Şimdi Ara

Logitech Z523 Subwoofer ile ilgili

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
857
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • z5500 den z523 e geçiş yapmak zorunda kaldım,baslar güzel fena değil ama.Biraz şarkı seçiyor gibi geldi bana,birde internette bass ayarı full olsa bile son seslerde sesi bozmadığı yazıyordu çoğu yerde kullanıcılar o şekilde yazmış.Ama ben bass ayarını fulldediğimde hoparlörün üzerinden,ses yarıdan sonra bozulmaya başlıyor (Bütün EQ ayarlarım orjinal hiç oynama yok bu arada) Z523 kullanan arkadaşlar sizdede aynı şey oluyormu?Acaba bu cihazın performansı bu kadarmıdır?Yoksa aldığım üründe bir sıkıntı olabilirmi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7BED80C52 -- 28 Ekim 2016; 16:45:22 >

• 500 watt'lık hoparlörden 40 wattlık hoparlöre geçersen pek tatmin olmaman normal sanırım. ben 4 yıldır z523'ü kullanıyorum. bass ayarı normalde %50-60 civarı yetiyor. thx pro studio'yu kurunca, program da bassı arttırdığı için %30-40 civarı yetiyor da artıyor. bu değerlerde çok güzel ve dengeli bass vuruyor. sesi dinleyen arkadaşlarım da sesi ve özellikle bassları çok beğendiler. bu değerlerin üstünde zaten basslar, tiz ve midlerin önüne geçiyor. logitech'te genelde tiz ve mid konusunda eleştiriliyor zaten. insanlar hem bass ayarını full yapıp hem de tiz ve midleri ezmemesini istiyor. o da basslarıyla ünlü logitech'te pek olmuyor sanırım.

bass ayarını fulleyince bile sesleri bozmadığını söyleyenler ise büyük ihtimalle bası düşük parçaları açıyorlar.

bu parçalarda bassı fullesinlerde görsünler bakalım ne oluyor.

bu arada youtube'daki z523 olsun z623 olsun ses videolarına bakarsan kimsenin normal müzik performansında bassı fullemediğini görürsün. sadece subwoofer'ın gücünü göstermek için bass test adlı videolarda bası fulluyorlar. normal kullanımda ben kimsenin bası fullediğini görmedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fire.Sword -- 30 Ekim 2016; 0:25:09 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Fire.Sword

500 watt'lık hoparlörden 40 wattlık hoparlöre geçersen pek tatmin olmaman normal sanırım. ben 4 yıldır z523'ü kullanıyorum. bass ayarı normalde %50-60 civarı yetiyor. thx pro studio'yu kurunca, program da bassı arttırdığı için %30-40 civarı yetiyor da artıyor. bu değerlerde çok güzel ve dengeli bass vuruyor. sesi dinleyen arkadaşlarım da sesi ve özellikle bassları çok beğendiler. bu değerlerin üstünde zaten basslar, tiz ve midlerin önüne geçiyor. logitech'te genelde tiz ve mid konusunda eleştiriliyor zaten. insanlar hem bass ayarını full yapıp hem de tiz ve midleri ezmemesini istiyor. o da basslarıyla ünlü logitech'te pek olmuyor sanırım.

bass ayarını fulleyince bile sesleri bozmadığını söyleyenler ise büyük ihtimalle bası düşük parçaları açıyorlar.

bu parçalarda bassı fullesinlerde görsünler bakalım ne oluyor.

bu arada youtube'daki z523 olsun z623 olsun ses videolarına bakarsan kimsenin normal müzik performansında bassı fullemediğini görürsün. sadece subwoofer'ın gücünü göstermek için bass test adlı videolarda bası fulluyorlar. normal kullanımda ben kimsenin bası fullediğini görmedim.

