Şimdi Ara

LOGİTECH Z5500E GİGAWORKS S750 UYDULARI SATIN ALDIM.yorumlarım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
2
Favori
3.801
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar z5500 ü yaklaşık 6 aydır kullanıyorum.gerçekten bir çok ses sistemine göre f/p olarak mükemmel bir ürün.dinlememiş olmama rağmen ,sonrasında çıkan z906nın bile sanırım subwooferi küçük olduğundan tercih hala z5500(birçok kullanıcının yorumu bu yönde).
    tabiki hifi ürünlerle kıyaslanabilicek bir ürün değil ama multimedya olarak alınabilecek en iyi set.Yalnız çok bass ağırlıklı bi yapısı var ayrı bir tiz sürücüsü olmayışı ise çok büyük eksiklik onun haricinde büyük bir eksikliği yok bence.rainbowr6 ve mj_pelit nickli arkadaşlar z5500 s750 kombinesi yapmışlar daha önce.onlarında değerli fikirleri neticesinde bende 5 tane gigaworks uydusu ile z5500 subını birleştirdim.sonuç olarak ses kalitesinde bariz bir sıçrama yakaladım.sonunda aradığım ve isteğim ses kalitesini yakaladıms750 uydularında bulunan titanium tweeterler sayesinde çok berrak tertemiz ve net sesler duymaya başladım.mid ve tweeterler ayrı olduklarından sesde kaliteli gelmeye başladı.özellikle film ve oyunlarda sesler daha canlı gelmeye,müzik dinlerkende daha detaylı ve berrak gelmeye başladı.z5500 subuna zaten lafım yok bana göre çok başarılı aynı değerdeki sublar çok çok pahalı.sonuç olarak mükemmel bir kombinasyon oldu.yorumlarınızı esirgemeyin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Video_Audio_Phile -- 19 Aralık 2011; 21:27:41 >

• Hocam yeni uydularınız hayırlı olsun güle güle kullanın

4 uydu bir center aldınız değilmi. Hoparlörleri nereden ve kaç tl ye aldınız hocam. Bende Z5500 e alsammı diye düşünüyorum ama Creative Gigaworks T3 dinledim gerçekten çok berrak sesi var belki S750 uydusu almam T3 alırım ama bir yerdende Z5500 e S750 uydusu al düşüncesi var

T3 şuan çok pahalı şuan ki fiyattan alınmaz ama T3 200-250 tl arasına düşse hemen alırım ama dediğim gibi S750 uydusu alma düşünceside bir yerden kafamda dolaşıyor

• Hocam seste iyileşme olabilirde siz yinede s750 nin midrangelerinin gerççek sesini alamassınız z5500 ve s750 nin fizibilitsi birbirlerinden çok farklı eskiden duyamadığınız sesler şimdi duyuyorum felan bunlar hikaye banagöre olan gerçek durum tizz seslerin iyileşme göstermesidir tecrübe ettim s750 nin çıkışları daha kalitelidir saygılar
  • ben de z5500 kullanıyorum alalı 1 yıl kadar oldu. 3 hafta önce de sisteme 2 adet pioner ts-20 bağladım sistem sadece tiz yönüyle biraz iyileşti; ama malesef ses kalitesinde herhangi bir artış olmadı. daha önceleri de tiz takviyesi denemelerim olmuştu. bu yüzden de gereksiz yere konu açıp yanlış yönlendirme yapmak istemedim.

kesin olarak şunu söyleyebilirim bu sistemde bası kısarsanız alacağınız ses kalitesi tam anlamıyla yetersiz olacaktır. sesteki eksiklik sadece bas ile giderilmeye çalışılmış; ama sistemi multimedya olarak düşünürsek vazifesini tam anlamıyla yerine getirmektedir.

sistemi xbox ve sony 40ex700 led tv ile optik kablo ile bağlı kullanmaktayım. film ve oyunlarda mükemmel diyebilirim.

uyarı: ses sistemi alırken dinleyeğiniz müziği bası kısıkken dinleyin ki sonradan pişman olmayın çünkü bas bazen sizi yanıltabilir. 2. si kontrolsüz güç güç değildir. yüksek ses başka bir şeydir kaliteli ses başka bir şeydir. ayrıca sisteme ek ilave gibi eksra masrafa girmenize gerek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heqle -- 21 Aralık 2011; 10:02:13 >

