merhaba dün itibari ile bende m705 mağdurları arasına katıldım malesef. mouse sağa sola dengeli kayıyor fakat aynı orantıda aşağı yukarı hareketlerde devamlı kendini aşağıya çekiyor ve çok rahatsız edici bir durum oluşturuyor. hizlial.com dan almıştım bugün hemen iade başlattım bakalım hayırlısıyla kurtulucam inşallah. Çok büyük beklentilerle almıştım elime oturuyor vs ergonomik fonksiyonel diye ama ürün resmen fabrika çıkışlı seri arızalı...
Dediğim gibi bendede aynı sorunlar vardı. Nano alıcıyı ön tarafa taktım. Altındada şu anda bilek destekli mouse pad var. Hem mouse yıpranmıyor, ve daha rahat. Üstelik tek pille kullanıyorum dahada hafifledi. Tek pille çalışıyor deneyin.
core i7 dell laptopta kullanıyorum 3 farklı pc de denedim hepsinde aynı sonuç yani hüsran. vx nano ile arasında kalmıştım bunun ele oturuş rahatlığı nedeniyle tercih etmiştim ama yeteri kadar araştırmamışım sanırım. ayrıca mouse çok fazla yüzey seçiyor. şun değişim talep ettim görüşüp anywhere mx modeli ile dğeiştirmeyi düşünüyorum ama ondada forumda bir iki arkadaş 15 günde duracell alkalin pil bitiriyor demiş bir diğeri cvp olarak ben 8 aydır kullanıyorum hala tık yok demiş kararsız kaldım açıkçası ne yapacağımı... bilgisi olan arkadaşların yorumlarını bekliyrum.....
quote:
Orijinalden alıntı: es_umit
quote:
Orijinalden alıntı: yunus_27
quote:
merhaba dün itibari ile bende m705 mağdurları arasına katıldım malesef. mouse sağa sola dengeli kayıyor fakat aynı orantıda aşağı yukarı hareketlerde devamlı kendini aşağıya çekiyor ve çok rahatsız edici bir durum oluşturuyor. hizlial.com dan almıştım bugün hemen iade başlattım bakalım hayırlısıyla kurtulucam inşallah. Çok büyük beklentilerle almıştım elime oturuyor vs ergonomik fonksiyonel diye ama ürün resmen fabrika çıkışlı seri arızalı...
Dediğim gibi bendede aynı sorunlar vardı. Nano alıcıyı ön tarafa taktım. Altındada şu anda bilek destekli mouse pad var. Hem mouse yıpranmıyor, ve daha rahat. Üstelik tek pille kullanıyorum dahada hafifledi. Tek pille çalışıyor deneyin.
core i7 dell laptopta kullanıyorum 3 farklı pc de denedim hepsinde aynı sonuç yani hüsran. vx nano ile arasında kalmıştım bunun ele oturuş rahatlığı nedeniyle tercih etmiştim ama yeteri kadar araştırmamışım sanırım. ayrıca mouse çok fazla yüzey seçiyor. şun değişim talep ettim görüşüp anywhere mx modeli ile dğeiştirmeyi düşünüyorum ama ondada forumda bir iki arkadaş 15 günde duracell alkalin pil bitiriyor demiş bir diğeri cvp olarak ben 8 aydır kullanıyorum hala tık yok demiş kararsız kaldım açıkçası ne yapacağımı... bilgisi olan arkadaşların yorumlarını bekliyrum.....
Dediğim gibi bende ilk başlarda sıkıntı çektin değişim bile istedim çok soğumuştum çünkü ama şimdi sorun yok çok memnunum ve dediğim gibi tek pil ile 7 ay oldu hala kullanıyorum. Sana tavsiyem usb port olarak farlı portları denemen son driverleri yüklemen. Bundada olmassa artık onu severek kullanamassın.
quote:
quote:
quote:
quote:
Dediğim gibi bende ilk başlarda sıkıntı çektin değişim bile istedim çok soğumuştum çünkü ama şimdi sorun yok çok memnunum ve dediğim gibi tek pil ile 7 ay oldu hala kullanıyorum. Sana tavsiyem usb port olarak farlı portları denemen son driverleri yüklemen. Bundada olmassa artık onu severek kullanamassın.
Vatan comp. değişim istedim olmaz dediler. Sıkıntımı ilettim servise gidip geldi. Sanki yapmamaya başlamıştı ama ben öndeki usb ye takınca sorun çözüldü. Bunun dışında sana iletebileceğim bunlar. Birde anakartın usb driverleri tamdır umarım.
