kutu içeriğinde bahsettiğin kırmızı beyaz kablo çıkmıyor , kutu şeklindeki şiyah parça ise; "stero dönüştürücü" diye bir tabir kullanıyoruz.Ses kartının desteği yoksa bunu kullanmalısın.en azından bir müddet bununla idare etmelisin diğer bir konu...çat-pat seslerine kısa zamanda alış derim.
quote:
Orjinalden alıntı: DaRkFoX [tHu]
slm arkadaşlar daha demin 1 saat oldu gidip logitech x530 aldık.Eve getirdim kurdum baktım herşeyi yaptıktan sonra kare bir kibrit kutusu şeklinde küçük bir aygıt war üzerinde bir tarafında yeşil siyah turuncu war onları taktım ondan sonrada baktım arkasına kırmızı beyaz iki delik war kutunun içinden öyle bir kablo çıkmadı daha önce müzik seti bağlıydı bilgisayara onda kablo wardı kırmızı beyaz kasanın arkasındada 2+1 ler için çift ses çıkışlı küçük bir aygıt wardı onu taktım pc nin kasasının arkasına daha sonradanda kırmızı beyaz kabloyu dediğm yere taktım tüm kolonlar çalıştı ama şu an bana ses garip gibi geldi artık denemeleri sabah yapıcam bass güzel azıcık açtım aşağıdan terlikle vurdular yani demek istediğim bu kırmızı beyaz kablo acaba kutu içerğinde yokmu .birde kasanın arkasında onboard ses kartım olduğu için 3 çıkış war ses kartı onboard ama 5+1 desteği war herneyse bide o türlü deneyeyim dedim yeşili taktım baktım sadece bass tan bide iki tane kolondan ses geliyor diğerlerinde taktım baktım sonuç gene aynı son kez diyorum kutunun içinden çıkan şey ney acaba kare şeklindeki onu takmak şartmı ?
ya uuyz oldum çıt pıt seslerine elektrik tesisatından dediler 117 dolarlık cihaz için tüm binanın elektrik tesisatını değiştirecez sankim
merhaba arkadaşlar.2aydır x530 kullanıyorum.Ses kartım ac97 5.1 destekli acer 2423 laptoptan.Soundmax programıyla kullanıyorum. Birkaç sorun-sorularım var kullanıcılara; -Dvdlerde gerçekten iyi performansı var sistemin.Windvd de dolby pro logic kodlamasıyla 24bit kullanıyorum.Tek problem centerdan diğer hoparlörlere göre daha boğuk,tizi çok az bir ses alıyorum.Fakat hoparlörden kaynaklı değil.Ses kartımdan sanırım.Soundmax programının da ekolayzırı bir enteresan.Bass ortadayken az bas var,aşağı çektiğim zaman veya yukarı çektiğim zaman bariz artıyor.Sizce de garip değil mi?Son sürücüleri yükledim ama fayda yok. -Harici bir creative ses kartı alsam bu sorunlar düzelir mi?Malum laptop kullanıcısıyım.Fiyatları çok uygun değil,değer mi sizce bu paraya. -Soundmax ile kullanan arkadaşlar var mı?optimum performans ekolayzır ayarları fotosu falan koyabilirler mi acaba Teşekkürler
cıt pıt seslerini en fazla gübnde 1-2 kere duyorsun pek sorun olmuyor artık. en azından logitech kalitesiyle bunu kapatıyor takma kafana derim..
omurkadir ; ben harici ses kartı alma derim.. hani şöyle z-5500 veya thx 550 olsaydı al derdim . madem bütçen kısıtlı vve 5.1 destekli dinleyebiliyorsun kalsın derim... center sesine gelince surround mixer a girmelisin...ve front hoparlörleri biraz kısıp center ve rear a yükleneceksin..bu şekilde yaparsan son ses bile sana kısık gelecektir...bunu da wave i artırarak çözebilirsin
Arkadaşım çok sağol valla bende bu ses sistemini yeni almıştım.Merkez hoparlörden bir türlü ses alamıyordum.Dediğin gibi o programı yükleyince sorunum halloldu.Bu arada Logitech X 530'u kurda kuşa herkese tavsiye ederim.Mükemmel ya.....
slm Tasslehoffb arkadaşım. 5.1 kolonlardan cıt diye ses gelme sorunu benim bilgisayarımda da vardı ama yaklaşık bir haftadır düzeldi. ama nedenini tam olarak bilmiyorum. neyse ben sana yaptıklarımı anlatayım sende dene belki seninkide düzelir. bir sitede forumda okumuştum. bilgisayar donanımının takılışının sıralanışı diye. sıra soyle. 1. AGP, 2.Boş, 3. Ses Kartı, 4.Fax Modem 5.Ethernet 6. Diğer 8.En Altta Tv Kartı. sende donanım sırasını bu şekilde tak. birde ACE Mega CoDecS Pack diye bir kodec indirip kurdum. Birde Bilgisayara gelen 3 lü ara kabloyu değiştirdim. bunları yaptıktan sonra sesin değiştiğini gördüm. ama kesin zözümün hangisiyle olduğunu bilmiyorum. deneme yanılma yöntemi yani anlıyacan. insallah sende çözersin sorununu. gerçekten gıcık bir ses o. sana kolay gelsin
ARKADAŞLAR CİHAZINDAN ÇIT PIT SES GELENLER YUKARDA DEDİKLERİMİ BİR DENESİNLER.İNSALLAH SİZİNKİDE DÜZELİR. DENEDİKTEN SONRA SONUCUNU BİLDİRİRSENİZ SEVİNİRİM.