• S-750 uyduları belli ölçüde durumu kurtarmaya çalışacaklardır ama pek başarılı olamayacaklardır bir de şöyle düşünün ses sinyalinin geldiği kaynak neresi? Z-5500'ün içindeki amfi değil mi?Ta kendisi..Dolayısıyla kaynak kötü olunca isterseniz en kaliteli ve pahalı uyduları alın takın yine de pek bir şey değişmez..Kaynak çok önemli (anfi) çünkü direk kaynaktan gelen ses ne ise onu verebildikleri kadar vermeye çalışır hoparlörler..Aynı uyduları yani s-750 uydularını A veya AB sınıfı stereo bir amfiye bağlayın bakın neler oluyor sonra z-5500 ile ilişiğinizi anında kesersiniz (müzik düşkünü bir z-5500 kullanıcısı iseniz..)

Siz şu anda sadece s-750 uydularındaki tweeterların sayesinde daha önce eksik duyduğunuz üst frekans boşluğunu bir miktar doldurdunuz yani tiz artışını hissettiniz bu da gayet normal...Yoksa sesin kalitesinde herhangi bir artış söz konusu değil.. Aslında z-5500 uyduları da kötü driverlara sahip değillerdir işçilikleri vs..gayet iyi ama Z-5500'ün dahili anfisi akıllara zarar kötü bir kaliteye sahip..Tamamen sistem gücü düşünülerek tasarlanıp ses kalitesi ikinci plana atılmış,büyük ihtimal de D sınıfı..D sınıfı amfilerin verimi çok ama çok yüksektir ama burada bahsi geçen "verim" kalite değildir..İnanılmaz rms'ler elde edebilirsiniz ama bir AB sınıfında bunu yapamazsınız aynı güçte verim daha düşüktür çünkü ama kalite olarak D sınıfından üstündürler...Bu tarz multimedia sistemlerde müzikalite isteniyorsa kullanılan power supply'in bile kusursuz olması gerekir ki sese olumsuz olarak etki etmesin ve yeterince iyi besleyebilsin ya da kullanılan kapasitörlerin işe yarar bir şeyler olması gerekir Elna,Nichicon vs..gibi...Z-5500 de bunların hepsi bir arada olmadığı için de doğal olarak ses istenilen kalitede olamaz..Konuyu merak edenler isterlerse Gigaworks T3 veya yine Gigaworks S-750'nin amfi yapısını ve kullanılan malzemeleri bir araştırsınlar..Çok fark var gerçekten..

Ses sistemlerinde güç her zaman kalite anlamına gelmez hatta belki de hiçbir zaman kalite anlamına gelmez aksine işi bozan taraf bile olabilir..Benim bir ses sisteminde bakacağım daha önemli şeyler vardır r.m.s değerleri müzikalite ile doğru orantılı olarak değerlendirilemez çünkü bilirim ki sadece 7 watt r.m.s'lik bir lambalı amfi bile 105 dB ses şiddeti almama yeterli gelir...Logitech hiç bir zaman üst düzey ses kalitesi sunabilen bir sistem yapamadı Z-10 belki biraz aklımda kalan ürünüdür..Ama hep en güçlüsünü yaptılar haklarını yemeyelim...Bu işte hakkını verip kaliteli ürünleri zamanında ve belki de günümüzde hala;Altec Lansing, Cambridge Soundworks, Jbl, Harman Kardon, Audioengine, m-audio, Klipsch, AE vs...gibi markalar yapıyorlar...