Bende Bimeks'ten bugün aldım M705. Daha önce de M505 kullanmıştım. Mükemmel bir mousedu hiç sorun yaşamadım. Umarım bunda da sorun yaşamam ilk izlenimlerim gayet rahat oluşu. Scroolda bir problem yok kayma vs. gibi şeyler yok şimdilik. Ancak kutusundan cd çıkmadı bende. Hayli olarak tuş ayarlarını yapamadım? Cd mutlaka çıkıyor mu her pakette acaba? Tak çalıştır olarak kullandım direkt. Şimdi burda görünce Cdyi kıllandım açıkcası biraz.
quote:
Orijinalden alıntı: Lee-on!
Bende Bimeks'ten bugün aldım M705. Daha önce de M505 kullanmıştım. Mükemmel bir mousedu hiç sorun yaşamadım. Umarım bunda da sorun yaşamam ilk izlenimlerim gayet rahat oluşu. Scroolda bir problem yok kayma vs. gibi şeyler yok şimdilik. Ancak kutusundan cd çıkmadı bende. Hayli olarak tuş ayarlarını yapamadım? Cd mutlaka çıkıyor mu her pakette acaba? Tak çalıştır olarak kullandım direkt. Şimdi burda görünce Cdyi kıllandım açıkcası biraz.
çok önemli değil aslında. logitech 'in kendi sitesinden en güncel sürümü indirebilirsiniz. cd ile verilen setpoint daha eski sürüm. ha ille cd isterim diyorsanız gidin söyleyin.
Daha onceki yorumlarimi geri aliyorum. Cok memnunum. Mausepad ile kullaniyorum zaten. Ne tekleme var ne baska bir sey. Secimleri de cok hassas yapabiliyorum. Fare ile alicisi arasinda 10-15 cm var. Diz ustunde kullaniyorum. Degistirmeye niyetim yok memnun kaldim, bir daha alacak olsam bunu almayi dusunebilirim. Tek avantaji bozuk zeminlerde cok kotu. Ama ben her yere mausepad ile gittigimden sorun olmuyor.
Açıcası yorumları okuyunca korktum ilk başta şöyle soğuk bir ter aktı para güme mi gitti diye. Garip bir şekilde mouseu aldım elime ters çevirip baktım şöyle uzaktan alçak bakışlarla. M505'e zamanında 89lira vermiştim ama değmişti. Bunun da aynı şekilde olacağını düşünüyorum. Logitech sitesinden kurulumu da yaptım tam oldu. Eğer üzerindeki boyası atmazsa uzun süre kullanılacak kaliteli bir mouse bence. Özellikle scrll olayı benim çok hoşuma gitti genelin aksine. Gerçekten çok yumuşak ve hassas. Çizim için ideal bir mouse bence. Özellikle PS kullananların eli parmakları hiç ağrımayacaktır eminim.
quote:
Orijinalden alıntı: ManitoN
2 aylık konuyu hortlatıyorum ama sorduğun şeyin çözümü çok basit. setpoint'i açıp smooth scrolling'i kapayıp okay diyeceksin bu kadar
m705 i yeni kullanmaya başladım. eski mouse umda, sayfayı yeni sekmede açmak için scroll tusunu kullanıyordum. fakat m705 de sayfaları yeni sekmede açmak için bu tuşu kullanmak işkence halini almıştı. çünkü scroll tusuna basmaya kalktığımda sayfa aşağı yukarı hareket ediyor ve bir türlü linke tıklayamıyordum. fakat @ManitoN arkadaşımızın önerisini görünce hemen denedim ve işe yaradığını gördüm. kendisine tşk ederim ve bu sorunu yaşayan arkadaşların hemen setpointten enable smooth scrolling yanındaki tiki kaldırmalarını öneririm.
quote:
Orijinalden alıntı: mercilless
quote:
2 aylık konuyu hortlatıyorum ama sorduğun şeyin çözümü çok basit. setpoint'i açıp smooth scrolling'i kapayıp okay diyeceksin bu kadar
m705 i yeni kullanmaya başladım. eski mouse umda, sayfayı yeni sekmede açmak için scroll tusunu kullanıyordum. fakat m705 de sayfaları yeni sekmede açmak için bu tuşu kullanmak işkence halini almıştı. çünkü scroll tusuna basmaya kalktığımda sayfa aşağı yukarı hareket ediyor ve bir türlü linke tıklayamıyordum. fakat @ManitoN arkadaşımızın önerisini görünce hemen denedim ve işe yaradığını gördüm. kendisine tşk ederim ve bu sorunu yaşayan arkadaşların hemen setpointten enable smooth scrolling yanındaki tiki kaldırmalarını öneririm.
