Şimdi Ara

LOGITECH-Z906'cılar BURAYA!!! (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.607
Cevap
67
Favori
320.729
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bugün teknosa da fiyatı 700 tl sizce almak mantıklı mı? 12 metrekarelik bir oda da yalnızca ps3 te oyun oynarken ve film izlerken kullanacağım, müzikle işim olmaz.Eğer alırsam ps3 bağlamak için bu optik kablo nasıldır? 2 metrelik kablo da işimi görebilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jack_sparrow_82 -- 9 Haziran 2012; 10:56:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: the_gunner

sadece ses kalitesinin karsilastirilmasi anlaminda sormustum. radyo optik giris vs sorun degil benm icin.

z906 500watt, bu cihazlar 1100 watt ve benm ev mustakil oldugu icin rahatim. son ses bile dinleyebilirim.

oncelik muzik benm icin.

muzik icin ne tavsiye edersiniz? ses sinirim da yok

LOGITECH-Z906'cılar BURAYA!!!

Böyle bir şeyler bak :)
  • Kesinlikleri izleyin arkadaşlar z 906 alıcklar

Logitech Z906 Ses sistemi incelemesi

Logitech’in efsane Z5500 ses sistemi, yedi yıl sonra yerini Z906′ya bırakıyor. Biz de Logitech Z906′yı kullandık ve kendi kullandığımız Z5500 ile kıyasladık

http://www.teknoseyir.com/25149/logitech-z906-ses-sistemi-incelemesi/
  • Selam arkadaşlar, Teknosa indirim var dedi bizde gittik aldık =) 699 TL'ye yavruyu kaptım ;) Kullandığım ses kartı '' Creative X-Fi Titanium FATAL1TY Champion '' ... Müzik dinlemeyi çok severim... ki zaten müzisyenim. Genellikle rock müzik dinlerim ve müzik dinleme performansına 10 üzerinden 9 veririm.Tiz ve bass frekansları bence oldukça yerli yerinde geliyor. Gerçi göreceli bir kavram ama almak istiyorsanız ve kafanızda '' acaba? '' sorusu dolanıyorsa çok dolandırmayın içiniz rahat olsun her şey on numara geliyor. Film ve müzik denemelerimde oldukça olumlu 10 üzerinden 10... yani uzun uza diye cümle kurmamın bir manası yok. Zaten aletin incelemesini her yerde gördünüz. Oldukça iyi bir sistem buna emin olun. Subwoofer'un yetersiz olduğu ile ilgili yorumların hiçbirisine katılmıyorum. Eğer disko işletmeyi düşünmüyorsanız bu aletle oturduğunuz apartmandaki tüm dairelere müzik yayını yapabilirsiniz. Millet bir tutturmuş z5500 diye başka bir şey demiyor... Hadi bana hayırlı olsun almak isteyen arkadaşlarında Allah gönlüne göre versin ;)

• 10 üzerinden 9 mu? ilginç ben 7 veririm en fazla rock müzik için. Ne sistemler var piyasada bu alet film ve daha çok pop müzik için ideal bence.
  • bu 700 tl lik fiyat halen internette var, bugün de böyle galiba.Vallahi bi tek cevahir de ki teknosa da var diyor sitede.Bana biraz uzak popomu kaldırıp gitmeye de üşeniyorum Bana göre 700 tl bu sistem için max. fiyat zaten, yakında kampanya vs.. derken 500 tl'yi de görür diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ophion84

10 üzerinden 9 mu? ilginç ben 7 veririm en fazla rock müzik için. Ne sistemler var piyasada bu alet film ve daha çok pop müzik için ideal bence.

ilginç bir durum yok ortada aslında. zaten profesyonel bir müzik dinleme sistemi kuracak olsa insanlar neden 5+1 sisteme para versinler. ne sistemler var 2 speaker şeklinde. durum ne beklediğin ve ne bulduğunla alakalı... bilinçsiz bir şekilde 9 puan demedim aslında. genelde insanlar ne satın alırlarsa en güzeli o zannederler.. hayır öyle bir takıntım yok. teknoloji marketlerin teşhirlerinde bu ürün açık bir şekilde duruyor. gidip uzun uzun denemek lazım ve ondan sonra karar vermek lazım. müzik performansı iyi bu bir gerçek... sen 7 dersin ben 9 derim bu birşeyi değiştirmez ve çevremde beğenmeyen çok fazla adam var. zevkleri ve renkleri maalesef tartışarak çözemeyiz. güçlü bir sistem ve ses aralığı, müzik performansında ki geniş akustik tınısı benim hoşuma gitti.

