Şimdi Ara

Logitech Z5500 & Creative X-FI Xtreme Gamer (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
4.318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • XtremeGamer+ Z5500 den en kaliteli sekilde ses almak icin kesinlikle optik baglantı kurmanızı tavsiye ederim

XtremeGamer icin uygun optik kablo http://www.elmasepeti.com/product.php?pID=6798

3-5 ytl lik optik kablolara yonelmenizi tavsiye etmem,bu sistemi olusturmusken kaliteli baglantı en iyisi olacaktır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi getaway -- 3 Ağustos 2008; 3:34:23 >
  • Arkadaslar daha yenı aldım kartı ama ben neden daha güzel net bi ses alamıyorum:S açıkca solemek gerekirse onboard ses optik kullanıodm bundan iyiydi....cnm skıldı yardımcı olabilirseniz sevinirim...
  • quote:

Orjinalden alıntı: WinKy

Arkadaslar daha yenı aldım kartı ama ben neden daha güzel net bi ses alamıyorum:S açıkca solemek gerekirse onboard ses optik kullanıodm bundan iyiydi....cnm skıldı yardımcı olabilirseniz sevinirim...

Enteresan bir durum, eğer gerçekten böyleyse X-Fi XtremeGamer almaktan vazgeçeceğim çünkü sendeki onboard ses kartından var bende de. Bu arada kartı hangi işletim sisteminde kullanıyorsun ve X-Fi için çıkan son sürücüyü yükledin mi?
  • Evet dostum en son sürümü yükledim xp işletim sistemi kullanıyorum...yaa aslında bass tizz ayarları mı ne varmıs kullananlar memnun ama ben hiç hosnut kalmadım bide optik kullanıyorum...:S
  • Daha önce şu ayarlar verilmişti bir de bunları dene istersen belki sonuç değişir.

quote:

1.SPEAKERS AND HEADPHONE: Bu menüye gelip 5.1 seçeneğini seçiyoruz.ve hemen yanında bulunan THX yazısına tıklıyoruz.Burada FLEXİ JACK MODE 'de dijital seçiyoruz.
    2.EAX EFFECT:bu menüde yapılan değişiklikler sesin geliş tarzını çok değiştirmektedir.en iyisi ENABLE EAX EFFECT'te bir tık koyup hemen altında NONE'yi seçiyoruz.
    3.CMSS-3D: Bu menü benim için çok önemlidir.burda yapılan yanlışlıklar uydulardan da az ve eşit bir biçimde ses almanızı engeller.Burada yapacağımız tek şey ENABLE CMSS-3D SURROUND'da bir tık koyup hemen altında STEREO SURROUND'u seçip hemen yanındaki ivmeyi %50 konumuna getirmeliyiz.(bu ayar arka ve ön uydulardaki sesi eşit dağıtımını yapar 50 olması eşittir)
    4.24-BİT CRSYTALİZER:Bu menüde benim için çok önemli olup sesi daha net ve daha dolgun almamızı sağlar.ENABLE 24-BİT CRSYTALİZER'e tik koyup ivmeyi sonuna kadar çekiyoruz.
    5.SMART VOLUME MANAGAMENT:bu menüde SVM OFF seçeneğini seçiyoruz.
    6.GRAPHİC EQUALİZER:Bu menüde ENABLE EQ 'ra bir tık koyup hemen sağ tarafta bulunan PRESETS'ten EQ POP olarak seçiyoruz.(bu menüde pop yerine başka bir şeyde seçilebilir ama bence en iyisi budur)
    7.MİXER:Ayar yapmaya gerek yoktur.
    8.DOLBY:Burada seti dijital olarak kullanacaksak değişiklik yapmalıyız.Eğer dijital kullanacaksak DOLBY DİJİTAL BİTSTREAM OUT seçeneğini ON yapıyoruz.
    9.DTS: Burada seti dijital olarak kullanacaksak değişiklik yapmalıyız.Eğer dijital kullanacaksak DTS BİTSTREAM OUT seçeneğini ON yapıyoruz.
    10.DİJİTAL I/O: Burada 96KHZ'yi seçip hemen aşağıdan DİJİTAL'i seçiyoruz.

ses kartı menüsü açıldığında karşımıza ses yüksekliği bass ve tiz ayarları çıkmaktadır.burda sesin şiddetini 80 bassı %30 tizi'de %70 ayarlayabiliriz...

