Şimdi Ara

Logitech Z2300 - Ana Konu (İnceleme 1.mesajda) (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.967
Cevap
8
Favori
206.530
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • s750 nin bass karakteristliği daha sert 2300 ise daha yumaşak dolgun s750 derin baslarda daha iyi
  • onurca hocam sen hoparlörün sağında bulunan hava deliğini kapatmışsın açık olsa daha iyi olmazmıydı benimde önceden ona benzer bi şekilde duruyorda sanki bass ları daha derin ve yumşak alıyordum yani kulağa hoş geliyordu bu şekilde odanın öteki köşesine geçtiğimde basslar çok sert ve tok geliyor anlamadım acaba hava boşluğu için bıraktığım yer yeterli değil mi

edit bu arada benim daha ses kartım yok yani asus anakartın ki ile kullanıyorum ondan olabilir mi birde son olarak müzikleri çalmak için hangi programı kullanıyorsunuz ben winamp ın enhancer eklentisi ile kullanıyorum. eklendinin ayarıda extreme bass şeklinde kullandığınız programı ve ekolayzır ayarını belirtirseniz sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kronik -- 29 Nisan 2008; 0:07:17 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: vkronik

onurca hocam sen hoparlörün sağında bulunan hava deliğini kapatmışsın açık olsa daha iyi olmazmıydı benimde önceden ona benzer bi şekilde duruyorda sanki bass ları daha derin ve yumşak alıyordum yani kulağa hoş geliyordu bu şekilde odanın öteki köşesine geçtiğimde basslar çok sert ve tok geliyor anlamadım acaba hava boşluğu için bıraktığım yer yeterli değil mi

edit bu arada benim daha ses kartım yok yani asus anakartın ki ile kullanıyorum ondan olabilir mi birde son olarak müzikleri çalmak için hangi programı kullanıyorsunuz ben winamp ın enhancer eklentisi ile kullanıyorum. eklendinin ayarıda extreme bass şeklinde kullandığınız programı ve ekolayzır ayarını belirtirseniz sevinirim.

@vkronik hocam bu resim biraz eski şimdi hava deliği tam karşıya yani bana doğru bakıyo o kadar açı hava portu için yeterli bence ses kartım yok demişsin işte bu büyük bir eksiklik bende audigy zs platınum pro var sen sisteminin geröek gücünü duymamışsın seslerin tok gelmesi ve tizzlerin düşük olması normal bende benim sistemi bir arkadaş dinledikten sonra aynısını ona almıştık ondada o/b ses kartı vardı bağladığında sese inanamamıştı bana başka ses sistemimi aldırdın diye gülme konusu bile olmuştu ogün öyle eğlenmiştik birde sistem yeni olunca alışma dönemini atlattınmı daha iyi performans alabiliyosun bütçen varsa ses kartı almanı tavsiye ederim audigy veya xfi aradaki farka senbile inanmıcaksın bu arada ben vista 64 ultimate geçtim ve uydurma bir driverla idare ediyorum ses kartımın yarısının bile özelliklerini kullanamıyorum saygılar..

• @onurca hocam son olarak ses kartı alacamda bi tavsiyeye ihtiyacım var şimdi fiyat uygunluğundan dolayı audigy 2zs veya audigy 2zs platinum arasında kaldım ikisinin arasında 10ytl fark var sizce hangisini almalıyım platinumda sadece kart var panel yok zaten işimede yaramaz benim sizce hangisini almalıyım ikisi arasında çok fark varmı teşekkürler..
  • tabiki platinium pro saygılar
  • @vkronik hocam benim sistem bu şekiilde duruyo hem hava portunun önü açık durumda hemde sandalye ve bacak deymelerinde yan durmasından dolayı z2300 ün ön panali gri olduğu için boyası dökülüyor diye böyle düşündüm ses de bir kayıp yaşamadım çok iyi verim alıyorum saygılar

Logitech Z2300 - Ana Konu (İnceleme 1.mesajda)
  • quote:

Orjinalden alıntı: Onurca

s750 nin bass karakteristliği daha sert 2300 ise daha yumaşak dolgun s750 derin baslarda daha iyi

bassların derin ve yumuşaklığı daha çok yerleşimle alakalı.sonuçta z2300 120w s750 105w'lık suba sahip.ikiside farklı platformlar için üretilmiş.
  • saolsın onurca benim bilgisayar masasının ayak koyma yeri biraz aşağıda kalıyor o şekilde koyamadım ama sökecem herhalde orayı neyse önce bi ses kartı alimde sonra bi son halini çeker yollarım teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kronik -- 29 Nisan 2008; 15:05:07 >
  • en derin ve dolgun bassı,subı duvar ile masanın arasına sıkıştırarak hava portuna 3-4 cm açıklık bırakın

bu arada uyduların üstüne eklediğim yeni midlerim görüntü kirliliği gibi görünsede verdiği tiz ve kaliteyi megworks 550'de bile zor bulursunuz.

• Sana kim söyledi arkadaşım s750 nin sub ının 105w olduğunu s750 nin sub ı 210w rms ses gücüne sahip saygılar ayrıca orjinal bir ses sistemine sizinki gibi sonradan eklenen tweeterlar sistemin çıkışını bozabilir yakabilirsiniz dikkatli olun derim saygılar

not:@xsoundx ayrıca sub yeri iyi olmasına rağmen masaya olan yakınlığı çok kötü olmuş bence daha geniş bir alan bulursan sub ın için daha iyi olur tekrar tekrar söylüyorum şimdi olmasa bile ileride sisteminize eklenen tweeter olsun mid olsun ses sisteminizin çıkışını bozabilir yakabilirsiniz setin orjinal fabrika ayarlarını bozmayın derim ben ses çıkış katı ortada sistemin zorlamanın alemi yok .

@xsoundx gigaworks s750 de yerle alakalı değil sub u nereye konumlandırırsan konumlandır bass sesler hep sert çıkıyo buda onun bass karakteristliğini gösterir tecrübeye dayanarak söylüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Onurca -- 29 Nisan 2008; 18:46:31 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Onurca

Sana kim söyledi arkadaşım s750 nin sub ının 105w olduğunu s750 nin sub ı 210w rms ses gücüne sahip saygılar ayrıca orjinal bir ses sistemine sizinki gibi sonradan eklenen tweeterlar sistemin çıkışını bozabilir yakabilirsiniz dikkatli olun derim saygılar

not:@xsoundx ayrıca sub yeri iyi olmasına rağmen masaya olan yakınlığı çok kötü olmuş bence daha geniş bir alan bulursan sub ın için daha iyi olur tekrar tekrar söylüyorum şimdi olmasa bile ileride sisteminize eklenen tweeter olsun mid olsun ses sisteminizin çıkışını bozabilir yakabilirsiniz setin orjinal fabrika ayarlarını bozmayın derim ben ses çıkış katı ortada sistemin zorlamanın alemi yok .

@xsoundx gigaworks s750 de yerle alakalı değil sub u nereye konumlandırırsan konumlandır bass sesler hep sert çıkıyo buda onun bass karakteristliğini gösterir tecrübeye dayanarak söylüyorum.

1-) iddaa etme o subwoofer 105w RMS.Benden önce forumda onlarca kişi söylemişti bunu.inanmıyorsan bir tane pens ampermetresi alır sisteme paralel bağlarsın sonrada sistemin 108.4 w rms gücünde olduğunu görürsün.sen tecrubeden bahsediyosun ben ise nitelikten bahsediyorum.en basitinden z5500 ile kıyaslasan bile 210w olmadığını çok açık şekilde anlarsın.
    http://www.testone1.com/urun.aspx?uid=109

2-)merak etmene gerek yok sonradan eklediğim midlerin sigorta korumaları var.olası fazla güç çekiminde devreye girip kapanıyorlar.

saygılar...