• Eyvallah o zaman diyecek bir sözüm yok sen beğendiysen ne ala. Bende performansından memnunum ancak müzik için daha iyi sistemler mevcut daha iyi olabilirdi diye düşünüyor insan her zaman fakat filmlerde optik kabloyala epey net ve güzel ses veriyor hakkını yememek lazım.
  • o paraya deymez daha fiyatının düşmesi lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: jack_sparrow_82

bu 700 tl lik fiyat halen internette var, bugün de böyle galiba.Vallahi bi tek cevahir de ki teknosa da var diyor sitede.Bana biraz uzak popomu kaldırıp gitmeye de üşeniyorum Bana göre 700 tl bu sistem için max. fiyat zaten, yakında kampanya vs.. derken 500 tl'yi de görür diye düşünüyorum.

yukarıdaki verdim linki incelerseniz orda da fiyatının yüksek olduğu söyleniyor elbeteki 500 düşücek ürün daha yeni piyasa malum insanlar alıyor nasıl olsa düşünçesiyle fiyatı yüksek tutuyorlar uyanıklar Z-5500 de ben almaya gitiğim ğün 800 TL di vatanda arkadaşım dedi neten araştırdın mı hayır dedim bi baklım gel dedi neten bi baktım Electro World 523 TL ye veriyor gitik ve aldık buda düşücek eminim ilk çıktığında 1.100 TL gibi fiyatlar gördük ama imdi 700 TL ye satılyıor teknosa bunu yaptıysa emin olunki diger firamlarda düşürücektir fiyatı aksi halde tüm müşteriyi teknosa kapar

• Z906 ile ilgili daha tecrübeli arkadaşlara bir kaç sorum olacak...

* Subwoofur ın girişlerinin olduğu arka paneli hissedilir bir biçimde ısınıyor.. bu durum normalmidir? hepinizde aynı durum söz konusu mu?
    * Optik kablo ile bağladım ve bir şarkı çalar çalmaz yaklaşık 1-2 dakika içinde sesin yavaş yavaş cızırdamaya başladığını ve bozulduğunu duyuyorum.. basslar patlıyor ve cızırdıyor. tam net hissedemesem de sanki kısa bir süre sonra düzeliyor. NEDEN OLABİLİR ??? (winamp ile müzik dinliyorum)

Ses kartımın ara yüz programından aşağıya iki resim ekledim...

* '' Encoder '' Başlıklı pencerede görüldüğü üzere iki seçenek var. Bu seçeneklerden dolby digital veya dts seçeneklerini seçmeden z906 nın kontrol panelindeki decode ışığı yanmıyor. Açtığım medyanın ses özelliğine göre decode ışığı otomatik aktif olmuyor mu??? Hep bu şekilde değiştirmek zorunda mı kalacağım ???

* '' DIGITAL I/0 '' başlıklı menüde '' Play stereo mix ... '' tikini kaldırırsam ses kesiliyor. Neden? '' Enable Bit-Matched ... '' ne işe yarıyor bilginiz var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saxblue -- 11 Haziran 2012; 1:27:19 >

• Merhabalar. Z906'nın optik çıkışından ne yaptıysam ses alamadım. Anakarttan da, creative'in ses kartından da olmadı. Belki kabloda sorun vardır diye yeni kablo bile aldım yine olmuyor. Hoparlörün optik çıkışında sorun olma ihtimali var mıdır sizce? Çünkü kabloyu bağladığıma dair herhangi bir belirti vermiyor bilgisayar.

saxblue, hocam programdan dolby digital veya dts'yi seçerseniz sesi, ses kartına çözdürür. Onu off yapıp, codec ayarlarından pass-through'u etkinleştirip deneyin birde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 0ldboy

Merhabalar. Z906'nın optik çıkışından ne yaptıysam ses alamadım. Anakarttan da, creative'in ses kartından da olmadı. Belki kabloda sorun vardır diye yeni kablo bile aldım yine olmuyor. Hoparlörün optik çıkışında sorun olma ihtimali var mıdır sizce? Çünkü kabloyu bağladığıma dair herhangi bir belirti vermiyor bilgisayar.

saxblue, hocam programdan dolby digital veya dts'yi seçerseniz sesi, ses kartına çözdürür. Onu off yapıp, codec ayarlarından pass-through'u etkinleştirip deneyin birde.

ses kartının yada z906 nın optik girişlerin bozuk olma ihtimali düşük... analog olarak bağladığında ses aldıysan bence ses kartının ayarlarında yada driverında bir sıkıntı vardır. güncelleştirmeyi dene. ses kartında iki optik giriş var ise diğerini dene.

Benim soruma verdiğin cevapta bir bölümü anlamadım... '' codec ayarlarından pass-through'u etkinleştir '' hangi codec ayarları nereden anlamadım bunu kısaca izah edermisin?

• quote:

Orijinalden alıntı: saxblue

Z906 ile ilgili daha tecrübeli arkadaşlara bir kaç sorum olacak...

