asla g25 gibi de değil . Ama benim için önemli olan ses falan olmadı hiçbir zaman . Ff etkileri ve direksiyonun bana hissettirdiği kalite hissi ile verdiği sürüş deneyimi . Bu anlamda teknik olarak kendinden daha üstün gibi görünen Thrustmaster t300 serisinden çok daha fazla keyif aldım ben g29 ile. Ama dediğim gibi bu benim beklenti düzeyimde bu şekilde oldu, sizin beklentileriniz ve istekleriniz doğrultusunda alacağınız ürün farklı olabilir . Ben kendi tecrübemi aktarıp fikir vermesi için küçük bir destek verdim sadece, gerisi sizin istek ve beklentilerinize kalıyor .

Son olarak fiyat konusuna da değinirsek günümüz de Logitech g29 Thrustmaster t300 modellerine göre epey uygun fiyatla bulunabiliyor. Ben Amazon.de üzerinden almıştım bir kaç ay önce . Fiyatı şimdi hatırlayamadım ama bir kaç sayfa geride zaten muhabbeti oldu bu konunun ama sanırım 2.800 gibi bir fiyat vardı . Bir de vites satın aldım tabi . Thrustmaster daki gibi her yeri metal olmasa da yapı olarak nedense Logitech in deri kılıflı klasik vites aparatı daha çok hoşuma gidiyor ama Thrustmaster daki vites de Logitech ile kullanılıyor bilesiniz .

• venom800 kullanıcısına yanıt
    Vites ile amazon almaya sitesinden ne kadara geldi ?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aygnhkkt

Vites ile amazon almaya sitesinden ne kadara geldi ?

Logitech g29 direksiyon seti + Logitech driving force shifter 3.092 TL ye gelmiş oldu dört günde . Gümrük , kargo vs dahil . Tam tarihi de söyleyeyim . 23 Mart 2021.

Güzel fiyatmış cidden ben baktım bugün amazon.de ye ama stok yok gözüküyor

• quote:

Orijinalden alıntı: aygnhkkt

Güzel fiyatmış cidden ben baktım bugün amazon.de ye ama stok yok gözüküyor

Küçük bir detay vermeyi unuttum aslında . Ürünün siparişini amazon.com.tr adresinden verdim ama ürün Amazon.de tarafından gönderildi . Bildiğiniz üzere amazon.com.tr de artık yurt dışından ürünler de alınabiliyor . G29 ve shifter arttığım zaman com.tr de ne yazık ki abuk sabuk fiyatlar veren Türklerle karşılaştım . G29 için Mart ayından bulduğum en uygun fiyat 4.200 TL idi . Şaka gibi ama malesef böyle ... Shifter ise 850, 1.200 TL gibi komik rakamlara satılmaktaydı. Benim amazon.de üzerinden aldığım rakam ortada... Umarım arayan arkadaşlar da böyle makul rakamlara bulurlar .

Aynen umarım bizde bulabiliriz :))

• fren pedalındaki kauçuğu çıkarırsak garanti dışı kalıyor mu direksiyon seti

• Şu an stoklarda var görünüyor. Fiyatta harika. Kaçırmayın derim arkadaşlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: venom800

https://www.amazon.com.tr/Logitech-Direksiyonu-Playstation-941-000112-4PlayStation/dp/B00YUIM2J0/ref=sr_1_4?adgrpid=125003128456&dchild=1&gclid=Cj0KCQjw6ZOIBhDdARIsAMf8YyHEWOFThZCaoZpAm817c8CVJjKfw56upaXCr3dUL7V0bIZFs85klkAaAouzEALw_wcB&hvadid=532743206123&hvdev=t&hvlocphy=1012782&hvnetw=g&hvqmt=b&hvrand=15396345859358615071&hvtargid=kwd-297375522471&hydadcr=5656_2253668&keywords=thrustmaster+t300rs+gt&qid=1627739580&sr=8-4

Şu an stoklarda var görünüyor. Fiyatta harika. Kaçırmayın derim arkadaşlar.

Mesajnı gördüm, ps5 için kaptım bir tane.. ps3 de ki GT3 müydü neydi yanlış hatırlamıyorsam o zamandan beri yarış oyunlarına elimi sürmedim :) ps5 ile tekrar pistlere döneriz herhalde. Umarım ps5 için memnun kalırım bu cihazdan.

Edit:

Bu arada vites satın almadım.. gerçek arabalarda da f1 kulakçıkları seviyorum.. daha kolay olmasıyla beraber sürüş zevkini artırıyor bana göre.. acaba vites satın almayarak hata mı ettim oyunlardan zevk almak adına? Bir de son olarak Stand ne tavsiye edersiniz? Kimileri sehpa veya masaya tutturmuş, ancak ben buna uygun bir stand bakıyorum. Standart olan var her yerde 469 tl civarı başlangıç için fena olmasa gerek? Birde 900 küsür tl ye düz direksiyon un altı da demir çubuksuz olan model var stand için.. bunu kullanan varmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XaViEsTa -- 1 Ağustos 2021; 16:17:59 >

Login olmadan önce vitesli 3.200, login oldum 4.400 oldu fiyat ilginç. Buna birde 200 tl kargo ekleniyor anladığım kadarıyla.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: NiTRocy

Login olmadan önce vitesli 3.200, login oldum 4.400 oldu fiyat ilginç. Buna birde 200 tl kargo ekleniyor anladığım kadarıyla.

Dostum şimdi deneme yaptım kendi hesabımla, sepete ürünü koyup ödeme kısmına geçince gelen rakam herşey dahil 3.215 TL. Senin durumda bir hata mı oldu acaba ?

• quote:

Orijinalden alıntı: XaViEsTa

Mesajnı gördüm, ps5 için kaptım bir tane.. ps3 de ki GT3 müydü neydi yanlış hatırlamıyorsam o zamandan beri yarış oyunlarına elimi sürmedim :) ps5 ile tekrar pistlere döneriz herhalde. Umarım ps5 için memnun kalırım bu cihazdan.

Edit:

Bu arada vites satın almadım.. gerçek arabalarda da f1 kulakçıkları seviyorum.. daha kolay olmasıyla beraber sürüş zevkini artırıyor bana göre.. acaba vites satın almayarak hata mı ettim oyunlardan zevk almak adına? Bir de son olarak Stand ne tavsiye edersiniz? Kimileri sehpa veya masaya tutturmuş, ancak ben buna uygun bir stand bakıyorum. Standart olan var her yerde 469 tl civarı başlangıç için fena olmasa gerek? Birde 900 küsür tl ye düz direksiyon un altı da demir çubuksuz olan model var stand için.. bunu kullanan varmı?

Alıntıları Göster

Valla manuel vites tamamen zevk işi bence. Ben ilk olarak 2007 yılında Logitech g25 ile deneyim ettim o keyfi ve o günden beri asla vazgeçmedim ki daha önceden de hep o tarz bir manuel vites bekledim piyasada ki setlerden ama yoktu ülkemizde böyle cihazlar. Logitech te zaten yoktu da daha profesyonel cihazlar da ülkemizde yoktu . Olsa da o zamanlar lise talebesi olduğum için benim alacak gücüm yoktu :) g25 öncesi Logitech Momo racing kullandım uzun süre. Ondan önce de Microsoft sidewinder ff vardı ama Logitech e geçince vay be demiştim doğrusu . İleri geri hareketli triptronic bir vites ve gaz ile frene sahip bir pedal sistemi vardı ama direksiyon kaliteliydi cidden. Sadece dönüş açısı oldukça sınırlıydı, sadece 240 derece... Neyse araya Thrustmaster lar falan da girdi , iki farklı Thrustmaster kullandıktan sonra şu an ki setimden cidden memnunum ...

Vites kısmına dönecek olursak benim için kesinlikle olmazsa olmaz diyebilirim dostum . O da şu ab uygun fiyata satılıyor Amazon com.tr de. Bir göz at istersen . İstediğin zaman alabileceğin bir aparat olması güzel bir olay o yüzden karar verirsen al derim ben .

