Şimdi Ara

Logitech Z5500'ün müzikal kalitesi yetersiz, almayı düşünenlere uyarı...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Daha önce ayak üstü dinlemiş olduğum bu seti detaylı bir şekilde dinleme imkanı buldum arkadaşımda, bir çok modda, bir çok ayar ile dinledik, gerek pc'de gerekse dvd player ile tv'de kullandık, şöyle bir sonuçla karşılaştık, z5500 filmlerde güçlü yapısı ile çok fazla öne çıktı, subwooferı üstüne düşen işi harika yaptı, film izlerkenki atmosfer gerçekten güzeldi, bu özelliği ile sinema için oldukça iyi bir seçim gibi göründü....

Ancak sıra müzik dinlemeye gelince z5500 çuvalladı, ayarsız olarak ses oldukça kötüydü, arkadaşım bildiği ve daha önce denediği ayarları yaptı ve sesimizde iyileşme oldu, özellikle mid ve tizlerin ayarı üzerinde kafa ve kulak yormak lazım, ancak bu bir yere kadar ve kısıtlı düzeyde etkili, uydu hoparlörler yeterli kalite de olmayınca ses kartının yapabileceği şeyler oldukça sınırlı düzeyde kaliyor, sonuçta çıkan ses hayalkırıklığıydı, subwoofer beğenimizi kazandı ancak baskın karakteri rahatsız ediyor ve sürekli kısmayı gerektiriyor, mid ve tizler ise ses olarak yapay geldiler kulağıma, beğenmedim açıkcası, ses hiç insanın kulağını okşamıyordu, dvd player ve tv ile yapılan denemeler de sonuç daha kötüydü... Bu fiyat grubundaki bir ürünün daha kaliteli çalmasını beklerdim açıkcası...

Sonuç itibari ile bu set sinema için birebir ancak müzik dinlemek için değil, megaworks'un verdiği keyfi gerçekten vermekten uzak bir set z5500, hele hele altec lansing 6021 felan dinlemişseniz seslerin yapaylığı ve sertliği insanı oldukça rahatsız ediyor z5500'de.

Bu forumda oldukça büyük bir z5500 hayranlığı var ve sürekli öneriliyor, anladığım kadarıyla bunun nedeni setin çok güçlü olması ve subwooferın bam bam diye vurunca sesin kullanıcılarını tatmin etmesi, ancak ses kalitesinin kapı pencere sallamakla ilgisi yoktur, z5500 tirübünlere oynuyor bu yönüyle.Ben sadece kaliteli bir sinema sistemi almak isteyen arkadaşlara z5500 öneririm ancak kaliteli müzik de dinlemek isteyen kullanıcılara z5500'ü kesinlikle önermem, bu durumda subwooferın kuvvetinden ve sineme sisteminden (dijital vs.) biraz taviz verip eski megaworks tipindeki cihazları öneririm, yada biraz daha fazla verip creative s750'yi öneririm. Yada sadece müzik dinlemek isteyenlere altec lansing öneririm.

Forum yapısı itibariyle çok sayıda z5500 hayranıyla dolu ve çoğu zaman nesnel olarak bakamıyorlar olaya. Almayı düşünen kullacıları olaya dışardan bakarak ve kaliteli sistemler dinlemiş biri olarak uyarmak istedim. İyigünler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanimciii -- 8 Haziran 2007; 0:39:24 >

• Uyarın için teşekkürler.bende dinledim z5500ü ama fazla değil.Zaten sinema için yapılmış olduğu özelliklerindne belli oluyor.Bu sistemle sinemanın tadına doyulmaz ancak iş müziğe gelince hakikaten çuvallar.Özelliklede benim gibi rock müzik dinleyen biriise.Megaworks ü bulabilsem hemen alşcam bu yaz.Bizim burdaki bilgisayarcıda var ses gerçekten çok iyi bass larda gayet yeterli doyurucu,hatta beni aşar ama neye niyet neye kısmet.Bakalım bu yaz elime hangi sistem geçecek.
  • müzikal kalite ne yaa dogrudur 5+1 settir, amacı bellidir, sınırları bellidir üstüne düşen görevleri elinden geldigince yapar z5500 le aynı fiyat aralıgında bir 2.1 , stereo setlerden daha başarılı bir müzikal kalitesi vermez müzikal kalite arayanlar z5500 ü dinlemeden almayın sonra müzikal kalite kötü diye üzülebilirsiniz
  • bende logitech x230 2+1 almışdım berbat bir hoparlördü. sadece bas gerisi hikaye.

