Şimdi Ara

LOGITECH Z5400 (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
0
Favori
3.429
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sanirim bu forumda tek kullanan benim.Fiyatini haketmeyen diyenler olmus.Bu set eger cok buyuk salonlari ses ile doldurmak istemiyorsaniz 5500 den asagi kalacak bir sistem degil.6.5 inc lik bass kapiyi cami zangir zangir oynatiyor.Eger zaten kasip bu seti alacaksan odanda 60 metrekareden buyuk degilse 5500 farki zor anlasilir.Ben 5500 almak icin gitmistimtim olmadigi icin bu seti aldim ve oldukca memnunum.Benim icin 5500 ten tek eksik yani digital decoderin sekli 5500 un cok daha guzel ve az yer kapliyor..
  • 5400 verilen parayi son kurusuna kadar hakkediyorr
  • bende 5500 var arkadasimdada 5400 yeni aldi 2 sistemi yanyana koyduk sira ile ikisinide dinledik aralarinda hicbir fark yok olsada hissedilmeyecek kadar. 5500 Db farki oldugundan gurultu orani daha fazla
  • bu iki sistemi yanyana koyup test eden baska birileri varsa onlarinda yorumlarini bekliyoruz
  • Çok saçma. 6,5" driver'ı olan bir setle 10" driver'ı olan bir setin sub'ları da mı aynıdır? Zaten boyutları bile farklı sub'ların. Ayrıca rms watt olarak da biri 116watt iken diğer 188watt. db SNR farkları da var. Ayrıca uyduların da güçleri arasında nerdeyse 2 katı fark var. Ben bu mesajların uyduruk yazıldıklarını düşünmeye başladım @retornn...
    quote:

Orjinalden alıntı: retornn

bende 5500 var arkadasimdada 5400 yeni aldi 2 sistemi yanyana koyduk sira ile ikisinide dinledik aralarinda hicbir fark yok olsada hissedilmeyecek kadar. 5500 Db farki oldugundan gurultu orani daha fazla

• Bütün yazıyı okumadım fakat ürünü görme şansım oldu...Kutusu z5500 kadar büyük basının refleks borusuda 5500le nerdeyse aynı boyutta...Fakat en hoşuma gitmyen kısmı yan kolonlar pek hoşuma gitmedi ele alınca pek kaliteli gibi gelmiyo özellikle bsın heybetinin yanında...ayrıca decoderide hoşuma gitmedi plastikten yapılmış kuru bi tavrı var

Tabi bunlar bnm ilk bakışta dikkatimi çekenler...
  • quote:

Orjinalden alıntı: operaciumut

Bütün yazıyı okumadım fakat ürünü görme şansım oldu...Kutusu z5500 kadar büyük basının refleks borusuda 5500le nerdeyse aynı boyutta...Fakat en hoşuma gitmyen kısmı yan kolonlar pek hoşuma gitmedi ele alınca pek kaliteli gibi gelmiyo özellikle bsın heybetinin yanında...ayrıca decoderide hoşuma gitmedi plastikten yapılmış kuru bi tavrı var

Tabi bunlar bnm ilk bakışta dikkatimi çekenler...

ses kalitesi nasıldı ondan bahset
  • sana bisey solicem JBL ye git oradaki sub lara bak 1100 ytl onlardada 6.5 sub var 9 driver olanida var 900 ytl onemli olan sub yapisi gercek sub 5400 de var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi retornn -- 16 Mart 2006; 18:33:41 >
  • sevgili volverine sub lar arasinda 2 kat fark var demissin sana bir soru hic 5400 ile 5500 yanyana koyup dinledinmi .... saygilar
  • 5500 de baslari sen sonuna kadar dayayip sesi sonuna kadar acipmi dinliyorsunuzz???
  • quote:

bende 5500 var arkadasimdada 5400 yeni aldi 2 sistemi yanyana koyduk sira ile ikisinide dinledik aralarinda hicbir fark yok olsada hissedilmeyecek kadar. 5500 Db farki oldugundan gurultu orani daha fazla

Sadece gülüyorum
  • Bak arkadaşım, yazdıklarımı doğru okumanı ve anlamanı öneririm. Yukardaki yorumumda uyduların arasında nerdeyse 2 katı fark var demişim, sub'ların değil.
    z5400le z5500 bir olamaz. Lütfen burda insanlara yanlış bilgi vermeyin. Tadımızı kaçırmayın.
    quote:

sevgili volverine sub lar arasinda 2 kat fark var demissin sana bir soru hic 5400 ile 5500 yanyana koyup dinledinmi .... saygilar
  • sevgili @sedatss kardeşim, ben de gülmene ek olarak ilerleyen aşamaya, kahkaha aşamasına geçiyorum...
    quote:

Orjinalden alıntı: sedatss

quote:

Sadece gülüyorum

• 5500 ile 5400 arasinda elbetteki fark var.Ama bu fark daha oncede soyledigim gibi cok fazla degil.Heleki odanizin boyutlari cok buyuk degilse.Kucuk odada sesi sona kadar acip dinlendiginde sesler birbirine girecektir.