Uzun lafın kısası eşek ve semer mantığı burada da geçerli...Z-5500'e ekstra bir çaba harcamak bariz farklar yaratmayacaktır...Z-5500, Z-906 bunun gibi sistemler çok güçlü ama bir o kadar müzikaliteden uzak sistemlerdir..Bunlarla iyi bir şekilde film seyredilebilir (mümkünse bol patlamalı,az diyaloglu olanlardan olsun) hatta oyun da oynanabilir (yine aynı şekilde FPS tarzı olabilir) ama şahsi kanaatim müzik dinlenilebilmesi pek keyifli değildir çünkü hemen hemen her şey yani bütün frekanslar olması gerektiğinden daha farklıdır birbirinin içine girmiştir,eksiktir,fazladır,yoktur vs..Haa şunu da söyleyeyim bizim müzik derken müzikten kast ettiğimiz şey sadece bas ve tizden oluşan, bilgisayarlarda basit bir programla 1 saatte oluşturulabilen eserler değil biraz daha detaylı biraz daha insan emeği geçmiş daha komplike eserler...Yoksa zaten z-5500 ve muadillerini araçlardaki "TESİSAT" denilen sınıfa sokup dinliyorsanız sizin için daha kral bir sistem zaten yoktur... Buradaki SİZ kavramı da genellemedir..Kimseler alınmasın..saygılar..

• @atalayalper

Hocam merhaba, Creative T3 ü sanırım oldukça başarılı buluyordunuz. T3 Cambridge Soundworks ün üretimi gibi bir yazıya rastladım doğrumu hocam bu bilgi. Megaworks kadar başarlı olduğu söyleniyor hatta bass karakteristiği daha başarlı bulunuyor. Siz T3 hakkında neler düşünüyorsunuz hocam. T3 250 tl civarına inse sanırım alırım tabi sizden gelecek yorumlardan sonra
  • atalayalper

,,,,
    z906d d sınıfı anfi bulunur
    z906 - z5500
    http://soundnews.ro/2011/05/29/logitech-z906-review-english-version/

z5500 ab sınıfı anfidir uyduları dandiktir 12 W dandık derken aynısının 60w olanı takılması lazımdı ,12 w takmış logi oyüzden yüksek seste bozulma oluyor hatta yanık kokusu geliyo uydulardan. z5500 de 7 tane TDA7294 bulunur 2si subw için
    TDA7294
    DESCRIPTION
    The TDA7294 is a monolithic integrated circuit in Multiwatt15 package, intended for use as audio class AB amplifier in Hi-Fi field applications (Home Stereo, self powered loudspeakers, Topclass TV).
    http://www.st.com/internet/com/TECHNICAL_RESOURCES/TECHNICAL_LITERATURE/DATASHEET/CD00000017.pdf
    http://www.datasheetcatalog.org/datasheet/SGSThomsonMicroelectronics/mXqwvzw.pdf

TDA7294 kulanarak yapılan anfi devre leri internette çok analog z5500 yapılabilir hatta z5500 dekoderi bile modlanarak kulanılabiliyor.
    TDA7294 kulanarak yapılan anfiler düzgün beslenirse kanal başı 100w rms verir
    DIY 5.1 Surround Sound Amp http://www.ghettonet.org/5.1surroundamp.php
    http://electronics-diy.com/electronic_schematic.php?id=340
    http://forum.donanimhaber.com/m_9919949/mpage_1/key_/tm.htm
    TDA7294 ile Mono 200w Stereo 200w Anfi Devresi
    http://320volt.com/tda7294-ile-mono-200w-stereo-200w-anfi/

100W Audio Amplifier TDA7294.

TDA7294 is an integrated, monolithic, Class AB audio amplifier designed specifically for Hi-Fi applications. The IC has a DMOS output stage and can deliver 100W RMS into an 8Ohm speaker at +/-38V dual supply. The TDA7294 has low noise, low distortion, good ripple rejection and can be operated from a wide range of supply voltages. The IC has built in short circuit protection and thermal shutdown circuitries. The IC is available in multiwatt 15V and multiwatt 15H packages.
    Description.

In the circuit TDA7294 is configured to provide 100W output power into an 8Ohm loudspeaker at +/- 38V supply. C8 is the input coupling capacitor and the input is applied to the non-inverting input (Pin3) of the IC. C3 and C9 are power supply filter capacitors while C10 and C4 are bypass capacitors. C2 is the bootstrap capacitor. RC network comprising of R1 and C1 improves the high frequency stability of the amplifier and also prevents oscillations. R2 and C6 sets the mute time constant while R3 and C5 sets the standby time constant. S1 and the mute switch and S2 are the standby switch. R5 is the input resistance and the amplifiers input impedance has a direct relationship to its value. R4 and R6 is used for setting type closed loop gain and with the used value, gain is 30dB. C2 is a feedback capacitor and it also provides DC decoupling.
    Circuit Diagram.

