Şimdi Ara

logitech x-540 entegre yüzünden atılması !!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.449
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • yaklasık 2 sene önce aldıgım logitech x-540 ses sistemimi sorunsuz ve gayet güzel bi şekilde kulandım artık ne olduysa son 2 aydır ses kendiliginden yükselip alcalmaya basladı . öyle böyle derken bi ay idare ettim gittikce sinir edici ve düzelmiyen bi hal aldı o aralar aklıma sistemin bozuldugu aklıma pek gelmedi pc deki onboard girisinin 5.1 i kaldırmadıgını dusunmeye basladım ve gittim creativenin 5.1 soundblaster bi ses kartını aldım eve geldim drivelerini yükledim ben düzelmesini beklerken oda ne hala aynı sorun devam ediyo artık tek soru işareti kalmıstı kafamda sessitemi arızalı ,arkadasımın komususu elektronikciydi dedim ses yükselip alcalıo kondansatorden olabilir dedi mantıklı geldi neyse soktuk actı baktı dedi kondansatorler cok saglam hic bi sorun yok kartın ustunde bulunan 2 tane olan ses çıkıs entegresininden birinin yandıgını soyledi ve gosterdi alev gibi yanıodu entegre dedi sen git bunu parcasını anca karaköyde bulursun dedi ben semteki elektronikcilerede baktım ama yok neyse 1 hafta sonra karaköyde altını ustune getirmedigim elektronikci kalmadı girdigim tüm elektronikci o numaralı entegreyi ilk defa senden duyuorum dedi bu arada o meshur entegre 'STA 540' neyse moral bozuk bi şekilde ev geldim webden logitechin distürübitor firmasını telefonunu buldum aradım. yetkilin bana sorununm karsında soyledi su oldu parca deisimi yapmıoruz efendim yenisiyle deistirmenizi oneriyoruz .. bu sacmalıgı kafam almıo bu forumda okumustum arabanın tekerenin patladıgında çöpe atmaktan farkı yok ve frumlarda bi gezinti yaptım creative logitech kullanan arkadaslarin hic biri parca bulamamıs arastırdgım kadarıyla... artık o kdar sinir ettiki beni sistemi toplayıp cope atmayı dusunuorum. sizden bekledigim bu konuda bilgisi . tecrübesi olan arkadasların bana önerisi ne olur yada o ufacık entegreyi bulan arkadas varsa cevabını bekliorum :D

eger bu tarz bi sisteminiz varsa ilerde böyle basınızın agrımaması icin sisteme cok yuklenmeyin

• entegre yansa amfiden çıt çıkmaz! sen sesin yükselip alçaldığını söylüyorsun, bu daha farklı bir durum. konuyu elektronik bölümüne açarsan senin için daha iyi olur diyorum zaten onun içinden çıkan entegreyi karaköyden yada türkiyeden bulsan şaşardım
  • yaaw ben o türkiyede bulunmaz dedigin entegreyi bilmedigim icin harcadıgım vakte yoruldugum kayba üzlüyorum bilgilendirdigin icin cok sagol
  • Becerebilirsen uluslararası alışverişe açık kredi kartı ile digikey den temin edebilirsin ama tr ye shipng dahil kaça mal olur bilemem.

http://search.digikey.com/scripts/DkSearch/dksus.dll?WT.z_cid=sp_497_0928_buynow&site=us&lang=en&Enterprise=44&mpart=STA540
  • Hadi ya benim evdeki X540 ta da aynı sorun var şu an.

Ama benimki kumandadan gibi geldi. Son seste sorun yok. Sesi kumandadan kısınca bazı yerlerde oluyor. Galiba potansiyometrede bir şey var.

Bu arada yanıyordu dediğin kararma mı var yoksa çok mu sıcak.