Retornn un yorumu pek saglikli degil ama sizinde dinlemeden verilere dayanarak yorum yapmanizda uygun degil.Bir dinleyip yorum yazmanizi tavsiye ederim.
  • Arkadaşım, biz zaten ezbere yazmıyoruz, z5400ü diğer setlerle kıyaslayan ve review olarak yazan yabancı sitelerden okuduklarımız bunlar. Adamlar z5400-5450 modellerini piyasaya sürünce tabii ki en son çıkan set hangisiyse onunla kıyaslarlar, o da z5500. Eğer aralarında bariz farklar varsa başka o seviyede bir modelle kıyaslama yaparlar ki öyle zaten. Dikkat edin, z5400, z5300 ile z5500ün tam arasında bir set. Bunun kıyasını yapıp iki seti bir tutmak bence hala hata. Hem uyduların çıkış gücü daha az hem de sub daha güçsüz, bu da z5500ün neden daha pahalı ve daha üstün olduğunu gösterir yeterli delildir.
    quote:

Orjinalden alıntı: skulkrusha

5500 ile 5400 arasinda elbetteki fark var.Ama bu fark daha oncede soyledigim gibi cok fazla degil.Heleki odanizin boyutlari cok buyuk degilse.Kucuk odada sesi sona kadar acip dinlendiginde sesler birbirine girecektir.

Retornn un yorumu pek saglikli degil ama sizinde dinlemeden verilere dayanarak yorum yapmanizda uygun degil.Bir dinleyip yorum yazmanizi tavsiye ederim.

• acaba 5500 ile 5400 arasındaki ses kalitesindeki fark nasıldır güç olarak elbetteki 5500'ün üstünlüğün tartışılmaz
  • Tabi ki 5400,5500 kadar guclu degil,olamaz da.Ama aradaki guc farki standart oda olculerinde ucuk bir fark degil.Acik alanda veya cok genis bir salonda fark bariz ortaya cikabilir.6.5 inclik bass in yeterli olmayacagini ezbere soylemek abes.Saglam sekilde oynatiyor ve tok ses veriyor.Yani kaliteli oldugu belli.

Gerci benim bass cok dusuk hzlerde ses yapmaya basladi ama sesi dedigim gibi sadece bass test muziklerinde yapiyor.Aldigim yer beni buyuk ihtimal geri cevirecek o yuzden ugrasmak ta istemiyorum.Normal mp3lerle takilmak daha iyi :) Favori sarkim Rammstein - Heirate Mich sesi yukseltebileceginiz kadar yukseltin ve dinleyin :)
  • Ses kalitesi olarak hicbir fark yok.
  • quote:

Orjinalden alıntı: skulkrusha

5500 ile 5400 arasinda elbetteki fark var.Ama bu fark daha oncede soyledigim gibi cok fazla degil.Heleki odanizin boyutlari cok buyuk degilse.Kucuk odada sesi sona kadar acip dinlendiginde sesler birbirine girecektir.

sevgili @skulkrusha arkadaşım;
    Ben bu siteye sadece gördüklerimi yazmaya çalışıyorum.Tamamen objektif olma taraftarıym..Biz hiçbir zaman arada dağlar kadar fark olduğunu söylemedik..z5400 e de kötü demedik..Yukarıdaki yorumlarımı okursan setin fiyatını haketmediğini yazdıgımı görürsün..Madem o kadar para verilecek,biraz daha zorlanıp z5500 alınmasını tavsiye ediyorum..
    Dostum bu iki setin arasında belirgin bir ses kalitesi farkı olmayabilir..Dogrudur..Ama yüksek seslerde z5500,5400 e göre öne çıkar..Yüksek seslerde 6.5 luk driver 10 a göre nasıl performans verecek...??Bunları da hesaba katmanızı öneriyorum size..

z5400 ü olan arkadaşlarım yanlış anlamasınlar gayet kaliteli bir 5.1 setleri var..Ama konu z5500 ile karşılaştırmaya gelince 5500 öne çıkıyor..Şunu da belirteyim z5400 ü açık alanda da olsa dinledim..SAtın aldığım z5500 ü de orada dinlemiştim..z5400 ün sesini %75 civarında açtım..Fena değildi..Ama z5500de sesi yarıladığımda ortamı rahatsız edebileceğini düşünüp sesi kısmıştım..Düşüncelerim bunlar..Kimse katılmak zorunda değil.. SAYGILAR

• @sedatss kardeş tarafsız olmaya özen gösterdiğin için teşekkürler...ancak buradan ,tamamen z5500 fanatikliği yapmak yanlış...bunu tabii ki sana söylemiyorum bazıları decodere dahi plastik olduğundan dolayı kalitesiz deme mertebesine erişmişler...
    Yani merak ediyorum z 5500 ya altın kaplama ya da az bulunan ve bizim bilmediğimiz bir plastik benzeri madde bulunmuş ve büyük güçler bunu bizden saklıyor....
    Başka birşey daha söylemek istiyorum...Z5400 tabii ki z5500 den iyi bir set değil bunu fiyatına ve setlerin özelliklerine bakan herkes söylemeli...ben bir Z5400 sahibi olarak setimi hemen savunayım diye bir reflekse kapılmıyorum...Ancak ,ben şahsen, çok yüksek bass sevmediğim için ve seside çok açamadığım için ve yine decoder li bir hoperler sistemi olduğu için z5400 ü almaya karar verdim..
    Şimdi ufak bir hesap yapalım...bana set 560 ytl ye geldi ve bu taksitli fiyatı..Z5500 almaya kalsaydım seti bulamıyacaktım...bulsam bile fiyatlar ortada yanlış hatırlamıyorsam 800 milyıon bile isteyen firmalar çıkabiliyor...Arayanların çoğundan olumlu birşey bulan olmadı ...olsa da istisnai bir durum olacaktır...800-560=240ytl bu fark bana msuıc(ses) kalitesi olarak değil güç olarak dönücekti diye düşünüyorum!!!(yabancı review ları okuyanlar 5500 hakkında not for musıc diye yapılan kullanıcı yorumlarınıda okumuşlardır heralde)

Eğer çok yüksek seviyede ses dinlemeyi sevmiyorsanız...ses kalitesi istiyorsanız ....ses size yetecekte artacaktır bile..

(@sedatss kardeşim söylediklerim sana değil , tekrar belirteyim )

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.