* Subwoofur ın girişlerinin olduğu arka paneli hissedilir bir biçimde ısınıyor.. bu durum normalmidir? hepinizde aynı durum söz konusu mu?
    * Optik kablo ile bağladım ve bir şarkı çalar çalmaz yaklaşık 1-2 dakika içinde sesin yavaş yavaş cızırdamaya başladığını ve bozulduğunu duyuyorum.. basslar patlıyor ve cızırdıyor. tam net hissedemesem de sanki kısa bir süre sonra düzeliyor. NEDEN OLABİLİR ??? (winamp ile müzik dinliyorum)

Ses kartımın ara yüz programından aşağıya iki resim ekledim...

* '' Encoder '' Başlıklı pencerede görüldüğü üzere iki seçenek var. Bu seçeneklerden dolby digital veya dts seçeneklerini seçmeden z906 nın kontrol panelindeki decode ışığı yanmıyor. Açtığım medyanın ses özelliğine göre decode ışığı otomatik aktif olmuyor mu??? Hep bu şekilde değiştirmek zorunda mı kalacağım ???

* '' DIGITAL I/0 '' başlıklı menüde '' Play stereo mix ... '' tikini kaldırırsam ses kesiliyor. Neden? '' Enable Bit-Matched ... '' ne işe yarıyor bilginiz var mı?

Sorduğum soruların cevaplarının bir kısmını buldum. Isınma durumu doğal bir durummuş. Müzik çalarken sesin bozulması durumu büyük ihtimalle denk geldi herhangi bir sebepten dolayı şu anda herhangi bir sıkıntı yok.

Ama DECODE olayı ile ilgili sizden cevap bekliyorum. Ses kartımın ara yüz resimlerini ekledim zaten.

• Sorunu çözdüm, çok basitmiş aslında nasıl aklıma gelmediyse. Input bölümünden optiğe geçiş yapınca ses alabildim. saxblue, resim ekledim.

İşaretlediğim yerden dts ile dolby digitale tik atın. Öyle yaptığınız zaman kart sese dokunmadan direkt hoparlörün dekoderine aktaracak. Tabii creative'in programından encoder kısmını off yapmayı unutmayın. Ben böyle yaptım, decode ışığı sadece dts ve dolby digitalde yanıyor, sürekli açık değil. Umarım sizde de düzelir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 0ldboy

Sorunu çözdüm, çok basitmiş aslında nasıl aklıma gelmediyse. Input bölümünden optiğe geçiş yapınca ses alabildim. saxblue, resim ekledim.

İşaretlediğim yerden dts ile dolby digitale tik atın. Öyle yaptığınız zaman kart sese dokunmadan direkt hoparlörün dekoderine aktaracak. Tabii creative'in programından encoder kısmını off yapmayı unutmayın. Ben böyle yaptım, decode ışığı sadece dts ve dolby digitalde yanıyor, sürekli açık değil. Umarım sizde de düzelir.

Oldboy dediğini yaptım ama olmadı maalesef ses kartı ayarlarını off a getirip dediğin yerlere tik attım attım olmadı. Nasıl yapsak ki acaba? var mıdır başka bir yolu neyi nerede yanlış yapıyorum acaba???

• Hocam bir de anakarta takıp deneyin isterseniz, benim de aklıma bir şey gelmedi şimdi. Ben de ses kartının programından dts'yi seçtiğim zaman ses alamıyorum. Programdan dts'yi seçtiğim zaman hoparlörün decode ışığı sürekli yanık kalıyor ama.
  • bende cihazı ilk bağladığımda decode ışığı sürekli yanıyordu. müzikte dinlesem filmde izlesem hep yanıyordu. mode ları değiştireiyordum kullanamıyordum. tam olarak ne yaptım hatırlamıyorum sonra bu durumu düzelttim. şimdi ise decode ışığını hiç yanmıyor. sadece ses kartımın dts ve dolby seçeneklerini aktif ettiğimde yanıyor. bence bu sorunun cevabını verecek bilieri vardır forumda hatta kesin vardır. YARDIM RİCA EDİYORUZ..
  • Arkadaşlar Yardim Ses Ayarlarini Yapamadim Yardim Edecek Arkadas warmi Acabaa ?
    Ses Kartım Realtek
  • evet arkadaşlar sesin kısılıp kısılıp gelmesinin sebebini öğrendim. belki faydası olur. ben subbowerdan gelen optic kabloyu tv vermiştim. ama ne yaptıysam evdeki tesisatı dahi değiştirdim yine aynı hatayı veriyordu.sonunda tv arkasındaki optic girişte problem varmış .aynı ürünü wd nin optic girişine takınca bu kesintiyi yapmıyordu. anladım ki tvnin optic girişi problemliymiş. saygılar.
  • 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.