Şimdi Ara

Logitech M705 Marathon bir sorun var sanırım (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
13.106
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • İlk dikkatimi çeken olumsuz özelliği, farenin kaydırma sırasındaki anormal davranışı. Masamın üzerinde kocaman bir seramik (50x70) var. Yıllardır hiçbir fare, bu seramikte sorun çıkarmamıştı. (logitech'in diğer ürünleri dahil)
    Ama M705, "pad isterim" diye tutturdu. Sanırım mat bir yüzey istiyor.

NOT: "Bir defa tıklamama rağmen 2 tıklama işlevi yapıyor" diyen arkadaşa:
    Bir farenin -özellikle ucuz farelerin- bozulmaya aday ilk elemanı sol butondur. Çünkü en çok basılan anahtar odur. Önerim, vazgeçemediğiniz bir fare ise, ve elinizde birazcık lehim yapma becerisi varsa başka bir butonla değiştirmeniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TA5CCF -- 28 Temmuz 2014; 12:24:23 >
  • Aynı zemin problemini bende yaşadım bu mouseda(m705). Elektronik teknikeriyim ve içini açıp bir bakmaya karar verdim. Sonuç olarak açtım ve biraz kurcaladım. İçinde bulunan lazer-sensör ayrı bir modül ve bu modülü 2 tane tırnak tutuyor. Tırnaklardan en önde olanı sensörden kurtardım. Birkaç kombinasyon denedim. Böylelikle zemine fabrika ayarlarından daha farklı bir açıyla bakmasını sağladım. Aslında çok fazla uğraşmadan mükemmel çalışmasını sağladım. Şuan daha masamın aynı zamininde çalışmayan m705 şuan canavar gibi çalışıyor. İsteyen olursa mousen içini açıp fotograflarını gönderebilirim. Muhtemelen çoğunuzun problemi aynı, kesin çözüm olduğunu söyleyebilirim.
  • Selamlar
    Mouse üzerinde yaptığın, değişiklikleri resimlerini gönderebilir misin? inceleyelim bi bakim.
    Benim mouse ta başlarda iyiydi ancak yere düştükten sonra sol tuş ilk basışta zor alıyor. bir kaç defa basmam gerekiyor.
  • celebrium C kullanıcısına yanıt
    Geçen hafta benzer sorunu yaşadım. Benimkide çift tıklama yapıyordu. Sorun sol click in içinde bulunan switch. Düşmeden kaynaklanması zor, ancak çok sert düştüyse olabilir. Genelde bu soruna zaman içinde yıpranma sebep oluyor.

Ben sorunu şöyle çözdüm. Sol click in switch'i ile sağ click'in switch'i havya ile sökerek yerlerini değiştirdim. bu şekilde bir süre daha idare edecek beni. Ancak daha sonra tekrar başıma gelme ihtimalini düşünerek Çin'den bu switchlerden 5-10 tane sipariş ettim. 2-3 haftaya kadar gelir diye düşünüyorum. Eğer havya kullanmayla ilgili bir tecrüben yoksa bu switchlere yakında bulunan hassas elektronik elemanlar var, lehimi yanlışlıkla bunlara temas ettirmemen gerekir. Dikkat et bozabilirsin. Senin sorunun bu, daha önce bahsettiğim işlemi yaparak düzeltemezsin. O mouse'un sensörü ile ilgiliydi.

Ben tamir etmeden önce, mouse'u değiştirmeyi, yeni ve daha güzel bir şey almayı düşündüm. Biliyorsunuz bu konuda en iyi üretici logitech, ve logitech ürünlerini araştırdım. Küçük bir araştırma yaptım ve gördüm ki üst modellerde de aynı OMRON D2FC-F-7N switchler kullanılıyor. Araştırısanız sizde görürsünüz. Bu şu demek yeni mouse'da alsam 3-4 sene kullanabileceğim. Yani pili bitmeden mouse bozulacak. Benim mousuma olan buydu. Dolayısı ile alacağım mouseun elimdeki mousedan daha iyi olmayacağını gördüm ve okadar para vermek yerine tamir edip kullanmaya karar verdim. Ayrıca M705 gerçekten iyi bir mouse. Başına ciddi bir kaza gelmediği sürece küçük operasyonlarla belki 10-15 yıl kullanabilirsiniz. Anladığım kadarı ile bu mouse'u kullanan çok ve bende yardımcı olmak adına switchlerim geldiğinde yaptığım işlemler ve yapılabilecek işlemlerle ilgili bir konu açacağım. Yani şuan elimde fotograf yok. Ama içini açtığımda aşağıda linkini verdiğim fotoğraftaki elemanların yerini değiştirmelisin zaten 2 tane var içinde görürsün. Ama sana tavsiyem bu konuda tecrübeli değilsen konuyu tam açıklamadan bu işe kalkışmaman. Forumlarla çok haşır neşir olmuş biri değilim fotografı ekleyemedim, ama linki kopyala yapıştır yaptım.

Yerlerinin değişmesi gereken Switchler bunlar ---> http://i00.i.aliimg.com/wsphoto/v0/463729000/Free-shiping-5PCS-X-OMRON-Micro-Switch-Microswitch-D2FC-F-7N-for-Mouse-D2F-J-Microswitch.jpg

Buda tam olarak aynı değil ama çok yakın bir iç görüntüye sahip başka bir logitech. Açmadan önce ne ile karşılaşacağın konusunda fikir verebilri--->http://i.stack.imgur.com/4RSNw.jpg

• Rorschac R kullanıcısına yanıt
    Kardes mouse u nasil yaptin resmi atabilirmisin rica etsem bendede ayni mouse var ve yuzey seciyor lens kombinasyonunu gosteren bir resim paylasabilirsen sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZENconnection -- 21 Ocak 2015; 15:25:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende logitech marathon m705 mouse almaya niyetliydim. bu kadar şikayeti okuduktan sonra vazgeçtim. Anywhere mx mouse içinde bir sürü olumsuz yorum yazılmış. Bu logitech hiç düzgün mouse yapmıyor mu ya. Zamanında nx 80 kullanmıştım cidden çok güzel bir fareydi bildiğiniz fiyat/ performans ürünüydü. Keşke 3 - 4 tane yedek alsaymışım. 4 - 5 yılın ardından onda da takılma sorunları başladı. Şu an m215 kullanıyorum fakat üzerinde programlanabilir tuşlar bulunan ve unifying alıcı kullanan bir mouse arıyorum. Herhalde bu gidişle bulamayacağım çünkü logitech' in bütçeme uygun programlanabilir tuşları olan bütün mouse' ları sorunlu gibi görünüyor.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.