VX Revolution alırken Media Play faremin yerine geçeceğini düşünmüyordum.Ama birkaç ayar yaparak Logitech VX Revolution faresine Media Play özelliklerinin tümünü kazandırabildiğini gördüm.Hâlâ Logitech Media Play kullanıpta yavaşlığından sıkılanlar ama bir türlü Media Play'in özelliklerinden vazgeçemeyenler için aşağıda ayarları paylaştım.Anlatımın tümünü kendim yaptım,umarım işinize yarar.
Neden VX Revolution diye sormayın tuş sayısı ve konumları bakımından Media Play'e benzeyen başka bir fare yok.
Birincisi kopyala/yapıştır yapanlar çok iyi bilirlerki bir yazıyı sağdan sola doğru işaretlendikten sonra sağ tuşa basıp kopyala seçilir.Bu yüzdendir ki kopyalama işlemini gerçekleştirmek için farenizin tekerini sağdan sola doğru itiyorsunuz.
7.Buton Paste özelliği
Yukarıda anlatılanların tam tersini düşünün.Windowsta bir yazıyı yapıştırdığınızda soldan sağa doğru hızla yapıştırılır.Burada da fare tekerleğinizi soldan sağa doğru itiyorsunuz.
6. ve 7. düğmeleri ayarlamak için
Select Task menüsünden Other seçeneğini tıklayıp Select Function butonuna basarak gelen listeden, 6.buton için Copy, 7.buton Paste fonskiyonlarını seçiyorsunuz.
8. ve 9. butonlar müzikleri ileri-geri almak için.Tahmin ettiğiniz gibi zoom yazılı + - butonları.
Yine aynı şekilde değişiklik yapacağımız butonun üzerine tıkladıktan sonra Other seçeneğine seçip Select Function butonuna basarak, gelen listeden 8.buton için Previous, 9.buton için Next fonksiyonlarını seçiyoruz.Böylece butonu - tarafına çektiğimizde şarkı listesinde bir alttaki şarkıya geçecek yada + butonu ile tam tersini yapacaktır.
Ve 10.buton Play/Pause butonu.Ayarlamak için listeden 10.butonu seçtikten sonra hemen sağda bulunan Select Task listesinde altlarda bulunan Play/Pause seçeneğini seçip aşağıdaki OK tuşuna basın.
Sesi ayarlamak için Volumouse programını kullanıyoruz.
Volumouse programının özelliği sağ yada sol tuşa basılı tutup fare tekerleğini aşağı/yukarı hareket ettirdiğinizde sesi açıp kapatmanızı sağlamaktadır.
Volumouse Program Ayarları - Resimlerde görülen ayarları yapınız.
Aşağıdaki pencereyi açmak için yukarıda da görüldüğü gibi programda sağ tarafta bulunan More tuşuna basın ve görülen ayarları yapın.
Ayarların Açıklaması:
Birinci Resim:
İlk satırda sağ tuşa basılı tutarak tekerleği aşağı yukarı hareket ettirdiğimizde ses seviyesini daha hassas ayarlayabiliyorsunuz.
İlk satırda sol tuşa basılı tutarak tekerleği aşağı yukarı hareket ettirdiğimizde ise ses seviyesi çok daha basit biçimde, tekerleği kaydırdığınız anda en üst seviyeden en alt seviyeye bir anda indirebiliyorsunuz.
İkinci Resim: Buradaki ayar görünümle ilgili.Ekranınınzda ses ayarlaması yaparken ses seviyesinin nerede olduğunu gösteren yeşil barlar ayarlanmış.Ayrıca o barların ekranınızda kaç milisaniye kalacağı yazılmıştır.Ben ekranda fazla durmasını istemediğim için 120ms ayarladım isteyen arttırıp azaltabilir.
Ha birde fareye bulaşık yıkatıp, çamaşırları astırma olayı var, onu da yakında buradan paylaşacağım.