arkadaşlar bugun logitech x-540 aldım fakat elımdekı full hd samsung lcd tvy'e bağlamak isitiyorum fakat kabloların 2 tarafıda 3.5mm jak şeklinde kablolar yeşil siyah ve turuncu seklınde ve jak seklınde televizyona bağlıyamıyorum bağlamak ıcın ne yapmam gerek ? kısacası sorun o jaklardı normal televızyonun arkasındakı kırmızı beyaz girişlere çevirip nası takıcam yardımlarınıı beklıyorum arkadaslar...
quote:
Orijinalden alıntı: canpoli
arkadaşlar bugun logitech x-540 aldım fakat elımdekı full hd samsung lcd tvy'e bağlamak isitiyorum fakat kabloların 2 tarafıda 3.5mm jak şeklinde kablolar yeşil siyah ve turuncu seklınde ve jak seklınde televizyona bağlıyamıyorum bağlamak ıcın ne yapmam gerek ? kısacası sorun o jaklardı normal televızyonun arkasındakı kırmızı beyaz girişlere çevirip nası takıcam yardımlarınıı beklıyorum arkadaslar...
LCD'lerde genelde analog 5.1 çıkış bulunmuyor. Bir şekilde çevirici kablo bulup 2 kanal bağlarsınız fakat verimli olmaz Ben X540'ı DVD player'in analog 5.1 çıkışına bağlamıştım AC3 DivX'lerde işe yarıyordu. Daha sonra Optik girişli Ev Sinema Sistemi alıp (LG HT-904TA) TV'nin optik çıkışından bağlantı yaptım. X540'ı Bilgisayara bağladım güzel oldu 5.1 ile oyun vs. daha güzel oluyor. Zaten X540 Bilgisayar ve oyun konsolları için üretilmiş bir sistem.
pekı ustadım dediğiniz gibi nasıl yapıcam o 3.5 mm jakları dvdme nası bağlarım
X-540'ı verimli kullanabilmek için bağlayacağınız sistemde analog çıkışlar olması lazımdır. Aksi takdirde seste ciddi anlamda bozulmalar yaşanır,tam performans alamazsınız.
X-540 Multimedia sistemdir,bilgisayar ile birlikte kullanılabilmek üzere üretilmiştir.
3 jackı birleştiren aparatlat var bununla 3 lü jackı tekli yapıp bir tarafı 3.5 mm diğer tarafı aux olan kablo ile tvnin arkasındaki aux çıkışından yada iki tarafı 3.5 mm jacklı kablo ile kulaklık çıkışından ses elde edebilirsin ama stereo olabilir fakat şunuda söyleyim sadece ses seviyesi artar hiç kaliteli bir performans bekleme.
quote:
Orijinalden alıntı: canpoli
pekı ustadım dediğiniz gibi nasıl yapıcam o 3.5 mm jakları dvdme nası bağlarım
Eğer analog 5.1 çıkışlı DVD Player'e bağlayacaksanız 3 adet kabloya ihtiyacınız var. Kabloların bir ucu 3.5 mm stereo Jack diğer ucu 2 adet RCA olacak. Bunların her birini DVD Playerin Ön, Arka ve Merkez çıkışlarından alıp ses sistemine giriş yapacaksın. Herhangi bir bilişim markette bulabilirsin.