Notes.
    ■The supply voltage range is +/- 10V to =/-40V DC.
    ■Heat sink is required and its thermal resistance should be around 0.038 degree Celsius/Watt.
    ■Use an 8 Ohm 150W speaker as the load.
    ■For 100W output the supply voltage must be +/-38VDC.
    ■The power supply must be well filtered and free of ripples.
    ■If ripples are present in the power supply it may cause oscillations.
    ■VM = 1.5V is the mute ON threshold and VM=3.5V is the mute OFF threshold.
    ■VSTBY = 1.5V is the standby on threshold and VSTBY = 3.5V is the standby OFF threshold.
    ■Typical input resistance of TDA7294 is 100KiloOhm.
    ■Frequency response is 20Hz to 20KHz.
    ■145 degree Celsius is the threshold for thermal shutdown. Slew rate of TDA7294 is 10V/microsecond and the open loop voltage gain is 80 dB.
    ■Quiescent current of TDA7294 is approximately 30mA and its maximum value is 65mA.

It also has TDA7294 based Integrated Amplifier,and Cirrus Logic CS42526-CQZ DAC (Digital-To-Analog Converter)

The z-5500 is using the following Speaker Drivers:

Satellites: Tangband w3-593sfhttp://www.tb-speaker.com/detail/1208_03/w3-593sf.htm

DIAPHRAGM MTL Silver Color Coated paper
    SURROUND MTL Santoprene
    NOMINAL IMPEDANCE 8 W
    DCR IMPEDANCE 6.6 W
    SENSITIVITY 1W/1m 86 dB
    FREQUENCY RESPONSE 110-20K Hz
    FREE AIR RESONANCE 110 Hz
    VOICE COIL DIAMETER 18.4 mm
    AIR GAP HEIGHT 6 mm
    RATED POWER INPUT 12 W
    MAXIMUM POWER INPUT 25 W
    FORCE FACTOR, BL 3.17 TM
    MAGNET WEIGHT (4oz) 115 g
    MOVING MASS 2 g
    FERRO FLUID ENHANCED No
    SUSPENSION COMPL. 1834 uMN-1
    EFFEC.PISTON AREA 0.0032 M2
    Levc 0.084 mH
    Zo 67 ohm
    X-max 0.5 mm
    Vas 2.67 Litr.
    Qts 0.58
    Qms 5.64
    Qes 0.64

Subwoofer:Tangband wt-644fhttp://www.tb-speaker.com/detail/1208_03/wt-644f.htm
    DIAPHRAGM MTL Paper
    SURROUND MTL Foam
    NOMINAL IMPEDANCE 8 W
    DCR IMPEDANCE (3.2+3.2) W
    SENSITIVITY 1W/1m 88 dB
    FREQUENCY RESPONSE 32-600 Hz
    FREE AIR RESONANCE 32 Hz
    VOICE COIL DIAMETER 50 mm
    AIR GAP HEIGHT 8 mm
    RATED POWER INPUT 180 W
    MAXIMUM POWER INPUT 360 W
    FORCE FACTOR, BL 14.8 TM
    MAGNET WEIGHT (42oz) 1186 g
    MOVING MASS 72 g
    FERRO FLUID ENHANCED No
    SUSPENSION COMPL. 443.7 uMN-1
    EFFEC.PISTON AREA 0.035 M2
    Levc 4.5422 mH
    Zo 181.3319 ohm
    X-max 10 mm
    Vas 77 Litr.
    Qts 0.36
    Qms 10.14
    Qes 0.37

için sözün kısası uyduları nekadar iyi birşeyle deyiştirirsen okadar iyi ses alırsın z5500 den.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zaq999 -- 21 Aralık 2011; 20:54:43 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Creative T3 vs Logitech z623
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşlar tabiki s750 uyduları kendi BASH anfisiyle bambaşka çalacaktır buna kimse itiraz edemez.z5500 ün kendi TDA7294 anfisininde zaten frekans aralığı dar.insanlar anfilere ne paralar harcıyorlar.ses sadece hoparlörle bitmiyor tabiki bunu bende biliyorum.lakin z5500ün sesine akustiğine alışmışken birden bire s750 uyduları takınca ses kesinlikle çok daha canlı ve tertemiz gelmeye başladı,tiz sesleri tane tane almaya başladım.hani bu belirgin bi şekilde anlaşıldı çünkü eski sese çok alışmıştım.kesinlikle z5500ün orjinal uydularıyla alakası yok.benim tahminimce z5500 uydularıyla s750 orjinal sesi arasında bi kıvam elde ettim.buda beni mutlu etti açıkçası
  • @;zaq999;

Detaylı açıklama için teşekkürler..O zaman çok daha vahim durum...AB sınıfı bir yapıda ise bu anfi ki ben "D" sınıfı diye sadece tahmin etmiştim Logitech'in ne kadar başarısız bir kombinasyon yaptığının açıkça resmidir..Uzun lafın kısası bu kombinasyon yani z-5500 müzikal bir ürün değildir istediğiniz kadar değiştirin komponentleri sürücüleri fazla bir değişiklik elde edemezsiniz..Yapılan harcamaya yazık..Tangband wooferların karakteristik özellikleri long-throw olmalarıdır yani alt frekansları üretmeye daha yatkındırlar buradan da şu sonuç çok net çıkarılabilir subwoofer da dahil olmak üzere komple tangband komponentlerin kullanılması demek sistemin alt frekans üretiminin uydular da dahil çok iyi, diğer frekansların da eksik üretilmesine sebep olur..Uydularda bir üst frekans sürücüsü yani tweeter kullanmazsanız da iyice işin içinden çıkamazsınız....Bu üreticiler bu sistemlerin uydularına tweeter konulursa daha verimli bir frekans spektrumu elde edilebileceğini bilmiyorlar mı peki? Tabii ki biliyorlar ee peki niye bu şekilde bir değişim göremiyoruz neden hiçbir modele tweeter eklemiyorlar buna yeni çıkan Z-906 da dahil olmak üzere? Tang-band sürücüler yoksa hiç bir markanın bir türlü üretmeyi başaramadığı tweeter ve crossover gereksinimini ortadan kaldıran 20hz-20khz aralığına sahip full-range sürücüler midir? Tabii ki mümkünatı yok..

O kombinasyondan yani Z-5500'den fabrika çıkışında elde edilen sesten daha iyi bir ses elde edemeyiz gibi geliyor bana ki muhtemelen de öyle eğer öyle olabilseydi emin olun seri üretimi zaten o şekilde yapılırdı..Zaten uğraşmaya da değmez lakin bir tane Z-5500 kullanan bir Audiophile de görmedim (sinema sisteminde bile) bu sistem bu kadar iyi olsaydı bütün hi-fi meraklıları ve audiophile'ler bir set z-5500 alır bir köşede bulundururlardı..Bunu yazmayacaktım ama artık yazıyorum saçma bir mukayese oldu farkındayım ama bu kadar fanatiği olan bir sistemin bu denli saçma karşılaştırmalarda bile neredeyse üstün olan taraf olması gerekir ki bizde muhalefet yapmayalım..Sistemin film ve oyun performansına şahidim ve beğeniyorum..Ama tweeter ünitesi olmayan bir yapıda ve de bu denli başarısız bir anfi (bence) kombinasyonunda diğer çoğu insanın dediği gibi müzik çok sağlıklı ve olması gerektiği gibi dinlenemez diyorum (Koaksiyel yapıdaki sistemler hariç tabii) vs..vs....

@Overclockmania;

Evet Creative bundan seneler önce Cambridge soundworks'le birleşti ve o dönemden sonra ürettiği ürünlerde bu markanın sürücülerini,amfilerini,teknolojilerini kullandılar...T3 için çok olumlu yorumlar var genelde insanlar memnunlar,özellikle SLAM subwoofer çok başarılı beni sadece üst frekanslar düşündürüyor..T3'ÜN X-fi ile uçtuğunu söylüyorlar ama dediğim gibi denemek lazım ki x-fi da üst frekanslar alt frekanslarda olduğu gibi oldukça başarılı..250 tl'ye ürünün inmesini beklerseniz hiç sahip olamayabilirsiniz çünkü şu anda dolar kurundan ötürü fiyat alıp başını gitmiş durumda ;)