Stand olarak da ben game pro stand kullanıyorum . Ürünü alalı epey oldu , orjinal de değil ama çok ilginç şekilde şimdiye dek bir sorun çıkarmadı . Sadece Thrustmaster kullanırken direksiyonun de vitesin ağırlığı şu an kullandığım Logitech den fazla olduğu için standı zorluyordu biraz . Ama şu an çok rahat diyebilirim . Çok büyük para verilir mi dersen durumun uygunsa elbette verilir. Bende yeni bir stand düşünüyorum ama şimdilik uygun bir şey alayım dersen game pro stand bence idare eder.

• quote:

Valla manuel vites tamamen zevk işi bence. Ben ilk olarak 2007 yılında Logitech g25 ile deneyim ettim o keyfi ve o günden beri asla vazgeçmedim ki daha önceden de hep o tarz bir manuel vites bekledim piyasada ki setlerden ama yoktu ülkemizde böyle cihazlar. Logitech te zaten yoktu da daha profesyonel cihazlar da ülkemizde yoktu . Olsa da o zamanlar lise talebesi olduğum için benim alacak gücüm yoktu :) g25 öncesi Logitech Momo racing kullandım uzun süre. Ondan önce de Microsoft sidewinder ff vardı ama Logitech e geçince vay be demiştim doğrusu . İleri geri hareketli triptronic bir vites ve gaz ile frene sahip bir pedal sistemi vardı ama direksiyon kaliteliydi cidden. Sadece dönüş açısı oldukça sınırlıydı, sadece 240 derece... Neyse araya Thrustmaster lar falan da girdi , iki farklı Thrustmaster kullandıktan sonra şu an ki setimden cidden memnunum ...

Vites kısmına dönecek olursak benim için kesinlikle olmazsa olmaz diyebilirim dostum . O da şu ab uygun fiyata satılıyor Amazon com.tr de. Bir göz at istersen . İstediğin zaman alabileceğin bir aparat olması güzel bir olay o yüzden karar verirsen al derim ben .

Stand olarak da ben game pro stand kullanıyorum . Ürünü alalı epey oldu , orjinal de değil ama çok ilginç şekilde şimdiye dek bir sorun çıkarmadı . Sadece Thrustmaster kullanırken direksiyonun de vitesin ağırlığı şu an kullandığım Logitech den fazla olduğu için standı zorluyordu biraz . Ama şu an çok rahat diyebilirim . Çok büyük para verilir mi dersen durumun uygunsa elbette verilir. Bende yeni bir stand düşünüyorum ama şimdilik uygun bir şey alayım dersen game pro stand bence idare eder.

Alıntıları Göster

Bilgiler için teşekkürler hocam.. zaten genelde günlük hayatım da manuel araba kullanıyorum :))) trafik de felan dur kalk baydı.. f1 kulakçıklarını da hep sevmişimdir.. bir spor araba alırsam f1 kulakcıklı araba alma hayalim var zaten :))) bi cihaz gelsn f1 kulakcıklarla deneyeym sarmaz ise manuel vites siparişi veririm. Bu arada game stand pro derken görselde kinden sipariş verdim yarın elimde kısmetse..

Logitech G29 (PS5, PS4, PS3, PC) / G920 (Xbox Series X-S, Xbox One, PC) - Ana Konu

• quote:

Bilgiler için teşekkürler hocam.. zaten genelde günlük hayatım da manuel araba kullanıyorum :))) trafik de felan dur kalk baydı.. f1 kulakçıklarını da hep sevmişimdir.. bir spor araba alırsam f1 kulakcıklı araba alma hayalim var zaten :))) bi cihaz gelsn f1 kulakcıklarla deneyeym sarmaz ise manuel vites siparişi veririm. Bu arada game stand pro derken görselde kinden sipariş verdim yarın elimde kısmetse..

