Şimdi Ara

LOGITECH X-530 //Sorular & Sorunlar\\ (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.388
Cevap
3
Favori
132.489
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar 5 gün önce forumdaki çoğu arkadaşın tavsiyesi üzerine x-530 aldım...benim derdim sanki sag arka hoparlörden sol arkaya göre daha tiz ve alçak bir ses geliyor gibi.yüksek seslerde bu durum çok farkedilmiyor..bu durum normalmidir yoksa aldıgım x-530 da bir sorunmu var..x-530 kullanıcısı arkadaslardan yardım bekliyorum..

Not :sağ arka ile sol arkanın girişlerini değiştirdiğim zaman bu sefer sağ arka hoparlörden aynı şekilde daha tiz bir ses geliyor.Yani hoparlörlerde bir sorun yok.Eger bu bir sorunsa subwoofer ın arkasındaki girişlerle ilgili olabilir yada benim onboard ses kartımla(ac1980 5+1)...

simdiden teşekkürler...
  • quote:

Orjinalden alıntı: tol9aa

Arkadaslar 5 gün önce forumdaki çoğu arkadaşın tavsiyesi üzerine x-530 aldım...benim derdim sanki sag arka hoparlörden sol arkaya göre daha tiz ve alçak bir ses geliyor gibi.yüksek seslerde bu durum çok farkedilmiyor..bu durum normalmidir yoksa aldıgım x-530 da bir sorunmu var..x-530 kullanıcısı arkadaslardan yardım bekliyorum..

Not :sağ arka ile sol arkanın girişlerini değiştirdiğim zaman bu sefer sağ arka hoparlörden aynı şekilde daha tiz bir ses geliyor.Yani hoparlörlerde bir sorun yok.Eger bu bir sorunsa subwoofer ın arkasındaki girişlerle ilgili olabilir yada benim onboard ses kartımla(ac1980 5+1)...

simdiden teşekkürler...

Dinlediğin ses dosyasında sorun var büyük ihtimalle.Eğer hep aynı sorun varsa, hoparlörleri başka bir bilgisayarda denedikten sonra garantiye gönderebilirsin.

• çok teşekkürler arkadaşlar..ben de bayramdan önce baktığımda 160 ytl civarındaydı fiyatlar..bayramdan sonra tekrar baktm internetten 190 olmuş! sanırım ibojan'ın dediği gibi dolar yükseldi..o arada takip etmediğim için bilmiyorum..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Frozenmetal

quote:

Orjinalden alıntı: tol9aa

Arkadaslar 5 gün önce forumdaki çoğu arkadaşın tavsiyesi üzerine x-530 aldım...benim derdim sanki sag arka hoparlörden sol arkaya göre daha tiz ve alçak bir ses geliyor gibi.yüksek seslerde bu durum çok farkedilmiyor..bu durum normalmidir yoksa aldıgım x-530 da bir sorunmu var..x-530 kullanıcısı arkadaslardan yardım bekliyorum..

simdiden teşekkürler...

Dinlediğin ses dosyasında sorun var büyük ihtimalle.Eğer hep aynı sorun varsa, hoparlörleri başka bir bilgisayarda denedikten sonra garantiye gönderebilirsin.

garantiye göndermeden önce kulagını hangi hoparlöre dayadıgına dikkat et x-530'un uydularındaki hoparlörlerin birinde kondansatör baglı ve ondan tiz sesler çıkıyo digeri ise bariz bi sekilde mid agırlıklı çalısıyo onun için önce iki uydudaki hoparlörleri farklı kombinasyonlarda dene ama ikisi esit uzaklıktayken birinden daha fazla tiz geliyosa Frozenmetal'in dediklerine katılıyorum...

• Arkadaşlar şu ana kadar forumda bahsedilmeyen bir soru yönelteceğim size. Bugün gidip sepia dvd-mpg560 marka bir dvd player aldım. Performansından memnunum ancak x-530 umu pcden çıkartıp dvd playera takmayı denedim olmadı. neyi nereye bağlayacağımı anlayamadım. belki bir ara kablo gerekiyordur bilmiyorum. Bu bağlantıyı nasıl yapacağımı buradan açıklayabilirseniz çok sevinirim. Playerın özelliklerine aşağıdaki linkten bakabilirsiniz.Saygılar
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=153076&productid=evsepiampg560

• yokmu yardım eden arkadaşlar.
  • x530 başlıbaşına bi sorun zaten
  • quote:

Orjinalden alıntı: aytacmetin

Arkadaşlar şu ana kadar forumda bahsedilmeyen bir soru yönelteceğim size. Bugün gidip sepia dvd-mpg560 marka bir dvd player aldım. Performansından memnunum ancak x-530 umu pcden çıkartıp dvd playera takmayı denedim olmadı. neyi nereye bağlayacağımı anlayamadım. belki bir ara kablo gerekiyordur bilmiyorum. Bu bağlantıyı nasıl yapacağımı buradan açıklayabilirseniz çok sevinirim. Playerın özelliklerine aşağıdaki linkten bakabilirsiniz.Saygılar
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=153076&productid=evsepiampg560

Dvdplayer ın arka tarafını bilmediğimiz için pek yorum yapamıyoruz, ama 530 yanında değiştirici vermiş olması lazım.Bundan sonraki çevrimler sana ve bulacağın elektrik/elektronikçiye kalmış.

• başka bir konuda yazmıştım burada yazmamışım. arkadaşlar cihazın arkasında biri subwofer için olmak üzere tüm hoparlörler için giriş yeri var ayrıca bunun dışında L, R, coaxial, Y,Pb/Cb, Pr/Cr, video ve optical girişleri var. X-530 un kullananlar bilir tüm hoparlör girişleri subwofer üzerinde ve açma kapama ve ses düğmesinin olduğu sol hoparlörün çıkışında biri subwoferın arkasına takılan iğne uçlu soket biride bilgisayarın arkasına takılan 3 lü çıkış var. Bu yüzden bağlantıyı nasıl yapacağımı anlayamadım. Bilen varsa lütfen buradan cevap yazsın. Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi azad5361 -- 14 Kasım 2006; 0:43:33 >
  • @aytacmetin
    Bana kalırsa sen kablo yaptır, x530un kendi adaptörüyle uğraşma.
    Bir ucu x530dan gelecek uç için dişi stereo uç olacak, diğer ucu da 2 adet cihaza bağlanacak erkek uç olacak.Bundan 3 adet yaptırman lazım.
    Yani ön hoparlörler için yapacağın işlem; bir uç stereo dişi uç, diğer uç ise ön sağ ve ön sol olmak üzere iki uç.
    Arka hoparlörler için yapacağın işlem; bir uç stereo dişi uç, diğer uç ise arka sağ ve arka sol olmak üzere iki uç.
    Orta ve bas için(yanlış bilmiyorsam); bir uç stereo dişi uç, diğer uç ise ön ve bas olmak üzere iki uç.

Kısaca bu
    uçtan, iki adet bu
    uca(kırmızı ve beyaz renkliler) çevirteceksin.Elektrikçilere yaptırabilirsin, karışık birşey değil.

Kablo şu şekilde gözükecek;

• Selam arkadaşlar.

Logitech x530 u yeni aldım.
    5+1 sistemi desteklediği içinde bilgisayardan aux yapacağım için bilgisayarıma creative in 5+1 ses kartı taktırdım.
    Ama hiç randımanlı ses alamadım.
    bass ta kusur yok ama sanki ses mono geliyorda 5 kanala bölünüyor gibi duyuluyor.
    ses kartının tüm ses seviyelerini sona aldım.
    5+1 in sesini açtığım zaman ses artıyor ama kaliteli şekilde değil.
    kısacası basslar sesten daha üstün.

sizce bunu sorunu nedir?
    Bu arada aldığım ses kartının test speaker diye bir özelliği var.
    O programı açıp kolonları kontrol ettim hepsi doğru.
  • arkadaşlar cevap veren yok mu?.........
  • arkadaşlar kusura bakmayın spanx adında mesaj gönderen benim yanlış anlaşılmasın
  • arkadaslar center ve rear lardan ses alamıyorum 5+1 e ayarlı olmasına ragmen
    nedendir sizce
  • quote:

Orjinalden alıntı: erhanercan

arkadaslar center ve rear lardan ses alamıyorum 5+1 e ayarlı olmasına ragmen
    nedendir sizce