• creative newton serisi tr ye gelmedi onlar çok başarılı ve pahalı . 5500 e 489 tl verdim bence bu sistem en faz la 550tl eder bu fiyat aralığında en ideal sistem ki bass gücü çok pahalı sistemlerde anca var ses kalitesi tiz ve mid orta ses te dinlerken idare eder iyi denebilir max seste bozuyor kaliteyi oyüzden 3way sony hi-fi kolonları vardı evde 90w lık onları taktım seskalitesi daha iyi oluyor hele 906 5500 e kıyasla beş para etmez oparaya çok iyi pioneer sony denon gibi ürünler alınır indirimde vatanda pioneer evsns vardı 5.1 775 tl o daha alına bilir 906 yerine olmadı 1000tl 906 ya vere kadar biraz daha ekleyin çokdaha iyi birşeyler alınır .5500 herhalde pioneer lx83 ün yerini tutacak değil yanına bile yaklaşamaz seskalitesinde ama iş 500tl olunca çok iyi sistem.

artık hdmi girişli ses sistemleri alınması gerek ki dts-hd masteraudio gibi ses formatlarından yoksun kalmıyalım. ama hala 906 ya para kaptıranlar var yazık oparaya.

• S750 inde wooferı iyi olması lazım Z5500 kadar.. tek eksiği decoderi yok onun oda olsaymış süper..
  • quote:

Orijinalden alıntı: atalayalper

@Overclockmania;

Evet Creative bundan seneler önce Cambridge soundworks'le birleşti ve o dönemden sonra ürettiği ürünlerde bu markanın sürücülerini,amfilerini,teknolojilerini kullandılar...T3 için çok olumlu yorumlar var genelde insanlar memnunlar,özellikle SLAM subwoofer çok başarılı beni sadece üst frekanslar düşündürüyor..T3'ÜN X-fi ile uçtuğunu söylüyorlar ama dediğim gibi denemek lazım ki x-fi da üst frekanslar alt frekanslarda olduğu gibi oldukça başarılı..250 tl'ye ürünün inmesini beklerseniz hiç sahip olamayabilirsiniz çünkü şu anda dolar kurundan ötürü fiyat alıp başını gitmiş durumda ;)

Hocam vakit ayırıp cevap yazdığınız için teşekkürler. Bende o-pamp modlu X fi xtreme music var mod işini sağolsun @keleminabi yapmıştı. Sanırım ben T3 alsam söylenenler gibi çok iyi performans alabilirim. Dediğiniz gibi dolar aldı başını gitti T3 ün fiyatı çok arttı. Geçen seneye göre fiyat oldukça yüksek şuan. Artık belki büyük teknoloji mağazaları indirim yapar ve T3 250 tl ye alınabilirse hemen alırım

• quote:

@;zaq999;

Detaylı açıklama için teşekkürler..O zaman çok daha vahim durum...AB sınıfı bir yapıda ise bu anfi ki ben "D" sınıfı diye sadece tahmin etmiştim Logitech'in ne kadar başarısız bir kombinasyon yaptığının açıkça resmidir..Uzun lafın kısası bu kombinasyon yani z-5500 müzikal bir ürün değildir istediğiniz kadar değiştirin komponentleri sürücüleri fazla bir değişiklik elde edemezsiniz..Yapılan harcamaya yazık..Tangband wooferların karakteristik özellikleri long-throw olmalarıdır yani alt frekansları üretmeye daha yatkındırlar buradan da şu sonuç çok net çıkarılabilir subwoofer da dahil olmak üzere komple tangband komponentlerin kullanılması demek sistemin alt frekans üretiminin uydular da dahil çok iyi, diğer frekansların da eksik üretilmesine sebep olur..Uydularda bir üst frekans sürücüsü yani tweeter kullanmazsanız da iyice işin içinden çıkamazsınız....Bu üreticiler bu sistemlerin uydularına tweeter konulursa daha verimli bir frekans spektrumu elde edilebileceğini bilmiyorlar mı peki? Tabii ki biliyorlar ee peki niye bu şekilde bir değişim göremiyoruz neden hiçbir modele tweeter eklemiyorlar buna yeni çıkan Z-906 da dahil olmak üzere? Tang-band sürücüler yoksa hiç bir markanın bir türlü üretmeyi başaramadığı tweeter ve crossover gereksinimini ortadan kaldıran 20hz-20khz aralığına sahip full-range sürücüler midir? Tabii ki mümkünatı yok..