Anladım,mid ve tiz performansının kötü olduğunu biliyorum zaten.Elektronik müzik dinlediğim için bana bassları güçlü bir sistem lazımdı ondan gene logitech tercih ettim.Hem güç hem ses kalitesi her zaman bir arada olmayabiliyor.Ama bassları fazla açmasam yarım yapsam bile böyle biraz basslı sert bir parçada yarım bass ayarlıyla sesi biraz açınca yarıyı geçince subwoofer sapıtıyor.Yani baya fazla bir bass var ama seste denge yok dediğiniz gibi.Ben z5500 te bassları yarım yapıyordum seside yarıdan fazla açıyordum hiç bozmuyordu o yönden çok güzeldi.Zaten z523 ile yarıda kullanıyorum bass ayarını,yarıdan fazla açınca midlerden hiç birşey duyulmuyor.Creative 5.1 vx ses kartı vardı eski sistemde ama şu an elimde bu ürün yok ne yazıkki.Aynı üründen tekrar alsam bu yeni bilgisayarıma,disstortionda azalma olurmu acaba yüksek seslerde?Birde ses kalitesini ne kadar etkiler?

• şimdi siz de 5500 ve creative ses kartı ile z523 ve onboard ses kartını kıyaslıyorsunuz :) bu işler ne kadar ekmek o kadar köfte hesabı ama ses kartı seste etkilidir tabiki. ben onboard ses kartına anakartla gelen thx studio pro'yu kurunca bile ses acayip farketti ve güzelleşti. subwoofer'ın kalitesini arttırmak için ise ben de subwoofer yerdeyken yine sizdeki gibi tiz ve midlerin önüne fazla geçiyordu. sehpaya koyup yerden bir 50 cm yükseltince açıkçası bu durum bende oldukça azaldı. en azından artık rahatsız etmiyor beni. uzun zamandır öyle kullanıyordum. bi de ben subwooferın üstüne, titrememesi için 2-3 kilo geldiğini tahmin ettiğim 1 ansiklopedi ve 1 top a4 kağıdı koymuşum. subwoofer altta olduğunu için yerdeyken fazla yansıma yapıp distortion'a sebep oluyor olabilir. ben 4 yıldır bu şekilde kullanıyordum ve memnundum. 1 haftadır ise subwoofer'ı yan çeviridim alttaki woofer yerden 50 cm yüksekte ve odanın içine doğrı bakıyor. normal şekline göre daha az yansıma yaptığı için ses bence daha iyi çıkıyor. bunları deneyebilirsin. eğer seni yine tatmin etmezse bence hiç ses kartıyla uğraşma hoparlörleri değiştir. paraya kıyıp daha kaliteli birşeyler al. sonuçta z523 40wattlık alt-orta seviye arası birşey. kalitesi beklentiye göre değişiyor. youtube'taki videolara bakarsanız müzik için insanlar ne biçim sistemler kullanıyorlar :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fire.Sword -- 30 Ekim 2016; 2:01:05 >

• quote:

şimdi siz de 5500 ve creative ses kartı ile z523 ve onboard ses kartını kıyaslıyorsunuz :) bu işler ne kadar ekmek o kadar köfte hesabı ama ses kartı seste etkilidir tabiki. ben onboard ses kartına anakartla gelen thx studio pro'yu kurunca bile ses acayip farketti ve güzelleşti. subwoofer'ın kalitesini arttırmak için ise ben de subwoofer yerdeyken yine sizdeki gibi tiz ve midlerin önüne fazla geçiyordu. sehpaya koyup yerden bir 50 cm yükseltince açıkçası bu durum bende oldukça azaldı. en azından artık rahatsız etmiyor beni. uzun zamandır öyle kullanıyordum. bi de ben subwooferın üstüne, titrememesi için 2-3 kilo geldiğini tahmin ettiğim 1 ansiklopedi ve 1 top a4 kağıdı koymuşum. subwoofer altta olduğunu için yerdeyken fazla yansıma yapıp distortion'a sebep oluyor olabilir. ben 4 yıldır bu şekilde kullanıyordum ve memnundum. 1 haftadır ise subwoofer'ı yan çeviridim alttaki woofer yerden 50 cm yüksekte ve odanın içine doğrı bakıyor. normal şekline göre daha az yansıma yaptığı için ses bence daha iyi çıkıyor. bunları deneyebilirsin. eğer seni yine tatmin etmezse bence hiç ses kartıyla uğraşma hoparlörleri değiştir. paraya kıyıp daha kaliteli birşeyler al. sonuçta z523 40wattlık alt-orta seviye arası birşey. kalitesi beklentiye göre değişiyor. youtube'taki videolara bakarsanız müzik için insanlar ne biçim sistemler kullanıyorlar :)