şimdi onun yarı fiyatına Teac aldım bas ve özellikle tiz çok iyi.
  • Forumda zibil gibi megaworks satılık.Almayanı dövüyorlar.İkinci el 240 ytl ye var eğer düşünürsen.Satanların hedefi Z-5500 alacak olmaları nedense
    http://forum.donanimhaber.com/m_14816008/tm.htm 280 ytl kargo dahil
    http://forum.donanimhaber.com/m_14804980/tm.htm 240 ytl kargo hariç
    http://forum.donanimhaber.com/m_14514429/mpage_1/key_//tm.htm#14514429 bu biraz pahalı

quote:

Orjinalden alıntı: John PHILIPS

Uyarın için teşekkürler.bende dinledim z5500ü ama fazla değil.Zaten sinema için yapılmış olduğu özelliklerindne belli oluyor.Bu sistemle sinemanın tadına doyulmaz ancak iş müziğe gelince hakikaten çuvallar.Özelliklede benim gibi rock müzik dinleyen biriise.Megaworks ü bulabilsem hemen alşcam bu yaz.Bizim burdaki bilgisayarcıda var ses gerçekten çok iyi bass larda gayet yeterli doyurucu,hatta beni aşar ama neye niyet neye kısmet.Bakalım bu yaz elime hangi sistem geçecek.

• quote:

Orjinalden alıntı: stres

Forumda zibil gibi megaworks satılık.Almayanı dövüyorlar.İkinci el 240 ytl ye var eğer düşünürsen.Satanların hedefi Z-5500 alacak olmaları nedense
    http://forum.donanimhaber.com/m_14514429/mpage_1/key_//tm.htm#14514429 bu biraz pahalı

quote:

Uyarın için teşekkürler.bende dinledim z5500ü ama fazla değil.Zaten sinema için yapılmış olduğu özelliklerindne belli oluyor.Bu sistemle sinemanın tadına doyulmaz ancak iş müziğe gelince hakikaten çuvallar.Özelliklede benim gibi rock müzik dinleyen biriise.Megaworks ü bulabilsem hemen alşcam bu yaz.Bizim burdaki bilgisayarcıda var ses gerçekten çok iyi bass larda gayet yeterli doyurucu,hatta beni aşar ama neye niyet neye kısmet.Bakalım bu yaz elime hangi sistem geçecek.

Dostum açıkçası 2.el ve kargodan alışverişe güvenmiyorum.Eğer elden teslim alacağım birini bulursam alırım ancak.Birde paranın elime geçmesine 1.5 ay var.O zamana kadar kalırmı ki.

• bana hem sinemada hemde müzik ve oyunda cok iyibir 5.1 önerirmisin öneremezsin seni üye olmadanda takip etmiştim sende logitech e karşı bir antipati var neden insanların logitec alması seni bukadar rahatsız etti anlamadım ben kullanıyorum ve cok ama cok memnunum daha onceleri sony lbt de 905 sony str de 598 de kullandım pioneer de kullandım sony nin midi sistemlerinide kullandım sonuc olarak bunlar farklı kesimlere hitap eden urunler zaten z-5500 topiğini takip edersen genelde oyun ve sinema icin bicilmis kaftan olduğunu anlarsın bana dört dört lük set göster setimi bugun satıp hemen alıcam ayrıca giga ve altec ten bahsetmisin bu bahsettiğin setler dört dörtlükmü bunu acıklarmısın
    quote:

Orjinalden alıntı: donanimciii

Daha önce ayak üstü dinlemiş olduğum bu seti detaylı bir şekilde dinleme imkanı buldum arkadaşımda, bir çok modda, bir çok ayar ile dinledik, gerek pc'de gerekse dvd player ile tv'de kullandık, şöyle bir sonuçla karşılaştık, z5500 filmlerde güçlü yapısı ile çok fazla öne çıktı, subwooferı üstüne düşen işi harika yaptı, film izlerkenki atmosfer gerçekten güzeldi, bu özelliği ile sinema için oldukça iyi bir seçim gibi göründü....