O kombinasyondan yani Z-5500'den fabrika çıkışında elde edilen sesten daha iyi bir ses elde edemeyiz gibi geliyor bana ki muhtemelen de öyle eğer öyle olabilseydi emin olun seri üretimi zaten o şekilde yapılırdı..Zaten uğraşmaya da değmez lakin bir tane Z-5500 kullanan bir Audiophile de görmedim (sinema sisteminde bile) bu sistem bu kadar iyi olsaydı bütün hi-fi meraklıları ve audiophile'ler bir set z-5500 alır bir köşede bulundururlardı..Bunu yazmayacaktım ama artık yazıyorum saçma bir mukayese oldu farkındayım ama bu kadar fanatiği olan bir sistemin bu denli saçma karşılaştırmalarda bile neredeyse üstün olan taraf olması gerekir ki bizde muhalefet yapmayalım..Sistemin film ve oyun performansına şahidim ve beğeniyorum..Ama tweeter ünitesi olmayan bir yapıda ve de bu denli başarısız bir anfi (bence) kombinasyonunda diğer çoğu insanın dediği gibi müzik çok sağlıklı ve olması gerektiği gibi dinlenemez diyorum (Koaksiyel yapıdaki sistemler hariç tabii) vs..vs....

@Overclockmania;

kesinlikle tüm yazdıklarınıza sonuna kadar katılıyorum..bende bazı kullanıcıların gazı ile z5500 almış biriyim ve toplasanız 5 kere film izlemedim..kutuladım duruyor..ben bu kadar kaliteden uzak bir sistem daha görmedim..iş yerimde microlab m 200 kullanıyorum 2+1 valla bunların ses kalitesi z5500 den daha iyi... şimdi kendime avr li bir sistem yapıyorum..zaten benim amacım sadece haftada bir bluray film izlemek...z5500 e kaliteli diyenler kusurabakmasın hiç sistem dinlememiş kişilerdir..kusurabakmayın biraz sert ifadeler oldu ama ben kimsenin yanılıp da yanlış bilgilerle dünyanın parasını verip de z5500 almasını istemiyorum..saygılar

• quote:

Orijinalden alıntı: system electronıc

quote:

@;zaq999;

@Overclockmania;

kesinlikle tüm yazdıklarınıza sonuna kadar katılıyorum..bende bazı kullanıcıların gazı ile z5500 almış biriyim ve toplasanız 5 kere film izlemedim..kutuladım duruyor..ben bu kadar kaliteden uzak bir sistem daha görmedim..iş yerimde microlab m 200 kullanıyorum 2+1 valla bunların ses kalitesi z5500 den daha iyi... şimdi kendime avr li bir sistem yapıyorum..zaten benim amacım sadece haftada bir bluray film izlemek...z5500 e kaliteli diyenler kusurabakmasın hiç sistem dinlememiş kişilerdir..kusurabakmayın biraz sert ifadeler oldu ama ben kimsenin yanılıp da yanlış bilgilerle dünyanın parasını verip de z5500 almasını istemiyorum..saygılar

üstad çok ağır ithamlar bunlarya bu z5500 neden hemen hifilerle kıyaslanıyor ben bunu anlamıyorum,birisi bana bunu açıklasın.adam gibi bir hifi sistem kurmak 3000-5000 tl civarı.bu sistemi film ve oyun için alıcaksanız kesinlikle yanlış tercih olmaz.f/p olarak parasının karşılığını veriyormu ona bakmak gerekir.müzik konusunda performansının zayıf olduğu konusuna bende katılıyorum ancak s750lerle keyif alıyorum ben şu anda.hifi sistem herkesin hayali tabiki ancak maddi olarak rahat olmak gerek.