Cevap için teşekkür ederim,ses çok yabancı bir konu değil bana o bahsettiğin adamlar yüksek paralar harcıyorlar High End sistemlere,ama onların dinledikleri müzik ile bizimkiler farklı.En azından benim Benim alabilceğim bundan iyi sistem z623 veya z906 dır 0 olarak.z623 almak isterdim ama bütçe yetmedi,zamanında 300 liraya satılan sistem şimdi 800 lira Dolardan dolayı fiyat çok uçmuş,bu sistemi istanbul bilişimden uygun fiyata aldım.Piyasa fiyatının 100-150 lira aşşağısına satıyordu,nasıl oldu bende anlamadım . Gerçi eski bir sistem (muhtemelen üretimide durmuş olabilir).Şöylede birşey var z623 ve z5500 gibi sistemleri açamıyoruz binada hep çeyrek seste kullanıyoruz,aslında z523 ideal bir cihaz ama işte subwooferin sapıtması çok kötü gerçekten.Birde z5500 watt olduğu için hoparlörlerinde bu kadar midler sönük kalmıyordu basslar yanında,z523te 4 tane sürücü olmasına rağmen çok etkisizler bass yanında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7BED80C52 -- 30 Ekim 2016; 2:19:34 >

• belki senin hoparlörlerde sorun olabilir. çünkü şimdi mesajını tekrar okudum da yanlış anlamadıysam bass ayarı %50 de sabitken, sesi attırınca yarıdan sonra bozuyor (subwoofer, uyduların önüne geçiyor) demişsin. bende öyle bir problem yok. bass ayarını fulleyince bazı parçalarda tiz ve midleri bastırdığı doğru, hatta uzun basları olan parçalarda kafanı şişiriyor ama bass ayarı %50'de sabitken bende düşükte nasıl ses veriyorsa, yüksekte te aynı şekilde ses veriyor. kesinlikle sesi yükselttikçe subwooferun uyduların önüne geçmesi gibi bir problem yok bende. pop, rock, rap kulağıma güzel gelen her şarkıyı dinliyorum. hiçbirinde sorun yaşamadım açıkçası. Acaba sende sesi yükselttikçe uyduların gücünü sabit tutup veya biraz arttırıp, subwooferın gücünü daha çok arttırıyor olabilir mi? Bir de bir önceki mesajımda yazdığım gibi subwoofer yerdeyken bende fazla yansıma yapıp bazı bass tonlarını uzatıp uğultu gibi ses çıkarıyordu. yerden yüksek bir yere koyunca o sorun kalktı.

• quote:

belki senin hoparlörlerde sorun olabilir. çünkü şimdi mesajını tekrar okudum da yanlış anlamadıysam bass ayarı %50 de sabitken, sesi attırınca yarıdan sonra bozuyor (subwoofer, uyduların önüne geçiyor) demişsin. bende öyle bir problem yok. bass ayarını fulleyince bazı parçalarda tiz ve midleri bastırdığı doğru, hatta uzun basları olan parçalarda kafanı şişiriyor ama bass ayarı %50'de sabitken bende düşükte nasıl ses veriyorsa, yüksekte te aynı şekilde ses veriyor. kesinlikle sesi yükselttikçe subwooferun uyduların önüne geçmesi gibi bir problem yok bende. pop, rock, rap kulağıma güzel gelen her şarkıyı dinliyorum. hiçbirinde sorun yaşamadım açıkçası. Acaba sende sesi yükselttikçe uyduların gücünü sabit tutup veya biraz arttırıp, subwooferın gücünü daha çok arttırıyor olabilir mi? Bir de bir önceki mesajımda yazdığım gibi subwoofer yerdeyken bende fazla yansıma yapıp bazı bass tonlarını uzatıp uğultu gibi ses çıkarıyordu. yerden yüksek bir yere koyunca o sorun kalktı.

