ilgili sistem: anakart : gigabyte P35C-DS3R ddr3 vs... (realtek ALC889A 7+1 onboard ses kartı) speaker : logitech x530 winamp 5.35
1- Merkez uydunun ses ayar ivmesi ortaya kadar gayet iyi ancak equalizerle o kadar oyanamama rağmen müzik dinlerken orta ses seviyesinden itibaren sesin netliği ve derinliği bozulmaya başlıyor, rahatsız ediyor.
2- Özellikle media player da tüm uydulardan ses alsamda arka sağ sol genele göre çok az ses veriyor.
3- Basslarla ilgili olarak özellikle subdaki bass yarı açıkken dahi tüm sesleri bastırıyor, kısa basslar gayet net ve güzel olsa da gök gürültüsüne benzer seslerde yada bazı bass tonlarında özellikle uzun ve derinlerde sanki içinde hava sıkışıyormuş gibi sub dan uğutlumu desem hırıldamalar geliyor netliğini kaybediyor, bu arada deli gibi hava üflüyor, yinede hava borusu yetersiz mi anlayamadım?
tavsiyeniz var mı? garantiye mi götüreyim
GARANTİYE GÖTÜRMENE GEREK YOK! çünkü bunun nedeni belli, onboard ses kartı! gidiceksin bi tane ses kartı alıcaksın mesela, agudiby 7,1 destekeleyen bi tane...
sorunun kalkacak ortadan...
on-board ses kartları sadece destekler, özellik katmaz!
x-530 un x-540 da olduğu gibi arka hoparlörlerden az ses gelmesi sorunu yok değil mi?
quote:
Orjinalden alıntı: Caceter
x-530 un x-540 da olduğu gibi arka hoparlörlerden az ses gelmesi sorunu yok değil mi?
530 da öyle bi sorun yoktu zaten!! ama ön kolonlar ve bas birbirine yakınsa, kulaklarda bunlara yakınsa haliyle arkadan gelen sesleri daha az duyarız!
kullandığın ses kartında ince ayarlar varsa buradan hoparlörlerin oturduğun koltuğa uzaklıklarını ayarlayabilirsin böylece eşit olarak duyabilirsin.
arkadaşlar benim X 530 um var ama sadece 2 hoparlorden ses alıyorum..ses kartı commandonun on board kartı..nası düzeltebilirim bu sorunu.
quote:
Orjinalden alıntı: Yiğit_1903
arkadaşlar benim X 530 um var ama sadece 2 hoparlorden ses alıyorum..ses kartı commandonun on board kartı..nası düzeltebilirim bu sorunu.
harici bir 5+1 ses kartı al..
arkadaşlar merhaba. audıgy value ses kartı ve x530 var. kısık sesteyken acaib cızırtı yapıyor. bu sorun herkeste varmı yoksa duzeltmek için neler yapabilirim?
bir aydan fazla olmuş kimse bu konuya bir mesaj atmamış inşallah benim soruma cevap verecek biri çıkar ben x530 umu samsung le37r81b lcd tv me bağlamak istiyorum. nasıl yapacağım konusunda bana yardımcı olabilecek kimse var mıdır ?
ya arkadaşlar bişi soracam ben bi çarşıda x540 gördüm ya sub'ı çok küçük büyük sublarda daha werimli bass war bu nasıl oluyoda çok güzel basslar weriyo...ben alacaktım sub'ı çok küçük bundan çıkacak bass ne olcakki dedim we kararımdan wazgeçtim nekadar desemde kendi kendime güzel sesi var diye beni tatmin etmiyecek diye düşünüyorum...150 ytl param war we biriktirip üstüne katıp premier-pht37500 alsam daha tatmin edici olur heralde BASS LARI çünki ben sırf bass için alıyorum bu ses sisteminibu kararıma ne dersiniz
arkadaşlar x-530 almayı düşünüyorum ses kartm realtek HD audio. x-530 dan verim alabilirmym ? yardım ltfen.
bende alsam mı almasammılarda gidip geliyorum
düşünmeden al derim
arkadaşlar benim 5+1 in markası trident ama arkada 3 jag girişi yok bir çok giriş yeri war creative 7.1 ses kartı aldım içinden kabloda çıkmadı ne yapıpta 5+1 ses almam gerekiyo yardımcı olursanız sevinirim
bende bir soru sorayım.. creative sound blaster live! platinum 5.1 ses kartım ve logitech x-530 sistemim var. geçenlerde bilg. çöktü bende baştan kurdum herşeyi.. müzik dinlerken ses iyi ama cd'den film açtığımda ses çok kötü.. sanki eski antika radyoların sesi gibi çıkıyor. Hayret ettim nasıl oldu bu? önceden film izlerken ses çok güzeldi, yüzüklerin efendisini gümbür gümbür izliyordum ama şimdi ses çok berbat. nasıl düzeltebilirim bunu??
