Şimdi Ara

Lokanta ve Restoranlara Boykot (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
173
Cevap
3
Favori
6.787
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
55 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sanki esnaf vs günah keçisi. Şu verdiğiniz gereksiz tepkiyi malum partiye oy veren arkadaşlarınıza çevrenize verseydeniz bu yoldan 1 kişi çevirseydiniz bambaşka şeyler konuşuyor olurduk. Algıda yanılgı tam da tepedekilerin istediği şey... Size tavşan kaç tazı tut dedikçe saldırın esnafa...

Yanlış zaman yanlış tepki... Bir sıkıntı varsa o da tepedekiler... Unutmayın yönetim şeklinin pek bir önemi yoktur önemli olan yönetenlerin iyi mi kötümü olduklarıdır...

Siz gidin abidik gubidik işlerle uğraşın. Öküz altında buzağı arayın.

• 2 günlük boykot mu olur la. Hiç yapmasaydınız? Boykot dediğin aylarca olur. Aylarca gitmeyeceksin kazıkçı esnafa. Satışlarını felç edeceksin. İşte o zaman etkili olur. 2 gün gitmezsin, 3 günü acısını çıkarırlar zaten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ry4n kullanıcısına yanıt

Aynı şey değil. Barınma temel ihtiyaç. Ama sen o esnaftan alışveriş yapmak zorunda değilsin. Esnaftan kasıt da bu lokantalar kafeler zaten. Komple tüm esnafları da kapsamıyor. Millet birbirine girmez.

• Gitmeseniz daha iyi olur. Parasını da hiç hak etmiyor. Tamamen kazık... Lokanta ve Restoranlara Boykot 

• Pandemic kullanıcısına yanıt
    taksi meselesinde de benzer bi durum var aslında. Türkiye'de hiçbir iş yapmadan para kazanan çok ciddi bi Taksi mafyası var. ama, bu mafyadakiler hiçbir zaman şatolarından çıkıp taksi kullanmadıkları için, taksi şöförüyle münakaşaya girmenin bi anlamı olmuyor. çünkü Taksi şöförü denilen kişi de ezilen biri.

mesela sabah taksi şöförüne arabayı teslim ederken peşin olarak 2 bin TL para alıyolar adamdan (rakamı uydurdum, sen de 3 bin) sonra taksici gün içinde o parayı çıkarmaya çabalıyo. bu nedenle taksi şöförüyle tatışmıyorum asla.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lokanta ve Restoranlara Boykot

Bunları kendim evde yapardım pide lahmacun arası birşey oluyor malzeme bol zor sarılıyordu

Yarım kilo kıyma ve 1-2 baş kuru soğan 2-3 domates 2 kapri biber gibi yan malzeme bol koyunca ortalama 4-5 tane yapabiliyordum

O zamanlar dedim ki ben evde kendim lahmacun yaparken bile sağlam para gidiyormuş pişirmesi elektrik vs derken

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8D107F370 -- 19 Nisan 2024; 15:35:16 >
  • günde 2 öğüne alışın. zaten bu 3 öğün zırvalığı son 200 yılda falan icat olmuş. kahvaltı en önemli öğün falan değil

aralıklı oruca geçmeye çalışıyorum ben. 6 aydır kahvaltıyı bırakmayı becerdim ama geç saatte tıkınma huyu durmuyor

şunu yapmaya çalışıyorum:

hafta içi

kalk: 08:15

ye: 12:30

bi daha ye: 18:30

yat: 24:30

18:30 ile yatana kadarki sürede bişey kaçıyor illaki Lokanta ve Restoranlara Boykot 

• Soru şu bir devlet gıda fiyatlarına neden müdahale ya da kontrol edemez?

İkinci soru: Devletin önceliği halkına ucuz gıda yedirmek değil midir?

Ama vatandaşın dediği gibi fakir tezek yaksa ya boka zam gelir, ya da devlet ineğin kıçına sayaç takar.

Devletten ucuz birşey bırakmıyor hemen vergiyi dayıyor, esnaf ne yapsın bir tek arkanızı dönün indirin demediği kalır tabiki.

Petrol buluyoruz petrol artıyor. Gabar bize gabarıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eteksen -- 19 Nisan 2024; 17:25:5 >
  • 1 bardak çay 45tl olmuş şaka gibi, halkın düşmanı esnaf.

• Hukumeti boykot edin

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 10 liraya nerede çay var, 40 liradan başlıyor çay, ayrıca zaten 500 liradan aşağıya karında doymuyor hocam.

• Naruto45 N kullanıcısına yanıt
    Orada çay bedava niye boykot edelim

• Bu konuda hükümet eyleme geçmediği için suçlu. Yoksa tüm suç esnafta. Madem sen 50 liraya aldığın malı 300'e satıyorsun devlet diyecek ki nerede vergisi? Kazık satıyorsan aynı oranda vergiyi ödersin. Esnaf garibandır diyerek vergi alma birşey yapma oh ne güzel.

Küçük büyük demeden esnafın tepesine binsin.

