Şimdi Ara

Logitech Z906 'ya Pioneer Model Ts-s20 TWEETERS

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.330
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaşlar Z906'ya Kaliteli Tweeter takıp kullananlar var mı?

200W MAX Power
    Power Component Dome tweeter.
    amorphous-titanium-coated PPS (polyphenylene sulfide)-dome tweeter.
    High-performance strontium magnet.
    Built-in LC network : attached at end of speaker cable.
    8 ohms rated.
    Nominal input: 50W.
    3,000-26,000 Hz (with network)/1,200-26,000 Hz (without network),
    92 dB/W/m, 85.5 x 73.5 x 32.8 mm

1-Logitech Z906 'ya Pioneer Model Ts-s20 tweeter takılır mı?
    2-Güvenli olur mu?
    3-İki uyduya takmak yeterli olur mu?sağ-sol yada sadece merkeze?
    4-Bağlantısı nasıl olmalı?

Şu linkte sormuşlar , ing iyi olan biri özetlerse iyi olur ne demişler.Sanırım tavsiye etmiyorlar.

http://www.tomshardware.co.uk/forum/365259-28-tweeters-computer-speakers

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nirvanha -- 30 Mart 2014; 17:47:09 >

• nirvanha kullanıcısına yanıt
    Z-906 nın uyduları kıtapcıkta 4 ohm belırtılmıs.Baglanan ts-20 ler 8 ohm.Bu ıkısının paralel baglandıgı dusunulurse 4+8/2=6 ohm olur.Yanı empedans uyumsuzlugu olur.Yanı calısırda ne kadar saglıklı orası tartısılır.Resimde bu empedans uyumsuzlugunu onlemek ıcın o devre elemanları eklenmıs olabılır.Ayrıca z-906 nın uyduları 67 watt rms.(Ben pek ınanmıyorum cunku yabancı sıtelerde sokup ıcıne bakmıslar.Hoparlorun arkasında 10 watt yazıyor)Nese 50 watt rms de twiterlar ettmı sana 117 watt rms.Z-906 nın amfısı 117 wattı besleyecek kapasıtede tasarlanmamıstır.Kısaca teorıde baglarsın faydası olur ama cıhaza zarar verme rıskın cok yuksek helekı yuksek sesde.Eger uydudan memnun degılsen nomınal gucu 67 watt ı gecmeyen 2 yada 3 yollu 4 ohm bır kolon alıp baglarsın.O zaman sıkıntı cıkarmaz.
  • Headbanger_Kerry kullanıcısına yanıt
    Maceraya girmeye gerek yok diyorsunuz.

Memnuniyet meselesi değil ,şimdiye kadar ki en iyi ses sistemim bu.Merak işte , birşeyleri kurcalamayı seviyorum , z906 kullanıcıları başlığında bazı arkadaşlar bağlamış ucuz çin mallarından.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nirvanha -- 30 Mart 2014; 23:01:51 >
  • nirvanha kullanıcısına yanıt
    Aynen onu dıyorum.Gıdıpte cın malı twıter baglamak faydadan cok zararla sonuclanır.Mesela forumda z-906 ya led baglayan bırını gormustum.Ledın baglantısını subwoofer ın + ve - kutbu ıle yapmıs.İleride arıza vermesı muhtemel.Eger ıllede kurcalıyacam dıyorsan lınkdekı gıbı bır kolon al ve kullan en azından cıhaza zarar vermemıs olursun.Empedans degerı uyumlu.Tabı 100 watt yerıne 70 watt daha uygun olur.Eger ses sıstemını son ayar zorlayıp distorsion olusturmazsan problem yasatmaz.Bazıları z906 dakı tız sorununun uydulardan degıl amfı ıle alakalı oldugunu soyluyorlar.Ama ben 3 way bır cıft kolan alarak cozebılecegımı dusunuyorum.Tabı denemeden bısey dıyemem.
    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-hi-fi-ses-sistemleri-pioneer-s-hm50-raf-tipi-hoparlor-158688823/detay

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headbanger_Kerry -- 30 Mart 2014; 23:41:20 >

• Hocam oncelikle pioneer ts s20 çin deil japon malidir ben kullaniyorum aynisini orjinali japon patentlidir cin mali varsada sahtedir elinizdeki sisteme fazla gelebilir 50+50 toplamda 100rms yapiyor ayrica
    8 ohm direk baglanti empedansidir icerisinde ki crossover ile 4ohm oluyor cok guzel ve temiz sesi var bilginize

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: valley4891_sony

Hocam oncelikle pioneer ts s20 çin deil japon malidir ben kullaniyorum aynisini orjinali japon patentlidir cin mali varsada sahtedir elinizdeki sisteme fazla gelebilir 50+50 toplamda 100rms yapiyor ayrica
    8 ohm direk baglanti empedansidir icerisinde ki crossover ile 4ohm oluyor cok guzel ve temiz sesi var bilginize

Merhaba,

Zaten ts s20 için demedim çin malı diye,adamlar 10 tl'lik tweeter bağlamışlar onu diyordum.Ben bunları bağlarsam sistemim zarar görür mü?crossover ile 4ohm oluyor demişsiniz.Aşağıdaki özelliklere bakarak ne sonuca varıyoruz?

Logitech ®Surround Sound Speakers Z906
    Performance specifications

• Total watts (RMS): 500 watts
    - Subwoofer: 165 watts (6 ohms, at 52 Hz, at 10% THD)
    - Satellites: 335 watts RMS (5 x 67 watts per channel {4 ohms at 3.85kHz, at 10% THD})
    • Maximum SPL: >110 dBC
    • Frequency response: 35 Hz – 20 KHz
    • Amplifier: Ultra Efficient Class D
    • Input Impedance: 8,000 ohms, min
    • Signal to Noise ratio, A-weighted: >95dB
    • Drivers:
    - Satellites: 3” polished aluminum phase plug drivers
    - Subwoofer: 8” high-excursion ported driver with 6th-order bass reflex enclosure
    • Supported digital formats: Dolby Digital and DTS Digital Sound
    • Source inputs:
    - Digital Coaxial
    - Digital Optical (2)
    - 6-channel direct (3 x 3.5mm)
    - Stereo (RCA)
    - Analog stereo-mini (3.5mm)

• Hocam uydu hoparlorler 4ohm 4ohm da ts s20 bagladiginiz zaman ohmaj 2 ohma dusecek sorun yaratabilir

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • valley4891_sony kullanıcısına yanıt
    Peki sorun yaratmayacak model önerin var mı?
  • Arkadaşlar ben daha öncez5500 a ts-20 bagladim oöyle aman aman bir fark olmuyor. Biraz daha tiz ses alıyorsunuz ama degmiyor. Su an kullanmiyorum boşta bekliyor. Diyeceğim su ne yarsaniz yapin bu sistem tiz yollu verimli değil. Sürücüler bunun için tasarlanmamış. Bası sonuna kadar kistiginiz zaman ne demek istediğimi anlarsiniz.

• Oto sistemleri ile 5+1 ler uyumlu olmuyor ben evde pioneer oto amfiyle besliyorum tadindan yenmiyor

• Hocam sorun tweeter da deil ohm uyumsuzlugu maalesef 2side 4ohm paralel baglantida 2ohma dusecek zarar verir amfiye

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.