Bağlantıların doğru olduğuna emin ol, bi ara ben de yanlış bağlamıştım, ortadan ses gelmiyordu
  • slm arkadaşlar daha demin 1 saat oldu gidip logitech x530 aldık.Eve getirdim kurdum baktım herşeyi yaptıktan sonra kare bir kibrit kutusu şeklinde küçük bir aygıt war üzerinde bir tarafında yeşil siyah turuncu war onları taktım ondan sonrada baktım arkasına kırmızı beyaz iki delik war kutunun içinden öyle bir kablo çıkmadı daha önce müzik seti bağlıydı bilgisayara onda kablo wardı kırmızı beyaz kasanın arkasındada 2+1 ler için çift ses çıkışlı küçük bir aygıt wardı onu taktım pc nin kasasının arkasına daha sonradanda kırmızı beyaz kabloyu dediğm yere taktım tüm kolonlar çalıştı ama şu an bana ses garip gibi geldi artık denemeleri sabah yapıcam bass güzel azıcık açtım aşağıdan terlikle vurdular yani demek istediğim bu kırmızı beyaz kablo acaba kutu içerğinde yokmu .birde kasanın arkasında onboard ses kartım olduğu için 3 çıkış war ses kartı onboard ama 5+1 desteği war herneyse bide o türlü deneyeyim dedim yeşili taktım baktım sadece bass tan bide iki tane kolondan ses geliyor diğerlerinde taktım baktım sonuç gene aynı son kez diyorum kutunun içinden çıkan şey ney acaba kare şeklindeki onu takmak şartmı ?

• arkadaşlar bir sorun daha durduk yerde kolonlardan pıt pıt diye sesler geliyor müzik açıkkende kapalıykende birine sordum dediki apartman lambalarından oluyordur açılıp kapanıyorsa dedi git sesi aç baya müziği açma lambayı aç kapa dedi yaptım baktım ses gelmedi o zaman dedi içindeki dewrelerde birşey wardır dedi bu sistemlerin çoğunda böyle sesler çıkarmış doğrumu?
  • quote:

Orjinalden alıntı: ilkerinanç

quote:

Orjinalden alıntı: Tasslehoffb

isin ilginci benim bir arkadasimin abisinde de ayni sorun varmis. o da yeni aldi, yani 1-2 ay oluyo en fazla, benim henuz 3 gun oldu. Ilk gun farkedemedim de ikinci gun bir deneyeyim nasilmis dedim, catlama sesi gelmeye basladi, kablolari flan kontrol ettim hatta soktum taktim hepsini, ses karti driverlarini yeniden kurdum ama hala duzelmedi. Mp3 olayer i ma bagladim ayni sorunu ordada yapti, sonunda hicbir seye takmada sadece elektrige takip acip bekledim 4-5 dk da bir ufak bir catlama sesi gelmeye devam ediyor. Cogu kisiden de ayni problemleri duymaya basladim canim SIKILdi acikcasi...

hoca sen fazla kafanı takmışsın bu olaya.
    elektrik düğmelerini sen yakmıyorsan alt kattaki,üst kattaki komşun yakıyordur.bundan bile etkileniyor alet.
    ha iyi brşey değil belki ama adamlar dandik tesisatlar yapacağımızı hesap etmemişlerdir sanırım.
    ilk aldığımda beni de rahatsız etmişti ama zamanla alıştım.
    başka setler yapıyormu bilmiyorum,denemedim bu arada soracak olursan...

beyler olay x-530 un dandik amfisinden kaynaklanıyo bende zamanında bu işlere ilk girdiğimde keysmartın byaz bi modelşi vardı oa aynı sorundu nedeni ise elektrik tesisatlarında bulunan AC gerilimin frekansının değişmesine karşılık amfinin gösterdiği tepkidir. Buda x-53 un amfisinin yetersiz ve kalitesizliğinden başka bişey değildir. Üzgünüm ama söylemeliyim. Neden bendeki g500 de yapmıyor ? ilk aldığım keysmartta yapıyodu. Elektrik aynı elektrik

• arkadaşlar hoparlörlerimden 2 si aylardır dolapta duruyordu, etraflarında da hiçbir obje yoktu, ama hoparlörün tekinde sesin geldiği o sivri yumuşak kısımlardan 2 si de içine göçmüş. bu kendiliğinden olabilir mi(soğuk bir yerdeydi(pimapenle kapatılmış balkon))? yoksa misafirliğe gelen çoluk çocuk mu halleti?:D

kendiliğinden mi diye soruyorum çünkü dışındaki o filede hiçbir şekilde yıpranma yok, yani ufaklığın teki zorlamamış gibi gözüküyor. zorladıysa da o file yırtılmış veya sünmüş olur muydu?

not:aynı sorunu önceki sayfaya yazan bir arkadaş da yaşamış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tlemsen -- 20 Kasım 2006; 14:48:40 >
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.