Denetim masasından, ses ayarlarından ve Creative'in kendi yazılımından gereken ayarlamaları yaptın mı?Hoparlör ayarı 5.1'de mi?Hangi yazılım ile film izliyorsun?
quote:
Orjinalden alıntı: KillForYou!
Denetim masasından, ses ayarlarından ve Creative'in kendi yazılımından gereken ayarlamaları yaptın mı?Hoparlör ayarı 5.1'de mi?Hangi yazılım ile film izliyorsun?
bs player'ın ffdshow diye bir uygulaması var orayı kurcalamıştım.. şimdi tekrar girip ayarları eski haline getirdim sesteki sorun düzeldi.. ilgin için çok teşekkür ederim, sağolasın..
Bu uzun yazılardan okuduğum kadarıyla x-530 un ve diğer sistemlerin tek derdi bizimki gibi veya yurtdışındaki ender yapılardaki gibi ucuz kullanılmış bina içi elektrik tesisatı ve kasanın montajı sırasında (kendiniz özenle monte etmediyseniz) hazır sistemlerdeki özensizlikten kaynaklanan kasa içi akım kaçakları. Bu kasa içi akım kaçağını bazen dokunduğunzda da anlayabiliyorsunuz zaten çünkü sizi hafif te olsa çarpıyor. Ayrıca elektikçilerin kullandığı ufak akım ölçer cihazlarla da bunu tespit edebilirsiniz. eğer ev tesisatınız iyi ve topraklıysa birde kasa içi yalıtımını kendiniz yaptıysanız hiçbir sorun çıkmaz. Ancak şunu belirteyim, asıl olay kasa içi yalıtımda bitiyor... Benim gibi takıntılı sistem toplayıcılar eminim anakartın arkasındaki bağlantı çıkışları için anakartla birlikte gelen metal yüzük ile anakart arasına yalıtıcı madde koymuşlardır ;) bununla birlikte ups i de yalıtmayı ve anakart ile kasa arasındaki pirinç vidaların arasına da silikon conta koymayı ihmal etmemek lazım. oldukça faydalı olacaktır.
saygılar
kasa ici akim olayi topraksiz prizlerde oluyo... bunu halletmenin yolu da soyle:
kasaya dokundugunuzda elektrik carptigini hissediyorsaniz, prize takili olan fisi cikartin 10 saniye bekleyin ve fisi TERS cevirip takin :))
farki goruceksiniz; en azindan ben goruyorum :D
selam ben iki gün önce x530 aldım,onboard ses kartı vardı ama daha iyi ses alabilmek için dün gittim creative sound blaster 5.1 ses kartı aldım,onboard kartım da 5.1 destekliyodu ve rear'lardan ses alabiliyodum fakat bu ses kartında rear hoparlörlerden ses alamıyorum,ses kartı ayarları 5.1 de.ne yapabilirim bi yardım edin lütfen!!!
Arkadaslar ben de 530 ile 540 arasında kalanlardanım...madem sistemler bu kadar yakın, 540'daki kumanda tercih sebebim aslında ama sub'ın sesini yere vermesi korkutuyo biraz da...530 yana verdiği için ses daha bi ii dediler ama işte...nerden bileyim ki şimdi gerçeği...
sesi yere vermesinden kaynaklanan avantaj ve dezavantajlar için tecrübeli arkadaslardan yardım bekliyorum...sesin kalitesi ve apartmanda sebep olacağı gürültü ne olur
bu arada yarın sistemi alacağım da, hızlı cevap atan arkadaslara şimdiden teşekkürler...
yanlış anlamadıysam amcam diyo ki: stüdyoda yapılan testlerde sub'ı yan çevirince (özellikler oyunalrda) daha temiz bir ses alınmış fakat sub sesi yere verdiği için normalde havadan çok da net gelmeyecek bi ses yerden iletildiği için çok daha net ve odanın her yerine eşit geliyo...
arkadaslar kafayı yicem şu "sub" sorunumu çözün yaw....