herkese kolay gelsin arkadaşlar!! çok deli bi sistemi almak için uzun bi süre bekledim ve sonunda x-530u düşünmeden aldım.fakat öyle bi sorun war ki saatlerdir içinden çıkamıyorum.winamptan,windows media playerdan veya bşka bi programdan müzik dinlediğimde sağ ve sol arka uydulardan ses gelmiyor.ses testi yaptığımdaysa bütn kolonlar tek tek ses weriyor.işin ilginci forumlardan okuyup jet-audio adlı programı indirdiğimdeyse alet tam performans veriyor yani anlıcağınız canawar gibi çalışıyor jet audiodayken.bi kaç bilgisayarcıya sordum sorunun windows yazılımından olabiliceğini söylediler.format atmam gerekiomuş.ben pek yazılımla alakalı bir durum olduğunu sanmıorum.creative audigy 7+1ses kartı da almıştım x-530u alırken.sizce sorun nedir ya da nereden kaynaklanıyordur?yardımcı olursanız çok sewinirim...
slm arkadaşım. öncelikle aynı sistemden bendede var yani creative audigy 7.1 ses kartı ve x 530. ses kartının ayarlarından creative eax console' ye tıkla. ordan cmss 3d diye bir menü var. (üstteki menülerden) oradan enable eax surround seçeneğini tıklatım aşağıdada stereo surround seçeneğini tıklatırsan sorun kalmaması lazım. artı yanındakı ayardanda arka kolonlara sesi az yada zok gönderebilirsin sana kalmış.
arkdaşlar bir süredir 5+1 almayı planlıyodum, ve okuduğm kadaryla da x-530da karar kılmştm..sonuda geçen hafta gittim bimeks'ten aldm..168 ytl ye..bayram öncesi bu fiyattı bayramdan sonra 200ü bldu şimdi tekrar düşmş..her neyse..onboard ses kartımın oldğnu sölemştm..buna rağmen çok beğendm seti..bası fazla bile geldi..yalnız arka kolonların kablosunu uzatmam gerekti, önce buraya bakıp sonra gidicekttm elektrikçiye fakat fırsat bulamadm, gittim geçen gün verdim iki arka hoparlörü, dedim böle böle abi uzatıcan kabloları..ama ses kalitesinde kayıp olmasn fln dedim..yok dedi ek kablo yaparsak olur da tamamen söküp yeni kablo takarsak fazla kayıp olmaz dedi iyi dedim bıraktm geldim..şimdi okuorm da yazan birkaç arkadaş da aynı şeyi söylemiş..aman kesmeye kalkmayın kabloları, ekleme yapın sadece diye..acaba yanlş mı yaptm? valla çok kıl oldm şimdi herife eğer öyleyse, zaten tek kolonun sesi de gitti, ne yaptıysa artık.. tekrar verdm adama düzelticek..
ati1001 baba 10 numara adamsın!!! çok saol!!!halloldu tamamen çok saolasın!!aleti nasıl bağırttırıyorum anlatamam!!!1hftadır gitmediğim bilgisayarcı sormadığım adam kalmadı şak die yaptırdın walla.çok saolasın.
quote:
Orjinalden alıntı: b and h
ati1001 baba 10 numara adamsın!!! çok saol!!!halloldu tamamen çok saolasın!!aleti nasıl bağırttırıyorum anlatamam!!!1hftadır gitmediğim bilgisayarcı sormadığım adam kalmadı şak die yaptırdın walla.çok saolasın.
benim de bir sorunum var.. logitech x-530 ses sistemi ve creative soundblaster live platinum 5.1 ses kartım var. şu anda ne müzik dinlerken, nede film izlerken center hoparlörden ses alamıyorum. Ne yaptımsa düzelmedi.. bu konuda bilginize başvuruyorum..
quote:
Orjinalden alıntı: Mr._Frodo
benim de bir sorunum var.. logitech x-530 ses sistemi ve creative soundblaster live platinum 5.1 ses kartım var. şu anda ne müzik dinlerken, nede film izlerken center hoparlörden ses alamıyorum. Ne yaptımsa düzelmedi.. bu konuda bilginize başvuruyorum..
arkadaşım windows xp nin ayarlarının 5.1 ses sistemine ayarlı olup olmadığını kontrol et sonra ses kartında 5.1 ses sistemine ayarlı olası lazım bunları bir konrol et
arkadaşlar ben seti diz üstü pc ye bağlıcam daha çok dvd izliyorum sizce verim alabilirmiyim soudmax ses kartı var
Notebookların ses çıkışı .ok kötüdür.PCMCIA bir ses kartı alman lazım ekstra.Büyük ihtimal 30 dolara bile iyi bir tane vardır.Arada çok fark var onboard ile.Bilgisayarın onboardu ile alakası yok çok düşük kalitede oluyor.
quote:
Orjinalden alıntı: Resident
Notebookların ses çıkışı .ok kötüdür.PCMCIA bir ses kartı alman lazım ekstra.Büyük ihtimal 30 dolara bile iyi bir tane vardır.Arada çok fark var onboard ile.Bilgisayarın onboardu ile alakası yok çok düşük kalitede oluyor.
resident ayıp olcak ama 30 dolara pcmcia nasıl olcak anlamadım pek bi küçümsemişin :D neyse benim audigy zs pcmcia ses kartım bide x530 um var yanına z2300 alsam mı ki diyorum abartımı olur cok güzel gozukuo su z2300 nasıl baglarım ya bide o var olur demi arkadaslar yorumlarınızı bekliorum ....
X530 ile Z2300'ü aynı anda bağlamayımı düşünüyorsun?