Çok sıcak ise sorun değil. Çıkış katı galiba onlar ki üstünde soğutucu yoksa bir bildikleri vardır. Eğer yanma karartı yoksa sorun yok, çok kafana takıyorsan ve yer müsait ise arkadaşına söyle yükselticiye gelen DC gerilimden iki kablo çeksin ona da artık gerilime göre uygun bir direnç ile fan bağlasın. ( 80-92-120mm artık kaç cm lik sığıyor ise. ) Alan daha dar ise becerebiliyor ise aleminyum soğutucular oluyor onlardan taksın.

Onun dışında entegrelere şimdi baktım. Onlarda sorun olsa çıt çıkmaması lazım. Senin de sorun kumanda da olmasın.

Zira potansiyometre basit bir devre elemanı ama ses devrelerinde önemi fazla zira ses ayarı için kullanıyorsun ve onlar arızalanınca artık nasıl ağrızalandığına bağlı olarak hiç ses te çıkmayabilir, sürekli son ses te çıkabilir. Ya da şu anki gibi kafasına göre yükselip alçalabilir de.

• keleminabi,
    link icin cok tesekkür ediorum ben bu entegreyi bulamıcamı sanıodum ama yurt dısı olması cok buyuk bi dez avantaj dahada kötü olan bende ve ailede kredi kartı kulalnan yok ve bide aldıgımı dusunuruoum o entegreyi kargo + entegre masrafı bide işe yaramadıgını soruınun duzelmedigini göz onunde bulundurunca cesaret edemiorum cok kararsız kaldım yaa

digitalworld,
    aslında sıcaklık olayını fazla takılmadım , benim bu elektronik konularda fazla teknik bilgim yok dedigim su orda 2 adet entegre olması ve bi tanesi digerinden cok asırı sıcaklasması ve bide kusma yapmıs pütürleşmiş fln dedi ama tam ne oluyor o dedigi bilmiorum seninde dedigin gibi entegredende olmayabilir koydugum tani %100 dogru olmayabilir eger entegredense ztn türkiyede satısı yok onu ögrendim , bide senin dediign gibi su kumandayı bi gosteriyim dicemde o bahsettigin oalyı tam anlayamadım bi detaylı anlatabilirsen cok sevinirim

ayrıca eger bu sistemi canlandıramazsam bi 1000wattlık jbl subwofer ve amfi almayı dusunuorum tamam 1000watlık wubwoferi cok rahat piyasad uygun bi şekilde var ama onu kaldırcak ev anfisi bulamadım varsa nerde yada oto amfisi flnlada calısıomus adaptör fln diolar bu konuda bilgisi olan bu wooferi nsl bi amfiyle ve onu besleyebilrim :D

şimdiden TEŞEKKÜRLER

• Konu hortlamış ancak bende de aynı sıkıntı var. Daha doğrusu arkadaşımın sistemi, tamir edebilirmiyiz diye bana verdi ancak çıkış entegresi ( SA540 ) İstanbulda en azından hiçbiryerde yok malesef. Üzücü ve ilginç bir durum, dünya markası bunlar parçası bulunamadıktan sonra çin malı vasat bir ses sisteminden bir farkı yok artık gözümde.
  • Arkadaşlar tesadüfen buldum İstanbul Avrupa yakası

http://www.elektroliman.com/STA-540-Entegre,PR-3615.html
  • trtuncay kullanıcısına yanıt
    Çok aramana gerek yoktu , TDA 7375 ' ide yerine takabilirsin , birebir ayak uyumlu.
  • elektrosenol kullanıcısına yanıt
    teşekkürler dostum, ek bilgi iyi oldu
  • trtuncay kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. Kolay gelsin.
  • çıkışları dün aldım ancak yine çalışmadı, bu arada orjinal çıkışı karaköy yılmaz elektronikte 9 lira
  • Ben uzun zaman önce bulamadığımdan hoparlörünü söküp kutusunu attım ses sisteminin. Yinede işine yarayan olur, bilgi için teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.