• çok komiksin arkadaşım yaa kim ölçmüş de ispatlamış bunu peki z5500 le niye kıyaslıyım ki sistemi sen daha önce dinleme fırsatın oldumu s750 yada karşıdan bir seyretme imkanın kulaktan dolma şeylere inanma derim hifi rms değerleri ile ölçülürsede z5500 de 500w değil dimi komik olma saygılar

http://forum.donanimhaber.com/m_13393427/tm.htm

şuraya bir göz at istersen bilgi sahibi olursun saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Onurca -- 29 Nisan 2008; 20:39:13 >
  • xsoundx doğru söylüyor s750 ninb bası üzerinde yazan değerden çok daha düşük..yanlış hatırlamıyorsam gecen sene bu sitede gene bununla ilgili bir topik vardı bir arkadaş creative nin resmi sitesinden sağlam delil koymuştu ortaya hepimiz inanmıştık s750 nin basının rms deyerine...
  • onurca kardeşim kulaktan dolma bilgi diyorsun bu konuşulanlara hiçbir olma ihtimali vermiyorsun peki sen ölçtünmüki kendinden bu kadar emin konuşuyorsun.....iyi bir araştır bak
  • Güzel kardeşim gerçek rms değerler hesaplandığında ne z5500 505w nede s750 700 w değerler cıkar multimedia sistemlerde hesaplama başak bir şekilde gösteriliyo gerçek 505 w bir trafo ve devresi gördünmü hayatında sen yerden zor kaldırıyosun tanıdıgım bi elektronikçiye anfi gelmişti kafam kadar trafo vardı içinde nerdeyse z5500 içindeki trafo ve devreyi karşılaştırısak 1-2 plaka küçük devre yumruk kadar trafo var ve gercekten 505w değer bir sistemin çektiği elektiriğide hesaplarsanız güç olarak 700 750w eş değerdir bunlar sizi yanıltması karşılaştırma yapmak gerekiyorsa bir sistemi sevmeyebilirsiniz ama karalama yapmamalısınız iki sistemide dengeli karşılaştırın kaldıki s750 elekronik besleme z5500 ise trafolu bir cihaz saygılar bugibi hesaplamalı ortamlarda çok bulunduğum için sohbetlerde olsun tamir işlerinde hep denk geliyorum tecrübeyle sabittir

not:neyse arakdaşlar tartışma çıkmasın burası z2300 topiği konu başka yerlere kayıyo anlamı yok saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Onurca -- 29 Nisan 2008; 21:08:05 >

• @onurca verdiğin linkte iyi tartışma çıkmış valla
    z2300 içini açıp gerçekten kaç volt olduğunu ölçmek geldi içimden de daha 1 aylık yok bunada yazık etmiyim
  • bu biraz komik olmuş be...neyse ya uzatmanın alemi yok kimse kimseye birşeyler ispatlamak zorundada değil .........herkez mutlu bildikleri ile
    film bitti
  • Biz tartışmayı kapatalı çok oldu kardeşim sen illatartışma yaratmak için yazmak için yazmanın alemi yok arkadaşım gelmişsin buraya çok saçma bir cümle kurmuş gitmişsin daha ses sistmeini yakından bile görmeyen bırak dinlemeyi hakkında hiçbirşey bilmeyen arakdaşların burda gelip birşeyler yazması nekadar kötü saylan arakdaşda burdabunu ispatlamış saygılar
  • arkadaşlar sesin yarısını geçince wooferdan patlama sesi geliyo ses kartıyla alakası olabilirmi nedenini bilen varmı bi yardımcı olsun
  • quote:

Orjinalden alıntı: batum35

arkadaşlar sesin yarısını geçince wooferdan patlama sesi geliyo ses kartıyla alakası olabilirmi nedenini bilen varmı bi yardımcı olsun

eq ayarı,mixer,bass güçlendirici yada plugin kullanıyosan onları iptal et.o/b ses kartında ses %80 den itibaren distorsiyona girer iyi bir ses kartın varsa sisteme hiç bir şekilde müdahele edilmediyse distorsiyona girmemesi gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi transverse -- 1 Mayıs 2008; 21:23:06 >
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.