Evet dediğim gibi bass ayarı yarıdayken bile son sese yakın açtığımda sesi bazı parçalarda bass sapıtıyor,ses ayarını yarıdan sonra açmaya başladığımızda bozuyor diyebiliriz.Zaten logitechte hep başıma birşeyler geliyor,bundan seneler önce x530 almıştım ondada subwooferde problem vardı.Bass yarıdan fazla açınca üflemeye başlıyordu çok bozuyordu sesi.Aslında buna benzerdi diyebiliriz.Aynı x530 sistemden arkadaşımın arkadaşında vardı.Benim arkadaş eve gelip sistemi dinlediğinde diğer x530 lu arkadaşın sistem benimkisinden çok daha iyi çaldığını bassları bozmadığını söylemişti.Bende o sistemi garantiye felan vermiştim arızalı diye,sonra bana UPS kargoyla sıfır sistem göndermişlerdi vsvs.Yani ben anlamıyorum bu logitechlerin yarısının bassları sorunlu yarısınınki normalmi.Hayır sistemi alalı 2-3 gün oldu,garantiye veriyim desem daha sisteminin hevesini alamadan kaç gün bekliycez boşuna.Bide belki içini felan açarlar o yöndende istemiyorum.Evimize uzak zaten aldığımız yer sistemi,daha doğrusu arabayla gitmek gerekiyor.Hayır sistemi alsam gitsem bu sistem yarıdan sonra sesleri bozuyo desem bana ne derler acaba?Muhtemelen verin garantiye gönderelim diye teklifte bulunurlar diye düşünüyorum.Alıp başka kutulu bir ürünü verceklerini sanmıyorum,arıza olsa bile.Zaten bu sistemin siyahını almak istiyordum,arada 50-60 tl fark vardı,birde stokta yoktu.Nasıl bi iş bende anlamadım. Son olarak yarın teknik servisini arıycam,birde aldığım yeri arayıp bi sorayım bakalım ne diycekler bilgi verirler herhalde.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Creative T3 vs Logitech z623
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ya test edip baktığımda gerçekten bu cihazda arıza olduğunu düşünüyorum,mantıken adamlar bu sistemi yapmış hani basıı fulleseniz sesi %70 lere kadar getirseniz bozmaması lazım diyelim.Sonuçta her sistem son seslere doğru bozar.Ama bu sistemde bass yarıdayken sesi yarıdan fazla açınca sapıtıyor subwoofer.Bence bu işte bi saçmalık var.Şimdi iade şartlarını okudum istanbul bilişimin şöyle iki madde yer alıyor yan yana kopyalıyorum (Mağazalarımızdan satın almış olduğunuz ürün şayet kusurlu ya da ayıplı değil ise değişim ve iade talep edilemez. Kusurlu ve ayıplı ürünlerde herhangi bir hizmet bedeli alınmaksızın 7 gün içinde iade hakkı tüketicide bulunmaktadır.) (Ürün kontrol edildikten sonra gerekli şartlar sağlanıyorsa ilgili departman tarafından ürün değişimi veya muhasebe departmanı tarafından ödeme iadesi işlemleri takip edilecektir.) Burda yazılana göre konuşcak olursak önce arasam sorsam arızayı belirtsem iade etmek istediğimi söylesem gelin bakalım derlerse.Gidersem eğer ürünü iade edip parasını verirlermi acaba?(Tek çekim almıştım) Yani ben bu sistemi bass ve yüksek ses için aldım ama ne bası yarıdan fazla açabiliyorum nede sesi yarıdan fazla açabiliyorum.Şöyle birşey düşündüm,bunu iade edebilirsem z623 leri tavsiye edermisiniz ikinci el olarak alsam sahibinden.com dan ? Alsam uzun ömürlü olurmu,bu 0 cihaz kadar uzun süre gidermi.Ses nasıl z623 te subwoofer ve mid performansı?Acaba aynı bass bozulma olayıda ondada oluyormudur_?Bilgi verirmisiniz.Sizce ne yapmalıyım?Elimdeki ürünü sağlamıylamı değiştireyim,yoksa iade alırlarsa z623 mü alayım ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7BED80C52 -- 30 Ekim 2016; 22:06:51 >

