Şimdi Ara

logitech x-530 5.1 ses sorunu [ÇÖZÜLDÜ]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
1
Favori
18.375
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar logitech x530 5.1 ses sitemi aldım fakat bunu bilgisayara bağladığımda sadece 2 hoparlörden ses geliyor.realtek sürücü yazılımından 5.1 yapılandırmasını seçtim.giriş yerlerini değiştirdim ama ne yaptıysam bir türlü düzelmedi anakartım gigabyte p55-ud3l(rev 2.3)modeli.
    Ne yapmalıyım.lütfen yardım arkadaşlar.

ARKADAŞLAR SORUNU ÇÖZDÜM.

Tüm kabloları kendi renkerindeki girişlere doğru bağladıktan sonra eğer ses sürücünüz Realtek ise sürücüyü güncelledikten sonra sağ alttaki simgesinden veya denatim masası donanım ve ses- realtek hd audio yönetici yolunu izleyerek programı açıyoruz.daha sonra hoparlör yapılandırmasından 5.1 hoparlörü seçiyoruz.sağ üstte varsayılan aygıtı ayarla tuşuna basıyoruz.en sağda ANALOG yazan yerin altında mavi yeşil pembe olmak üzere 3 çıkış var.ilkönce maviye çift tıklayıp açılan menüden arka hoparlör çıkışını işaretleyip tamam diyoruz.sonra yeşile tıklayıp ön hoparlör çıkışı seçeneğine tıklayıp tamam diyoruz.son olarak pembeye çift tıklayıp açılan menüden orta/subwoofer hoparlör çıkışı seçeneğini işaretleyip tamam diyoruz.bu işlemler sonucu ben 5.1 ses alabildim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cebm1k -- 22 Mayıs 2012; 19:45:37 >

• pc baglantılarında bır yanlıslık varmı..dogru baglantı yaptıgına emınmısın .. bırde ses kartının drıvere guncel degılse guncellemenı onerırım .. logıtech z623 ve creatıve tıtanıum ses kartı ıle benzer sorunlar yasadım .. tek kolondan ses gelmesı gıbı ... drıver guncelleyerek cozdum sorunu ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: nıggaa

pc baglantılarında bır yanlıslık varmı..dogru baglantı yaptıgına emınmısın .. bırde ses kartının drıvere guncel degılse guncellemenı onerırım .. logıtech z623 ve creatıve tıtanıum ses kartı ıle benzer sorunlar yasadım .. tek kolondan ses gelmesı gıbı ... drıver guncelleyerek cozdum sorunu ..

bağlantılarda bir yanlışlık yok sanırım.sürücüleri güncelledim fakat düzelmedi.
  • arkadaşlar sorunu kısmen çözüldü şu an biri hariç hepsinden ses geliyor.Sadece ortadaki hoparlörden ses gelmiyor.sorun ne olabilir acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cebm1k

arkadaşlar sorunu kısmen çözüldü şu an biri hariç hepsinden ses geliyor.Sadece ortadaki hoparlörden ses gelmiyor.sorun ne olabilir acaba?

ortadakı dedıgın merkez mı sub mı ?
  • quote:

quote:

arkadaşlar sorunu kısmen çözüldü şu an biri hariç hepsinden ses geliyor.Sadece ortadaki hoparlörden ses gelmiyor.sorun ne olabilir acaba?

merkez
  • quote:

quote:

quote:

merkez

Alıntıları Göster
    sorunu nasıl cozdun bılmıyorum ama sanırım yıne ses konsol ayarlarıyla ılgılı bır durum ..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

sorunu nasıl cozdun bılmıyorum ama sanırım yıne ses konsol ayarlarıyla ılgılı bır durum ..

realtek hd audio yöneticisinde hoparlör kısmında varsayılan aygıtı ayarla tuşuna basınca düzeldi.bundan önce 5.1 yapılandırmasını seçmeme rağmen çalışmıyordu.şimdi de merkezden ses alamıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cro@oan

Alıntıları Göster
    hocam sen o ses sistemini kullanman için 5.1 çıkış veren medyalara(müzik yada film) eğer mp3 dinliyorsan boşuna kendini zorlama çünkü mp3ler stereodur. yani 2+1 çıkış verirler. ha sen şimdi ne yapacaksın. ses çıkışını 5+1 değil de stereo olarak ayarlayacaksın bağlantılarını da bu şekilde yapacaksın. nasıl yapacağını bilemem görmem lazım;). bi şekilde ses sistemini uygun şekilde bağlayıp yazılımsal ayarları da stereo yapacaksın.
    kolay gelsin...