Alıntıları Göster

Bu sizin sipariş verdiğiniz stand benim kullandığımdan daha üst bir model. Bence çok iyi bir tercih olmuş . İzlenimlerinizi yazarsınız ürünler gelince. Şimdiden hayırlı olsun.

• quote:

Bu sizin sipariş verdiğiniz stand benim kullandığımdan daha üst bir model. Bence çok iyi bir tercih olmuş . İzlenimlerinizi yazarsınız ürünler gelince. Şimdiden hayırlı olsun.

Alıntıları Göster

Teşekkürler hocam. Bakalım cihaz ülkeye giriş yapmış. Dhl i aradım bugün yurtiçi kargoya teslim ederiz dediler. Bizim buraya kendi dağıtımları yokmuş. Yarın kısmetse elimde. Stand da bugün kargoya veriliyor kısmetse. Pek tabii görüşlerimi yazacağım. Geriye oyun almak kaldı. Gt sports alacağım ilk etapta.. baktım sararsa dirt5 crew 2 felan bakarm.

• quote:

Teşekkürler hocam. Bakalım cihaz ülkeye giriş yapmış. Dhl i aradım bugün yurtiçi kargoya teslim ederiz dediler. Bizim buraya kendi dağıtımları yokmuş. Yarın kısmetse elimde. Stand da bugün kargoya veriliyor kısmetse. Pek tabii görüşlerimi yazacağım. Geriye oyun almak kaldı. Gt sports alacağım ilk etapta.. baktım sararsa dirt5 crew 2 felan bakarm.

Alıntıları Göster

GT Sport zaten bence ilk sırada olmalı :) müthiş bir uyumu var Logitech direksiyon ile. FF etkileri de harika . The crew 2 deseniz o da keza açık dünya ve uzun yol seviyorsanız harika bir deneyim. Bence baya eğlenceli bir deneyim olacak sizin için .

• quote:

GT Sport zaten bence ilk sırada olmalı :) müthiş bir uyumu var Logitech direksiyon ile. FF etkileri de harika . The crew 2 deseniz o da keza açık dünya ve uzun yol seviyorsanız harika bir deneyim. Bence baya eğlenceli bir deneyim olacak sizin için .

Alıntıları Göster

Teşekkürler dostum.. aslında yarış yapmaktan ziyade şehir içi dolaşmayı daha çok severim araba oyunlarında.

• quote:

Teşekkürler dostum.. aslında yarış yapmaktan ziyade şehir içi dolaşmayı daha çok severim araba oyunlarında.

Alıntıları Göster

O halde the crew 2 yi deneyim edin derim :) hatta denk getirirsek haritayı bir uçtan diğer uca gitmek çok eğlenceli olabiliyor :)

• arkadaşlar selam. g29 kullanıcısıyım. ürünü kullanalı 1 hafta oluyor. elime geldi cok guzel oynuyordum ghupdan ayarınıda yapmıştım fakat 2 gündür (direksiyonun masaüstündeki sertliğinden bahsetmiyorum) oyunlarda ağırlık yaşıyorum. direksiyon ilk kullandığım günden daha ağır. oyunlarda ffb %10 larda ets 2 de %30 da sorun yaratmaz. zaten onlar hep aynıydı. dosya ekini paylaştım ayarlar böyle. o merkezleme gücünü 0 yaptım o ayarıda açtığım zaman direksiyon yumuşuyor eski hali gibi. istediğim gibi oluyor. oyunlarda viraja girerken biraz sertleşiyo tabii. neyse sorunum nedir ? dosya ekinde paylaştığım ayarı eskiden %10 ve kapalı şekilde kullanyordum fakat 2 gündür direksiyon sertleştiği için açmak ve 0 a çekmek zorunda k aldım bu ayarları açıklar mısınız ? direksiyonda herhangi bir sorun yoktur demi ? https://forum.donanimarsivi.com/attachments/ekran-alintisisd-png.279985/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kypex -- 4 Ağustos 2021; 8:47:43 >

• 
Sayfa: önceki 8586878889
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.