• büyük ihtimalle ürün sorunlu. sanırım adamlar boşuna 150 tl ucuza satmıyorlarmış. eğer ürünü internetten aldıysanız mesafeli satışlar sözleşmesi gereği 14 gün içinde sorgusuz sualsiz iade edebiliyorsunuz ama sanırım siz elden aldınız ve bu durum söz konusu değil. yine de şansınızı deneyin derim. büyük ihtimalle ses çıkarıyor çalışıyor deyip iade almak istemiyeceklerdir veya garantiye göndermek isteyecekler ama üstlerine biraz gidin belki anlayış gösterip değiştirirler veya z623 gibi başka bir ürün almanızı kabul ederler.

z623 konusunda ise ben canlı olarak denemedim. ama z523'ü alma arifesinde bayağı yorum okudum. her ikisini dinleyen kişilerin yorumlarına baktığımda bazıları z623 çok daha iyi diyor, bazıları z623 sahibi olarak z523'ün de oldukça iyi olduğunu söylüyor. bazıları parti yapmayacaksanız z523 dururken z623'e gerek yok diyor. bir yorumda okuduğum kadarıyla ise ikisi de klasik logitech sesine (yani orta seviyede tiz ve midler, muddy (bulanık, çamurlu anlamında sanırım) ama çok güçlü basslar) sahip. Sadece z623 200 waat'ın verdiği güçle daha fazla ses çıkarıyor. her iki ürünü de yerin dibine gömüp başka markaları önerenleri de gördüm. aşağıdaki video fikir edinmek için ne kadar doğru olur bilmiyorum ama bana aynı ses seviyesinde öyle aşırı bir fark varmış gibi gelmedi.

yine de eğer deneme imkanınız varsa orda deneyin z623 istediğiniz sesi verirse alırsınız. o da sizi tatmin etmezse başka markalara bakarsınız.

• Fire.Sword kullanıcısına yanıt
    ses %10 bile değil, eq böylehttp://prntscr.com/d19r8j , üst katın duvarından direk ses gelmeye başladı :D , feel the bass ı en son z506 da açıyodum , şuan z623 teyim.

thx pro studio full yapma sorunu var ,ne crack ne lisans , onu full yapma yöntemi yok mu ? yada öyle başka bedava program var mı ses kalitesini artıran

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teknik servisle görüştüm,istanbul bilişim kendisi bakmıyormuş cihaza,garantiye onlar göndermiyormuş.Kendi garantileri altındaki ürünlere bakıyolarmış sadece.İlk defa böyle bir saçmalık duyuyorum,neyse servisle görüştüm arıza kaydı açtılar bakalım sonuç ne olacak.Teknik servisteki kadın anlattığım şeylerin sonucunda oda dedi cihazınızda arıza var diye bakalım bekliycez neler olcak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7BED80C52 -- 31 Ekim 2016; 18:17:07 >
  • @Nyana_ umarım sorununu çözersin dostum. Eğer servisten sonuç çıkmazsa, logitech avrupaya mesaj atabilirsin. Benim logitech mouse'umda çift tıklama sorunu vardı. burdakiler fatura olmasına rağmen sırf içi boş, doldurulmamış garanti kağıdını nasılsa ilerde sorun çıkarsa fatura garanti için yeterli olur düşüncesiyle attığım için bakmamışlardı. logitech avrupaya mesaj attığımda yine orda çalışan bir türk ilgilendi ve yeni mouse gönderdiler.