• onur1301 kullanıcısına yanıt

Ahhaha aynen hocam. Ben bankadan doviz burosundan ve kapali carisan enayi ve mal oglu mal oldugum icin 50tl aliyorum kuru :DDD

• Ticaret Bakanlığı ekipleri, 81 ilde restoran ve kafelerde, tarife ve fiyat listelerinin görünür şekilde işletmenin önüne ve masaların üzerine konulması uygulamasına ilişkin denetim yaptı.

Denetim esnasında tarife ve fiyat listelerine rastlanılmaması veya liste fiyatı ile kasa fiyatı arasında uyumsuzluk olması halinde her bir aykırılık için 2 bin 172 lira idari para cezası uygulanmaktadır. Girdi fiyatlarında bir artış olmamasına rağmen satış fiyatlarında artış söz konusuysa, bunları da tespit ederek Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulunda değerlendirilmek ve gereği yapılmak üzere Bakanlığımıza gönderiyoruz. Aykırılık olması halinde bunlara da Bakanlığımızca idari para cezası uygulanmaktadır. Kent genelinde bu yıl 1207 işletmede 300 bin 40 ürün denetlendi, 1 milyon 776 bin 682 lira idari para cezası uygulandı."

www.cumhuriyet.com.tr
    Kafe ve restoranlara 'menü' denetimi
    https://www.cumhuriyet.com.tr/ekonomi/kafe-ve-restoranlara-menu-denetimi-2197989

• niye sadece lokantalar

düzgün bir tişört alsak en ucuzu 299 799 arası

eskiden millete laf ederdik millet ter kokuyor 3,5 liralık deodorant alamıyorlar diye
    markete gidiyorsun sıradan bir deodorant 129 199 arası yazıyor

bunlara kim dur diyecek

• quote:

O zamanlar dedim ki ben evde kendim lahmacun yaparken bile sağlam para gidiyormuş pişirmesi elektrik vs derken

ben bu forumda yıllardır "varsayımcı"larla mücadele ediyorum.

varsayımcı nedir? kendi evde yemek yapmaz, ama, evde yemek yapmanın çok ucuza geldiğini iddia eder, aksini söyleyene bağırıp çağırır. ben: "evde yapıyorum hiç ucuza gelmiyo" deyince varsayımcı hemen şöyle başlar konuşmaya:

- şundan 30 gram, bundan 42 gram kullanınca maliteti şu-bu olur...

kardeş iyi de ondan 30 gram satılmıyor ki. ondan kiloyla satılıyo ve kısa sürede bozuluyo o.

mutfak işletmek öyle kolay bişey değil. evde yemeği ucuza getirmek ise, evde 4 kişiye yemek yapıyosan anca başarılır. benim gibi tek yaşayan birisi çok dikkatli harcama yapmazsa, evde yemek asla ucuza gelmez.

evde yemek yapmanın çok ucuza geleceğini zanneden "varsayımcı" tayfanın kaçırdığı şey şu: sen marketten birşey alırken market o ürüne eşşek gibi kâr koyarak satıyo sana. restoran ise, malzemeleri bizden çok daha ucuza temin ediyor.

mesela evde tavuk kanadı çevirerek pişiren air frier var bende. ama tavuk kanat yiyeceksem çıkıp bizim mahallenin kebapçıda yiyorum. çünkü cidden daha ucuza geliyo. çünkü kebapçıda adam sana mis gibi bulgur pilabından tut, ezme, yoğurtlu sos, yağlanmış kızartılmış ekmek, közlenmiş biber ile közlenmiş domates, salata, herşeyiyle mükemmel bi sofra getiriyor uygun fiyata. evde ben bu güzel sofrayı asla kuramıyorum. ve zaten evde de hiç ucuza falan geliyo. varsayımcı elemanla bu konuda kavga etmiştim, gelmiş bi kanatın 30 gram olmasının hesabını yapıyo bana. adama diyorum: "kendin yap dene gör ucuza gelmeyeceğini" ama yapmaz sadece konuşur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 20 Nisan 2024; 0:3:53 >

• Bir restoranın giderleri hakkında en ufak, bir gram fikriniz var mı? Mutfağa iki tane usta koysan bugün bir usta 30 binden aşağı çalışmıyor. Bir tane ustanın brüt maliyeti işverene yaklaşık 50 bin lira. Mutfağa iki usta koydun 100 bin lira. Daha bunun garsonu kuryesi var üstelik kimse asgari ücretle çalışmıyor. Ülkedeki tek sorun lokanta ve restoranların pahalı olması mı? Her şey ucuzladı bir tek restoranda karın doyurmak pahalı kaldı demi? Benzin 2 lira, mazot 2.20, Etin kilosu 50 lira, kıymanın kilosu 30 lira ama kebap 500 lira demi? Biraz etrafınıza bakının neyin kafasını yaşıyorsunuz anlamadım ki. Aslında neyi veya kimi boykot etmeniz gerektiğini çok iyi biliyorsunuz da bir taraflarınız yemez Lokanta ve Restoranlara Boykot 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siteamsorunsali -- 20 Nisan 2024; 0:31:20 >
  • Sonucu olmayacağını düşünüyorum, gücü gücü yetene kaidesi işlemeye devam eder

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.