rica ederim, sorun beni çok uyuz etmişti arkadaşa yardımım dokunsun dedim
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: repartition
Tıkır tıkır, yani tek tek dönmesinde problem yok. Donma falan da olmadı, çekişi de iyi....
tepedeki vites düğmesi gibi olan yere basınca, kademesiz kaydırmaya geçiyor (fast scroll)
Fast Scroll çok hoş, sayfaları yukarı aşağı çok kolay bir biçimde ve hızlı-yavaş kaydırabiliyorsun
Fakat ben orta tekerin hareketini kesip parmağımı da kaldırınca, sayfa kaymaya başlıyor (tekerin kendisinde hafif yalpa var, teker kendisini düzeltirken sayfayı da götürüyor)
Fast scroll ne kadar hoşsa bu da o kadar gıcık birşey
Bir bana mı geldi bu yaff
yok kardeşim tekerde dengesizlik vardı. Eksantrikdi yani. Geri gönderdim, değişmişler, bu daha iyi ama teker gene çok hassas değil. bir noktada bırakınca hafif dönebiliyor, (kendi kendine) o dönünce sayfayı da kaydırıyor.
Smooth Scroll'un etkisi farklı.
Mouse'dan memnunum, DPI biraz daha yüksek olsaymış daha iyi olacakmış. onu da pil den tasarruf için yapmadılar heralde (bildiğim 800 DPI)
ana konuya eklemeyebilirmiyim incelemi?
Arkadaşlar ben de bu mouse'u almayı düşünüyorum. Benim için ufak olmaması önemli farenin. elime oturması lazım. Gördüğüm kadarıyla bu da işimi görebilecek bi fare.
Fakat olumsuz yorumlar canımı sıktı, tereddüte düştüm. Bu civarda fiyatı olan alternatif önerileriniz var mı?
Beyler oyuncu iseniz sakın almayın takılmalar oluyor mouse'ta mesela tam adama silahı doğrultup vuracaksın mouse takılıyor kaldırıp duvara fırlatasın geliyor çok pişmanım ama normal işlerde kullanırken gayet rahat bir fare
quote:
Orijinalden alıntı: OneManBand
Arkadaşlar ben de bu mouse'u almayı düşünüyorum. Benim için ufak olmaması önemli farenin. elime oturması lazım. Gördüğüm kadarıyla bu da işimi görebilecek bi fare.
Fakat olumsuz yorumlar canımı sıktı, tereddüte düştüm. Bu civarda fiyatı olan alternatif önerileriniz var mı?
bende aynı durumdayım bütün konuyu okudum bunu almayı düşünüyordum ama cok olumsuz yorum var bu yüzden ikilimde kaldım :S illa padlemi kullanmam gerek laptopta kullanacam sürekli yanımda pad taşımak istemiyorum her yüzeyde de rahat bir şekilde kullanmak istiyorum ayrıca rahat bir şekilde ele oturması çok önemli fps oyunlarıda oynarım arada misal bf3 cod mw3 ama online olarak değil ondan bu mouseyi önerir misiniz yada önerebileceğiniz başka bir mouse varmı ???? fiyat 100 tl'den asağı olmasını tercih ederim ama max 100-120 cıkabilirm :S
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: mercilless
quote:
rica ederim, sorun beni çok uyuz etmişti arkadaşa yardımım dokunsun dedim
çok saol bu bilgi için. beni de deli etmişti bu orta tuş. hadi explorerda ctrl ile birlikte tıklama yaparak yeni sekmede açmayı hallediyordum da autocad de tam bir işkence idi. autocad kullananlar bilir; orta tuş olmazsa olmazlarındandır.
yeni mouse almayı düşündüm ama öncesinde bir sorayım derken bu mesajı gördüm ve şahane oldu benim için..
imzama gelin gençler...
@deloyloy
Bilgilendirme için teşekkür ederim. Senin ve diğer arkadaşların görüşlerini okumasaydım bu fareyi alacaktım.
bu gün bende bu mouseden aldım.ama yanında cd çıkmadı.acaba yan tuşlara nerden görev atacağım?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matt009 -- 25 Aralık 2011; 19:13:56 >
bende yaklaşık 2 aydır kullanıyorum bu mouse yi scroll sorunundan başka hiç bir sorun yaşamadım onuda biraz önce yorumlarda nasıl düzeleceğini gördüm ve o sorunuda düzelttim her yüzeyde gayet güzel çalışıyor ve performansı çok iyi almak isteyenlere tavsiye ederim