@games087 z623'te zaten 130 watt'lık subwoofer var. ayrıca z623 ile ilgili o kadar yorum okudum. mid ve tizlerden şikayet edenler varken bass'tan kimsenin şikayet ettiğini görmedim. Sen buna rağmen ekolayzırdan bassları arttırmışsın bassı o kadar arttırmışken tizleri duyabiliyor musun.

thx pro studio ise bende asus anakartla beraber gelmişti. bendeki oem ve sürümü 1.04. softpedia sitesinde ise freeware olarak 3.5.0 sürümü var. deneyebilirsin.

http://www.softpedia.com/get/Multimedia/Audio/Other-AUDIO-Tools/THX-TruStudio-Pro.shtml

eğer thx olmazsa DFX Audio Enhancer'ı deneyebilirsin. thx kadar olmasa o da iyidir. onu full yapmak ta kolay.

• Teşekkürler bakalım sonuç ne olcak.İnşallah yardımcı olurlar mağdur etmezler
  • Fire.Sword kullanıcısına yanıt
    odada yer sikintisi dolayisiyla subwoofer guzel bir yerde degil bende o yuzden bass duyamiyorum. link icin sagolun aksam deniyim

• quote:

@Nyana_ umarım sorununu çözersin dostum. Eğer servisten sonuç çıkmazsa, logitech avrupaya mesaj atabilirsin. Benim logitech mouse'umda çift tıklama sorunu vardı. burdakiler fatura olmasına rağmen sırf içi boş, doldurulmamış garanti kağıdını nasılsa ilerde sorun çıkarsa fatura garanti için yeterli olur düşüncesiyle attığım için bakmamışlardı. logitech avrupaya mesaj attığımda yine orda çalışan bir türk ilgilendi ve yeni mouse gönderdiler.

@games087 z623'te zaten 130 watt'lık subwoofer var. ayrıca z623 ile ilgili o kadar yorum okudum. mid ve tizlerden şikayet edenler varken bass'tan kimsenin şikayet ettiğini görmedim. Sen buna rağmen ekolayzırdan bassları arttırmışsın bassı o kadar arttırmışken tizleri duyabiliyor musun.

thx pro studio ise bende asus anakartla beraber gelmişti. bendeki oem ve sürümü 1.04. softpedia sitesinde ise freeware olarak 3.5.0 sürümü var. deneyebilirsin.

http://www.softpedia.com/get/Multimedia/Audio/Other-AUDIO-Tools/THX-TruStudio-Pro.shtml

eğer thx olmazsa DFX Audio Enhancer'ı deneyebilirsin. thx kadar olmasa o da iyidir. onu full yapmak ta kolay.

dfx audio enhanceri denedim , gerçekten size attığım realtek audio ayarının çok koyu olduğunu anladım :D , dfx ide kapatınca şarkı çok sade kalıyor , ama açınca normale göre çok daha iyi, kulağım alıştığı için mi böyle dedim bilmiyorum ama dfx i kapatınca şarkının çok tatsız olduğu fark ediliyor nedense , hani ses sistemi stok halde bu kadar çok kötü olmaması lazim :D ,http://prntscr.com/d1lyh1 ayar böyle yaptım ama tavsiyeniz varsa alırım, türkçe pop, yabancı pop dinlerim genelde

THX tru hata verdi, akşam onu çözmeye çalışıcam bide öyle deneyebiliriz inşallah :D

• subwoofer'ın yeri önemli tabi. eğer bulunduğu yerden basları fazla duyulmuyorsa eq'dan arttırmanız normaldir. Mesela

https://www.amazon.com/Logitech-Z623-Speaker-System-Black/dp/B003VAHYTG

üstteki linkte en altta kadar inip, en alttaki yorumu bakarsanız z623 için başlangıçta hayalkırıklığı, ama eq ayarından sonra sistemin harika olduğunu yazmış. onda sound blaster ses kartı olmasına rağmen, eq ayarı olmadan tatmin olmamış. ordaki ses kartı farklı olsa da istersen o ayarları deneyebilirsin.

eğer dfx'ten memnunsan thx için boşuna uğraşma. Bendeki oem sürüm de mesela, win7'yi bıraktığımdan beri güncel hiçbir sürücüyle çalışmadı. windows 8, 8.1, 10 bütün sürümlerde, realtek'in 2011'de çıkan bir sürücüsünü kullanıyorum. Onun dışında hiçbir sürücüyle çalışmıyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.