Ancak sıra müzik dinlemeye gelince z5500 çuvalladı, ayarsız olarak ses oldukça kötüydü, arkadaşım bildiği ve daha önce denediği ayarları yaptı ve sesimizde iyileşme oldu, özellikle mid ve tizlerin ayarı üzerinde kafa ve kulak yormak lazım, ancak bu bir yere kadar ve kısıtlı düzeyde etkili, uydu hoparlörler yeterli kalite de olmayınca ses kartının yapabileceği şeyler oldukça sınırlı düzeyde kaliyor, sonuçta çıkan ses hayalkırıklığıydı, subwoofer beğenimizi kazandı ancak baskın karakteri rahatsız ediyor ve sürekli kısmayı gerektiriyor, mid ve tizler ise ses olarak yapay geldiler kulağıma, beğenmedim açıkcası, ses hiç insanın kulağını okşamıyordu, dvd player ve tv ile yapılan denemeler de sonuç daha kötüydü... Bu fiyat grubundaki bir ürünün daha kaliteli çalmasını beklerdim açıkcası...

Sonuç itibari ile bu set sinema için birebir ancak müzik dinlemek için değil, megaworks'un verdiği keyfi gerçekten vermekten uzak bir set z5500, hele hele altec lansing 6021 felan dinlemişseniz seslerin yapaylığı ve sertliği insanı oldukça rahatsız ediyor z5500'de.

Bu forumda oldukça büyük bir z5500 hayranlığı var ve sürekli öneriliyor, anladığım kadarıyla bunun nedeni setin çok güçlü olması ve subwooferın bam bam diye vurunca sesin kullanıcılarını tatmin etmesi, ancak ses kalitesinin kapı pencere sallamakla ilgisi yoktur, z5500 tirübünlere oynuyor bu yönüyle.Ben sadece kaliteli bir sinema sistemi almak isteyen arkadaşlara z5500 öneririm ancak kaliteli müzik de dinlemek isteyen kullanıcılara z5500'ü kesinlikle önermem, bu durumda subwooferın kuvvetinden ve sineme sisteminden (dijital vs.) biraz taviz verip eski megaworks tipindeki cihazları öneririm, yada biraz daha fazla verip creative s750'yi öneririm. Yada sadece müzik dinlemek isteyenlere altec lansing öneririm.

Forum yapısı itibariyle çok sayıda z5500 hayranıyla dolu ve çoğu zaman nesnel olarak bakamıyorlar olaya. Almayı düşünen kullacıları olaya dışardan bakarak ve kaliteli sistemler dinlemiş biri olarak uyarmak istedim. İyigünler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi desertrose1907 -- 8 Haziran 2007; 9:30:26 >

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: stres

Forumda zibil gibi megaworks satılık.Almayanı dövüyorlar.İkinci el 240 ytl ye var eğer düşünürsen.Satanların hedefi Z-5500 alacak olmaları nedense

quote:

Dostum açıkçası 2.el ve kargodan alışverişe güvenmiyorum.Eğer elden teslim alacağım birini bulursam alırım ancak.Birde paranın elime geçmesine 1.5 ay var.O zamana kadar kalırmı ki.

merak etme dostum bu kalır çünkü meganın kalitesi ortada ve benim onu kullanım temizliği ortada
    kargo işi en sıkıcı tarafı

• Konuya, Logitech Z5500 ile ilgili onlarca yorumun yapıldığı LOGITECH-Z5500'cüler BURAYA!!! konusundan devam ediniz.

Anlayışınız için teşekkürler.

KillForYou!
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.