• sagol dostum bi deneyim,ilgilendigin için ayrıca tsk ederim...
  • Dostum simdi daha iyi sagolasın...yüksek seste test etmesi kaldı bi tek onuda yarın
  • ses kartından dijital çıkışı kullanarak iki türlü alabilirsiniz

1. yöntem optik

uygun adaptör 3.5 YTL fazla para vermeyin

Logitech Z5500 & Creative X-FI Xtreme Gamer

hazır kablo, kablo konusunda fiyatlar çeşitli 70 YTL den 3 YTL ye kadar kablo bulabilirsiniz. Alacağınız kablolar mantık olarak aynı işlevi görüp ışığı içinden geçirerek 1 ve 0 lardan oluşan dijital datayı çözücüye göndermektedir. KAblo kırılganlı kullanılan malzeme ve kişisel tatmin bence fiyat olarak geri dönmektedir.

2. yöntem coax bağlantı şeklidir. Burada kullanılan kablolar piyasada daha bir yaygındır. Aslında bildiğimiz anten kablosu olarak içten geçen kablo nun etrafı izalasyon için kalın bir plastik ile çevrelenmiş ve üstüne kaplama şeklinde gelen sarmal bir iletkenle tamamlanmıştır. Burada da aynı şekilde dijital iletim olacağından bildiğimiz RCA kabloları yani ses sistemlerinde bolca gördüğümüz mono kablolar işinizi görecektir. Optik kablonun tersine burada iletken bir metal üzerinden gönderim yapılacağından orta kalite bir kabloya yönelmeniz daha sağlıklı olacaktır diye düşünüyorum.

Adaptör 1 YTL Kablo fiyatı kişisel fikrim 5 YTL üzeri olanlar işinizi görecektir.

adaptör Mono 3.5 jack - RCA

RCA Kablo ucu

• quote:

Orjinalden alıntı: sarppy

Daha önce şu ayarlar verilmişti bir de bunları dene istersen belki sonuç değişir.

quote:

1.SPEAKERS AND HEADPHONE: Bu menüye gelip 5.1 seçeneğini seçiyoruz.ve hemen yanında bulunan THX yazısına tıklıyoruz.Burada FLEXİ JACK MODE 'de dijital seçiyoruz.
    2.EAX EFFECT:bu menüde yapılan değişiklikler sesin geliş tarzını çok değiştirmektedir.en iyisi ENABLE EAX EFFECT'te bir tık koyup hemen altında NONE'yi seçiyoruz.
    3.CMSS-3D: Bu menü benim için çok önemlidir.burda yapılan yanlışlıklar uydulardan da az ve eşit bir biçimde ses almanızı engeller.Burada yapacağımız tek şey ENABLE CMSS-3D SURROUND'da bir tık koyup hemen altında STEREO SURROUND'u seçip hemen yanındaki ivmeyi %50 konumuna getirmeliyiz.(bu ayar arka ve ön uydulardaki sesi eşit dağıtımını yapar 50 olması eşittir)
    4.24-BİT CRSYTALİZER:Bu menüde benim için çok önemli olup sesi daha net ve daha dolgun almamızı sağlar.ENABLE 24-BİT CRSYTALİZER'e tik koyup ivmeyi sonuna kadar çekiyoruz.
    5.SMART VOLUME MANAGAMENT:bu menüde SVM OFF seçeneğini seçiyoruz.
    6.GRAPHİC EQUALİZER:Bu menüde ENABLE EQ 'ra bir tık koyup hemen sağ tarafta bulunan PRESETS'ten EQ POP olarak seçiyoruz.(bu menüde pop yerine başka bir şeyde seçilebilir ama bence en iyisi budur)
    7.MİXER:Ayar yapmaya gerek yoktur.
    8.DOLBY:Burada seti dijital olarak kullanacaksak değişiklik yapmalıyız.Eğer dijital kullanacaksak DOLBY DİJİTAL BİTSTREAM OUT seçeneğini ON yapıyoruz.
    9.DTS: Burada seti dijital olarak kullanacaksak değişiklik yapmalıyız.Eğer dijital kullanacaksak DTS BİTSTREAM OUT seçeneğini ON yapıyoruz.
    10.DİJİTAL I/O: Burada 96KHZ'yi seçip hemen aşağıdan DİJİTAL'i seçiyoruz.

ses kartı menüsü açıldığında karşımıza ses yüksekliği bass ve tiz ayarları çıkmaktadır.burda sesin şiddetini 80 bassı %30 tizi'de %70 ayarlayabiliriz...

quote:

%0 daydı %50 yaptım
    quote:

buda %50ydi.
    ötekiler hemen hemen aynıydı.ben bunları yaptım ve seste iyileşme oldu .tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pot3nza -- 21 Ağustos 2008; 15:43:32 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.