• @september99

Uyduları değiştirmekle bu sisteme yapılabilecek en büyük iyiliklerden birini yaptınız..Şu anda daha keyifli bir şekilde kullanıyorsunuzdur umarım sisteminizi :) Bu arada hi-fi ile mukayese etmiyoruz ama pratikte hepsi aynı kapıya çıkıyor ve şunu da söylemeliyim sizin bahsettiğiniz 5000 TL aslında giriş seviyesi bir hi-fi sistem toplamak için oldukça yeterli bir bütçe hatta fazla bile..Başlangıç için İyi sayılabilecek bir sistemi marka ve modeline göre 2000-3000 TL arası bir para harcayarak kurabilirsiniz tabii bu işin maddi anlamda üst sınırları aslında yok tamamen sizin cebinizle alakalı bir durum..Doğru ekipmanlar bir araya getirildiğinde de harcanan para son kuruşuna kadar da değer..İyi forumlar..
  • Ben yine de komple sistemlerde upgrade e karşıyım. Ona yapılan masrafa bir de Z5500 fiyatı eklerseniz Başlangıç seviyesi bir kabin sisteme karşılık gelir.
  • İşin özünde herşey keyifzamanla daha fazlasını isteyeceksiniz , kulaklarınız daha iyisini duydukça gelişecek beğenmeyecek...ama beklentilerimizi dizginleyebilirsek kurabileceğiniz uygun fiyatlı bir set sizi çok çok memnun eder.bu işe milyarlarca para yatırıp şimdi tek tek elinden çıkaran birçok arkadaşımı tanıyorum.fazla bu işlere takılmayın.keyif alıyorsanız , almaya devam edin , iyi eğlenceler herkese

yine haddim olmayarak bir cümle daha kurayım.bu işlere ne kadar fazla para harcarsanız ve ne kadar geliştiğinizi düşünürseniz , o kadar uzaklaşır ve soğursunuz.tadında bırakın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rap_üstad -- 23 Aralık 2011; 1:51:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: rap_üstad

İşin özünde herşey keyifzamanla daha fazlasını isteyeceksiniz , kulaklarınız daha iyisini duydukça gelişecek beğenmeyecek...ama beklentilerimizi dizginleyebilirsek kurabileceğiniz uygun fiyatlı bir set sizi çok çok memnun eder.bu işe milyarlarca para yatırıp şimdi tek tek elinden çıkaran birçok arkadaşımı tanıyorum.fazla bu işlere takılmayın.keyif alıyorsanız , almaya devam edin , iyi eğlenceler herkese

yine haddim olmayarak bir cümle daha kurayım.bu işlere ne kadar fazla para harcarsanız ve ne kadar geliştiğinizi düşünürseniz , o kadar uzaklaşır ve soğursunuz.tadında bırakın

kesinlikle insanoğlu doyumsuz.bir noktada keyif aldınmı bırakacaksın,ama biz hep daha fazlasını istiyoruz,hep ama.

• konu içerisinde gigaworks t3'den bahsedildiği için naçizane görüşlerimi yazmak istedi. daha önce creative'in inspire serisinden bir speaker kullanıyordum, yaklaşık 7 aydır t3 kullanmaktayım, beraberinde x-fi ses kartıyla beraber. şunu söyleyebilirim ki gerçekten inanılmaz bir sistem. sesde güçten önce kaliteye önem veririm, t3'ün en önemli özelliği bence muhteşem uyduları kristal netliğinde tizler ve çok kaliteli midleri var genel olarak metal-rock-enstrumantal-etnik müzik dinlerim bu tarzların hepsinde de muhteşem performansı var şarkılarda daha önce duymadığım enstrumanları duyuyorum, uydular kaliteli olduğu kadar güçlüde son sesde asla bozulma yapmıyor bu güne kadar sadece 1 parçayı son sesde dinledim aynı anda apartmandan 3 şikayet geldi subwoofer'a gelince o da en az uydular kadar başarılı basslar yumuşak ve kaliteli, tekno müzik hastasıysanız yada sadece bas ve tiz den oluşan dıptıs'lı parçalar dinliyorsanız z5500 alın onun dışında kaliteli müzik dinlemek isteyenler için t3 kendi segmenti içerisinde en başarılı sistem almak isteyenler tabi doların biraz düşmesini beklemeliler.

• buralarda ne adamlar varmış ya
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.