• quote:

Orijinalden alıntı: scorpion_ysc

hocam sen o ses sistemini kullanman için 5.1 çıkış veren medyalara(müzik yada film) eğer mp3 dinliyorsan boşuna kendini zorlama çünkü mp3ler stereodur. yani 2+1 çıkış verirler. ha sen şimdi ne yapacaksın. ses çıkışını 5+1 değil de stereo olarak ayarlayacaksın bağlantılarını da bu şekilde yapacaksın. nasıl yapacağını bilemem görmem lazım;). bi şekilde ses sistemini uygun şekilde bağlayıp yazılımsal ayarları da stereo yapacaksın.
    kolay gelsin...

5.1 destekli filmlerde de deniyorum merkezden ses gelmiyor yine.
  • quote:

kolay gelsin...

Alıntıları Göster
    mp3 dınlerken 5 + 1 ın merkez kolonundan yada kalan 3 unden ses gelmıyor mu sımdı ? .. fılm vs ızlerken mı devreye gırıyor .. yanlıs mı anladım yoksa ..

• quote:

quote:

kolay gelsin...

5.1 destekli filmlerde de deniyorum merkezden ses gelmiyor yine.

Alıntıları Göster
    eee...
    şimdi hocam bu ses kartının yardımcı yazılımını bi güncelle istersen ayrıca ayarları yaptıktan sonra bi reset at bilgisayara. bazen jucka takılı biri anyamamış olabilir.
    ha bi de bağlantıyla ilgili gerek ses kartı ve gerekse ses sistemi için araştırma yap ve en doğrusunu yaptığından emin ol. ses sisteminde bi sorun falan yoktur. tamamen bağlantı ve ayarlarla ilgili...
    kolay gelsin...

• quote:

mp3 dınlerken 5 + 1 ın merkez kolonundan yada kalan 3 unden ses gelmıyor mu sımdı ? .. fılm vs ızlerken mı devreye gırıyor .. yanlıs mı anladım yoksa ..

film,müzik farketmiyor.her zaman merkez hariç diğerlerinden ses geliyor
  • quote:

hııımm.. aslında pek öyle değil. 5+1 ses alamazsın, her hoparlörden aynı ses gelir normalde. ama bağlantılarda ve ayarda yapılan bi farklılık varsa bu hoparlörlerden ses gelmeyebilir anlatmak istediğim o...
  • quote:

quote:

hııımm.. aslında pek öyle değil. 5+1 ses alamazsın, her hoparlörden aynı ses gelir normalde. ama bağlantılarda ve ayarda yapılan bi farklılık varsa bu hoparlörlerden ses gelmeyebilir anlatmak istediğim o...

bağlantıları tekrar kontrol ettim bir sorun yok gibi.5.1 destekli filmleri açsam bile merkezdekinden ses gelmiyor halen.
  • quote:

quote:

quote:

bağlantıları tekrar kontrol ettim bir sorun yok gibi.5.1 destekli filmleri açsam bile merkezdekinden ses gelmiyor halen.

Alıntıları Göster
    JetAudio

bu program ıbıyerden ındırıp bununla muzık acarmısın hocam ..sonucu yazarsın ..

• quote:

Orijinalden alıntı: cro@oan

JetAudio

Alıntıları Göster
    stu003 a3d output plug-in

yukarıdakı eklentıyı ındırıp kur wınap ıcın ..5+1 ses sıstmelerınde merkezı kolondan ses alabılmek ıcın .. bu yontemlerı denemedım netten arastırarak buldum belkı ıse yarar .. sorun yazılım ıle ılgılı anladıgım kadarıyla ..
  • quote:

JetAudio

hocam zaten onunla deniyorum.
  • quote:

quote:

quote:

Alıntıları Göster

bu resimdeki gibi turuncu renkli kabloyu başka bir yere tak bakalım...
    senin ses kartın bu üç kablo (yeşil, siyah, turuncu) için çıkış verebilecek durumda mı?....
    kolay gelsin...
    büyük olasılıkla turuncu rekli kabloyu bağladığın bilgisayar ses kartı potrundan ses alamıyorsun ya bilgisayarın desteklemiyo ve orayı ayrı bir port olarak (mikrofon gibi) kullanıyor yada o port düzgün ayarlanmamış..
    kolay gelsin....

• quote:

bu resimdeki gibi turuncu renkli kabloyu başka bir yere tak bakalım...
    senin ses kartın bu üç kablo (yeşil, siyah, turuncu) için çıkış verebilecek durumda mı?....
    kolay gelsin...
    büyük olasılıkla turuncu rekli kabloyu bağladığın bilgisayar ses kartı potrundan ses alamıyorsun ya bilgisayarın desteklemiyo ve orayı ayrı bir port olarak (mikrofon gibi) kullanıyor yada o port düzgün ayarlanmamış..
    kolay gelsin....

turuncu renkli bir kablo yok bende .subwoofer arka kısmında şunlar var:

birde bu var.bu ne işe yarıyor acaba?

anakartım 5.1 desteği var görünüyor sitesinde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cebm1k -- 24 Şubat 2012; 18:06:44 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.