Creative X-FI Titanium ses kartımla beraber Logitech Z906 kullanıyorum ve memnunum. Optik bağlantı kablosu aldım ses çok değişti keşke daha önce edinseydim.
Müzik dinlerken 5 uydudan ses geliyor fakat film izlerken arka iki hoparlörden yanlızca effect sesleri geliyor. Yani arkadan ateş eden birinin silah sesi veya buna benzer sesler. Konuşma sesleri felan arka iki uydudan gelmiyor. Optik bağlantı kablosu takmadan önce böyle bir sıkıntım yoktu.
Sizce bu normal mi veya bu durumu nasıl düzeltebilirim?
Filmi km player'den izliyorum ki splash pro, gom player ve w.media playerde durum aynı...
Müzik dinlerken müzik stereo dur ve sanal 5.1 ile tüm hoparlorlerden ses geldiği için şanşlısınız. Çoğu kişi müzik dinlerken sağdece ön sağ/sol hoparlorlerden ses alır ve diğerlerinden gelmemesi sıkıntısı vardır. Fakat siz filme geçtiğinizde gerçek 5.1 devreye girer ve film detaylarının daha iiyi anlaşılması için sütüdyoda o şekilde düzenlenmiştir. uçak gelirken arkalardan, gi,derken hepsinden, geçtiğinde ise önlerden sesgelir ve geçiş gerçekliği sağlanır..
Codec eksikliği olabilir.. farklı bir player dene... farklı bi codec yada codecler dene... mü,zikte 5+1 gelip filmde gelmemesi saçma çünkü... ben istisnasız her kaynaktan 5+1 ses alıyorum....
quote:
Orijinalden alıntı: Darkchild
Codec eksikliği olabilir.. farklı bir player dene... farklı bi codec yada codecler dene... mü,zikte 5+1 gelip filmde gelmemesi saçma çünkü... ben istisnasız her kaynaktan 5+1 ses alıyorum....
Yok kardeş codec değiştirdim, player değiştirdim olmuyor.
Herhangi bir sorun yok ortada gayet normal.
Her uydunun gorevi farklidir. Hepsinden ayni sesler ciksaydi o zaman 6 hoparlorun ne anlami olurdu? Tek hoparlorde ayni isi gorurdu.
quote:
Orijinalden alıntı: JakX
Herhangi bir sorun yok ortada gayet normal.
Her uydunun gorevi farklidir. Hepsinden ayni sesler ciksaydi o zaman 6 hoparlorun ne anlami olurdu? Tek hoparlorde ayni isi gorurdu.
Müzik dinlerken gelmesi anormal oluyo o açıdan bakınca.
5.1 sistemde zaten muzik dinlenmez ama neyse o ayri bir konu.
Sen konsere gittiginde sarikiyi soyleyen ve calanlar etrafinda mi dolasiyor? Adam gitari alip etrafinda daireler mi ciziyor? Muzikte surround tamamen gereksizdir. Oturup karsidan gelen muzigi dinliyorsun o kadar. Yani hersey gayet normal.
Anormal olan bizim milletimizin ne kadar cok hoparlor o kadar iyi mantigidir. Tek bir kaliteli hoparlor dandik 10 tane hoparlorden cok daha iyi ses verir.
5.1 sistemde zaten muzik dinlenmez ama neyse o ayri bir konu.
Sen konsere gittiginde sarikiyi soyleyen ve calanlar etrafinda mi dolasiyor? Adam gitari alip etrafinda daireler mi ciziyor? Muzikte surround tamamen gereksizdir. Oturup karsidan gelen muzigi dinliyorsun o kadar. Yani hersey gayet normal.
Anormal olan bizim milletimizin ne kadar cok hoparlor o kadar iyi mantigidir. Tek bir kaliteli hoparlor dandik 10 tane hoparlorden cok daha iyi ses verir.
Kardeş ben ta ünv. 1. sınıfta sordum bu mevzuyu net hatırlıyorum ban şöyle demişti;
Surround sistemin amacı sanatçıyı karşında söylüyormuş gibi, orkestra da arkanda çalıyormuş gibi sanal müzik ortamı oluşturmak demişti. Buna istinaden müzikte surround gereksiz olması tartışılır. O yüzden bu konuyu kapatalım.
Benim sistemde bahsettiğim arka uydulardan gelen ses normal mi? Yoksa ben mi bir şeyleri eksik yapıyorum bu konuda aydınlatırsanız beni çok sevinirim. Saygılar...
Ayrıca denetim masasından varsayılan sesi SPDIF olarak seçtiğimde hiç ses gelmiyor. Ancak hoparlörü seçtiğimde ses geliyor. Her iki durumda da ses sistemindeki decoder ışığı yanıyor. Daha önceki konularda böyle bir durum olmamış. Bazı arkadaşlar film izlerken birini müzik dinlerken birini seçiyorlar anladığım kadarıyla ama dediğim gibi SPDIF'de ben de hiç ses gelmiyor.
Selamlar; ben de Z906'yı yeni aldım ve optik kablo ile bağladım.. Cehalet zor şey; ben de problem yaşıyorum.. Daha doğrusu doğru ayar yapabildiğimden emin değililim. Bende de müzik çalarken arka uydulardan ses geliyor ama surround değil (ki öyle olmasını beklemiyordum). Film izlerken surround etkisi hissediliyor. Ancak benim sorunum Realtek Audio HD manager'da speaker konfigürasyon ekranı görünmüyor. Optik bağlantı ile Windows 7'de ayrıca bir ayar yapmak gerekiyor mu?
işin doğal olanı Stereo kayıtların sadece 2 hoparlorden gelmesi surround kayıtların tüm hoparlörlerden gelmesi gerekir. Eğer siz özellikle matrix mod gibi bişey açmıyorsanız ses sisteminde ama ses bütün hoparlörlerden geliyorsa ortada bir yanlışlık var. Tüm ayarları sıfırlayın, hoparlörlerin windowsdan yapılandırmasını yapıp her hoparlörden ayrı ayrı ses geldiğini görün. Daha sonra stereo kayıtlı mp3 lerinizi dinleyin sadece 2 hoparlörden ses gelmesi lazım. Ardından internetten kaydın surround olduğunu bildiğiniz ses dosyasıyla sisteminizi kontrol edin. Daha sonra ses sisteminizin kumandasından sesin nasıl dağıtılacağını seçin
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme